Widok
Miesieczne niemowle z katarkiem
Witam. Mam do Was pytanie. Mój miesieczny Synek od tygodnia ma przezroczysty katarek.Byłam z tym u lekarza i dostal kropelki nasivin,ktore moim zdaniem nic nie pomagaja :( Znacie moze jakies "domowe" sposoby na pozbycie sie tej "meczarni" Synka ? Pytam bo zalezy mi aby Niuniek byl juz zdrowiutki zwlaszcza ze 31 maja ma miec pierwsze szczepienie :(
Z gory dziekuje za rady :*
Z gory dziekuje za rady :*
moja Emi też miała katarek jak skończyła miesiąc, teraz ma syn i stosuję ten sam schemat bo w przypadku córy zadziało,
pod nosek maść majerankowa - wyciąga, do tego oczywiście frida aby ściągnąć co podeszło, kilka kropli olbas oil i grube książki pod nóżki łóżeczka od strony główki - to ułatwia oddychanie maluszkowi, bo z katarem źle się oddycha jak się leży na wznak - u córy katar przeszedł po 4 dniach
pod nosek maść majerankowa - wyciąga, do tego oczywiście frida aby ściągnąć co podeszło, kilka kropli olbas oil i grube książki pod nóżki łóżeczka od strony główki - to ułatwia oddychanie maluszkowi, bo z katarem źle się oddycha jak się leży na wznak - u córy katar przeszedł po 4 dniach
Emilia 14.11.2009
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Szymon 05.01.2011
DZIĘKI SZATAŃSKIEJ PYSZE JEDNYCH NIE SŁUCHAM, DRUGICH NIE SŁYSZĘ
Na katar nie lekarstwa to prawda trzeba maluszkowi dawać często pić i odsysać katar to najważniejsze tylko nie gruszką bo można podrażnić śluzówkę można fridą albo katarkiem -co osobiście polecam mój synek miał 3 mies i starszy brat zaraził go kararem, odsysałam właśnie katarkiem ten sprzęt podłącza się do odkurzacza naprawdę pomaga i delikatnie wysysa ,nawilżać nosek dodatkowo wodą morską .