Widok
Mieszkanie w Redzie Semeko
Witaj, my mieszkamy na osiedlu Semeko "przy Młynie" od czerwca 2004.
I bardzo sobie chwalimy.
Fakt ze z parkowaniem są male problemy ale to zalezy w jakim bloku mieszkasz. Oczywiscie jak wróce po godz 18 to raczej mało prawdopodobne znalezienie miejsca bezposrednio pod klatka w której mieszkamy ale wtedy zostaje parking z drugiej strony. nie wiem jak bedzie z blokami które dopiero co powstaja bo miejsc rzeczywiscie jak na lekarstwo.
Co sie tych lokalizacji to super. Od osiedla do kolejki na piechotke masz jakies 5 minut - wystarczy przejsc przez osiedle i ulice a juz jestes vis'a vis kolejki.
A tereny podmokłe - no cóż nasz blok tez niby stoi na takim terenie ale jak dotad nie mamy z tego powodu zadnych usterek.
Kazdy blok to odrebna wspólnota - zawsze jak to w bloku trafia sie jakieś "rodzynki" ale decyzje podejmuje wiekszosc wiec nie ma to duzego znaczenia.
I bardzo sobie chwalimy.
Fakt ze z parkowaniem są male problemy ale to zalezy w jakim bloku mieszkasz. Oczywiscie jak wróce po godz 18 to raczej mało prawdopodobne znalezienie miejsca bezposrednio pod klatka w której mieszkamy ale wtedy zostaje parking z drugiej strony. nie wiem jak bedzie z blokami które dopiero co powstaja bo miejsc rzeczywiscie jak na lekarstwo.
Co sie tych lokalizacji to super. Od osiedla do kolejki na piechotke masz jakies 5 minut - wystarczy przejsc przez osiedle i ulice a juz jestes vis'a vis kolejki.
A tereny podmokłe - no cóż nasz blok tez niby stoi na takim terenie ale jak dotad nie mamy z tego powodu zadnych usterek.
Kazdy blok to odrebna wspólnota - zawsze jak to w bloku trafia sie jakieś "rodzynki" ale decyzje podejmuje wiekszosc wiec nie ma to duzego znaczenia.
My mieszkamy na osiedlu "Przy Młynie" od miesiaca, jak narazie bardzo dobrze sie mieszka. Z parkowaniem nie mamy najmniejszych problemow, moze dlatego ze nie wszyscy sie wprowadzili do naszego bloku ale i tak sadze ze miejsca dla wszystkich wystarczy. Tez sobie czytam te opinie z forum osiedla i jak narazie mam wrazenie ze sa nieco przesadzone.
pamietajcie ze w "opłatach czynszowych" zawarty jest juz koszt wody ciepłej i zimnej, koszty administracji, smieci, i sprzatania, dodatkowo dochodzi fundusz remontowy i energia - czyli swiatlo na klatce.
Cena jest uzalezniona od tego ile zuzywasz wody a w zimie dochodzi koszt ogrzewania ( wg liczników)- opłate stałą za ogrzewanie płaci sie cały rok.
my mamy mieszkanie 50 m i płacimy ok. 250-300 pln
oczywiscie mowie tutaj o mieszkaniu w redzie na osiedlu przy młynie.
Cena jest uzalezniona od tego ile zuzywasz wody a w zimie dochodzi koszt ogrzewania ( wg liczników)- opłate stałą za ogrzewanie płaci sie cały rok.
my mamy mieszkanie 50 m i płacimy ok. 250-300 pln
oczywiscie mowie tutaj o mieszkaniu w redzie na osiedlu przy młynie.
odświeżam wątek :-)
do jutra mam zdecydować czy kupuję mieszkanie na tym osiedlu czy rezygnuję. mysle o mieszkaniu 30,2m bo wieksze które jeszcze zostały są już za drogie, czy na 30m2 da się człowiek pomiescić ze wszystkim, z dzieckiem bez piwnicy, czy to prawda że ściany są cienkie i wszystko słychać? czytam wątki i już sama nie wiem co mysleć, pomocy
do jutra mam zdecydować czy kupuję mieszkanie na tym osiedlu czy rezygnuję. mysle o mieszkaniu 30,2m bo wieksze które jeszcze zostały są już za drogie, czy na 30m2 da się człowiek pomiescić ze wszystkim, z dzieckiem bez piwnicy, czy to prawda że ściany są cienkie i wszystko słychać? czytam wątki i już sama nie wiem co mysleć, pomocy
a to prawda że ściany cienkie i wszystko słychać? w sumie ja już jestem zdecydowana na tak, nawet robiłam już wyliczenia ile pójdzie kasy na urządzenie, zachęca mnie wiadomo cena, przedszkole i skm, pracuje w Gdańsku więc kawałek jest. mieszkanko małe ale nie docelowe bo znalazlam super działkę, fakt troszkę daleko ale jak odchowamy naszą "zaplanowaną" dzidzię bedzie jak znalazł na domek
ja też kupiłam mieszkanko w Redzie i tez pracuje w gdańsku, niestety nasze bedzie gotowe dopiero czerwiec 2008, ale jakoś zleci:) Większość osób kieruje sie ceną takie są realia. Osiedle w Redzie ma swoje forum internetowe, tam można dowiedzieć się różnych rzeczy od obecnych lub przyszłych mieszkańców www. redamlyn.fora.pl, pozdrawiam!
Dziewczyny jak podpisywałyście umowę przedwstepną z Semeko to w jakiej była formie? Umowy cywilnoprawnej czy aktu notarialnego? Ja mam podisywać umowę, trochę to mnie martwi bo mogą mnie wystrychnąć na dudka. Wiecie dlaczego dopiero 5 miesięcy po oddaniu mieskania podpisuje się akt notarialny dzięki któremu stajemy się właścicielami?
Namnożyło się różnych inwestorów. Jakbym miała ponownie szukać mieszkania to pewnie znowu bym się zgłosiła do Semeko choć nie wiem co oni teraz stawiają i gdzie. W każdym razie nasz budynek w Rumii jest bardzo dobrze zrobiony, nie mam uwag. Docieplony, bezpieczny, w komfortowej dzielnicy, gdzie w sumie wszystko co potrzebne mam pod nosem (sklepy, szkołę, lekarza).