Widok

Miejsce na sesję?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, dziewczyny

Najbliższe dni to raczej moja ostatnia szansa na zrobienie jakiejś szybkiej sesji po-ślubnej.

Czy możecie polecić jakieś fajne miejsce plener/ nie plener w Trójmieście lub na jego obrzeżach? Wszelkie parki, mola i plaże odpadają :)

Może być jakaś stara fajna brama, budowla, jakiś mur z grafitti, jakieś rury itp. Ewentualnie jakaś knajpka, sklep. Mamy tu całkiem sporo świeżo upieczonych mężatek, więc mam nadzieję, że się czymś podzielicie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
rzeźnia w Gdańsku, parking podziemny - np. Ikea lub parking na dachu - Galeria Bałtycka, wieża widokowa - Kolibki, castorama
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
i mocny akcent z Gdańska Oliwy - dla odważnych :) niedaleko Parku Oliwskiego
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rzeczywiście dla odważnych! A gdzie to dokładnie jest? Myślałam, że w miarę znam Oliwę :)

Co do pleneru, to ja polecam punkt widokowy w Sopocie. Widok na Sopot, plażę itd. Chyba, że nie tylko plaża ale i widok na plażę odpada, to wtedy nie polecam. Byłam tam w niedzielę na spacerze i zakochałam się w tym miejscu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może i jestem tradycjonalistką ale dla mnie to drugie miejsce jest ochydne....Takie plenery w szpitalach i innych makabrycznych miejscach to dla mnie karykatura pleneru ślubnego, ale każdy ma swoją opinię.
Ja myślałam o tym miejscu
image
pudłowiec gdzieś okolice sztumu ruiny pałacu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe miejsce. W kontekście zamków ja polecam gorąco zamek w Łapalicach. Zachwycił mnie i latem i zimą. Widziałam gdzieś foty z pleneru ślubnego tam. Cuuudo jak dla mnie! :)
Może Dolne Miasto albo stocznia?

Domek ze szczurem- rewelka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bory Tucholskie
My mieliśmy część sesji w opuszczonym i zdewastowanym pensjonacie/hotelu w Gdyni Orłowie niedaleko klifu. Budynek to wyspray'owana ruina, ale ma fajny klimacik ;) Mogliśmy tam pokombinować z mało oklepanymi ujęciami zdjęć ślubnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Fajne miejsca :) Dzięki!

PannaWeselna: Ta wieża to na kolibkach jest super(muszę zlokalizować gdzie dokładnie jest)! No i szczurek też wymiata :)

Marynarka: Bez problemu można tam wejść i popstrykać? Bo myślałam o tym miejscu, ale nie wiedziałam czy mnie ochrona jakaś nie pogoni..

Vesna: a gdzie ten punkt widokowy w Sopocie? Mówisz o tej latarni przy molo?

Indygo: Stocznia, chciałabym bardzo, ale podobno tak z ulicy wejść raczej nie można, potrzebna jakaś przepustka czy coś tam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
gosiulek- w tej chwili stocznia jest otwarta. Nawet samochodem tam pare razy wjechałam jak do Buffetu szłam (klub na stoczni) i od dawna nawet w zeszyt się nie trzeba wpisywać. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać czy z fotami nie będzie problemu. Spółka zarządzająca to chyba Synergia i pewnie do nich trzeba by z zapytaniem. Więc bez paniki i telefon w łapkę!
Oooo no to spoko, zadzwonię na pewno :) Obawiam się o pogodę...prognozy nie są już takie optymistyczne jak na początku tygodnia...
dom ze szczurkiem - Gdańsk Oliwa Cystersów 3
wieża widokowa Kolibki - dojechaliśmy do Tłustej Kaczki za Klifem i potem trzeba pod górkę kawałeczek dojść, sporo ludzi dojeżdża tam samochodami, jednak nie wiem którędy, będzie można na nią wejść do 31 października od 8 do 18-ej, w zimie jest zamknięta
http://www.gdynia.pl/wypoczynek/informator/241_50603.html
image
image
zakładam,że to widok z góry, faktycznie fajne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja zakładam, że masz prawo do publikacji tych zdjęć i prezentujesz je za zgodą autora???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie tak . mi przychodzi do głowy pachołek (wieża widokowa w Oliwie)
oraz stara kuźnia
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
Gosiulek, to jest punkt blisko Opery Leśnej. Dochodzi się drogą prawie pod Operę, jakieś 300 m przed bramą będzie tabliczka "Punkt widokowy 200 m" czy jakoś tak :) Idzie się takimi schodami w górę, troszkę męczące ale ładnie :) Niedaleko jest też taki stawik-jeziorko (jakbyście zdecydowali się np na 1-2 zdj takie bardziej typowo plenerowe) i co fajnego to jeszcze niewielki skatepark - może też być klimatyczne całkiem i niepowtarzalne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sesja nie wypaliła, kolejny weekend przed nami, może się uda:)

Z tym Buffetem to mi się nie wydaje, że można tam podjechać samochodem. Byłam raz tam na imprezie i jak zamawialiśmy taxi, to czekał pod główną bramą, bo nikt go nie chciał wpuścić...
to może ładnie się uśmiechałam :), ale 2 razy na pewno wjechałam na teren. Wchodziłam też bez problemu na teren bez wpisywania w zeszycik. A kwestię zdjęć sprawdzałaś- robią jakieś problemy? Fotograf z którym mam umowę robił sesje na stoczni więc dać się na pewno da.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki indygo:)

Coś mi się wydaje, że plener na "zewnątrz" nie wyjdzie. Jest za zimno a w weekend w ogóle ma być paskudnie...

Ma ktoś pomysł na jakiś obiekt zamknięty?
do góry