Widok

Miejsce na sesję?

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć, dziewczyny

Najbliższe dni to raczej moja ostatnia szansa na zrobienie jakiejś szybkiej sesji po-ślubnej.

Czy możecie polecić jakieś fajne miejsce plener/ nie plener w Trójmieście lub na jego obrzeżach? Wszelkie parki, mola i plaże odpadają :)

Może być jakaś stara fajna brama, budowla, jakiś mur z grafitti, jakieś rury itp. Ewentualnie jakaś knajpka, sklep. Mamy tu całkiem sporo świeżo upieczonych mężatek, więc mam nadzieję, że się czymś podzielicie:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
rzeźnia w Gdańsku, parking podziemny - np. Ikea lub parking na dachu - Galeria Bałtycka, wieża widokowa - Kolibki, castorama
image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
i mocny akcent z Gdańska Oliwy - dla odważnych :) niedaleko Parku Oliwskiego
image

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rzeczywiście dla odważnych! A gdzie to dokładnie jest? Myślałam, że w miarę znam Oliwę :)

Co do pleneru, to ja polecam punkt widokowy w Sopocie. Widok na Sopot, plażę itd. Chyba, że nie tylko plaża ale i widok na plażę odpada, to wtedy nie polecam. Byłam tam w niedzielę na spacerze i zakochałam się w tym miejscu :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Może i jestem tradycjonalistką ale dla mnie to drugie miejsce jest ochydne....Takie plenery w szpitalach i innych makabrycznych miejscach to dla mnie karykatura pleneru ślubnego, ale każdy ma swoją opinię.
Ja myślałam o tym miejscu
image
pudłowiec gdzieś okolice sztumu ruiny pałacu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ciekawe miejsce. W kontekście zamków ja polecam gorąco zamek w Łapalicach. Zachwycił mnie i latem i zimą. Widziałam gdzieś foty z pleneru ślubnego tam. Cuuudo jak dla mnie! :)
Może Dolne Miasto albo stocznia?

Domek ze szczurem- rewelka :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bory Tucholskie
My mieliśmy część sesji w opuszczonym i zdewastowanym pensjonacie/hotelu w Gdyni Orłowie niedaleko klifu. Budynek to wyspray'owana ruina, ale ma fajny klimacik ;) Mogliśmy tam pokombinować z mało oklepanymi ujęciami zdjęć ślubnych.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Fajne miejsca :) Dzięki!

PannaWeselna: Ta wieża to na kolibkach jest super(muszę zlokalizować gdzie dokładnie jest)! No i szczurek też wymiata :)

Marynarka: Bez problemu można tam wejść i popstrykać? Bo myślałam o tym miejscu, ale nie wiedziałam czy mnie ochrona jakaś nie pogoni..

Vesna: a gdzie ten punkt widokowy w Sopocie? Mówisz o tej latarni przy molo?

Indygo: Stocznia, chciałabym bardzo, ale podobno tak z ulicy wejść raczej nie można, potrzebna jakaś przepustka czy coś tam
gosiulek- w tej chwili stocznia jest otwarta. Nawet samochodem tam pare razy wjechałam jak do Buffetu szłam (klub na stoczni) i od dawna nawet w zeszyt się nie trzeba wpisywać. Zawsze możesz zadzwonić i zapytać czy z fotami nie będzie problemu. Spółka zarządzająca to chyba Synergia i pewnie do nich trzeba by z zapytaniem. Więc bez paniki i telefon w łapkę!
Oooo no to spoko, zadzwonię na pewno :) Obawiam się o pogodę...prognozy nie są już takie optymistyczne jak na początku tygodnia...
dom ze szczurkiem - Gdańsk Oliwa Cystersów 3
wieża widokowa Kolibki - dojechaliśmy do Tłustej Kaczki za Klifem i potem trzeba pod górkę kawałeczek dojść, sporo ludzi dojeżdża tam samochodami, jednak nie wiem którędy, będzie można na nią wejść do 31 października od 8 do 18-ej, w zimie jest zamknięta
http://www.gdynia.pl/wypoczynek/informator/241_50603.html
image
image
zakładam,że to widok z góry, faktycznie fajne
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
a ja zakładam, że masz prawo do publikacji tych zdjęć i prezentujesz je za zgodą autora???
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
pewnie tak . mi przychodzi do głowy pachołek (wieża widokowa w Oliwie)
oraz stara kuźnia
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa ,
Gosiulek, to jest punkt blisko Opery Leśnej. Dochodzi się drogą prawie pod Operę, jakieś 300 m przed bramą będzie tabliczka "Punkt widokowy 200 m" czy jakoś tak :) Idzie się takimi schodami w górę, troszkę męczące ale ładnie :) Niedaleko jest też taki stawik-jeziorko (jakbyście zdecydowali się np na 1-2 zdj takie bardziej typowo plenerowe) i co fajnego to jeszcze niewielki skatepark - może też być klimatyczne całkiem i niepowtarzalne :)
Sesja nie wypaliła, kolejny weekend przed nami, może się uda:)

Z tym Buffetem to mi się nie wydaje, że można tam podjechać samochodem. Byłam raz tam na imprezie i jak zamawialiśmy taxi, to czekał pod główną bramą, bo nikt go nie chciał wpuścić...
to może ładnie się uśmiechałam :), ale 2 razy na pewno wjechałam na teren. Wchodziłam też bez problemu na teren bez wpisywania w zeszycik. A kwestię zdjęć sprawdzałaś- robią jakieś problemy? Fotograf z którym mam umowę robił sesje na stoczni więc dać się na pewno da.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dzięki indygo:)

Coś mi się wydaje, że plener na "zewnątrz" nie wyjdzie. Jest za zimno a w weekend w ogóle ma być paskudnie...

Ma ktoś pomysł na jakiś obiekt zamknięty?
podłączę się do Twojego wątku Gosiulek, żeby nei było 2 takich samych :)

My na pewno wybierzemy się do knajpy - znajomy ma knajpę w kartuzach - coś a'la pub, ale jest tam też bilard - zrobiona wg mnie fajnie i ciekawie - tylko pomarańczowe buty by mi się przydały :P bo tam maja pomarańczowe sofy :P (od razu skojarzyły mi się z Twoimi poszukiwaniami butów ;) ) Ewentualnei kupię herbaciane róże, co by się jakoś fajnie komponowały z kanapami :)

http://hollywoodland.com.pl/galeria.html

co do reszty miejsc będę jeszcze mysleć - jak na cos wpadnę dam znać :)

umówiliśmy się na przyszłą sobotę :)
Ja już pisałam w wątku, który założyła madzienkaja więc w skrócie :

kręgielnie, puby, kafejki, parkingi, dworce, tunele

Kręgielnia w Łęgowie: http://fotoinlove.blogspot.com/2012/10/marta-i-pawe.html#more

pub Stacja Delux we Wrzeszczu:

http://www.fotografia-slubna-blog.pl/?p=1635

Zamki w Malborku czy w Gniewie.

siłownia: http://blog.monikareplin.pl/2011/09/slubny-fitness/

A może sesja w Szymbarku ? W krzywym domku, w bunkrze, przy kolejce, najdłuższej desce ..... w razie deszczu jest trochę miejsc zadaszonych a jak na chwilkę słoneczko wyjdzie to też ciekawe miejsce plenerowe, lasy itp,.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a propos kolejki, pociągów itp, to jeszcze bardzo fajnie wygląda sesja przy lokomotywie na tym samym blogu co sesja w pubie Stacja Deluxe:
http://www.fotografia-slubna-blog.pl/?p=1581
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Madzienkaja: sofy nam do sesji by się przydały :) W sumie mamy trochę pomarańczowych akcentów:)
Madzienkaja robisz fryzurę i makijaż u kosmetyczki?

Zamki z tego co się orientują kasują za sesję 50-100zł i trzeba się umawiać, po za tym chyba zamki nie do końca są w naszym typie. My będziemy celować w jakiś pub chyba.Ewentualnie na szybko jak nie będzie padać, to jakaś ruinka/graffiti

Jutro zapowiadają 11C i deszcze także cool...
malowac mnie bedzie makijażystka, ale tylko dlatego, ze sesja, ktora bedziemy miec jest z konkursu (byl konkurs na facebooku), no i oni mi ją zapewniają :P
Jak mielismy plener z naszym fotografem to malowałam się sama - jakoś szkoda mi kasy na specjalny "fotograficzny" makijaż ;) który raczej sprowadza się do maski - moze jakbym miała wizje "wejścia do wody", to wtedy bym się zastanowiła, zeby mi wszytsko nie spłynęło :)

włosy zwiążę w kitek i wsadzę welon ;) no, albo rozpuszczone, tylko mam takei swoje ni to proste ni to kręcone a na wilgoci to nie ma co ich prostować ;)

My ten plener dopiero będziemy mieli w przyszły weekend :(
ale moze pogoda się zrobi???
25 stopni, słońce bez deszczu.... ;)

co do "zamków" - ja chciałam robić zdjęcia w twierdzy wisłoujście w gdańsku nowym porcie - wg mnei super się prezentuje.....
ale..... 300 zł NETTO sobie liczą za wejście tam z pozwoleniem na robienie zdjęć - uważam, że trochę to przegięcie.

Stawiamy zatem na jakiś fajny pub, na pewno holywood land, tym bardziej, ze oboje lubimy grac w bilarda i w klubie bilardowym się poznaliśmy zresztą, pomyslimy tez nad jakims jeszcze typowym klimatycznym pubem :)

moze jeszcze do przedszkola się wybierzemy bo taką wizję mają chłopaki od zdjęć - my w zabawkach na małych mebelkach ;) ale to nie wiaodmo czy ktos nas do jakiegoś wpuści :P
Ja też się pomaluję sama, tak jak maluję się codziennie, włosy rozpuszczę i wyprostuję. Okazało się,że nawet całkiem długie są(zawsze mam kokonik na głowie) :)
W razie czego mankamentami makijażowymi poradzi sobie photoshop:)

Liczenie sobie za zdjęcia, to jakiś absurd- przecież to darmowa reklama dla nich :)

Przedszkole super pomysł:) Ewentualnie plac zabaw.W Gdyni na Dąbrowie, w sumie przy zjeździe na Dąbrowę otworzyli wesołe miasteczko :))

My obstawiamy jutro Sopot :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
Wieża widokowa w Oliwie (tzw. pachołek), Dolne Miasto, Biskupia Górka (tamtejsza architektura i ciasne uliczki nawet nie wyglądają na polskie), poza tym na skrzyżowaniu Grunwaldzkiej i Pomorskiej są ruiny starej stajni, też mogą wyjść niezłe zdjęcia :)
Opinia została zablokowana przez moderatora
gosiulek jak seja ??? jak daliście radę w taką pogodę ?? jakie miejsca odwiedziliście ??
Niestety, małż się rozchorował. Liczyliśmy,że jednak w sobotę się będzie już dobrze czuł, no ale niestety. Mnie też coś wzięło, więc nie mam pojęcia kiedy sesja i czy w ogóle.
Już dziewczyny wspominały - ja również polecam zamek w Łapalicach.

https://www.google.pl/search?hl=pl&rlz=1C1SVEE_enPL440PL440&q=%C5%82apalice+zamek+sesja&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bpcl=35243188&biw=1092&bih=514&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=xIx1UIWQIMfHsgad0YDgDQ

Wejście za darmo, jedyne co to zabrałabym buty na zmianę, bo po deszczach może być trochę błotka.
no i znalazłam to o co mi chodziło na sesje jesienią/zimą, jak jest za chłodno, by w kiecce biegać po dworze :D

http://dom.trojmiasto.pl/Kreatywne-przestrzenie-w-trojmiejskich-biurowcach-n62346.html

wg mnie pomieszczenie jest extra! :) (jak się kliknie na pierwsze zdjęcie to jest większa galeria... królik wymiata!!!)

Zdecydowanie trafione w nasz klimat :) !!!
no i dziewczyny bylam wczoraj w tym crazy roomie o którym pisałam wyżej :D

rewelacja po prostu, ale oczywiście kazdy ma inny gust :) Ja osobiście nie widzę siebie i mojego męża w stylizacji "pałacowej", a tam bylo super, jak bede miala chwile w robocie to opisze dokladnie co i jak :)
starowka
Jaki koszt sesji w tym crazy roomie? xD
Szczerze powiedziawszy to nie wiem :)
My nie płaciliśmy nic - nasi fotografowie (z którymi wygraliśmy sesje na FB) powiedzieli, że załatwili i nie ponosimy za to kosztów, ale mieliśmy 2h i pilnowalismy czasu, więc albo chłopaki sami płacili, albo się dogadali, że na tyle i tyle czasu. Nie mam pojęcia - trzeba by zadzwonić.

Jesli chodzi o samą sesję, to 2h robienia samych zdjęć było wystarczające, trochę się wydrunialiśmy, jakby się sprężyć to w godzinę mozna myslę zrobić fajen zdjęcia :)

Osobiście miejsce mi się podobało niesamowicie. Zielona podłoga i jedna ściana na której były krzywe zegary, na 1,5 ściany czerwone kotary, sufit i ściana w szachownicę. na 2 ścianach równoległych lustra - efekt super :)

Najbardziej wymiatający był królik - lekko psychodeliczny ;) ogromny :D

miejsce jest niesamowicie wysokie (jak mąż stanął na tym białym krzesle, to nie dotykał głową sufitu :), sam pokój nie jest jakiś ogromny, ale mozliwości wg mnie ma dużo. jak będziemy mieć zdjęcia to powrzucam (pewnei za ok miesiąc ;) szybciej nie liczę :) ).
Fajny ten Crazy Room, jako miejsce na zwariowaną sesję :-).
Fotografia:

I cała reszta:

popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wiadukt przy PGE Arena, miałam okazję oglądać kilka fotografii z sesji w tym miejscu, bardzo ciekawa sceneria
foto : Łukasz Unterschuetz
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzieś już widziałam fotki z tego Crazy rooma :)
ciekawe miejsce kolorowe ale ja wole jakoś plener na powietrzu ;)
w tym miejscu moze ciekawa sesja rodzinna ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
no plener na powietrzu jest oczywiscie najlepszy.
crazy room wstawilam bo jest polowa pazdziernika i pojawily sie pytania gdzie zrobic zdjecia w pomieszczeniu, jak pogoda nie dopisuje :)

crazy room, ktory wkleilam jest otwarty od 28 wrzesnia i jeszcze nikt tam sesji nie mial jak nam mowila Pani prezesowa... wiec moze jakis inny gdzies jest to warto by go wyszukac jak jest w ciekawych kolorach:) Pamietasz Martinka gdzie widzialas te fotki???
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
dostaliśmy od chłopaków kilka zaledwie fotek z crazy rooma :)

image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
w jakim watku i jak jeszcze bedziesz sie chwalic?
Ten crazy room beznadzieja, osobiście nie chciałabym takiej pamiątki, zbyt sztuczne i kolorowe, miejsce raczej na sesję urodzinową dla dziecka niż dla dorosłych młodych małżonków
a w którym się już pochwaliłam? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
kia - dla Ciebie beznadzieja, dla innych oryginalne miejsce na sesje w zamkniętym pomieszczeniu.

Mamy też "normalny" plener i takie szalone, sztuczne, przekoloryzowane miejsce jest dla nas fajnym dopełnieniem całości

Jeśli ktoś chciałby zobaczyć jak crazy room prezentuje się na żywo zdjęcia mogę podesłać na maila).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
daj już spokój madzienkaja, za wszelką cenę starasz się skupić uwagę innych na sobie, no i jakoś wygląda mi to tak jakbyś była "amabasadorem" tych fotografów, którzy nie tak dawno dosyć nachalnie reklamowali się tutaj na forum, a teraz wygląda na to, że tobie przypadła ta rola. Nie wiem, może w związku z tym, że sesja za darmo to coś za coś, w każdym bądź razie wątek dotyczył miejsć na sesję, podałaś propozycję i wystarczy...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Gdzie te fotki co taki hałas o nie? :)
Ewa nie chce skupiać uwagi na sobie w żadnym wypadku :) Jeśli tak to zostało odebrane - przepraszam :) Nie taka była moja intencja...

A czemu ambasadorem? wkleiłam ich dwie fotki na forum i to jest wg Ciebie nachalna reklama?
według mnie fajny ten crazy room jako alternatywa dla pleneru zimą plus coś w grubych ubraniach na dworze. Mi to raczej dla dziecięcych sesji nie pasuje bo raczej takie psychodeliczne to wnętrze a nie po dziecięcemu radosne. Takie moje zdanie. Ja mam ślub we wrześniu to raczej się załapię jednak na sesję na dworze.Ale z dwojga złego lepsze to niż np. jakiś szpital dzieciecy czy coś. Dla mnie to masakra robić zdjęcia w miejscu gdzie kiedyś pełno było cierpienia, bo szpital mi się nie kojarzy jakoś pozytywnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlaczego te zdjęcia zostały usunięte?
Ja bardzo prosze o zdjecia bo sami zastanawiamy sie nad sesja tam...bardzo prosze:
asiennka@interia.pl
indygo - fotki usunęłam, bo nie chce "skupiać za wszelka cenę uwagi innych na sobie" i nie chcę "w każdym wątku się chwalić".

Chciałam tylko pokazać miejsce, ale jak od razu dostałam ostrzał to się chowam :)

asiennka - zdjęcia poszły mailem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry