Widok

Migdały

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Temat wielokrotnie wałkowany. Obecnie 2 laryngologów za nami. Córka 3 lata. Diagnoza wycięcie trzeciego migdała plus podcięcie bocznych. Czy komuś udało się farmakologicznie obkurczyc ? Jakiego lekarza polecacie ?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mój syn miał to samo. Jest już po. Skończyły się ciągłe problemy z chorobami. Polecam dr Janusza Milewskiego.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Już po ? To znaczy że wycięty migdał ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nie wycinajcie dzieciom migdałów, to jest w 90% niepotrzebne! Polecam dr Bogusława Mikaszewskiego, poleci gruntowne badania, zrobi wszystko, by tych migdałów nie wyciąć. Mój synek miał wieku lat 3 tak, że chorował bez przerwy, 2 lata to trwało, tyle ile chodził do przedszkola. Migdały są powiększone od infekcji a nie dlatego że one same są chore - zwykle tak jest. Sprawdź najpierw dokładnie, co jest przyczyną a co skutkiem.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

No może od infekcji,tylko po wycięciu 3 migdała u mojego dziecka w wieku 5 lat,infekcji zero,dosłwnie zero.Teraz ma prawie 9 lat i w przeciągu ostatnich 4 lat może jeden antybiotyk zaliczyła i raz do roku wirusowy katarek.Przed wycięciem migdała praktycznie non stop na antybiotyku ,badania pod kątem refluksu,sruksu,alergi,srergi,pasożytów i innych histori od których osiwiałam.Problem polega na tym ,że w trzecim migdale kumulują się wszystkie bakterie i to one były przyczyną infekcji i stanów zapalnych u mojego dziecka.Co do przycinania bocznych migdałów to się nie wypowiem bo u mojego dziecka tego problemu nie było.Drugi raz postąpiłabym tak samo i zgodziła się na usunięcie 3 migdała .Jak dla mnie te zmniejszania mało dają ,u nas też była próba i g dała.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i nawet ten całoroczny katar ,który miała i ponoć to była alergia tylko nie wiadomo na co bo w testach nic nie wychodziło też cudownie przeszedł i się ulotnił nagle.A wszystko przez ten i dzięki temu niepotrzebnemu i niecnymi zabiegowi usunięcia trzeciego migdałka.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram u mojego syna wycięty trzeci. Skończyło się wieczne chrapanie jak u emeryta bezdechu i przede wszystkim wieczne katary. Trzeci migdał to siedlisko zła najgorszego .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam dr Sova w Gdyni. Robi badanie endoskopowe, na.sekundę wklada do gardla kamerke i pozniej doklanie wszystko widzi.na ekranie, klatka po klatce moze obejrzec to, czego lusterkiem sie nie zauwazy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (40 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

Poszukiwany fizjoterapeuta uroginekologiczny (21 odpowiedzi)

Jak w temacie, szukam dobrego fizjoterapeuty uroginekologicznego, zajmującego się m.in...

do góry