Widok

Mial byc "Cud Gospodarczy" a jest wielki SMROD Tuska

"Tusk zapowiedział m.in. likwidację ulg na internet i podniesienie składki rentowej o 2 punkty procentowe po stronie pracodawców. Zapowiedział także przedłużenie wieku emerytalnego do 67 lat, tyle mają pracować i kobiety i mężczyźni. "
I co zatkalo PO-wskie lemingi ??? Czy juz widzicie ze Tusk was oklamywal, ze ma byc SUPER "jesli tylko wygramy wybory" w kampanii w 2007r., ze "ludzie beda wracac do pllski z zagranicy, bo to sie bedzie oplacac. Ja na szczescie juz dawno temu z Polski wyjechalem i nie zamierzam wracac przez najblizsze lata. Na szczescie mam juz wypracowana na zachodzie pewna emeryturke ;o) i nie dokladam nic do bankrutujacego ZUSu. Polecam Wam tez taka opcje, a poza tym
Wspolczuje i pozdrawiam
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
No to jak jest z tobą? Piszesz z Polski a twierdzisz, że z zagranicy. Wmawiasz ludziom, że jest źle i będzie jeszcze gorzej - ja jakoś tego nie czuję. Niech Ci będzie - jestem lemingiem. Ale szczęśliwym lemingiem. Dostaję dobrą wypłatę, jestem zadowolony ze swojego życia i ogólnie z życia w Polsce. Mieszkałem w kilku krajach i wierz mi - jakoś nie planuję tam wracać.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 9
Większość działań zapowiedzianych w expose Tuska nalezało zrobić już dawno.
Nie problem w tym, że Tusk planuje np. podniesienie wieku emerytalnego czy likwidację części ulg.
To niestety jest nieuchronne (i 4 lata temu tez już było).
Moim zdaniem jego "program" a w zasadzie werbalizacja pobożnych życzeń - to krok w dobrym kierunku, tyle że krok stanowczo za mały i znacznie spóźniony.
Bez względu, jaka ekipa wygrałaby wybory - cięcia są nieuniknione.
Problem w tym, że Tusk zmarnował 4 lata, bo dawno już to powinno być zrobione - a co gorsza: nie ma żadnej gwarancji, że tym razem spełni swoje zapowiedzi z expose.
Ciekawe kto mu tym razem w tym przeszkodzi? :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5
Halewicz to przez ciebie Polacy maja pracowac w Polsce do 67-mego roku zycia, to przez ciebie beda wyzsze skladki ZUS, to Ty glosowales na Tuska i namawiales do glosowania na PO!!!
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 4
No widzisz Ty z kolei uwielbaisz slowo "internetowy Troll" a czepiasz sie leminga. Bede go dalej uzywal do leming pasuje jak ulal do PO-wca, bo pokazuje jego naiwnosc i glupote...
A Halewicz jak zwykle jak przyjdzie do konkretow to umizgi i przeklenstwa - ten typ tak ma...
"Koncz Wasc wstydu oszczedz!"
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 4
@/// cytując klasyka: spieprzaj dziadu!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 15
Nazywasz "kapitulacją" nie wdawanie się w bezsensowne sprzeczki z internetowym trollem, który na 5 postów użył słowa "leming" aż 7 razy? I nazywa to jeszcze argumentami?

Gratuluję zatem....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie macie po prostu argumantow i nie potraficie przyznac sie do bledu. Jednym slowem KAPITULUJECIE
Fakty sa zupelnie inne niz wasze teorie i to Was boli i dostajecie niestrawnosci. A ja Wam mowie ze z tym waszym rzadem za 4 lata bedzie jeszcze wiekszy: brod, smrod i ubostwo.
Tusk teraz mowi "pot i lzy" a w 2008r. krzyczal na s.p. Prezydenta Kaczynskiego, ze nie ma zadnego kryzysu a jego "rozwazanie swiadczy o niekompetencji Prezydenta"
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 3
może masz rację - jeszcze niestrawności dostanę, a weekend idzie ^^
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14
Nie warto.
Spod tego IP co chwila jakieś polityczne g*wna wychodzą..się jeszcze upaprzesz i co?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Nie che zadnej klotni a jedynie uswiadomic spoleczenstwo, zeby bylo przygotowane na najgorsze, bo rzadza nami klamcy i oszusci...
Zeby tych lemingow bylo jak najmniej, zeby jakims sposobem uratowac Najjasniejsza Rzeczypospolita i samych Polakow (w obecnej sytuacji pozostaje emigracja i nieglosowanie na PO (czy RPP) za 4 lata - zobaczyc jaka sytuacja i wrocic)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
zjem go w całości
Co ty tych biednych lemingów się uczepiłeś?
Wiesz jak nazwać można człowieka, który podłapuje jedno hasło (tu lemingi) i klepie je na lewo i prawo bezmyślnie?

Kurcze..przyłazi taki troll i wszystkim musi ciśnienie podnosić.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8
naprawdę chcesz politycznej kłótni, czy tak sobie powietrze zanieczyszczasz?
Poza tym nie szydze z rodakow, a jedynie smieje sie z naiwnosci PO-wskich lemingow ktorzy glosuja,a nawet sa wyznawcami kogos ktory im ciagle pogarsza sprawy bytowe i jeszcze sie ciesza... Czy to nie lemingi??
A rodakom wspolczuje i tym lenimgom (ofiary na wlasne zyczenie) i tym nie-lemingom (ofiary mimowlone i zdajace sobie z tego sprawe). Polecam wziasc Altas poszukac jakie kraje sie podobaja sprawdzic sytuacje gosp. oraz potencjalne mozliwosci dla siebie, znalesc dobra prace w zawodzie przez internet i wyemigrowac.
Kolejnosc b.wazna! Wiem to z autopsji
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 3
Uderz w stol a lemingi sie odezwa... hehe wystarczylo pare minut.
A ja pisze z kraju mlekiem i miodem plynacym, gdzie slonce i zielona trawka - tutaj kryzysu nie ma - na szczescie jest jeszcze kilka takich krajow...
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
z Polski napisał
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 13
Chwalisz się czy żalisz? Jeśli jesteś za granicą i jest Ci tak super to po co wchodzisz na Trojmiasto.pl? By poszydzić z rodaków? Skąd piszesz? Z Grecji? Włoch? Hiszpani? O tych Twoich Lemingach to czytam na bieżąco od kilkunastu miesięcy - masz potrzebę być w lepszej sytuacji niż jesteś? Współczuję i pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

Inne tematy z forum Hydepark

Klimatyzacja w biurze (56 odpowiedzi)

Pracuję w biurze z dziewczynami. Teraz gdy się zrobiło ciepło, mają włączoną cały dzień...

Muza musi grać. (3002 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Kawa czy Herbata - rano (196 odpowiedzi)

Piszcie co lubicie wypić rano - i dlaczego. Ja pijam wcześnie rano sypaną 2 łyżeczki z mlekiem +...

do góry