Widok

Młode Pary 2012 (część 17)

Wesele Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ

14 kwietnia - Madziarrra =>(Magda i Kamil) Sala pod Aniołek w Gdańsku, kościół Św Katarzyny szwedzkiej, Foto Katarzyna Puwalska, Autko Vips Stars, kamerzysta Wideo-Man,
21 kwietnia - halmonika => hotel Kahlberg w Krynicy Morskiej, fotograf fotoinlove, kamerzysta Pan Kisiel z Elbląga, dekoracja Azalia z Elbląga
27 kwietnia - Joanna =>(Joanna i Wojtek) Kościół św. Krzyża w Rumi auto: brzydula- fiat Multipla
28 kwietnia - Kamcia01 => Restauracja La Fontaine Gdańsk, wodzirej Szczepan, foto -AM Studio
28 kwietnia - wilczek => kościół NSJ we Wrzeszczu, wesele -Faltom Swarzewo, zespół Malibu Latino, FotoGrupa
28 kwietnia - tulipanek
28 kwietnia - Madzik050642 => kościół ul. Mickiewicza we Wrzeszczu, sala Lukullus, foto - http://www.agamroz.pl, KRUKDUO - oprawa w kościele i DJ Jakubek na weselu, makijaż p. Magda Purchla
28 kwietnia - mannaznieba1 =>(Ania) kościół Św. Michała w Sopocie, sala Godding w Sopocie, dj Arek Socha, fotograf- Magda Kuśmirek
28 kwietnia - moniska84 =>(Monika i Kamil) sala Złota Róża, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Silverton, foto Fotogrupa

MAJ

5 maja - Asia =>Gościniec Kaszubski Kartuzy, zespół :Tirex, foto : http://www.lastowski.com
5 maja - NaMiBiA =>(Magdalena i Janusz) Kościół: p.w. Matki Boskiej Różańcowej - Gdynia Demptowo, Restauracja: "Gosia" w Kielnie, Zespół: Art & Brass
12 maja - Sunniva=>(Aga i James) sala: Godding, Kosciol: Matki Boskiej Czestochoweskiej w Gdansku, dj: Edi Frenkler, fotograf: B&W, kwiaty(bukiety i sala): aleksandra ciecholewska, makijaz: elena wizaz
19 maj - ilona22 =>(Ilona i Mariusz) Sala bankietowa Lublewo, kościół Św. Franciszka z Asyżu Gdańsk, zespół Akcent4U, kamerzysta Bogusław Maniński WIDEO-MAN
25 maja - Elizabet
26 maja - kasia2012 => Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia sala Filip Osłonino
26 maja - Olinka => sala Cegielnia w Rzucewie, Parafia Św. Polikarpa w Gdańsku, makijaż Ania Olejnik, foto Kacper Olejnik
26 maja - drosera =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie
26 maja - talus25 => Sala - Kłosowo(mała), Fotograf - Tbc.com.pl, orkiestra - Blue night, samochodzik - Vip Stars, Makijaz i fryzura - http://www.dream-beauty.pl/index-1.html
26 maja - Emili => (Emilia i Karol) fotograf Piotr Mielewczyk, Dj Limhal, Dworek Barwik, kościół Św. Bernarda
26 maja - Ewcia => Kościół na Zielonym Trójkącie, wesele w Łapinie "ROMA", fotograf MK videofoto, DJ Dariusz
26 maja - anusiak0507 => kościół św. Mikołaja w Gdyni, sala via-mare Rewa, zespół Apus, fotograf Kordian Górczyński, dekoracje Diamond Decor, kamerzysta PMStudio Piotr Mila

CZERWIEC

2 czerwca - Ananao =>(Ania i Michał) Gospoda pod Żubrem, Kościół NSPJ w Sopocie, DJ Erbi, Fotograf SharkfotoStudio, fryzjer Aleksandra Czerwińska, makijaż Wiola W., zaproszenia i zawiadomienia sami robiliśmy, buty bialebuty.com.pl, wystroj kosciola bukiet Benia
2 czerwca - M&A => restauracja Orchidea w Chwaszczynie
2 czerwca - Emilia => zajazd Czardasz, zespół Voice, Kościół w Gniewinie
2 czerwca - Ania i Karol
2 czerwca - wisienka125 => Dworek Oleńka, zespół Alaska, foto i video pan Tomasz Safian
2 czerwca - Madzianka => Restauracja Dzikie Wino w Redzie,
8 czerwca - Jazzowa Panienka
8 czerwca - Emka357 =>(Emilka i Michał) Dom Bankietowy Grinholc, Kościól Św.Jana z Ket w Rumi, foto Artur Lastowski, kamerzysta Photoyoung
8 czerwca - gibon => kościół św. Bernarda w Sopocie,
9 czerwca - Maryska372
9 czerwca - Czarna84 => restauracja Orchidea w Chwaszczynie, foto Avedon, zespół FoxArt
9 czerwca - Ewelinka22
12 czerwca - jezyneczka
15 czerwca - mrysq
16 czerwca - Gosia89.89 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, Fotograf fotoinlove, kamera http://www.hp.video-foto-studio.pl , zespół Hevelius z Bytowa
16 czerwca - marcelka => Filip Osłonino, zespół BEST, foto B&W, kamer- CamOn
16 czerwca - Marta => (Marta i Karol) sala - Dzikie Wino w Redzie, Kościół Garnizonowy w Gdyni, Dj Lech Radziun, fotograf: Michał Młynarczyk
16 czerwca - Szklaudia => foto video - http://www.bugi.pl
23 czerwca - olimpia20111 =>(Karolina i Jarek) kościół NMP w Wejherowie, Dzikie Wino, Fotograf - Szwagier, zaproszenia - Siostra, makijaż http://www.lafoka.com/, zespół Blue Heaven
23 czerwca - Tymek200221 => Sala Filip w Osłonienie, zespół Samba, foto Fotoinlove, kamerzysta video-wspomnienia
23 czerwca - Tysia86
23 czerwiec - Kasiula1986 => sala Chmielno "Wichrowe Wzgórze", Sanktuarium Matki Boskiej Sianowskiej w Sianowie
23 czerwca - magduś
23 czerwca - mala_gdynia =>(Wioleta i Marcin) Wesele w Restauracji Kaszubska - Kosakow, Parafia św. Andrzeja Boboli - Gdynia Obłuże
23 czerwca - Moira =>(Moira i Mateusz) kościół Matki Bożej Saletyńskiej w Gdańsku Sobieszewie
29 czerwca - Olesia1986 =>(Ola i Bartek) restauracja Gosia w Kielnie, zespół Best, foto - fotogrupa, kamera videogroszek,
30 czerwca - Patka02 =>(Patrycja i Wiesio) restauracja Biały Kruk w Starogardzie Gd, zespół Party, kamerzysta Pan Brzoskowski ze Starogardu
30 czerwca - zosiek => sala Chwila Spokoju Wierzchucino
30 czerwca - dzoanna => pensjonat Ren Iwiczno, zespół Avinion, Kamerzysta Videogroszek, Fotograf Fotogrupa
30 czerwiec -ania =>(Ania i Grzesiek) hotel faltom, foto video SharkfotoStudio
30 czerwca - gosiaaa =>(Małgorzata i Dawid) kościół św.Bernarda Sopot,wesele "Maciejka" Koleczkowo , zespół Malibu Latino

LIPIEC

7 lipca - EeMmAa =>(Emilia i Marcin) kościół pw. Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, sala OW "BAŁTYK" w Stegnie, Prezenter Muzyczny Robert Jakubek, Fotograf - Tomasz Piątek http://www.fridayphoto.selia.pl/, Wideofilmowanie - wideo-wspomnienia http://www.video-wspomnienia.pl/, makijażystka Paulina Dmochowska http://www.designlook.pl
7 lipca - anetQs =>foto Fotogrupa, zespół Felling, duet do kościoła KrukDuo
7 lipca - Emilia
7 lipca - Gosiagg3g
7 lipca - Bronqa
7 lipca - Jusstyss =>Magnat w Bojanie, Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, zespół Pickup, fotograf Fotogrupa
14 lipca - Pati_ =>( Patrycja i Adam) Kościół- Katedra Oliwska, Sala -Soprano, fotograf-Kuzyn
14 lipca - roza26 & M.
14 lipca - Ola =>(Ola i Dawid) Złota Róża,
14 lipca - monika0305 =>restauracja Orchidea w Chwaszczynie, kościół Św.Wawrzyńca w Gdyni, zespół Jaksband, fotograf z Grudziądza
21 lipca - karolina89 => Zielona Sala, fotograf- fotolinea, dj.piotr krumin, kościół Doroty z Mątów na Jasieniu
21 lipca - mojra => (Magda i Radek) Stara Cegielnia Rzucewo
28 lipca - angelika84 =>Zajazd Roma Tczew, zespół Sami Swoi, foto: fotoinlove, kamerzysta: Grupa Obiektywni
28 lipca - tygrysica055 =>(Kasia i Mariusz) ośrodek Adler, foto i video z PhotoYoung Design Studio, Dj Marecki

SIERPIEŃ

3 sierpnia - maryniaa => Gospoda Gdańska, dj Malko,
4 sierpnia - tigress24 => sala Dzikie Wino w Redzie, http://www.hp.video-foto-studio.pl, Kościół św. Mikołaja w Gdyni, makijaż Pani Elena, DJ DAJA Waldemar Maj
4 sierpnia - Paulen =>sala bankietowa Lublewo, zespół Koktajl, foto: jpj-media, video: 2 style
4 sierpnia - anula89 => (Ania i Robert) Kościół św. Andrzeja Boboli w Gdyni, sala Maciejka w Koleczkowie, video-Studio Art-Video, foto- Marcin Rożak
4 sierpnia - niulek =>(Ania i Krzysiek) kościół NMP WW Rumia, sala Filip Osłonino, zespół Party, kamerzysta i fotograf: pan Tomek Safian
4 sierpnia - niki =>(Niki i T. )
4 sierpnia - asiulka90 =>(Asiulka i Adaś) Dwor kaszubski Magnat, Kosciolek w Czapielsku
4 sierpnia - peugeotcikowa =>(Kamila i Sławek) kościół p.w. św. Andrzeja Boboli w Gdańsku,
11 sierpnia - Lutanda => Hotel Cztery Pory Roku w Straszynie
11 sierpinia - anusiak =>(Ania i Marek)
11 sierpnia - gosiulek =>(Gosia i Michał) Hotel Hotton w Gdyni, kościół Matki Boskiej Bolesnej w Gdyni Orłowie, zdjęcia- znajomy fotograf, Dj Walker
11 sierpnia - Zaba&Zyrafa => karczma Kczewo, zespół Blue Heaven, fotograf+kamera Photo Young Studio
11 sierpnia - karolina (Karolina i Tomasz) Kościół p.w. Św. Judy, Rumia
Wesele: Hotel Faltom, Rumia, DJ Kot, Kamerzysta: kuzyn, Fotograf: artsvivendi
17 sierpnia - optymistka121 =>(Monika i Tomek) sala Pod Lipami w Łęgowie
18 sierpnia - Ciastko
18 sierpnia - Nadiaaa => ośrodek Szarlota, zespół Samba, foto - Jolanta Bork, kamerzysta http://www.hp.video-foto-studio.pl
18 sierpnia - Paula i Jarek => sala Roma Łapino, Wodzirej: Robert Jakubek, Foto: Fotogrupa, Video: Videogroszek, Katedra Oliwska,
18 sierpnia - Natalinda => Dzikie Wino - Reda
18 sierpnia - kamilka2106 => dworek Oleńka, foto i film: firma Pana Tomasza Safian, zespół: Quo Vadis, kościół: św. Brata Alberta w Gdańsku
18 sierpnia - magkam => kościół na Oruni, sala bankietowa Brylowsk w Tokarachi, Dj Karol Switajski
18 sierpnia - marcia66 =>(Marta i Łukasz) sala Orfeusz Mała Kłosowo, kościół św Maksimiliana Kolbe w Gdańsku,
18 sierpienia - marteczka => sala Złota Róża Gdańsk, kościół Miłosierdzia Bożego w Gdańsku, zespół DJ Marcin, fotograf Fotoinlove
24 sierpnia - NiuniaAdasiowa => parafii p.w. św. Andrzeja Boboli na Obłużu, Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, video pan B. Lemke, Dj Daja
25 sierpnia - Marzena i Paweł =>parafia Podwyższenia krzyża sw.w Rumi,sala Agrotka Osłonino,foto fotoinlove, kamerzysta videogroszek, zespół Party.
25 sierpnia - Gosik _Koteczek => Kościół WNMP w Redzie, sala OSP w Redzie, zespół 1 plus 2, fotograf Agnieszka Potrykus, kamerzysta "FLESZ"
25 sierpnia - Szczęściara =>sala weselna pod Wejherowem
25 sierpnia - Martosza =>(Marta i Marcin) restauracja Filharmonia
25 sierpnia - feelgood => restauracja Godding, dj Lech Radziun
25 sierpnia - jarzyna =>(Jarzyna i Grześ) parafia p.w. św. Ojca Pio, hotel Otomin, DJ Adam Gorlikowski
31 sierpnia - Afraa =>(Malwina i Paweł) kościół Św. Jana Bosko na Oruni Dolnej, hotel Gniecki w Przejazdowie, Zespół Drossel, kamerzysta http://www.videotomek.pl/

WRZESIEŃ

1 września - katelajda =>(Kasia i Sebastian) sala w Łęgowie pod Lipami, kościół w Straszynie, DJ Michał Pracel, fryzura p. Ola Czerwińska, makijaz Anna Stykała
1 września - magda_gda =>(Magda i Piotr) Parafia Św. Urszuli Ledóchowskiej w Gdańsku - wesele Gościniec w Gołubiu - wodzirej Gucio - fotograf Monika Głowczewska
7 września - peatrysia => (Patrycja i Mateusz) Wejherowo klasztor o. Franciszków, sala Rajska Góra,
8 września - pinimini =>(Julia i Patryk) parafia p.w.Chrystusa Milosiernego w Gdyni, hotel Nadmorski
8 września - Agata85 =>(Agata i Tomek)
8 września - JMJ =>(Justyna i Bartek) Kościół św.Ignacego, wesele Hotel Gniecki
8 września - magda => parafii pod wezwaniem Chrystusa Miłosiernego w Gdyni
15 września - Puchatkowa =>(Madzia i Radzio) ślub w Sanktuarium Matki Bożej Brzemiennej w Matemblewie, fotograf - Paprocki i Kosicki, wodzirej Szczepan Babiuch, sala - remiza w Bolszewie koło Wejherowa
15 września - marynarka =>(Ola i Daniel) Kościół p.w. św. Walentego w Gdańsku, Restauracja "Wanoga", Dj - DJEvent Piotr Komorowski, kamerzysta i fotograf: OK! Serwis, fryzura: p. Ola Czerwińska
22 września - Monika Goldszmidt =>(Monika i Maciej)
29 września -Anulak =>(Anna i Andrzej) Kościół p.w. Św. Antoniego Kosakowo,
Restauracja "Dzikie Wino'', zespól B.M.W z Żarnowca, kamerzysta: Kamer Vid, fotograf: Szarafińska

PAŹDZIERNIK

6 października - marta => Sala Weselna Orfeusz w Kłosowie, Zespół Muzyczny Pulsar i fotograf Fotogrupa
13 październik - kamila =>(Kamila i Michał) Sala Złota Róża w Gdańsku, Dj Gucio
19 października - go-gosia =>(Gosia i Michał)

JUŻ PO:
21 Styczeń - Milena86
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Super, ale pędzimy z tymi wątkami.
image

https://picasaweb.google.com/anusiak0507/Slub
W Koncu jest tak jak chciałam:)
Dzieki
image
image
ale wysypało nagle par czerwcowych i sierpniowych :)

z wątkami też ładnie lecimy :)
Oj tak sierpnia najwięcej:)
image
image
U nas pierwsze nauki zaliczone:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jejku ja to jestem powoli cala w stresie :D :D

dzisiaj jade popatrzec za bielizna, zobaczymy co z tego wyjdzie :)

image
Witam się w nowym wątku :)

u Nas na razie przymusowy zastój w przygotowaniach :( mam nogę w gipsie, ale za dwa tygodnie już mi ściągają - w końcu, bo mam dość tym bardziej jak patrze jaka pogoda za oknem!! :)

ale w najbliższym czasie mam w planach załatwić konkretnie już dekorację sali, kupić cyckonosz ;), buty dla mojego Barta (tu będzie dramat :(), napoje, pojechać na poprawki z sukienką i spotkać się z Karoliną (tak tą z forum ;), żeby ustalić winietki, zawieszki i tablice do usadzenia Gości, aaaaaaaa i w końcu musimy dokończyć nauki, bo robimy je na raty!! :(

Trochę mnie czeka :(
image
wy to macie fajnie możecie sobie pojechać zobaczyć my mamy 5 dni na kupienie gajerka i dodatków buty moje i mojego , obrączki , bizuteria, załatwic dekoracje koscioła , cukiernie wybrac , kwiaciarnie wybrac bukiet
próbna wryzura , makijaż , dentysta , rozdanie zaproszeń wiele innych spraw boje się że nam dnia niestarczy:(
spokojnie, dasz radę!! ;)

musicie sobie opracować plan co i jak i się go 3mać ;) dacie radę - zobaczysz :)
image
hej ale te watki leca
ja właśnie wróciłam po maratonie po salonach z sukniami
2 mi sie podobały (jedna bardziej ) każda w innym stylu - a przymierzyłam chyba z 12
kurde martwię sie ze nie znajde tej jedynej zaczynam wierzyć ze nie ma takiego czegoś ze jak założysz sukienkę to poczujesz ze to jest TA i sie w niej zakochasz
:(
Agata85 - Ja tez tak myslalam ze to niemozliwe ze jak zaloze suknie to bede wiedzial ze to wlasnie ta. Jezdzilam po salonach i nic kompletnie nic mi sie nie podobalo na tyle zebym powiedizla tak to ta. Az w koncu pojechalam do Pani na Kowalach i tam przymierzylam suknie ktorej nawet nie bralam pod uwage , pani mi doradzila zebym ja przymierzyla. I jak moja swiadkowa opowiadala to jak tylko ja wlozylam to usmiech od ucha do ucha i mi nie znkal z twarzy , oda rzu sie zakrecilam i wtedy poczula zeto tak jedyna. kompletnie inna niz planowalam ale wlasnie to ta. I mam ja i nadal jak na nia zerkam to jetem zakochan. Nie moge sie doczekac jak ja zaloze i wtedy wiem ze niewazne co sie stanie bede czula sie wyjatkowo.

Takze nie trac nadziei. Ja juz stracilam i prosze mam wymarzona suknie i w dodatku cena byla tez wymarzona i pelnia szczescia =)
image
talus pocieszylas mnie
a ta Pani ma jakis salon - daj namiary
Ja poczułam, że to tak, ale to było na 1,5 roku przed ślubem i później okazało się, że sukienka jest wycofana z produkcji. Przez 1,5 miesiąca jeździłam po salonach, szukając podobnej. Też już myślałam, że nie znajdę mojej wymarzonej. Aż w końcu z bijącym sercem (złe opinie na forum) pojechałam do Madonny i tam wybrałam sukienkę, która baaardzo odbiega, od tej, którą przymierzyłam kilkanaście miesięcy wcześniej. Cena przystępna, krój ciekawy i jest lekka, choć nie sprawia takiego wrażenia. Ciągle o niej myślę i wiem, że to jest dobry wybór. Choć jak ją przymierzyłam, to nie poczułam, że to jest tak, poczułam, że świetnie się w niej czuję.
Także głowa do góry!
image

witam dziewczyny w kolejnym wątku
image
Dziewczyny, mam pytanko :)

ile Wam dań ciepłych wychodzi z menu? bo ja wyliczyłam 4 dania - czy to nie będzie za mało? Gdzie ostatnie ma być o 1 w nocy i to barszcz :)

jak uważacie? :)
image
U nas też cztery i też sobie myślę, czy to nie za mało... Chceliśmy jeszcze dzika, albo prosiaka - nie wiem, czy starczy nam pieniędzy na to...
image

Hmm... My liczymy już to z prosiakiem, ale np. na główne danie mamy, aż 6 rodzajów mięsa, więc zastanawiam się, czy tego czasem nie rozbić...

Sama nie wiem, plus do tego zakąski, mój Bartek twierdzi, że to w zupełności wystarczy :) ach, zgłupieje kiedyś ;D
image
Na danie główne mamy dwa rodzaje mięsa i rybę. Sześć rodzajów mięsa??? Nie przejecie tego, weź pod uwagę, że może być ciepło, bardzo ciepło, więc zejdzie Wam więcej napojów niż jedzenia. Opcja z rozbiciem jest bardzo dobra!
image

Ja uważam że cztery ciepłe posiłki w zupełności wystarczy a po drugie ile mozna jeść ? my mamy wiadomo start przystawka zupa i danie główne potem cały czas są zakaski zimne ale i jakiś kurczak w sosie śmietanowym na ciepło w podgrzewaczach ok godz.21 mamy znowu ciepły posiłek potem wchodzi szynka i nad ranem żurek myśle że to wystarczy . Ludzie maja się bawic a nie tylko jeść takie moje zdanie:)
tigress24 - to mnie uspokoiłaś ;) a o której planujesz dać ten żurek? tak po oczepinach, czy później?

w sumie w między czasie jeszcze będzie tort itp. więc nawet czasu zabraknie na dodatkowe jedzenie ;) My mamy tak - danie główne, potem myślałam, żeby podać zimne zakąski gdzieś ok. 21 kolacja no i teraz mam pod górkę, bo gdzie tu zmieścić prosiaka i tort? i gdzieś w okolicach 1 - 1.30 planowałam barszcz z pasztecikami, bądź bogracz ;)

anusiak - no 6 rodzai, ale uważam, ż to jednak dobrze, bo każdy ma wybór co chcę zjeść ;) My np. do obiadu w ogóle ryb nie mamy, za to w zakąskach jest ich całe mnóstwo :) a wracając do mięs, nie każdy lubi np. schab po meksykańsku czy zrazy, to ma do wyboru kasztanki drobiowe bądź kotlet Devolaj itd ;)
image
ps. wczoraj ustaliliśmy dwie ważne rzeczy, że jednak nie kupujemy dodatkowego alkoholu na wesele, będzie tylko wódka i wino, a jedynie na poprawinach piwo ;) plus, że nie załatwiamy Gościom autobusu na poprawiny, wystarczy, że na wesele będzie załatwiony ;)

a jak to u Was wygląda? :)
image
witam w ta piekna sloneczna niedziele :)

my mamy obiad - 4 rodzaje mięsa do wyboru
rezygnujemy z deseru - będą nasze ciasta a potem tort wiec sięgając pamięcią do wesel na których byłam deser po obiedzie je moze 30 % ludzi reszta wykorzystuje okazje na papieroska toaletę lub pogaduchy za dawno nie widziana rodzina

zakaski zimne

ok 21 - ciepla kolacja

ok 22:30 tort

po oczepinachok 1:00 - barszcz z pasztecikami

czyli wychodzi 3 cieple posilki
chciałam płonącą szynkę ale sie zastanawiamy gdzie ja wcisnąć - wyjdzie ok 23 czyli od 22:30 od torta do godz 1 nic nie bedzie tylko jedzenie oczepiny i jedzenie wiec sadze ze to juz chyba trochę za dużo
olesia bardzo dobrze ze zrezygnowaliście z transportu na oczepiny - co za duzo to nie zdrowo heheh
Dziewczyny a na poprawiny zapraszacie najbliższą rodzinę ...? czy wszystkich...... co byli na weselu...?
image
image
Agata85 - dzięki za wsparcie ;) uznaliśmy, że przynajmniej w dniu poprawin nie będziemy bawić się w dodatkowe koszta, poza tym wchodząc już w zapytanie zadane przez Madziarrrre - My zapraszamy tylko najbliższych!! bo salę poprawinową mamy ograniczoną ;) mamy w innej sali po prostu poprawiny :)

A co do prosiaka i tortu muszę pokombinować jak to sprytnie rozłożyć w czasie i tyle ;)
image
Czarna84 nasze nauki są od 12 marca do 15marca w dzień rozpoczęcia są zapisy ,a mieści się to w starym Muzeum u góry....do zobaczenia o godz 19 .....
Jazzowa Panienka kochana nasze nauki są od 12 marca do 15 zapisy w dzień rozpoczęcia o gzodz 19 w starym Muzeum u góry ....do zobaczenia
Olesia1986 to sie jeszcze okaże podczas wesela ale myslimy że tak 1:00 , 1:30
Agata 85 - Pani ma suknie w domu na Kowalach .
Podaje numer 692 59 29 11
Sprobowac mozna. Powodzenia zycze:)
image
Myślę, że 4 ciepłe dania spokojnie starczą. Przecież będą jeszcze zimne zakąski, tort, ciasta, pewnie wiejski stół (bo to ostatnio bardzo popularne). My mamy tak jak Olesia, na obiad 6 rodzajów mięsa, potem na kolację barszcz i też 6 rodzajów mięsa, do tego jeszcze planujemy indyki wędzone :) No i wiadomo zimna płyta, ciasta, deser i stół wiejski.. No i owoce - planuejmy zrobić takie mini palmy zamiast kłaść je na paterach, ale zobaczymy jak to wyjdzie. Jak ktoś będzie zainteresowany to mogę dokładnie opisać menu :)

Kupiliśmy koszulę i garnitur (nie pamiętam czy o tym pisałam). Garnitur ma kolor stalowy, bardzo ładnie pasuje do mojej sukni w kolorze ivory (wzięłam na zakupy bolerko i porównywaliśmy). Teraz szukamy jeszcze muszki... W tym miesiącu kolej na obrączki :) Wczoraj wręczyliśmy jedne z pierwszych zaproszeń. Następne planujemy dopiero w święta rozdawać.

Dziewczyny z 4 sierpnia, dokładnie za 5 miesięcy będą nasze poprawiny:D

Ja się nie mogę doczekać aż Milena napisze relację i wrzuci jakieś fotki :)
image
Dawno tu nie zaglądałam to teraz nadrobię ;) do naszej listy załatwionych rzeczy dopisuję zakup butów (gdyńska hala targowa), bielizny (dalia ivette) i drobnych podziękowań dla gości :) a pod koniec kwietnia mamy spotkania dla narzeczonych :) Chcieliśmy chodzić na spotkania marcowe, ale pod koniec lutego okazało się że mają ostatnie wolne miejsce na kwiecień :o a w nadchodzący wtorek idę na przymiarkę mojej sukni i już się nie mogę doczekać :D pozdrawiam :))
image
Melduje że w Auchan jest fajna promocja na soki, które własnie zakupiliśmy :)

karton 2l soku Garden za 2,89zł. smaki do wyboru.
Multiwitamina, pomarancz, czarna porzeczka, jabłko, jabłko antonowka, czerwony grejpfrut.
image
image
szkoda, że dwa litry, więc się wstrzymamy jeszcze ;)
ale dzięki za info :)

panny z 4.08 za pięć miechów to będziemy zapewne już suknie zakładać :)
dziś ruszyliśmy wręczać pierwsze zaproszenia :)
kolejne wizyty z zaproszeniami za dwa tygodnie (bo pasuje nam tylko niedziela z rana, a przez najbliższe 2 tygodnie będę grzać d*pkę na uczelni....)
Tak równe pięć miesięcy bedziemy sie stroić my w tym czasie bedziemy jechać na sesje :)
Dziewczyny, nie wiem jak Wy, ale ja mam coraz częściej ślubne sny... Dziś też :( Śniło mi się, że jedna z moich cioć nie dotarła i nikt nie wiedział, co się z nią dzieje... I śniło mi się, że na sali nie było kelnerów i ja z mamą sprzątałam po gościach :p Zaczyna mnie to przerażać, a w środę wyjeżdżamy z zaproszeniami. Dwa tygodnie tour de Pologne.
image

my mamy 5 roznych mies na obiad,

pozniej ciasto, jakies przekaski,

nastepnie bedzie

kurczak po mysliwsku
flaczki
dzik pieczony w zestawie

tylko musze pomyslec co kiedy i w ogoel :D

no i na oczepiny tort :D
mam nadzieje ze goscie nei beda glodni :)

nie martw sie anusiak ja tez mam sny :D a raczej koszmary :D podobnie moj Luby :D

image
melduję się dziewczęta w nowym wątku :)

my właśnie rozpoczęliśmy etap - rozdawanie zaproszeń
imageimage[url=http://www.wyjdzzamnie.pl][img]ht
ja również się melduję :)

My z kolei zabieramy się na poważnie do wszystkiego, bo w marcu chcemy już mieć wszystko dograne. Ostatnio zamówiliśmy wina :)
Jutro jedziemy na poszukiwania koszuli i krawatu na poprawiny no i bielizny dla mnie:) a we wtorek mamy spotkanie z Panią z kwiaciarni, żeby ustalić szczegóły, no i tak naprawdę to już każdego dnia mamy co robić...
[url=http://www.suwaczki.com/]image[url]
image
Kamcia, krawat na poprawiny? ;) Hmm... to ma być już luźna forma spotkania :) i tak wystarczy, że Twój Mąż będzie przez cały dzień i noc w muszniku/muszce/krawacie ;)

Ale w sumie jak chcecie - to Wasze dwa dni ;P

ja wiem, że mój nawet nie założy krawatu na poprawiny, owszem kupimy mu ładna koszulkę z krótkim rękawkiem, eleganckie spodnie, ale krawatem nie chcę Go już męczyć! :)

zazdroszczę Ci, już czujesz ten klimat, jeszcze chwila i będzie Wasz dzień!! ;)
image
My mamy 5 rodzajow mies, potem w nocy 5 cieplych posilkow. A dzika chcemy na poprawiny. Jesli chodzi o poprawiny to beda na nich wszyscy goscie weselni, albo wiekszosc - bo wszyscy nocuja, a jakies 50 osob zostaje jeszcze na noc na niedziele razem z nami w osrodku wiec sie zapowiada dluzsza impreza.
Co do ubiorow na poprawiny to raczej tez koszula i krawat- moj luby generalnie lubi takie rzeczy wiec nie ma problemu
Co do sokow to Garden to nie jest sok tylko napoj albo nektar- generalnie jesli chodzi o multiwitamine czy porzeczke to ew. ale one generalnie sa dosladzane i troche sztuczne wiec jak dla mnie odpadaja.
wole juz soki z Biedronki czy Lidla bo sa bardziej naturalne.
asiu.. dziękuje za informacje byłam wczoraj z moim narzeczonym w kościele i zabraliśmy biuletyn, właśnie weszłam na forum aby Ciebie i czarną poinformować :) Dziś wysyłam pierwsze zaproszenia... i ciarki przechodzą mi po plecach gdy trzymam te koperty w dłoni.... czy to pierwszy stresik?! :)
Ja uwazam ze gardeny nie sa złe... lepsze od costy na pewno. a czy naturalne czy nie...błagam - nie dajmy się zwariować:/
image
image
Powiem Wam ze ja sie tez juz stresuje, Mam sny o weseleu i slubie ze cos sie nei udalo.

Dzisiaj jedziemy do urzedu po dokumenty i poakty chrztu i bierzmnowania a potem zalozeyc protokol przedmalzenski.

Mam tylko nadziej ze uda nam sie wszytsko zalatwic.

Jakos za 2 tygodnie jade kupic bielizne, musze zrobic rekonesans. Butki juz mam kupione CH Chronry w gdanku (jedynie na jednym stoisku pani miala takie jakie byly mi potrzebne i w dobrej cenie)

Zostana mi tylko ulozenie ludzi w pokojach - 16 marca ostateczna liste gosci poznam (mam nadziej)

Ustalic z kucharka menu , zlatawic tort i ciasta, wodeczke napoje.

Kurcze w sumie mam duzo do zalatwienia.

Moj luby ma juz gajerek kupiony w Fashion Housie.

Malo czasu czasu zostalo i tyle spraw , dopada mnie pierwszy stresik :P
image
Olesia ja mu przecież nie każe ubierać tego krawatu tylko sam chce ;) z resztą nikt nie będzie go zmuszał żeby nosił go cały dzień ;) a wydaje mi się że na początek może elegancko wyglądać ;). Mój tata tez ubiera krawat, a wiadomo, że i tak później je pozdejmują.

Mnie też dopada stresik :) tym bardziej, że ten czas tak szybko leci...
image
nie no spoko ;) ja wiem, że gdybym chciała to nie zmusiłabym mojego do ubrania krawatu za nic!! :) On tak nienawidzi krawatów i gajerków ;)

na ślub już Go zmusiłam, ale dalej nie mam serca tego robić ;)

ja zaczynam mieć sny ślubne powoli, więc to chyba odznaka stresu - a chciałam tego uniknąć :) a ile Wam Dziewczyny już ości odmówiło? tak z ciekawości... Nam póki co 12 - ciekawa jestem jak to będzie bliżej terminu potwierdzania obecności ;P
image
My już mamy kompletny strój Pana Młodego (garnitur, koszula, muszka,pas, spinki do koszuli,buty) - wszytsko kupione w fashion house. Takze juz o to sie nie martwię.
Ja cały czas jestem w pogoni za butami...
Co do stroju na poprawiny to jeszcze nie mamy (dopiero zaczynam rozglądać sie za sukienką).
My ubiór dla Pana Młodego będziemy kupować w kwietniu i to na ślub jak i na poprawiny ;)

Ja już swoją sukienkę mam i na poprawiny teoretycznie też mam, kupiłam przez allegro, odesłałam tylko babce, bo była za dużo i teraz nie mam z nią kontaktu - martwię się przez to, bo suknia naprawdę mi się podoba!! :)

zobaczymy, poczekam jeszcze do jutra ;)
image
Mój też nie lubi garniturów, ale w koszulach to chodzi codziennie ;).

My tez kupiliśmy garnitur i buty w fashion housie :) a dziś jedziemy tam dalej i mam nadzieje że znajdziemy to co chcemy ;)

A ja żadnych snów nie mam, a szkoda ;P

A zamawiała któraś z Was buty na bialebuty.pl?
image
Moja siostra zamawiała na iałych butach :) była zadowolona...

Dziewczyny - jak juz jestesmy przy garniturach... kompletnie nie wiemy jaki kolor wybrac dla mojego J. w koncu czerwiec - lato... czarny? wypada?
W jasnym raczej mu nie do twarzy :/
Ja boję sie przez internet kupowac buty - po prostu mam niedużą stopę ale szerszą i często mam problem z kupiueniem butów.
Na drugi dzień to Mój T. załaoży gajerek, koszulę i krawat:)
Mówi się, że około 20% gości odpada, u nas 40% :( I na tym się chyba nie skończy...
image

olimpio mój narzeczony nie chce słyszeć o innym kolorze niż czarny, mamy ślub w czerwcu i myślę, że w niczym nie będzie to przeszkadzać zwłaszcza, że mój ukochany jest blondynem i w jasnym kolorze garnituru by "znikł" przy mnie. :)
W końcu mamy obrączki
http://www.apart.pl/pl/obraczki,c,1,wielobarwne,5360
ciężko było cokolwiek wybrać bo nic nam się nie podobało, ale w końcu są!!
image
image
Nie przejmuj się, najważniejsze aby przyszli Ci na których Wam najbardziej zależy:) Ja przynajmniej wychodzę z tego założenia. My poszerzyliśmy trochę listę gości ze względu na rodziców (no już nieważne), ale ja stwierdziłam że wystrczy mi nawet te 50-60os. z którymi jestem najmocniej zżyta i mój narzeczony. Bo wstepnie listę mamy na 100os.
Ja nei chcialm czarnego gajerka dla mojego Bartka. Jest blondynem i wybralismy w koncu garnitur w kolorze miedzy grafitem a szarym. Wyglada wnim super. Ladnie i elegancko i pasuje do jego blond wlosow:P
image
Bylismy dzisiaj w urzedzie po papiery.

USC w Gdansku 1 pietro pokók 153 - rejestracja małżeństw.
Jeśli jestescie urodzeni w Gdańsku to nie trzeba załatwiać skróconego akty urodzenia. Jeśli spoza Gdańska to juz trzeba z odpowiedniego urzedu taki odpis mieć ( opłata 22 zł)

W pokoju 153 pani wypisuje zaswiadczenie , że nie ma przeszkod do zawarcia zwiazku malzenskiego. Ustalacie jakie nazwisko panna mloda bedzie noisla i dzieci.

Oplata 84 zł. Dostaje sie 3 egzemplarze , ktore do kosciola sie dostarcza do zalatwienia protokolu przedmalzenskiego.

Protokol dzisiaj idziemy zalozyc o 17 wiec rowniez dam znac co i jak.

W kosciele nie bylo problemu ze swiadectwem chrztu. Do parafii gdzie bylismy chrzeszceni, wypisuja od reki na jednym kwiecie rowniez adnotacja o bierzmowaniu, i o braku adnotacji na temat malzenstwa.
image
czarna śliczne obrączki :)
image
Witajcie ;-).
Prosze o dopisanie mnie w nastepnym wątku ;-)
Karolina i Dawid
25.08.2012r
Kościół to Kaplica pw. Narodzenia Pańskiego w Przejazdowie
Wesele w Hotelu Gnieckim w Przejazdowie
Zespół Krzysztof Krawczyk Band

Fotografa i kamerzysty nadal brak. Ale za to wymarzona sukienka wisi już w domu ;-).
I mam od razu pytanie odnośnie garniturów. Czy tam gdzie kupowaliście nie było większych problemów z dobraniem spodni i marynarki w innym rozmiarze?
image
My też nie chcieliśmy czarnego garnituru, ale w końcu nam tak się spodobał, że nie było mowy o innym. Ale czernie też są różne.
karola jeśli chodzi o dobieranie różnych rozmiarów spodni i marynarki to polecam LANCERTO w Fashion House, my tam kupowaliśmy.

A ja pojechałam do Pani do domu i tam zamówiłam na miejscu i nie przez internet bo tak to na pewno bym nie zamówiła w ciemno. Mówię o bialebuty.pl ;). No i zamówiłam nr 36 o tęgości 37, tak to Pani nazwała bo na długość były idealne ale na szerokość ciut ciasne. Więc jak któraś z was ma problem z butami to naprawdę polecam bo tam można wybrać wszystko.
Tylko na stronie jest że na buty się czeka od 7-10 dni a ja już czekam 2 tyg. Stąd moje pytanie czy któraś z Was tam zamawiała i też długo czekała?
image
czarna84 b.ładne obrączki my dobieraliśmy obrączki do mojego pierścionka zaręczynowego i tez kupiliśmy z Apartu pierścionek wytrzymuje moje użytkowanie ;-)
Karola70 widzę, że mamy tydzień po Tobie wesele w Gnieckim :) Macie już coś ustalone?

Afraa, poza terminem o wstępna ilością gości to niezbyt ;-) ale właściciel sie dobrze zna z moim tatą także kazali mi spokojnie sobie wszystko załatwiać a szczegóły z nimi ustalimy bliżej terminu ;-). A byłaś już w Gnieckim na jakiejś imprezie?
Tydzień przede mną w Gnieckim robi jeszcze znajoma ;-).

A czy któraś z Was zamawiała buty z własnego materiału? Albo z Witta?
kamcia ja zamawiałam z bialebuty.pl masz odbiór osobisty czy do domu? ja miałam odbiór osobisty i pisałam w piątek się zapytać kiedy będą to Pani odpisała że w pon mają być i że jak przyjdą to od razu da znać ale zapomniała... więc może zadzwoń się dowiedzieć kiedy będą :)
wisienka ja zamówiłam do domu, bo nie chciało mi się tam jechać znowu ;P. Ale rzeczywiście do niej chyba zadzwonie skoro zapomina.

My wczoraj znowu cos dokupiliśmy :) mamy koszule na poprawiny i krawat na ślub i po raz kolejny polecam fashion house ;)
Dziś idę po bieliznę :D wczoraj już sobie odłożyłam. Specjalna kolekcja Bridal, gdzie przy majteczkach jest doczepiony mini welonik ;P
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
czesc
nam sie wczoraj nieoficjalnie jeszcze wykruszyly 2 osoby - a nawet jeszcze zaproszen nie rozdalismy ciekawe ile odmowi juz po rozdaniu zaproszen
kamcia - welonik przy majteczkach... :D jakie to słodkie :D hihi :) też chcę :D daj linka :D

Co do gości - my już wiemy, że kilka osób nam się wykruszy choć jeszcze nie dostali zaproszeń :P
Dajemy, bo trzeba dac.... ale wiemy, że np. jedna para będzie miałą 3 miesięczne dziecko, wiec mam pewnie bedzie karmila, wiec nie sądzę żeby przyszli.
Poza tym rozdliśmy juz część zaproszeń i też juz niektórzy poodmawiali :/
Szkoda... chyba będziemy robić rezerwową listę gości - bo względy ekonomiczne za tym przemawiają :)

No i wczoraj zaopatrzyliśmy się już w wódzie i winko :)
Dziś mój J. będzie załartwiał transport dla gości :)
image
image
Olimpia - patrzę, że ostro już działacie ;) My póki co się wstrzymaliśmy, rzez mój gips :(

Wczoraj jedynie pojechałam ustalić już szczegółowo dekorację na sali i przynajmniej to mam już z głowy z Panią od dekoracji muszę spotkać się dopiero na tydzień przez ślubem, aby zapłacić całą część już ;)

Co do Gości - powiem tak, u Nas to nie jest koniec podejrzewam, jeszcze trochę Nam odmówi na pewno, ale się nie przejmuję :) Ci co będą chcieli być z Nami w tym dniu, na pewno będą i nic im nie przeszkodzi... Z ostatnich odmówionych Gości rozumiem - młode małżeństwo, dostali od Rodziców w niespodziance bilety do Indii i akurat to się zbiega z Naszym weselem - podejrzewam, że gdyby mnie to spotkało nie zastawiałabym się i też wybrałabym podróż mojego życia ;) poza tym te bilety nie są wcale takie tanie i dodatkowo trudno je przebudować - i takie sytuację są dla mnie wytłumaczalne ;D

No, zobaczymy jak to będzie w połowie maja, teoretycznie Goście maja czas potwierdzenia do 13.05, ale znając życie skończy się dzwonieniem po części ludziach ;D
image
Olimpia ogólnie to jeśli chodzi o stanik to będzie taki jak na modelce :) http://uk.intimissimi.com/section/bridal-collection/5164.uts a do tego biore pas do pończoch i te majteczki ;) ale na zdjęciu nie widać tego welonika ;P ale na żywo wyglądają zdecydowanie lepiej.

A co do gości to mój kuzyn ma roczne dziecko do tego to jego partnerka będzie w prawie 7 miesiącu ciąży więc myślałam że nie przyjdą a stwierdzili, że i tak będą ;]. Ale ogólnie póki co to pewne jest że nie przyjdą 4 osoby, nie wiem ile jeszcze się wykruszy bo jeszcze kilkanaście osób nie potwierdziło.
image
Hej Laski:)
U Nas miało byc 68 os. zostało 55os ... zaprosiliśmy jeszcze 2 os. czyli ostatecznie mamy 57 :)
image
image
Proszę o dopisanie w następnym wątku - makijaż: pani Magda Purchla
image
olesia, no juz działamy, bo mój J. moze wyjechac w dłuuugą delegacje za tydzien, wiec ze wszytskim zostałabym sama :(

Qrcze, tez musze sie juz rozejrzec za bielizną... no i dzis chyba wybierzemy coś na podziękowania dla rodziców i świadków.
image
image
he, he... to ostatnie na szczęście Nas omija ;) nie robimy podziękowań takich typowych na sali więc mamy to z głowy - chcemy moich Rodziców zaprosić na obiad - każdego z osobna, bo mi się pozabijają ;) - i dać im albumy. a Świadkom podziękujemy po weselu, przynajmniej na pewno mojemu Bratu, zobaczymy jak to wyjdzie z Siostrą mojego Bartka, bo może już będzie wracać do siebie... :(
image
Oj to macie dobrze.... my kombinujemy z tymi podziekowaniami, bo po pierwsze ja nie chce tego smutasa "cudownych rodziców mam"... z koleji jakieś kółka itd odpadają, bo mama mojego jest chora i boimy sie ze ie ustoi...takze troche lipa z tym :/
image
image
Olimpia - to w takim wypadku, ja bym pozostała przy "Cudownych rodziców mam", ale poprosiłabym wcześniej Świadków, żeby przygotowali dla Waszych Rodziców krzesła, usiądą sobie, Wy razem z Gośćmi zaśpiewacie Im pierwszą zwrotkę piosenki wraz z refrenem i koniec ;) skoro mówisz, że Teściowa ma kłopot z chodzeniem tak bym zrobiła, potem zaśpiewacie Im sto lat i dacie kwiaty :)

tak bynajmniej pewnie ja bym zrobiła ;)
image
ale samo cudownych rodziców mam poprostu mnie odrzuca:P
Jakieś to dla mnie wiejskie i rzewne :P... a przeciez to wesele a nie pogrzeb:P

Myślę, że usadzimy ich na krzesłach... zrobimy ślubowanie na teściów, żeby było wesoło, a potem sto lat i wręczenie giftów :)
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
"bynajmniej" wcale, zupełnie, ani trochę, zgoła (zwykle w połączeniu z następującą partykułą nie)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Każdy robi jak uważa ;) W sumie tez fajne masz rozwiązanie - czemu nie? ;)

Moja Mama np. uparła się, że ma być Cudownych Rodziców na weselu, więc niech chociaż to ma ;) bo podziękowań nie będzie przy wszystkich, na początku mi się obraziła, ale później wytłumaczyliśmy, opisaliśmy jakby to wyglądało i stwierdziła sama, że nie chcę, ale prosiła chociaż o tą piosenkę - więc niech stracę :)
image
gosiulek - odpuść, bo stajesz się już nudna.
image
Olesia, odpuszczę, jak przestaniesz robić błędy w swoich wypowiedziach :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
gosiulek, ja też jestem wyczulona na błędy, ale to nie forum "profesora bralczyka" więc wzbogać nasze forum spostrzeżeniami dotyczącymi ślubu i wesela, a nie poprawnej polszczyzny.
image
image
no moja mama właśnie nie chciała tej rzewnej pieśni, więc mam poparcie :D
image
image
Tak, będę się starać, choć to silniejsze ode mnie :)

Co do "cudownych rodziców", olimpia b. dobrze, ta piosenka jest jedną wielką masakrą :) Nie pozwólcie, żeby to puścili na weselu. To było modne jakieś 20-30 lat temu :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
OMG, każdy robi jak uważa. Podziękowania natomiast (jeśli takie występują) powinny przede wszystkim sprawić radość rodzicom. Jeśli mama jednej panny młodej tego nie chce, a druga by tego chciała, to lepiej zrobić tak żeby mamusiom się podobało, i nie ma znaczenia czy będzie się to podobać gościom, czy uznają że to oklepane itd.. Może to już nie mode, ale mnie tak czy inaczej wzrusza.
~`})i({
image
Gosuilek - bardzo Ci dziękuje za "cenne" rady, co ja bym bez Ciebie zrobiła? ;)

Widzisz, dla jednych ta piosenka jest wieśniacka, dla innych już nie :) uwierz mi, że moja Mama nie należy do kobiet - wieśniaczek, ale mimo to bardzo mnie prosiła aby ta piosenka była, i co mam zrobić? Własnej Mamie odmówić? :)

Każdy robi jak uważa ;) ja np. uważam, że głupotą jest przelewanie napoi gazowanych, z tego co pamiętam Ty będziesz je przelewać...

Każdy ma inne wyobrażenie swojego wesela, więc może warto to uszanować i nie nabijać się z innych? :)
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
gosiulek juz kiedyś próbowałaś swoje poglądy na temat podziękowań dla rodziców narzucić reszcie 9 w innym watku ) -wiec ponownie apeluje wyluzuj i powtarzam jak mantrę każdy robi jak chce i jak uważa za słuszne
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tak ,tak ,tak jesteście najmądrzejsze i będziecie mieć z klasą, gustowne wesela. Zazdroszczę, na prawdę:)

Również uważam, każdy robi jak chce. Ja nikomu nie narzucam swojego zdania. Skoro ktoś pyta o opinię, to ją napiszę jeśli mam coś do powiedzenia w tej sprawie. A z tego co wiem, to nie wszyscy jarają się tą super piosenką i nie byłam jedyna, która powiedziała co myśli o niej. Chyba nawet w tym wątku ktoś napisał, że to wieśniackie i to nie byłam ja :)

Nauczcie się w końcu czytać ze zrozumieniem.

Tak uważam, że "Cudowni rodzice" to wieś tańczy i śpiewa i również uważam, że butelki z napojami, oszpecą każdy stół. No ale jak kto woli :)
No ale kółeczko wzajemnej adoracji zaraz się nakręci i nabuzuje i będziemy mieć tu wielką awanturę :) To ja wam proponuję wyluzować.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Dla mnie ta piosenka może nie jest wieśniacka, ale nie na miejscu na weselach. - bo smutna i tyle :)
Kazdy robi jak chce... natomiast przelewanie napojow, to oznaka nadgorliwości :P
Potem sie cos wygazuje itd... eee.. lipa:P
i uw3azam ze to jest wies...sorry :P - stól nie ma być dekoracją... i nic nie ma prawa go oszpecić. Stół jest po to żeby biesiadowac, jeść i pić, wiec jedzenie i picie nawet w plastikowych butelkach - jest jak najbardziej na miejscu :) i nadskakwianie ze wszytskim zeby sie pokazac -to jest wies - takie jest moje zdanie. Czasem trza odpuscic :)
image
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Patrząc po lokalach i ich wystroju to: cudowni rodzice, butelki na na stołach i biesiadowanie, faktycznie będą pasować :)
Wygazowane cokolwiek :) Cholera, jakoś się jeszcze nie spotkałam.

I powtórzę-nikogo nie obrażam, ale chętnie bym zaczęła, bo po prostu brakuje słów na niektóre delikwentki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Nie chodzi o to kto jest najmądrzejszy... Albo inaczej, Ty jesteś najmądrzejsza w kwestii swojego wesela, a inne Panny Młode w kwestii swoich.
Forum jest od tego, żeby wyrażać swoje zdanie, ale nie tak, żeby innych obrażać, i nie jest to kwestia tego 'kto jest tu najmądrzejszy?', tylko szacunku i dobrego wychowania.
Osobiście nie jaram się piosenką, ale to wchodzi już w kanony 'klasyki' jeśli o wesela chodzi, takiego 'standardu'. Każdy zrobi i tak jak uważa, ale bez niepotrzebnej krytyki. Generalnie WESELE to już wydarzenie gdzie wieś tańczy i śpiewa :).
Najmniej rozsądne jest napinanie się i upieranie, że 'moje wesele to będzie wesele z klasą', bo właśnie taki napinanie się na siłę, mówi samo za siebie.
Napoje w butelkach może w Twoim mniemaniu 'szpecą stół', natomiast ja uważam, że wesele (niestety) a szczególnie kwestie jedzenia oraz picia, powinny być przygotowane tak, aby zadowolić swoich gości, i o ile nie krytykuje tego co chcesz zrobić z napojami - bo to tylko i wyłącznie Twoja sprawa, to mam nadzieję, że jednak zadbasz o swoich gości, a nie będziesz chciała zrobić na złość Pannom na tym forum, tylko będzie kierować Tobą dobro Twoich gości, bo jak można przeczytać w każdym wątku na tym forum, z resztą co jest oczywiste NIE MA NIC GORSZEGO NIŻ WYGAZOWANA COLA, SPRITE itd...
~`})i({
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
gosiulek to ja proponuję Tobie abyś jednak odpuściła.
Ty nie wyrażasz swoich opini - Ty obrażasz innych.

życzę Ci abyś miała wesele z klasa, gustowne ...............

osobiście wolałaby aby na moim weselu każdy dobrze się bawił i zapamietał je do końca życia w samych superlatywach ..........a to czy na stołach bedą butelki 1L czy karafki to akurat mniej ważne.

a zespół zagra moim Rodzicom i przyszłym Teściom "wieśniacką" piosenkę "Cudowni rodzice" bo ja tak chcę - i tyle

pozdrawiam
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja się pod tym wszystkim co Dziewczyny napisały podpisuje rękoma i nogami, bo nawet nie chcę mi się trudzić dla Gosiuli sensownej wypowiedzi - i tak przeinaczy i zinterpretuje po swojemu.

pozdrawiam Dziewczyny,

macie rację każdy ma swoje własne wyobrażenie o weselu i niech każdy robi według swojego uznania i gustu, a jeżeli potrzebujecie jakiś rad - pytajcie śmiało, ale niech odpowiedzi będą na poziomie dorosłych i kulturalnych ludzi, a nie jakiejś rozpieszczonej kobiety.

Wybacz Gosiula, ale mam o Tobie takie wyobrażenie po tych Twoich wypowiedziach.
image
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Juhuuu.... pierwsza afera w wątku 2012 :D:D:D w końcu coś się zaczęło dziać :P
image
image
tam zaraz afera ;)

próbuje się tylko komuś wytłumaczyć Jego nietaktowne zachowanie, ale i tak podejrzewam, że to jest jak grochem o ścianę... ;)

Dziewczyny a tak z innej beczki:

Czy w menu macie lody? My mamy, ale zaczynamy się poważnie nad nimi zastanawiać - pamiętam jak to z nimi było u mojej Psiapsiółki, zanim zostały rozdane wszystko się roztopiło...

Jak to u Was wygląda?
image
My mamy lody bo w menu są w cenie (bądź koktajl owocowy, ale wybralismy lody). Jakoś nie martwi mnie specjalnie jak podadzą te lody (ma być sparwienie:) a jak wyjdzie zobaczymy, na niektóre rzeczy nie ma sie wpływu i nie ma co się nimi stresować moim zdaniem ;)
hmm... akurat się tym nie stresuję - po prostu lody te nie przemawiają za mną, ale muszę patrzeć też na Naszych Gości... Więc skończy się na tym, że zostaną a ja swoją porcję, po prostu oddam już swojemu Mężowi - na pewno nie pogardzi nimi ;D
image
OMG, jak chaotycznie napisałam ;) mam nadzieję, że przynajmniej w miarę zrozumiale :)

pozdrawiam :)
image
Tzn. ja podejrzewam ze z tego wszystkiego też mało zjem itd. ale z dwóch rzeczy co są w cenie wybraliśmy po prostu naszym zdaniem lepsze, tym bardziej,ze to lato i podejrzewam,że część osób może miec ochote na lody a poza tym radocha dla dzieci:) takze bierzemy lody. A jak wyjdzie ostatecznie z podaniem to w mojej relacji będzie potem :)
hahaha :D zwal to na stres - już przedślubny :)
image
image
Lody to nie taki głupi pomysł, na samą wodę goście na pewno nie trafią, a miło się ochłodzić gdy jest naprawdę gorąco :) (kwestia miesiąca i pogody).
~`})i({
image
Też pomyślałam o Dzieciach i młodych osobach, więc lody pozostaną :)

a co do czasu - myślimy, żeby podać je zaraz po obiedzie ;)
image
ja mam krem bawarski z karmelem na deser...ale chyba właśnie wymienie na lody :)
U mojej siostry tez byl upal podczas wesela a lody byly ok :)
Zresztą jestem starszną lodziarą :d - jakkolwiek głupioby to nie zabrzmiało:P i liczę na te lody dla ochłody po stresie zwiazanym ze slubem i pierwszym tańcem :)
image
image
no wlasnie u nas jest obiad, potem pierwszy taniec, zeby się w brzuchach poukładało :P i wtedy lody :)
image
image
:) Olimpia - raczej zwalę na stres związany z mgr ;D Kurcze, siedzę w domu już 3 tyg a za wiele to nie napisałam :( muszę się wziąć za siebie, bo inaczej będzie klops ;)

Dziewczynki, jesteście KOCHANE - przekonałyście mnie, będą lody tym bardziej, że to koniec czerwca będzie :)
image
Aaa, bo Wy tak chcecie?

My myślimy, żeby był obiad, zaraz potem niech podadzą lody, a później w tany!! Tzn. jeszcze przed tym Nasz bujaniec - zakochaniec ;)
image
ja swojego licencjata napisałam w 3 dni :D także dasz radę :)
image
image
bujaniec - zakochaniec :D:D:D dobre hahaha :)
My to raczej odwalimy taniec CHOCHOŁA !!! :D Ale co tam :)

z tym deserem to tak chcemy... od razu po obiedzie to wiesz... zanim zbiora te półmiski itd... czas ubiegnie, a w miedzy czasie moznaby juz wlasnie rozpoczac tany :)
image
image
Olimpia, pamiętaj żeby podzielić się zdjęciami z Dzikiego Wina ;).
Bardzo ładnie proszę :).
~`})i({
image
Ale uśmiałam się przy tańcu CHOCHOŁA :) też dobry tekst, podoba mi się ;)

Co? w 3 dni licencjat? podziwiam, ja w dwa miesiące pisałam :) a teraz chciałabym się zmieścić w miesiąc czasu jak mi się uda, bo mam zwolnienie na razie do 02.04 ;) więc muszę to wykorzystać, najkorzystniej jak się da!! :)

a z tymi lodami to się jeszcze zastanowimy, bo i Twoje argumenty za mną przemawiają ;)

A skoro jesteśmy już przy różnych rodzajów tańca - macie już pierwsze piosenki? i czy chodzicie gdzieś na kursy? :)
image
Jak tylko nie zapomnę, to się przypomnij :D:D:D
image
image
żadne kursy.... Moj Jarek am dwie lewe do tanczenia...zestresowałby sie biedny jeszcze bardziej :)
Moja siostra tez sie zestresowala, pomyliła kroki i był klops :)
A tak wiem, ze Taniec Chochoła zawsze nam wyjdzie :P

Piosenki nie mamy.... cały czas zmieniamy zdanie :)
Ostatnią wybraliśmy podczas obiadu, który składał się z kotletów mielonych..... :P Wiec pomimo, ze piosenka ładna, to kojarzyłaby się nam z mielonymi i też nie przeszła:P
image
image
Tak samo bujaniec - zakochaniec, zawsze wyjdzie, bo w tym tańcu nie ma możliwości się pomylić ;)

próbowałam raz nauczyć mojego Bartka walca, ale po ok. 5 minutach poddałam się, robił kroki dosłownie jak SŁOŃ!! :) na moje słowa, że to mają być małe kroczki odpowiedział mi, że On ma duże nogi - więc poddałam się!! a piosenkę mamy i podoba się Nam bardzo, bo jest na dwa głosy ;)

Prócz Ciebie nic - Kiljańskiego i Kayah ;)

przyznam szczerze, że zakochałam się w tej piosence :)
image
qrcze ja bym nie wiedziala jak tanczyc do tego :P.. ja to musz emiec rytm na raz dwa trzy zeby cos poprawnie zatanczyc :)
image
image
A mi na przykład piosenka "Cudownych rodziców mam" bardzo się podoba. I nie wyobrażam sobie podziękowań dla rodziców bez niej. Każdy robi jak uważa. Każdy ma inny gust, a o gustach się nie dyskutuje - dla jednego coś jest wieśniackie, a dla innego nie. I nie jest to powód aby kogoś obrazić - można wyrazić swoje zdanie, ale w sposób kulturalny.

Co do lodów my mamy do wyboru lody lub galaretkę z owocami, ale chcemy zrezygnować i z tego i z tego. Wolę aby mi upiekli jedno ciasto więcej (ciasta mam w cenie). Albo poproszę, aby mi te lody przełożyli na poprawiny :)

Dziewczyny wiecie może dlaczego nie pokazuje mi się 'nowe1', 'nowe2', itd. przy nowych postach, ale tylko w tym wątku? W innych się pokazuje.. Może ktoś tak miał?
image
Ja mam tylko ze "nowe" nie mam cyferek i nigdy nie mialam :)
image
image
hej my chcemy zrezygnowac z deseru (lodów) poniewaz beda inne ciasta ale dobrym pomyslem jest przelozenie na poprawiny musze sie nad tym zastanowic bo ogolnie to wogole nie chcielismy hmmm
olesia dostalismy probki zaproszen od p Sylwii Kobitka robi fenomenalnie jestesmy zadowoleni i chyba od niej bedziemy zamawiac
Cieszę się bardzo!! :)

ja właśnie jestem w trakcie sporządzania listy do zawiadomień i znów będziemy zamawiać od Pani Sylwii ;) także, jestem zadowolona, że mogłam Wam również pomóc i, że też jesteście zadowoleni a do tego wcale nie drogo u Niej jest ;)

Co do przełożenia lodów na poprawiny, powiem Wam, że i mi ten pomysł przypadł do gustu :) może też zgapimy ;D
image
co do kursów to wam powiem, że my już na jednym byliśmy - tylko 2 spotkania mój luby wytrzymał, także też raczej bujaniec będzie ;)
image
Ale tu się poruszenie zrobiło mały stres widzę i mała wymiana poglądów ;-) mój tam uczyć tańca nie będzie bo mówi ,że tańczy jak mistrz ;-) ,a tak na serio to pewnie bedziemy improwizować
niulek - ja zauważyłam, że mi też czasem pokazuje, czasem nie.

Co do tańca, moje słoneczko ma jak to określam betonowe stopy :P
ale tradycja tradycją, więc chcieliśmy walca zatańczyć. Nie tak prymitywne, ale też nie trudne :P
image
POSZUKUJE DJ NA 21 LIPCA W GDAŃSKU!dOBRY DJ PREZENTER!

Polecicie kogos oprócz dj lecha radziuna-zajety juz:(
My lody będziemy mięli po pierwszym tańcu i wtedy też ciasta, kawa i herbata, potem oczywiście zakąski itd.
Co do tańców to chodzimy na kurs (ale tak bardziej dla zabawy i żeby nauczyć sie podstaw różnych tańców) i jest bardzo fajnie. U nas w zwiazku to ja jestem tą "co słoń nadepnął na ucho":) A czy zatańczymy przytulańca czy walca to sie okaże. Piosenki jeszcze nie mamy wybranej (te co nam się podobają są za szybkie:/).
Witam moje Panie :)

My dziś mamy równe 4 miesiące... ten czas tak szybko leci

Zastanawialiśmy się nad tańcem - żeby się nauczyć, ale stwierdziliśmy że szkoda kasy...
Teram jesteśmy na etapie pertraktowania z zespołem muzycznym na oprawę mszy świętej, chciałabym taka jedną dziewczynę która strasznie mnie urzekła, śpiewała na ślubie koleżanki, ale okazało się że była w zastępstwie jakiejś dziewczyny... no zobaczymy
Olesia Agata a macie do tej Pani od zaproszeń jakiś kontakt a najlepiej jakąś stronke żebym mogła sobie zobaczyć zaproszenia hm..
image
http://moda.allegro.pl/zaproszenia-zawiadomienia-slubne-rekodzielo-i2178166405.html

Magduś, bardzo proszę - pamiętaj jednak, że kolory możesz sobie modyfikować według własnego uznania ;) ja np. mam ecru papier i wrzosową wstążkę, koleżanka która tez brała od tej Pani, wzięła wrzosowy papier i seledynową wstążkę ;) a jakość jest naprawdę eksta plus tanio Pani bierze za te zaproszenia ;)
image
:) ja sie ciesze, bo mój ukochany nie ma nic przeciwko aby iść na kurs tańca, tylko nie wiem czemu to tak odwleka :p Mam nadzieje,że zrobi mi przyjemność i sie postara, a wiem że da rade :) ma poczucie rytmu i super mi sie z nim tańczy więc i z nauką będzie dobrze :)
image
Dzieki Olesia;)
Też byśmy poszli na takie tańce tylko nie wiem czy ja się nie zestresuje przed taka publicznoscią i nic nie zatańczę :(
image
Magduś - bardzo proszę, cieszę się, że mogłam pomóc :)

co do tańców, ja sobie to przemyślałam i wytłumaczyłam tak, raz, że stres a dwa ćwiczycie bez sukienek, nie przejmujecie się, zupełnie inaczej wyjdzie z tym tańcem jak ma się sukienkę ;)

takie jest moje skromne zdanie ;D
image
Olesia ma rację. Moja siostra nadepnęła sobie na sukienkę. Tak się tym zestresowała, że później pomyliła kroki a dalej było juz tylko gorzej :/
image
image
Tak samo było u mojej Psiasiółki, Jej już Mąż niechcący nadepną na sukienkę i już pomyłka w krokach gotowa... ;) Wiecie, jak ćwiczycie na tych kursach, macie swobodę ruchu, nic Wam nie przeszkadza jesteście wyluzowane ;)

Ale jak jesteście pewne, że nic się nie stanie - to czemu nie? :)

mnie szkoda akurat na to pieniędzy i nerwów, bo wiem, że z moim Bartkiem ciężko będzie :)
image
Karolina Dj Radziun to juz na przyszły rok wiekszosci terminow nie ma. nam sie udalo, bo mielismy wesele w czwartek i był świetny.

ja taniec cwiczylam w halce od sukni. kurs zrobilismy w tango- sos dla narzeczonych, a choreografie złożyl mój Mąż
Wiecie co, dziewczyny?
Tak się czasami zastanawiam... Takich ludzi jak Gosiulek jest mnóstwo i gdybyśmy mieli się nimi przejmować, to prędzej czy później osiwielibyśmy. Ja uważam i z doświadczenia wiem, że jedyną rozsądną rzecz, którą możecie zrobić, to ją ignorować. Nie odpisywać, nie czytać, przewinąć jej wypowiedź. I tyle. Po co jeszcze bardziej się denerwować? Mało macie stresów przed ślubem?
image

popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
współczuje bliskim + mezowi gosiuli... ten typ ludzi jest tak ciężki do wytrzymana ... nie mówiąć już o współpracy...
cale szczęście mozemy ją olać ;p hihi

...w oczekiwaniu na próbne zaproszenia...
Agata widzę zę się rozkręcasz- to dobrze..
pozdrwiam wasz wszystkie dziewczynki- u mnie jakoś wszystko przystopowało narazie...
wczoraj chcialam kupic welon- okazało się ze go nie ma w sklepie ale go sprowadzą-mam nadzieję ...
"Ten typ ludzi jest ciężki do wytrzymania" ludzie inteligentni, którzy mnie otaczają, jakoś nie mają ze mną problemu :) forumowe niewiasty, bez własnego życia i co gorsze, własnego zdania zawsze będą mieć problem ze zrozumieniem kogoś...hmm... takiego jak ja :) Całe szczęście, że to nie jest mój problem
To co tutaj konsultujecie to się nie mieści w głowie.
Czytamy ze znajomymi wasze "weselne problemy" oraz "weselne porady" i nie wierzymy :) Czekamy nowe wpisy z niecierpliwością!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7
Dziewczyny nie dajcie się sprowokować!! Nie warto :)
image
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Cześc dziewyny,

co do tańców...moj narzeczony najchetniej w ogóle wyciałby pierwszy taniec (nie wspomne nawet o pojsciu na kurs)- tak mi co troche mowi ze nie bedzie pierwszego tanca. Oczywiscie nie dam się, ale bedziemy pewnie mieli przytulanca od to :)
Czekam tez juz z niecierpilowścia na zaproszenia.Zamowilam we wtorek zeszły i juz bym chciała je miec :)
Jejku i co spojrze na kalendarz o jestem przerażona ze tak czas leci!
Gosiulek "ludzie inteligentni " niepiszą takich postów jak ty :) i nie traktuja tak ludzi :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przytulaniec jeśli miłość szczera może być piękny :) - nic nie insynuuje tylko poprostu widziałam jeden cienki przypadek pierwszego tańca, państwo młodzi w ogóle nie byli sobą zainteresowani.

Chociaż mi i mojemu B. został ponad rok na pierwszy taniec, to dziś 'dla jaj' ćwiczyliśmy kroki walca i udało się ;). Heheh :), więc nasz plan pozostaje bez zmian :)
~`})i({
image
Nartu - tak poza tematem, to podejrzałam w innym wątku, że wybrałaś zespół Ragtime. Na pewno będziesz zadowolona, byłam raz na weselu, gdzie grali:)
image
a tak poza tym.. nasz ślub będzie rok po was ;)
~`})i({
image
haha! To nie ja wybrałam ;p, tylko mój przyszły mąż ;).
Zgodziłam się bez wahania - bo jak byliśmy na weselu na którym grali, dali niezły popis :).
~`})i({
image
u nas rowne pol roku :)
Wczoraj odebralismy nasze zaproszenia! Są piekne! W ten weekend zaczynamy rozdawac :)
zwariuje z moja mamą!!! znów zaczęła wałkowac temat transportu gości!
Jak nie wujek wiesiek, to błogosławieństwo!
A teraz ten transdport.
Wesele mamy w Redzie, goście z Gdyni.
Uważam, że to nie koniec świata żeby robić transport!
I tak juz załatwiamy autokar ( na dosłownie 3 km!!!) z kościoła na salę, żeby było ok, ale teraz jej mało.
Koszt takiego przewozu to 500zł.
Dla mnie to dużo, to prawie tydzień mojej pracy.
Zaoferowała się z ojcem, że oni za to zapłacą, bo im głupio przed ludźmi.
Ale jak znam mojego Jarka, to sie uniesie ambicją i zabroni mi cokolwiek brać.
Mam już dość!!!:/
image
image
mogłam zrobić tylko obiad dla najbliższych ... :(
image
image
Olimpia, nie tylko Ty tak masz!! :)

Nie dość, że My będziemy najprawdopodobniej załatwiać dwa autobusy z Kościoła do sali, to moja Mama wymyśliła sobie 8 osobowy busik, dla Dziadków i Rodziców - myślałam, że się przesłyszałam za pierwszym razem, ale żeby było śmieszniej, ten facet co będzie prowadzić busik, będzie u Nas całe wesele, żeby jak ktoś by chciał w czasie wesela wyjść mógł Gości rozwozić - nie ważne, że o 4.30 będzie też autobus powrotny!!

Ręce do kolan mi opadają, jak to wszystko słyszę!! :)

Także łącze się z Tobą w bólu!! ;)
image
A swoją drogą drogo Cie wycenili :)

My z oliwy do Kielna i Kielna do Oliwy, mamy płacić 600 zł :)
image
Olesia, a u kogo masz transport?
Olesia - wspolczuje,,,, i czekam co moi wymysla...
a rozumiem ze rodzice za tego busika płacą?
Olimpia - wiesz każdy robi jak uważa, ale powiem tak my nie robimy transportu dla gości i szczerze mówiąc na tylu weselech co ja byłam tylko raz spotkałam się z tym,że Młoda Para załatwiała transport z kościoła na salę ( i to faktycznie było daleko, bo jechaliśmy ok.50min - bez korka - na salę). A tak to zawsze albo ktoś z rodziny podrzucił nas (ci co na wesele nie szli). Także my równiez nie będziemy załatwiac transportu. Współczuję ci przepychanki z rodzicami:( ale moze wyjaśnisz im skoro nie chcesz organizować transportu, że teraz wiekszość młodych par nie organizuje transportu itd. moze to ich przekona? Najwazniejsze pogadać...
Jeszcze nie mamy umowy z Nimi podpisanej, bo Pan Nam powiedział, że na miesiąc przed ślubem a bierzemy z Gryfu z Żukowa :)
image
Mama naprawdę przesadza. Nie macie daleko. My to będziemy mieć krążenie po trójmieście, i moja ciocia powiedziała, że sami sobie wynajmą autobusik ;).
~`})i({
image
Tanio autokaru poszukaj sobie przez busomat.pl
Agata,,, u mnie ciut wiecej hahah... pozdrawiam
tak, akurat za to moja Mama płaci :) a ja wiem, czy tu współczuć, czy śmiać się :) powiedziałam, że to jest bezsensu, ale skoro się upiera, nie bierze tego busika ;D

W sumie razem to jest dobre rozwiązanie, ale dodatkowy koszt ;)
image
Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje na swoim weselu puszczanie lampionów szczęścia ;-)?
image
Ja planuję.
I jak sprawić by 50 pijanych par podołało odpaleniu tego? Bo ja sobie wymarzylam ze to tak pięknie bedzie wyglądało, ale nie wiem czy to sie może udać.

A załatwiasz sama jakieś pozwolenia ?
image
Pozwolenia... nie wiem czy trzeba. Pewnie zależy od miejsca w którym chce się je puszczać.
Nawaleni ludzie... jak już się zdecydujemy na to, to raczej w miarę wcześnie, koło 21-22, żeby było w miarę bezpiecznie. Jak się nie uda z lampionami, może będziemy załatwiać fajerwerki z ekipą pirotechniczną, która sama się będzie chyba o papierki martwić :)
Apropo fajerwerków niewiem jak u was ale ja sie dowiedziałam że pokaz fajerwerków moze się odbyc tylko do godziny 22 dla mnie to stanowczo za wcześnie więc sobie odpuszczamy:)
ja myslalam o lampionach ... ale te procedury mnie przerazaja,,, chcialam puszczac na bulwarze,,,
Właśnie - wszystko byłoby pięknie, tylko te procedury ;/.

Jak któraś z was będzie to załatwiać, to dajcie znać, będę wdzięczna.
~`})i({
image
Dziewczyny tak to jest z tymi rodzicami.. I u mnie pojawiły się odmienne zdania między nami a rodzicami. Ale o dziwo - udało mi się wyegzekwować aby nie było whisky itp. tylko wódka i wino, a na poprawiny jeszcze piwo. Bez przesady to nie koncert życzeń dla gości, będą pić co postawi para młoda. No i udało mi się przekonać rodziców do tego, stwierdzili, że w sumie mam rację. Teraz trwają negocjacje odnośnie tego, że mój tata chce keg z piwem a my z moim Krzysiem chcemy butelki i nie zgadzamy się na żadne kegi (chociażby z takiego banalnego powodu, że jak się otworzy to trzeba wypić całość).. Ale myślę, że parę dni i go przekonam:P A jak nie to postawimy go przed faktem dokonanym, kupimy piwo i powiemy, że już kupiliśmy:D a propos piwa - jaką markę kupujecie?
image
Niulek cwana bestia z Ciebie ;), tak tatusia przekręcisz? ;)

Nie no zgadzam się z Tobą, dajecie oboje z przyszłym małżonkiem radę :).

Trzeba stawiać na swoim, chyba że jednak pomysły rodziców wnoszą coś dobrego - bo naprawdę uważam że czasami słowo doświadczonych ludzi wiele daje. Chyba że wydziwiają ;)
~`})i({
image
Dziewczyny, ja oszaleję!! :)

Mieliśmy dzisiaj iść na jedno z dwóch pozostałych nam spotkań nauk przedmałżeńskich i du....

Noż jasny gwint!! I tak 4 miechy robimy nauki :( jakaś masakra, aż moja Mama się śmieje, czy zdążymy z Nimi do ślubu ;D

Niulek - dobrze robisz, mój Ojciec też wymyślił, że w beczce będziemy mieć piwo, ale dobrze piszesz, co zrobić w sytuacji jak nie wykorzysta się wszystkiego? Tak wylejesz tylko trochę z butelki i masz z głowy... ;)
image
Zapomniałam jeszcze - to jak któraś z Was będzie lampiony mieć u siebie na weselu?

Ja to już zgłupiałam - ostatnio dzwoniłam do Właścicielki Naszej sali i powiedziała, że nie trzeba żadnego pozwolenia i, że nie ma problemów z puszczaniem lampionów u Nich...

Czy któraś wie, co konkretnie trzeba zrobić i czy mogę zaufać Właścicielce sali? Bo nie chciałabym mieć potem kłopotów :)
image
A u mnie z kolei rodzice wybili nam pomysł piwa z beczki ;) wg nich właśnie lepiej jak zostanie w butelkach a tak to się zmarnuje jak u mojej kuzynki na weselu i nas przekonali ;) i to wydaje mi się dobry argument.
image
ja słyszałam ze jest wymagana zgoda...bo jesli samolot by lecił i by sie ten lampion wkrecił w silnik samolotu to po nim...po samolocie:P

i taka zgode w urzedzie miasta trzeba załatwic

a płacicie ten zaiks?
Z tego co nam mówił wodzirej mało kto płaci do ZAIKS, bo to strasznie dużo formalności itd.
My mimo to zdecydowaliśmy się zapłacić, nawet pomimo trudności...
zaiks porzadne restauracje maja opłacony
image
SEMPER IN FLORE - DEKORACJE KWIATOWE SAL, KOŚCIOŁÓW, BUKIETY -http://semperinflore.eu
A Wasz zespół nie ma opłaconego ZAIKS -u? :)

Bo nasz, nam od razu powiedział, że nie ma opłaconego, bo wychodzą z założenia, że sala opłaca i fakt to racja, ale Właścicielka sali powiedziała, że opłaca tylko abonament za puszczanie z radia muzyki, umówiliśmy się, że damy Jej pieniądze a Ona z racji, że ma swoją restaurację ma zniżkę i mamy jej określoną kwotę opłacić, też płacimy dodatkowo specjalnie, żeby mieć z głowy i nie mieć w razie co problemów :)
image
my na razie o ZIKS nic nie wiemy czypłacimy czy nie pewnie dowiemy sie jak ustalimy menu
Jeśli chodzi o lampiony to ja jeśli się w końcu na nie zdecyduję (bo raz próbowałam odpalić w te wichury - dla sprawdzenia możliwości w różnych warunkach atmosferycznych- i tylko się w nim dziury powypalały i nigdzie nie poleciał) to na pewno poinformuję o tym straż pożarną aby nie byli zdziwieni że komuś podpaliłam pole ;).

a co do ZAIKSu to wydaje mi się że dj ma gorzej, bo odtwarza oryginalne kawałki natomiast zespół zawsze może coś zmienić i to już nie jest to samo. ale może i się mylę.. zresztą chyba każdy zespół/ dj powinien być za to odpowiedzialny bo w końcu to oni wykonują te kawałki, są usługodawcą. i biorą pieniądze za to, że grają to powinni postarać się o legalność swojej pracy.
image
I tu Karola się mylisz - to nie zespół ma obowiązek płacić za ZAIKS, tylko organizator wesela, czyli w Naszym przypadku My, albo sala :)

wejdź sobie na stronę ZAIKS - u i poczytaj, też byłam do pewnego czasu pewna, że to ciąży na zespole, ale trochę poczytałam i się zdziwiłam ;D

Co do lampionów - postaram się na dniach dowiadywać co i jak :)
image
Dziewczyny wiecie może gdzie można szybko, za jednym spotkaniem zrobić nauki w poradni? Najlepiej w Gdyni :)
image
tez chcemy lampiony
ale przerazaja mnie formalnosci
"Działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych takie jak: loty balonów wolnych bezzałogowych, pokazy ogni sztucznych, wypuszczanie lampionów, baloników itp. odbywają się za zezwoleniem Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
Wniosek o wykonanie tych przedsięwzięć powinien być złożony w terminie umożliwiającym ewentualnie wydzielenie przestrzeni powietrznej w celu uniknięcia zagrożeniom bezpieczeństwa lotów statków powietrznych.

Formularze dostępne są na stronie: http://pansa.pl/index.php?lang=_pl&opis=OPS/ops_formularze

Wniosek powinien zawierać przede wszystkim: termin planowanego przedsięwzięcia, typ i parametry techniczne użytego do wykorzystania przestrzeni powietrznej przedmiotu (w przypadku balonów dodatkowo ich znaki rejestracyjne), dokładne miejsce planowanego przedsięwzięcia a w przypadku balonów miejsce startu i prognozowany kierunek lotu, zobowiązania do odpowiedniego sposobu współpracy przed i podczas realizacji przedsięwzięcia."
O amtko, to jak ja chce w powietzre wypuscić 100 balonow....to tez musze takie pozwolenie? Co to w ogle jest znak rejestracyjny balonu?
My nie planujemy ani puszczać lampionów ani pokazu fajerwerków itp. Nam jakoś nie pasuje ten pomysł, ale wiadomo każdy robi jak chce:)
A tak z innej beczki to kupiłam wczoraj białe buty i jestem zadowolona bo akurat to spędzało mi sen z powiek:)
Jadę dzisiaj do salonu z moja kiecą na ostatnią przymiarkę.
image
image
Madziarrra - jak patrzę na Twój suwaczek to aż dreszcze mnie przechodzą :)
image
u Pani Justyny :)

kosztuje to 100 zl :L)

image
madziara Ty jedziesz do salonu na ostatnią przymiarkę a ja dopiero w czwartek za tydzień jadę na wymiary do langorii :)
Ślub mam po Tobie tj.28.04 ....adrenalinka u mnie na maxa hehe

Ale nie martwię się zakupem alkoholu chociaż tyle bo wszystko weżmiemy z bar4you i rozliczymy się za tyle ile zejdzie , podobnie z winem.

Pogoda dziś śliczna....czuje się już wiosnę :)
mimi - ja mam numer do pani z Gdyni, która (jak się Ją ładnie poprosi) robi jedno spotkanie:) bardzo ciekawie opowiada, tak swoją drogą. Jak chcesz to Ci dam ten numer, a pani jest z Pogórza:)
image
niulek to bym poprosiła o ten numer :) Jedno spotkanie jak dla mnie jest w zupełności wystarczające :)
image
Cześć Dziewczyny. Zapomniałam o tym wątku :p za dokładnie 3 m-ce pewnie do kościoła będziemy się wybierać. Oszsz jak ten czas mi zleciał. Zaraz otwieram allegro i coś pokupuje. Czekam już 2 tyg na próbki zaproszeń i winietek, mam nadzieję że w przyszłym tyg dotrą.
image
image
ja właśnie kupiłam na allegro koperty (z kalki :D) do moich zaproszeń ;).
Pozostało mi jeszcze wybrać do nich czcionkę :/ (polecacie jakąś ciekawą?) i zdecydować się na coś zamiast kwiatów (kuszą mnie czekoladki :D albo zdrapki lotto :D)
i 3 lampiony szczęścia do kolejnego wypróbowania. Mam nadzieję że jakoś pójdzie bo strasznie mi się one podobają ;).
image
My już dawno wypróbowaliśmy lampiony i wygląda to wprost bajecznie!! zwłaszcza jak się ściemnia - mnie bardziej wtedy wypuszczanie lampion odpowiada ;)

Kupiliśmy całe 10 szt lampionów serca - kilka już puściliśmy a kilka zachowujemy dla siebie - chcemy puścić tylko jedno serce, ale w razie co zostawiamy jakby coś nie wypaliło... :)

A dla Gości mamy 50 białych, zwykłych lampionów po 1 dla pary ;D

Tylko te formalności ;/
image
mimi - wysłałam Ci priv ;)
image
mi się raz nie udało wypuścić tego lampionu bo wypaliła się w nim wielka dziura zanim zdążył wznieść się powyżej 2metrów o_O.
Olesia, a przewidujesz opcję by goście wypisywali na nich życzenia ;)?
image
Karola, chyba nie będziemy już tak kombinować :)

bo co za dużo to nie zdrowo, i tak Goście będą lekko wstawieni a samo puszczanie lampionów potrwa z pół godziny jak nie lepiej, nie chcę przedłużać ;D

A Ty masz w planach?
image
raczej nie ;) bo zanim oni wszyscy się z tym wszystkim ogarną to minie wieczność ;].
zresztą na razie muszę jeszcze udowodnić rodzicom że to wypali z tym puszczaniem lampionów ;). bo oni to woleli by fajerwerki ;]. natomiast ja jestem za lampionami :D.
image
wrzesień 2011 - db Grinhol w Rumi, wesele na na ponad 100 osób, 100 lampionów rozdanych wśród gości przez Świadka - nie polecam dzieciom bez nadzoru - podpalenie lampionu trwa dłuższą chwilę i trzeba uważać, by płyn, którym jest nasączony knot lampionu nie skapnął na nasze ubranie, wrażenie niesamowite, bardzo miły przerywnik i atrakcja dla gości weselnych
image

Uploaded with ImageShack.us
Ja dlatego planuje jeden na parę ;-). Dzieciaki zaangażuje w jakieś przedsięwzięcie bez ognia ;-). Ooo, faktycznie trzeba uważać na ciuchy ;-)
image
podoba mi się ten pomysł z lampionami,

ale nasza sala jest troszkę w lasku, więc by to nie przeszło, a faktycznie widok musi być nieziemski
tylko na lampiony to trzeba miec zgode z.... lotniska :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mnie się strasznie podobają lampiony, ale mamy wesele w lesie, więc pewnie żadnej zgody nie dostanę, BU

My już zamówiliśmy zaproszenia, czekamy na wysyłkę :)
A co do do zamiast kwiatów - my książki z dedykacją :) (do zaproszeń wkładka z wierszykiem).
image
zosiek spokojnie my też nie mamy lampionów bo park i domy wiec spoko .....
byłam dzisiaj w salonie i znowu mam dylematy :( nie wiem nie czuje tego czegoś w żadnej sukni owszem mam swoje faworytki ale po prostu ładne i dobrze sie w nich czuje ostatnia próba w przyszłą sobotę tym razem kierunek gdynia
A My mamy przybory szkolne dla Dzieci zamiast kwiatków i jestem z tego powodu baaardzo szczęśliwa!! :) Dużo osób Nam mówi, że to bardzo miłe z Naszej strony ;)

Co do formalności potrzebnych do lampionów, nie mogę się zebrać w sobie, postaram się w tym tygodniu zadzwonić do Urzędu i dowiedzieć się konkretnie co i jak :)

Agata - spokojnie, masz jeszcze chwilę czasu, więc na pewno znajdziesz, tą wyśnioną, wymarzoną, upragnioną :)
image
Agata w jakim salonie byłaś wczoraj ? :)
Agata85 - a byłaśw salonie w pruszczu gdańskim (first lady)???
Ja gdynie odwiedziłam z 5x :) w pruszczu wyladowalam przypadkiem (po buty - bo mozna wybrac wsyztsko od pbcasa, przez czubek, material a skonczywszy na ozdobach - cena nizsza niz w agnes/madonnie/beauty) i wyszlam z zamowiona sukienka, tez zadna mnie nei powalala, a tam - to bylo "to"
image
byłam w Pruszczu również i nic :(
Agata85 nie przejmuj się, ja mam ten sam termin, a nawet nie byłam jeszcze oglądać żadnej sukni. Byłaś może w jakimś salonie w Gdańsku? Pod koniec tygodnia dopiero zacznę jeździć, w planach mam właśnie Pruszcz Gdański i Żukowo, ale zastanawiam się czy warto odwiedzić salon Memolia w Gdańsku?
image
A byłyście w Wejherowie? w BJ lub w Aspenie?
image
Czesc dziewczęta

widzę że temat sukien w toku. Moja w LANGORII już jest, jutro mam pierwszą przymiarkę :). odebraliśmy też obrączki, Mamy już też w szyciu garnitur dla Pana młodego. Powoli dopinamy wszystko na ostatni guzik. Przyszły do mnie pudełeczka na podziękowania, zaproszenia już rozwiezione, za tydzień zamówimy tort, alkoholami zajmuje się narzeczony więc o tym jeszcze nic nie wiem.

ALe się cieszę że to już za 1,5 miesiaca :)
image
Tym razem u nas jest równe 5 miesięcy :)
image
Madzik050642 ja czekam na Twoją relcje już, bo też mam wesele w Lukullusie :)
W ten weekend rozdaliśmy wreszcie pierwsze zaproszenia!
Witam wszystkich i prosilabym dopisania mnie do listy:)

Marta i Andrzej Kościół p.w. Św. Teresy Benedykty od Krzyza, wesele w Restauracji "Pod Lipami" (Sala Japonska).

image
Wczoraj Kupiliśmy wódkę;)
Olesia ,oj tak suwaczek:) Szaleje:D:D
Fajnie:) Fajnie :)
Byliśmy dzisiaj u organisty ,żeby nam grał:)

Ogólnie tak się nie stresuje bardziej mój K;)
image
image
marwin - zapomniałaś podać daty :)

Madziarrra - a jaką kupiliście?
image
18 sierpien 2012 rok

Macie moze jakies pomysly na okrycia??? Nie chce bolerka, myslalam nad jakims szalem.

image
zmiana makijazystki:)

bedzie Ela Skoczeń :)

image
no i w koncu przyszly nasze zaproszenia, jestem mega zadowolona, teraz musze je poskladac do kupy i zrobic winietki, tez chcialam lampiony ale moj S mowi po co bedziemy jakies przedstawienie robic, ah ci waceci :/

buty tez bede zamiawiala z first lady z Pruszcza, bo gdzie nie patrze te ktore mi sie podobaja to wszystkie maja duży obcas a nie moge miec dużego, a tam moge sobie wszystko wybrac nawet kolor buta :D

marwin ja tez mam Pod Lipami w sali Japońskiej tylko ze po Tobie 01.09. co ciekawego juz ustalilas?

mamy juz polowe nauk za soba jeszcze tylko dwa spotkania :D no i poradnia przedmałżeńska- masakra :/
image
Dziewczyny, chciałam Was poinformować, że jest dość tanie piwo 0,5 l w Biedrze Caslberg za 2,29 zł :)

Opłaca się kupować, chyba, że jak ktoś ma czas, to można poczekać przed Euro, to podejrzewam, że jeszcze większe promocje będą ;)
image
Wiesz za duzo to jeszcze nic nie ustalilam. Jak do tej pory to ma tylko podpisana umowe, ale musze napisac, ze duzo dobrych rzeczy slyszalam o nich. Miedzy innymi moja kolezanka byla tam na weselu miesiac temu i mowila, ze bylo bardzo fajnie. Czekam na maila od Pani Moniki bo nawet nie wiem do kiedy musze podac liczbe gosci i ustalic menu.

Sukienke mam kupiona tylko szukam jakiegos szala. Zaproszenia kupilam na allegro, szukam tez samochodu jeszcze. Chcialaby angielska taxowke, ale nie moge znalezc;/

A masz jakis kolor przewodni? Bo z tego co wiem to sale japonska moga przystroic na kolor kremowy albo malinowy.
mi Pani Monika napisała ze ma do wyboru: ecru, złoty, malinowy róż i w tym roku maja tez fiolet, ja wybrałam fiolet...

ja zaproszenia tez na allegro zamowiłam...

liste gosci z tego co sie orientuje mozesz podac dwa tygodnie przed weselem i musisz wplacic reszte a do wtorku mozesz ewentualnie zmienic ilosc gosci...
image
mnie tyż prosze dopisać :)
22.09.2012 Iza i Marek, parafia wojskowo-cywilna pw.Matki Odkupiciela w Gdańsku, wesele Hotel amber , dj Piotr Krumin
image
Żubrówka biała:)
image
image
Madziarrra ah szybko czas leci my dopiero po 1dniu nauk przed małżeńskich jeszcze 3 dni nam zostały i poradnictwo rodzinne jeszcze do załatwienia wy już nauki macie z głowy ....a co do wódki mamy też Żubrówkę białą ...
hej asiu a powiedz jakie wrażenia po wczorajszych naukach? dużo nas co nie? :) Do kogo idziesz na poradnie?
Dziewczyny mam pytanko, urodziłam się w Gdyni a rejestrowana byłam w Gdańsku, ślub też ma się odbyć w Gdańsku, tam też idziemy załatwiać formalności, ale moje pytanko brzmi, czy ja muszę iść do Gdyni po odpis aktu urodzenia? :)

Sorki, ale w tym się gubię ;D

Madziarrra, mamy nadzieję, że zdasz Nam relację po ślubie? ;)
image
Skoro zarejestrowana zostałaś w Urzędzie w Gdańsku to odpis aktu urodzenia też tam jest i nie musisz mieć go ze sobą jak pójdziesz załatwiać formalności.
bardzo dziękuje za odpowiedź :)

a mam jeszcze do Was pytanko Dziewczyny, ile kupujecie piwa na poprawiny? My mamy w planach 60 max 80 but. 0,5 l kupić :)

A jak to u Was wygląda? :)
image
My będziemy mięli na poprawinach wódkę, whiskey i wino. Najwiecej wódki.
My na sto osób 150-180 butelek ale jeszcze nie jesteśmy pewni
image
my mamy około 90 butelek 0,5l wódki, 10 wina i będzie też piffko weselne, ale tego jeszcze nie mamy przeliczonego. Będzie nas około 70 osób i z doświadczenia (dwa wesela u mojego Sławka) wiemy, że taka ilość butelek w zupełności wystarczy a i tak zostanie. mamy spisane ile butelek było kupionych na jednym i drugim weselu, ile było gości i ile zeszło, więc uważamy, że u nas będzie podobnie. jakby nie patrzeć, to wychodzi butelka na głowę...

a dziś miałam pierwszy ślubny sen. a raczej koszmar. ale, że jakoś cały czas śniąc miałam świadomość, że to się nie dzieje naprawdę, to nawet fajnie było w tym uczestniczyć - zamiast 70 osób przyszło 10, rosół był z buraków i nikt nie powiedział, że ślicznie wyglądam ;)
Ta ilość, którą podałam - chodzi mi o piwo :)
image
Hmm... niulek, to sporo liczysz ;)

Liczysz to z weselem, czy samymi poprawinami? :)

Bo my tylko na poprawiny kupujemy piwo i tylko 60 butelek :) pamiętać jeszcze trzeba, że będzie wódka i wino ;D
image
Ja myślałam, żeby kupić tak z 50-60 butelek na 75 osób (na poprawiny). Wydaje mi się że piwo to i tak będą pić sami faceci i to pewnie tylko jedno na początek a potem wódkę normalnie.

A co do snów to ja końcu też miałam i podobnie śniło mi się że było tylko 10 osób ;P i to na dodatek wesele było w jakimś dziwnym miejscu i rozpoczęło się szybciej i nawet dj nie dojechał.
image
jezzowa wiesz dużo nas to fakt 2 parafie aaa tak to inc nowego jak dla mnie p.Irek nie powiedział bo już z nim przerabiałam na RELIGI to co wczoraj ,a idziemy do sosnowskiej teresy
Olesia - liczymy tyle piwa na same poprawiny. Po prostu nie chcę, aby czegoś zabrakło:) A ciężko stwierdzić na co akurat ktoś będzie miał ochotę czy na piwo czy wódkę.. Raczej na poprawinach u nas piją piwo (choć różnie to bywa, bo ja też na poprawinach zawsze piję piwo a ostatnio piłam akurat wódkę, bo piwo jakoś mi "nie wchodziło"). :) A jaką markę piwa kupujecie? My się ciągle wahamy..
image
Asia masz może link z numerami tel do osób co prowadzą poradnie? Nie mogę go znaleźć, ostatnio go miałam a teraz jak potrzebuje to nie ma.
asiu ja również słyszałam te opowieści pana Irka, ale wczoraj jakoś mnie dotknęły te niektóre jego sformułowania.. mam nadzieję, że dziś będzie bynajmniej wesoło z księdzem Adamem... to do zobaczenia na naukach :)
Już znalzałam :)
czarna 84 proszę bardzo:
http://wnmp-zukowo.diecezja.gda.pl/?p=3062
jezzowa oby bylo wesolo z ks adamem my juz w czwartek idziemy na poradnictwo do p,sosnowskiej chce miec to zglowy ,a dzis ustalilismy menu i inne rzeczy z glowy
My jesteśmy rozdarci między heinekenem a calsbergiem - to się jeszcze zobaczy ;) myślę, że gdzieś bliżej Euro będę się rozglądać za pifffkiem, bo podejrzewam, że taniej będzie ;D
image
Olesia ,weź swoj akt ur. do wglądu ,bo za wyciągniecie trzeba zaplacić 22zł..... a potem ona Ci go odda
Jeżeli chodzi i piwo mamy jeden karon na ślub i jeden na poprawiny :)
image
image
asiu... wczorajsze nauki były niesamowite.. naśmiałam się za wszystkie czasy :) ksiądz Adam ma niesamowite podejście do młodzieży.. :) A jeśli chodzi o poradnie to wybieramy się do Pani Szymichowskiej.
Panią Szymichowska polecam jak najbardziej ! :) Załatwiliśmy poradnię w 15 minut :)
dobrze słyszeć takie opinie...
Jazzowa,,, a gdzie na naukach byłaś... bo ja w orłowie...
dziewczyny - dajcie namiar do Pani Szymichowskiej.... dobrze by było załątwić to szybko i bezboleśnie :)
No i ile sobie życzy za ta "szybka przyjemność"?:P
image
image
Poradnia kosztuje zawsze 100 zł, chyba że za to ekspresowe tempo bierze coś dodatkowo ;)
image
ja bylam u innej Pani i za ekspresowe tempo nic wiecej nie wziela :)

image
madzienkaja- jaką suknię wybrałaś w First Lady? Bo ja też tam wybrałam :)
Muszę się pochwalić, że w sobotę zamówiliśmy obrączki u Czarkowskiego :) strasznie się cieszę :)
A co do lampionów to ja też bardzo chciałam je mieć na swoim wesele ale te wszystkie papiery mnie przeraziły i sobie odpuściłam :(

A ja za ekspresowe tempo dałam duża kawę :)
I wszyscy byliśmy zadowoleni :)

Pani Teresa Szymichowska 509-329-326
Afra też byliśmy w sobotę u Czarkowskiego :)
Byliśmy też u innych jubilerów i przyznam, że Czarkowski jest najlepszy pod względem dużego wyboru, niskich cen i pomocy w doborze obrączek :)
Będziemy zamawiać u niego obrączki w przyszłym tygodniu :)
a gdzie Pani Szymichowska przyjmuje?
Gosia a macie już jakieś na oku?

My jedziemy w piątek do pana Czarkowskiego po obrączki:) Już nie mogę się doczekać!

Robiliśmy poradnię u pani Machnikowskiej w Gdyni i też zgodziła się zrobić wszystkie spotkania za jednym zamachem. Nic więcej nie skasowała, ale też w ramach wdzięczności kupiliśmy Jej kawę:)

Co do piwa - my się ciągle wahamy między Carlsbergiem, Tyskim, Warką.. Coś w tym stylu..
image
Pani Szymichowska przyjmuje w Żukowie, ma specjalną salkę w swoim domu i tam przyjmuje pary :)

Odnośnie obrączek tak :) Mamy dwa typy i zastanawiamy się, które wybrać :)
pinimini ja chodzę na nauki do żukowa.. jeszcze dwa spotkania i finito...
Asia u pani sosnowskiej to możecie czasami posiedzieć bardzo długo
p.Sosnowska znam osobiście i wiec ją wzielam na nauki z na mozna sie dogadac
Jezzowa noo wczoraj było śmiesznie i fajnie ciekawe jak dziś z Proboszczem bedzie w Poniedziałek wydawał się bardzo ostry nooo zobaczymy jak bedzie ....udało mnie się wczoraj koło czarnej usiąść ciekawe gdzie dziś miejsce o ile bedzie booo tylu nas ze jeju....
My do p. Szymichowskiej się wybieramy, tylko muszę się dogadać z moim na termin, bo z nim ciężko konkretny termin ustalić bo zawsze praca jest najważniejsza. Dzisiaj raczej będę sama na naukach bo on w pracy będzie!! Dobra podobno nie można za plecami mężów obgadywać:p

Mamy ok 120 osób i zastanawiam się czy 50- 60 but wina wystarczy?
Co do soków i gazowanych to posłucham właścicieli restauracji, oni wiedzą najlepiej czego i ile kupić. Uzgodnić cokolwiek z salą idziemy po świętach, więc juz niedługo
image
image
50-60 butelek wina??

my mamy 10 na 70 osób, a byłam u przyszłego Szwagra, który też miał 10 butelek i podobną ilość gości i zeszły raptem 4 butelki...

więc po co tyle?
no chyba, że Twoja rodzina jest typowo za winem, to wtedy może ok, ale myślę, że to i tak za dużo. pamiętaj, że wódka też będzie...
My chcemy 30 butelek wina, na podobną liczbę osób co Czarna ;)

ale to tylko dlatego, że u mnie w Rodzinie są osoby które wprost przepadają za winkiem, wliczając w to mnie :) nie wiem czy nie zwiększymy tej liczby do 40 butelek - zobaczymy :D
image
ok, wersja 30-40 jest dla mnie bardziej realna ;)
My mamy 8but wina.

starczy:)
image
image
Dziewczyny, polecicie jakaś skrzypaczkę do oprawy muzycznej w kościele?
emisja głosu :) Pani Ewa jest fantastyczna :)
Może którąś z was zainteresuje oferta na gruponie dla narzeczonych:

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto/studio-tanca-pod-kwadratem/4090693?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_75&a=410
To my zaszaleliśmy z winem bo mamy 50 butelek na 75 osób ;). Naliczyliśmy ok 20 osób pijących wino więc myślę że jest ok bo po 1 butelce każdy wypije napewno a nawet jak zostanie to się nie zmarnuje ;)
image
asiu jak po wczorajszym dniu z proboszczem? bo moim zdaniem było ok.. tak w sam raz, siedziałam z tyłu przy stoliku i głowa mi powolutku ze zmęczenia opadała także stół był podpórką :) .. ale byłam silna i próbowała słuchać, za to znajomemu oczy się na sam koniec zamknęły :)
czarna 84 a skąd kupujesz wino jeśli można wiedzieć? bo ja całkowicie o nim zapomniałam...
Hej hej dziewczyny

widziałyście?

My się zastanawiamy czy by nie skorzystać :)

http://www.groupon.pl/deals/trojmiasto/studio-tanca-pod-kwadratem/4090693?nlp=&CID=PL_CRM_1_0_0_75&a=410
Ja właśnie zauważyłam...

Rok przed, opłaca się? ;)
~`})i({
image
Dziewczyny, powiedzcie mi, a jak to wygląda z formalnościami po ślubie?
Co i jak, po kolei, czy któraś wie i podzieli się swoją wiedzą? ;)

Pozdrawiam :)
image
hahaha - Olesia - to chyba musiałabyś na jakieś forum świeżo upieczonych mężatek, albo rozwódek przejjrzeć :)

Toć my niedoświadczone w tych kwestiach ;)
image
image
Oj tam, oj tam - myślałam, że któraś jest zorientowana :P ale ok, może i racja - chyba ostatnio za dużo szaleję ;)
image
Jazzowa, różowe carlo rossi pewnie z selgrosa a białe z niemiec sprowadzę, bo mają bardzo dobre i tanie
Jazzowa, ahhh z proboszczem też mnie sie podobało my siedzieliśmy całkiem z przodu no gdyby biurko było po naszej str ,a nie po przeciwnej też bym się podparła powiem ci ,że o tym co mówili nic nowego nie powiedzieli o tych zdradach jak proboszcz mówił to ja takie akcje zdrad małżeńskich mam na co dzień w pracy jak nocują w hotelu i rozpaczy mężczyzn jak ich żony z domu wywalają i wtedy przychodzą i płaczą ,że tylko raz im się zdarzyło .Jezzowa można by było taki film nakręcic ze te seriale Brazylijskie wymiękaja:-) ,a co do poradni jesteśmy już po 1 dniu z p.Sosnowską i szybko nam poszło i spr jutro tez sie umówiliśmy bo chcemy mieć z głowy i jeszcze w tym miesiącu protokół spisać u proboszcza ....
Słuchajcie mam pytanie co do wystroju kościoła. Po świętach wybieram się do kwiaciarni i będę wybierać bukiet i dostanę wycenę wystroju kościoła. Zastanawiam się na ile może mi to wycenić. Chcę mieć 8 stojaków połączonych tiulem wzdłuż ławek i z tyłu krzeseł świadków ma być też stojak. Ile może kosztować 1 stojak? Może któraś wie?
image
image
Asiu masz rację z tymi zdradami... niezłe akcje się dzieją :) Ale wczorajszy ostatni dzień był już na tyle męczący, że na koniec połowa wymiękała.. a no i jeszcze ta opłata... zatkało mnie. Na dodatek musiałam czekać na koniec i prosić o poprawkę nazwiska.. :( Powiedz mi jakie dokumenty są potrzebne do podpisania protokołu, bo chyba tą kwestie na kursach przespałam.. czy ja potrzebuję dokumenty z urzędu gminy?
hej czarna84 ja mam ślub dzień przed Tobą i powiem Ci szczerze, że nie stroję kościoła. Mam nadzieję, że zostaną jakieś kwiaty przy ołtarzu z Bożego Ciała. Będę miała jedynie wysoki "stojak" a bardziej świecznik na trzy świece-kule po prawej bądź lewej stronie młodej pary. A jeśli chodzi o cenę stojenia kościoła to moi znajomi za kwiaty do kościoła i jakieś tam wstążeczki razem ze strojeniem samochodu, kwiatami panny młodej i świadkowej no i różyczkami dla rodziców zapłacili 1200 zł w Kartuzach.
Jazzowa tu masz wszystko opisane
http://www.weselinka.pl/slub-konkordatowy-krok-po-kroku
Wiem że po Bożym Ciele będą kwiaty, ale tylko z przodu. Jeżeli te stojaki będą drogie to zrezygnuje z nich i będę chciała tyklo kwiat z tiulem na co 2 ławce i stojak za krzesłąmi świadków
image
image
dziękuje czarna... powoli możemy załatwiać papiery... :)
nadiaa dawaj nowy watek :)
czrna84, mogę ci podać jaka jest cena dekoracji kościoła ale podaj e-mail to ci wyślę
jezzowa a juz suknie odebralas moze bo ja ide na przymiarke 21 na 10:30 i moze odbiore ja pozniej ......a papiery tez chcemy załatwic wszstkie bo maja sie zbliza .
jezzowa jesli chodzi o kase to mnie tez troche zgieło ze kase chcieli za ten papier 4 dni ,a wczoraj jeszcze 100 zł zostawilismy w poradni ...wszedzie kase chca ehhhhh
Gdyby nie Olek to bym nie miała kasy, ciekawe czy by mi dali to zaświadczenie
image
image
Płaciłyście za zaświadczenie o skończonych naukach? Ja się jeszcze nie umówiłam na poradnie, ale nie musiałam nic płacić za nauki ;-). A byłyście w swoich parafiach?
image
za zaświadczenie nic nie płaciłam, ale nie mam jeszcze poradni rodzinnej bo to dopiero załatwiam w kwietniu więc nie wiem jeszcze jak to będzie
Aaa dziewczyny pochwalę się:D Dziś zamówiliśmy obrączki:):):) Już się nie mogę doczekać aż je zobaczę na żywo:)
image
Czarna84 no ja się liczyłam ,że mogę zapłacić no ale jak tam były osoby ,które się nie spodziewały to pewnie odbiorą zaświadczenie w innym terminie z kasa w ręku :-/
Witam Panie :)
My jutro jedziemy wybierać torty, i podpisać się z firmą dekorującą.
pozostał w sumie jedynie alkohol i spotkania ze wszystkimi salami i djami aby ustalić szczegóły.
Byłam na pierwszej przymiarce suknie - ZA DUŻA i to sporo, teraz na koniec marca poprawki i mam nadzieję ze już będzie w moim rozmiarze, odchudzanie efektywne jak widać ;)

Pozdrawiam was wszystkie ! jeszcze tylko 1,5 miesiaca
image
PS madziarrrra - niecały miesiąc Ci został :) WOW
image
Dziewczyny napiszcie proszę ile płacicie za uczesanie ślubne (z próbnym/bez)? Bo zastanawiam się czy 250zł za fryzurę na ślub + próbna to dobra cena?
Kto was czesze?
Sprzedam suknię ślubną: http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/suknia-slubna-herms-acanthe-rozm-36-ogl5829698.html
Ja podobnie jak Ty anetQs płacę i mam P. Olę :)

Jak Pani Ola podawała mi ceny i umawiałyśmy się, liczyłam się z takimi kosztami :)
image
asiu jeśli chodzi o sukienkę to musze najpierw zadzwonić do salonu i sie umówić na przeróbki... mam nadzieję, że może uda mi się co nieco jeszcze zgubić.. ale marnie to widzę. Szybko załatwiliście poradnie, powiedz musiałaś robic kalendarzyk czy może się jakoś wywinęłaś?!
Madzik a gdzie jedziecie wybierać ten tort?

Dzisiaj whisky kupiliśmy, cholera coraz bliżej ten dzień, jak dziwnie.
image
image
jezzowa hehehe kalendarzyk jeśli chodzi o mnie to cos tam mi mówiła ,ale nic nie robie....
jezzowa no czy ja wiem czy szybko 2 spotkania mamy z głowy ,a ostatnie dopiero za tydzien bo czasu mało i nie ma jak sie spotkać a weekend chce odpocząć po tych szaleństwch tygodniowo aukowo przed małrzeńskich i od pracy ;-/
W końcu zaczęłam chodzić oglądać i mierzyć suknie. Pare nawet mi się spodobało, w tym dwie z krótkim trenem. Macie suknie z trenem czy bez? Bo zastanawiam się, czy po Kościele ten tren nie będzie przeszkadzał:/ Są dosyć ciężkie przez taką ilość materiału...Najgorsze jest to, że nie mogę się zdecydować, nie było takiego czegoś "że to już ta moja".
image
Ja mam sukienkę z krótkim trenem, ale zapinany na guzik tzn. po Kościele Świadkowa mi zapnie tren na guzik i będzie wyglądać jakby sukienka była be trenu - może warto nad czymś takim się zastanowić? :)

Dziewczyny, zapomniałam Wam napisać, że wczoraj byłam z moją suknią w BJ w Wejherowie - Pani była bardzo miła i konkretna, pomimo mojego i Mamy marudzenia :D Fachowo i rzeczowo wyjaśniła mi co i jak :) Mówiła, żebym spróbowała zmierzyć inne sukienki (nie było to w sposób nachalny i upierdliwy zrobiony :)), a ja z ochotą się zgodziłam, ale nie było w żadnej tego WOW, bo jestem po prostu zakochana w mojej sukni, więc po zmierzeniu jakiś 5 sukienek, Pani stwierdziła, że nie ma sensu, że trzeba ratować tą moją sukienkę, bo żadnej innej nie widzę :P

I za to wszystko co ma mi zrobić, podliczyła mi śmieszne pieniądze - byłam dosłownie w szoku!! :)

Także jak coś z czystym sumieniem polecam ten salon!! :)
image
Aha, i nawet moja Mama zdecydowała się szyć tam sukienkę :) Zapłaci za to 300 zł, ale po pierwsze uwzględnią w tej sukienki Jej wizję, i szyją na Jej miarę :D

Stwierdziła, że nie chcę Jej się chodzić po sklepach, bo znając życie będzie tak, że w jednej kiecce będzie się Jej góra podobać a w innej dół, lub spodoba się Jej jakaś kiecka i albo będzie za mała, albo za droga :D

A tu szyję sobie na swój kolor, rozmiar i według swojej wizji ;D Także też polecam Mamusiom Panien Młodych :)
image
Olesia a co się stało z Twoją sukienką? Pewnie pisałaś, ale nie jestem na bieżąco
image
image
Hmmm... miała jedną wadę co mnie denerwowała, ale wczoraj okazało się, że jest ich więcej - fachowiec, to jednak fachowiec ;)

A więc, na kolanach z powodu niedokładnego szycia sukienka miała takie brzydkie wory tak jakby od klękania, kucania... W dodatku okazało się, że jest ciut za krótka, nie równo ścięta itp :D

Ale mimo wszystko broniłam jak lwica jej ;) w dodatku będę miała wstawiane sznurki, że w razie jak przytyję czy coś, żeby nie trzeba zapinać na zamek, trochę mnie to właśnie martwi, bo wydaję mi się, że to brzydko wygląda... :(

Któraś z Was ma sukienkę zawiązywaną? Czy mocno te sznurki odstają? :)
image
Ja mam wiązaną tzn gorset wiązany. trochę plecy mi widać, ale tak ma być i nic mi nie odstaje:) a powiedz mi gdzie by to miało odstawać? Sznurki są zamiast zamka, zamek nie odstaje i sznurki też
image
image
czarna84,zadałaś pytanie o dekoracje kościoła może coś tu znajdziesz
http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/martadecor-dekoracja-kosciola-slub-dekoracja-sal-samochodow-ogl4706528.html
http://forum.trojmiasto.pl/Mlode-Pary-2012-czesc-18-t320523,1,11.html

NOWY WĄTEK
image
image
Wszystkim zainteresowanym - Co do lampionów szczęścia na ich puszczanie nie potrzeba żadnego zezwolenia i cała frajda kiedy to właśnie wasi gości mogą je puszczać - po 1 proszę pamiętać aby kupować 1 lampion na minimum 2 osoby tak by łatwiej im się je odpalało, jeśli miejsce wesela znajduję się blisko terenów zalesionych osobiście nie polecamy lampionów lekki podmuch wiatru i może być nie szczęście.

http://www.youtube.com/watch?v=p9qqm5zcyUk

pod tym linkiem zobaczą Państwo jak prawidłowo odpalać lampiony.

W razie czego służę pomocą.

Monika Pańczyszyn
Hurtownia Wulkan Fajerwerki
jak to na lampiony nie trzeba pozwolenia ?? prosze o szczegoly tej informacji
Witam a jakie pozwolenie Pani zdaniem jest potrzebne do odpalenia lampionów? nie ma czegoś takiego, jak również nie trzeba wynajmować specjalnie firmy do tego aby przy tym byli, to tylko strata pieniędzy jeśli chcą państwo tylko lampiony.

Przy odpalaniu lampionów potrzebny jest jedynie rozsądek , tzn przy zalesionych terenach nie powinno puszczać się lampionów w okolicach lotniska, w lato kiedy pas zieleni jest nawet dalej ale jest strasznie sucho i ciepło.

Ogólnie przy odpalaniu lampionów trzeba bardzo uważać nic więcej
W świetle prawa nie jest to do końca sprecyzowane, żaden z pkt litery prawa nie egzekwuje w 100 % wypuszczania lampionów szczęścia, dla państwa zadzwoniłam do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej i z rozmowy wynika iż ich zdaniem jak najbardziej należy ich powiadomić.

Adres do Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej :
http://pansa.pl/index.php?lang=_pl&opis=OPS/ops_formularze

PAŻP przypomina o konieczności uzyskania zezwolenia na działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych

Działania mogące zagrozić bezpieczeństwu cywilnych statków powietrznych takie jak: loty balonów wolnych bezzałogowych, pokazy ogni sztucznych, wypuszczanie lampionów, baloników itp. odbywają się za zezwoleniem Polskiej Agencji Żeglugi Powietrznej.
Wniosek o wykonanie tych przedsięwzięć powinien być złożony w terminie umożliwiającym ewentualnie wydzielenie przestrzeni powietrznej w celu uniknięcia zagrożeniom bezpieczeństwa lotów statków powietrznych.

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

Łazienka (45 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry