Widok

Miłosz-imie dla synka co sadzicie/

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
czy nie bedzie zbyt dziwne i maluch nie bedzie mial przykrosci przez imie? w gre wchodzi jeszcze Kajetan ale troche sie boje je dac choc mezowi bardzo sie podoba..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
i Miłosz i Kajetan bardzo mi się podobają
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
miłosz ładnie, kajetan nie
Mi również i Kajetan i Milosz bardzo się podobają. Chciałam nazwać tak synka, ale mąż się nie zgadza i stanęło na Filip :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Miłosz podoba mi się, Kajetan w sumie też, ale jak ktoś napisał wyżej może być brzydko przezywany "kajtek bez majtek" :) z tych dwóch wybralabym Miłosza
Miłosz mi się bardzo podoba z wiadomych powodów. Kajetan też fajnie.
Miłosz ładne imię ale jaki skrót: Miłek?
miłoszek:)
Może być i Miłek i Miłoszek. Ja po prostu mówię Miłosz tak podoba mi się najbardziej. Przecież nie trzeba zdrabniać imienia.
ja mam odmienny gust nie podoba mi sie zedne z tych imion
ale przeciesz najwazniejsze jest zeby tobie sie podobalo;)
Dokładnie, kto powiedział, że imię musi mieć zdrobnienie? Albo, że w ogóle trzeba zdrabniać imię? Mój syn ma dość poważne imię, ale nigdy nie mówię do niego zdrabniając (pomijając fakt, że zdrobnienia tego imienia wcale mi się nie podobają) i to, że inni zdrabniają jego imię też zdarza się raczej sporadycznie (jeśli już to raczej przez osoby, z którymi nie mamy bliskiego kontaktu).
A tak na marginesie - wydaje mi się, że akurat zdrobnienie Miłek jest tak urocze, że aż szkoda byłoby nie zdrabniać. :)))

Moim zdaniem większym problemem w naszym kraju jest to, że przy wyborze imienia (szczególnie w rodzinach katolickich) "powinno się" kierować głównie patronem, od którego owo imię pochodzi. U nas pierwsze reakcje na wybrane przez nas imię były: "A jakiego dziecko będzie miało patrona? Bo przecież chyba nie ma takiego świętego?" Jakież było zdziwienie pytających, kiedy ja ze stoickim spokojem odpowiadałam: "Ależ owszem - jest. Jeden z pierwszych diakonów kościoła miał tak na imię." To od razu kończyło wszelkie spekulacje i propozycje, żeby może jednak imię zmienić.

Dlatego, jeśli imię podoba się i Tobie i Twojemu mężowi - nie pozwólcie sobie wmówić, że jest inaczej (no chyba, że chcielibyście skrzywdzić syna imieniem np. Ariel - wtedy to nawet ja byłabym za zmianą ;) ).
Nasz Filipek miał mieć na imie Miłosz. Bardzo podoba mi sie to imię. A Kajetan też ladne, znam jednego chłopca o tym imieniu - jest słodziutki :)
Mój drugi syn będzie miał tak na imię

nasz będzie miał tak na imię :) dla mnie bomba!

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Oj, coś czuję, że wysyp Miłoszów nam się szykuje. ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mamtu na mojego Miłosza będzie pewnie trzeba poczekać z 2 lata :)

Jestem Mamą Aniołka [*] + 24.05.2011 (9tc) - Oleńka...
Imię dla naszego drugiego synka:)
Cudne!

No i Wojtuś:)tak nie na temat...
olenka, nigdy nie mów nigdy. ;)
Mnie się nie podoba ani Miłosz, ani Kajetan.
Ania u was Miłosz miał być trzeci, a Wojtuś drugi!!! :)
A myślałam, że mój syn będzie miał mało spotykane imię a tu proszę ile zwolenników. W moim bliskim otoczeniu to mało komu się podobało, aż mój mąż chciał zmienić choć sam wybrał to imię ale mu nie pozwoliłam. Tak jak napisały dziewczyny ważne żeby imię podobało się Wam, a jak komuś się nie podoba to niech zrobi sobie dziecko i nazwie jak chce!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Jaki wozek wybrac? (83 odpowiedzi)

Dziewczyny jaki wozek wybrac? 2w1, 3w1? Jakiej firmy polecacie? Rodze w wrzesniu :)

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

Dzieci z AZS porady kosmetyki wsparcie mamuś (7 odpowiedzi)

Założylam ten temat ponieważ moja Amelia ma azs. Czytałam na temat tej choroby, wiem jak trzeba...

do góry