Widok

Mieszkanie komunalne/socjalne

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Witam!
Stara sie tutaj ktos o mieszkanie komunalne/socjalne?
Wie ktos co trzeba spełniac?I jaka umowe o prace trzeba miec?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Watpie czy dostsniesz trzeba miec chyba uklady
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
To morze dala w lape moja zona z dzieciakiem czeka 12 lat i ciagle olewaja ja
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
komunalne?? socjalne??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
komunane?? socalne?? tbs??
Czekam.juz.8.lat.juz.brak.sił.i.nie.wiem.czy.doczekam
Ja.czekam
Witam . Co prawda mineły 4 lata . Dostała pani juz mieszkanko?
A jak dlugo czekalas?...
Jaki TBS?! Tam jest prog dochodow minimum 2400 na 1 osobe!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dostałam w Gdańsku wrzeszczu niedaleko etc.
Tam także są piece,jednak narazie zabrakło mi funduszy by zrobić inne ogrzewanie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mój brat 8lat temu dostał ale komunalne na Oksywiu, nie miał socjalnego. Czekała 3lata. Inna znajoma nie wzięła bo dostała w starej kamienicy na kariwnach gdzie były piece czy coś takiego. Ja cieszyłabym się z każdego - szansy na kredyt żadnej nie mam z dzieckiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
zainteresowana:

socjalne dostaje się gdy nie masz gdzie mieszkać tzn nie stać cie na wynajem, to jest mieszkanie "awaryjne" np gdy wyeksmitują cię z mieszkania i lądujesz na ulicy dostajesz socjalne na czas oczekiwania na komunalne. W socjalnych ląduja też osoby które dostaly komunalne ale nie płaciły czynszu i zostały wyeksmitowane.

komunalne ma duży lepszy stan choć też często do remontu

oto jestem:

Dziękuje za wsparcie. A mogę spytać w jakiej dzielnicy udało Ci się dostać? I czy składałaś w Gdyni?
Jaki jest okres na mieszkanie w Gdyni?
I czym się różni komunalne od socjalnego?
Milka87 to nie było do Ciebie ,ponieważ popieram Twoją opinię.
Witam,
do Milka współczuję Ci tego jak zostałaś potraktowana w urzędzie i wierzę,że wkońcu los się do Ciebie uśmiechnie tak jak do mnie.

Pod koniec zeszłego roku dostałam po 6 latach oczekiwań mieszkanie komunalne. Fakt faktem wymaga ono dużego remontu, jednak pociesza mnie fakt, że już nie będę musiała płacić obcej osobie za to, że u niej mieszkam.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ty zapewne jesteś specjalistą w cwaniakowaniu
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Cwaniaków ciągle nie brakuje,lewe zaświadczenia wszelkiego rodzaju .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
I gdybyś miał choć trochę oleju w głowie wiedziałbyś że mieszkań komunalnych nie dostaje się "za darmochę". Je się spłaca w czynszu, tak jak za komuny, gdzie się mówiło, że mieszkanie się "dostaje". Żeby było Twoje trzeba je wykupić a cena zależy od tego ile lat płacisz czynsz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
Jestem osobą niepełnosprawną. Mam swoją działalność aby płacić niższy zus bo nikt nie chce mi dać umowy o pracę a za 2 miesiące zaczynam chemioterapię więc muszę być ubezpieczona. Od kilku lat wynajmuję mieszkanie, nikt mi nie da ot tak,nie odziedziczę ani nikt mi nie da kredytu. Zresztą przy kosztach moich leków, około 2 tysiące miesięcznie nie będzie mnie stać na spłatę kredytu. Zresztą nie muszę ci się tłumaczyć. Nie tego tyczy się temat. Zastanów się zanim coś napiszesz bo nie wiesz w jakiej ktoś jest sytuacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
Milka87

skoro jesteś po studiach to zarób sobie na mieszkanie a nie chcesz dostać je za darmochę.Mamy dosc utrzymywania wykształciuch w białych kołnierzykach.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Zakup mieszkania - rozterki (64 odpowiedzi)

Stoje przed możliwością zakupu mieszkania. Mam do wyboru 2 mieszkania w b.atrakcyjnej cenie....

plastyka pochwy (46 odpowiedzi)

niestety popsuła mi się tylna ścianka i muszę ją zrobić, czy możecie mi polecić jakiegoś lekarza...

do góry