Widok

Mleko modyfikowane HA

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Gabryś od 3 miesiaca pije mleko modyfikowane dla skazowców (najpier Nutramigen, teraz Bebilon pepti 2). Wczoraj byliśmy u lekarza przy okazji choroby i lekarka zdecydowałą, że możemy przejść na normalne mleko (mały je nabiał w różnej postaci i nie ma żadnych objawów alergii) bo wyrósł ze skazy białkowej. Powiedziałą tylko, że musi to być mleko HA. Czy są tu mamy, któe podają takie mleko? Jakie polecacie? Pod kątem ceny i smaku. Dziękuję za wszelkie rady.
Ola
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nikt nic nie doradzi :(
Ola
Mój mały też miał podejrzenie skazy.Ale my zrobiliśmy inaczej.Za namową lekarki na m-c przeszliśmy na HA a teraz do końca roku na Bebiko2,potem 3.Też szukałam odpowiedniego mleka HA i wybraliśmy Bebiko.Smaczne i nie jest takie drogie jak pozostałe mleczka.
No nasza lekarka nam to samo powiedziałą. Najpierw HA, a za jakiś czas na normalne. Orientujesz sie jakie są ceny mleczek HA? My teraz za bebilon pepti na receptę płacimy ok 13zł.
Ola
Ja za BebikoHa placiłam 21zł. użyłam 4 opakowania i przeszłam na 2.Mój mały ma 18m-cy i Bebilon Pepti2 to już moim zdaniem bardzo słabe mleczko na tak duże dziecko.Teraz jesteśmy na 2 i jest ok.a mały się najada.
Co do cen innych to już nie pamiętam,ale różnica była spora.Nestle chyba ok.30zł
No właśnie, bebilon pepti, nie dość że mu już średnio smakuje, to wypije 180ml i jakby nic nie wypił - nadal głodny :)
Ola
od urodzenia karmiłam Nanem ,Mała miała jakieś drobne liszajki wiec Pani profesor stwierdziła ,ze to może skaza białkowa i zapisała Nan HA, od tego czasu karmie tm mlekiem Mała nie ma zmian skórnych, jest ok

puszka 400 w zależności gdzie kupujesz od 24 zł do 28zł.
Mojej 10-miesięcznej córci podaję mleko NAN HA 3. Trójka jest dla dzieci powyżej 9-tego miesiąca. Więcej na temat tego mleka można przeczytać tu http://www.nestle.pl/mleko-nan/

Roksanka pije to mleko z chęcią :) Zaczynałam od "jedynki", gdy Roksi miała 5 miesięcy. Wtedy karmiłam ją jeszcze piersią, obecnie pije tylko mleko modyfikowane. Puszka starcza na ok 3 dni.

Puszka 400g w Carrefourze kosztuje 25 zł i tu jest najtaniej, jeśli ktoś widział gdzieś jeszcze taniej to proszę o info.

Moja córcia niestety nie może pić zwykłego mleka, ponieważ od kontaktu mleka ze skórą robiły jej się czerwone plamki. Np. wokół ust, gdy mleko jej skapnęło na skórę. Nawet gdy jadła kaszki na zwykłym mleku modyfikowanym (próbowałam Bebilon i NAN) miała czerwone plamy dookoła ust w miejscu, w którym ubrudziła się kaszką (plamki znikały po ok 30 min). Dodam tylko, że nie miała żadnych innych objawów alergii. Od mleka NAN HA nie robią się jej żadne plamki.

Lekarka nie umiała tego wytłumaczyć...
podbijam,niedługo czeka nas prowokacja mlekiem ha-i nie wiem ktore wybrac-bebiko,bebilon czy hipp ha-narazie jestesmy na bebilon pepti ze wzgledu na podejzenie skazy.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole 49 Miś, ul. Śląska - proszę o opinie. (28 odpowiedzi)

Drogie mamy, napiszcie proszę jakie są Wasze doświadczenia z tym przedszkolem. Będę bardzo...

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

do góry