Widok

Miesieczne niemowle z katarkiem

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam. Mam do Was pytanie. Mój miesieczny Synek od tygodnia ma przezroczysty katarek.Byłam z tym u lekarza i dostal kropelki nasivin,ktore moim zdaniem nic nie pomagaja :( Znacie moze jakies "domowe" sposoby na pozbycie sie tej "meczarni" Synka ? Pytam bo zalezy mi aby Niuniek byl juz zdrowiutki zwlaszcza ze 31 maja ma miec pierwsze szczepienie :(

Z gory dziekuje za rady :*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Woda morska w sprayu i frida. Może to alergia na coś?
Świetne są też inhalacje z soli fizjologicznej ale o już spory wydatek ale inhalator jest niezastąpiony przy wszelkich chorobach górnych i dolnych dróg oddechowych.
szczepienie w razie czego można przełożyć ...

Polecam zawiesić przy łóżku skarpetki z czosnkiem (rozgniecionym) - u nas pomogło :)
moja Emi też miała katarek jak skończyła miesiąc, teraz ma syn i stosuję ten sam schemat bo w przypadku córy zadziało,
pod nosek maść majerankowa - wyciąga, do tego oczywiście frida aby ściągnąć co podeszło, kilka kropli olbas oil i grube książki pod nóżki łóżeczka od strony główki - to ułatwia oddychanie maluszkowi, bo z katarem źle się oddycha jak się leży na wznak - u córy katar przeszedł po 4 dniach
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011

DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Na katar nie lekarstwa to prawda trzeba maluszkowi dawać często pić i odsysać katar to najważniejsze tylko nie gruszką bo można podrażnić śluzówkę można fridą albo katarkiem -co osobiście polecam mój synek miał 3 mies i starszy brat zaraził go kararem, odsysałam właśnie katarkiem ten sprzęt podłącza się do odkurzacza naprawdę pomaga i delikatnie wysysa ,nawilżać nosek dodatkowo wodą morską .

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (142 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Znacie Dr Karinę Kulikowską-Ciecieląg (21 odpowiedzi)

jak w temacie :) jakie macie doświadczenia, opinie?

do góry