Widok

Młode Pary 2013 (część 13)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
MARZEC
31.03. ~olusia3472, Agata, Ślub: ? , Wesele: ? , Orkiestra: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf i Kamerzysta: Avmedia, Fryzura: Ola Czerwińska, Makijaż: Ela Skoczeń, Bukiety i dekoracje kwiatowe: Centrum Ślubu i Dekoracji, Suknia Farage

KWIECIEŃ
06.04. ~ Tinker Bell, Kościół Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywie,
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ
02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC
01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf P. Kamil Helmin z Koronowa, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: parafia św.Józefa w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub :kościoł św. Jerzego w Sopocie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ
07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK
05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHNprodukt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD
23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

STYCZEŃ
12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Tysia - super, dziękuje. Ładnie to wygląda - napiszę dziś jak to się ma cenowo :)

Rozyczynka - Fotobudka - świetny pomysł, widziałam efekty. Niestety chyba na naszej sali nie ma na to miejsca. Nie wiesz skąd Twoi znajomi ją wynajmowali?
ja wam powiem szczerze, że pierwszy raz słysze o fotobudce. Ale jak dla mnie może ona wprowadzić za dużo zamieszania.
no ładnie prawie 60 wpisów do nadrobienia :-) nie można sobie zrobić dnia przerwy he he

gabi1 - mam nadzieje, że nie wpadniesz na urlop w październiku :-) bo ja chce słoneczko na ślubie :-) moje włosy nie lubią deszczu :-)

A> - ja planuje stół wiejski i biorę go od sali i oni decydują o ilości wszystkiego ale bimbru nie przewiduje :-) na osobnym stole będzie beczka 5 l z winem czerwonym i do tego po kilka butelek innych alkoholi.

Aga_Kr - dokładnie wiem o co Ci chodzi z tymi fryzurami bo ja mam dokładnie ten sam plan zarówno z fryzurami jak i z makijażem .... na różne okazje będę testować już pod kątem ślubu a przed samym ślubem będzie właściwa próbna wizyta z dopracowaniem szczegółów :-) i również planuje welon bez bolerka chociaż to październik ale mam nadzieje, że dam radę a jak nie to może jakiś sweterek się zarzuci :-)

Jeżeli chodzi o buty to chyba najlepiej zrobić pod siebie z witt. Dobrać fason wysokość obcasa kolor a słyszałam, że są bardzo wygodne.

Ja jutro zadzwonie i umówię się do poradni bo chce mieć to już z głowy.

M. - my nastawiamy się na cole i sprite, nie wiem nawet czy bedziemy kupowac fante bo mało kto ją lubi moze lepszy bedzie tonic wiec moze pół na pół kupimy. Wydaje mi się, że i tak teraz idzie więcej soków niż gazowanych. Na pewno nie będziemy kupować light max czy innych udziwnień..... to jest wesele i bierze się pod uwagę ogół. Nie mam zamiaru zaspokajać pojedynczych osób to tak jakbym miała rosół na pierwsze danie i kilka porcji pomidorówki bo może ktoś rosołu nie lubi.

Jeżeli chodzi o podziękowania dla gości to na pewno jakieś planujemy. Na pewno położymy coś na talerzykach i może to będą lizaki z naszymi monogramami albo ciasteczka z wróżbą. Chociaż wpadły mi też w fugirki malutkei aniołki z fioletowymi skrzydełkami :-)

My planujemy tradycyjną księge gości a dodatkowo będzie ustawiona tablica na której goście będą mogli coś napisac/narysować i zrobić sobie z nią zdjęcie :-)

mala1987 - my odwiedziliśmy kilku jubilerów i każdy robił ze wzoru, jedynie Sikorski na Wajdeloty nie podołał naszym oczekiwaniom.

Beti - my zamówiliśmy obrączki w Goldex na Zaspie ale są również w Gdyni. Ślub mamy w październiku a zamówiliśmy na początku lutego i jeszcze czekamy na odbiów. Zamówiliśmy szybciej bo rozkładamy wydatki w czasie i chcieliśmy mieć kolejną pozycję na liście spraw do załatwienia skreśloną.

lulka157 - ja właśnie skłoniłam swojego do pielęgnacji domowej ..... powiedziałam mu ostatnio, że przed ślubem będzie musiał odwiedzić kosmetyczkę i na pewno zrobić manicure ..... był bardzo przestraszony i zawstydzony spytał czy ja nie mogłabym mu tego sama w domu zrobić he he więc będziemy pracować nad jego wyglądem w domu i dzięki za radę ..... sprawdzimy w weekend czy to zadziała na jego szorstkie ręce.

Rozyczanka - fajne buty i odważne na ślub :-) bańki mydlane to fajny pomysł i wygląda to cudnie ale żeby miało to efekt to najlepsze są te maszyny do wytwarzania baniek bo z tych prezencików będzie słaby efekt i pewnie więcej mokrego na podłodze niż baniek :-)

Możesz napisać gdzie można dostać te ciasteczka z wróbą ???? My też o tym myślimy tylko nie wiem gdzie można takie zamówić ???

Fotobudka to świetny pomysł i my też o tym myśleliśmy ale zobaczymy pod koniec jak podliczymy koszty :-) ale jak już coś to weźmiemy fotobudkę na poprawiny :-)

My myslimy o takiej:

http://www.mediaboxpolska.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A wystrój sali? Kiedy udajcie się do firmy?
Ile płacicie?

Gdy popatrzałam na oferty w internecie wyszło, że za 700 zł to same kwiaty tzn. duży bukiet u młodych i 5 bukietów w wysokich kielichach.. wydaje mi się dużo a wam?

Nam to się marzą pokrowce na krzesłach w kokardką, coś za para młoda, kwiatki może jakieś świeczki.. nic specjalnie wymyślnego bo sala jest nowa i bardzo ładna..
Jestem w trakcie szukania tej firmy od Foto-budki, bo miała w ofercie i bańki i czekoladowe fontanny, ale niestety strona mi się gdzieś zapodziała ;( Jak znajdę to dam znać ;)

Shanti - Te moje buciki sa wygodniejsze od połowy moich trampek, które nosze na co dzień ;) A mojes topy są MEEEGA wymagające :P

Ciasteczka sa na http://www.slubnezakupy.pl/sklep,194,4593,ciasteczko_z_wrozba_kolekcja_mloda_para.htm - bardzo mi sie tam podoba fant, że moge kupić wszystko w jednej tonacji. Dlatego Ksiegę, długopis do niej, poduszeczkę i pare innych drobiazgów zamawiam od nich.

Beti - ja tez zaczełam rozglądac sie po dekoratorniach i dużo ci policzyli. Średnio chcą ok 40-70 za bukiety do kielichów (do martini wys. ok 70 cm). Wiesz zalezy od kwiatów. A duzy bukiet ok 100-150.

Nie szukaj w Trójmieście tylko okolicach. W Wejherowie są tanie kwiaciarnie, różnica to ok 40% więc suma sumaru dośc sporo.

Ja mam na szczęście świeczniki, świece oraz pokrowce z kolorem w cenie...
Beti - a nie masz nic w cenie sali z dekoracji?? My w cenie mamy bukiet na stół młodych, na stołach dla gości mamy świece wybraliśmy w kielichach martini. Ja nie lubie wysokich dekoracji kwiatowych na stołach bo przeszkadzają w rozmowie :-) organze na stołach w kolorze przewodnim czyli u nas fiolet, białe pokrowce na krzesła. W sumie nie musiałabym nic dodawać ale we własnym zakresie zrobie lampiony ze słoików na schody. Dodatkowo przed wejściem na salę bedzie parę atrakcji.

Rozyczynka - to masz wielkie szczęście z tymi butami bo ogólnie cięzko jest teraz trafic na naprawdę wygodne buty :-) Dziękuję Ci bardzo za stronkę :-) mam nadzieje, że w transporcie te ciasteczka się nie pokruszą bo one są delikatne a wiadomo jak kurierzy obchodzą się z paczkami. Może mi też uda się zamówić od nich kilka rzeczy :-)

Dziewczyny mam pierwszą przymiarkę sukien za sobą .... byłam na warsztatach ślubnych w http://www.sukniaidealna.pl/contact-us i było bardzo sympatycznie. Warsztaty prowadziły przemiłe młode dziewczyny i opowiedziały o modelach sukien, kolorach, welonach, dodatkach, dekoltach itd. itd. i fajnie bo pokazywały przy tym różnego rodzaju suknie. Udało mi się załapać również na makijaż ślubny więc jeden próbny mam już za sobą :-) Moja świadkowa tak zagadała z dziewczynami , że zostałam po warsztatach i przymierzyłam kilka sukien na co w ogóle nie byłam przygotowana. Nie jest to łatwe ale dziewczyny miały dużo cierpliwości, świetne rady i przynajmniej wiem w czym mi dobrze :-) Sprzedają tam suknie nowe i używane ale w stanie idealnym i czasami ciężko rozpoznać, ktora jest używana. Sukien sporo więc jest w czym wybierać, rozmiary różne i te większe na mnie też się znalazły. Ceny super ..... ja mierzyłam suknie za ok 700/800 pln. Polecam Wam to miejsce!!
Shanti - ja jadłam kilkakrotnie takie ciasteczka i nie były kruche. Weź mnie w ogóle nie strasz... Okruszki z kawałkiem papieru nie wyglądają ani troszkę elegancko ;)

Suknia u mnie tez na szczęście juz zaklepana :P

A powiedzcie mi gdzie mogę zrobić poradnię i jak to wg wygląda?. Najlepiej w Gdyni bądź w stronę Rumi. Jaki koszt. Nauki już mam na szczęście za sobą (tak były fascynujące ;D)
ajaK-Kaja, ja kupiłam butki w streecie w galerii bałtyckiej (poziom +1, niedaleko coffeeheaven), tylko są w kolorze delikatnego różu, nie białe.

shanti też uważam że sukniaidealna to fajny salon/outlet. zasadniczym plusem jest oczywiście cena ;) ale również obsługa, tylko wybór taki sobie. Oczywiście nie ma tragedii, bo np. mi się tam 2 fasony podobały, no ale niestety nic nie wybrałam. W każdym razie na pewno warto tam wstąpić podczas poszukiwań.
Ja to najchętniej z 5 sukien zrobiłabym jedną :-) ale dziewczyny wbiły mnie w takie suknie, że nigdy nie pomyślałabym, że będę dobrze w tym wyglądać :-)

Po świętach umówiłam się na przymiarki w Agnes :-)
Zgodze sie z Aga_Kr taka budka moze odciagnac gosci od wspolej zabawy.
shanti w czerwcu pierwsza proba czy pogodowy urok dotyczyl tylko 2012 roku :) w pazdzierniku mamy juz plany urlopowe i nie dotycza one pl takze co zlego to nie gabi ;)
Dziewczyny, ja kupiłam suknię w Sukni Idealnej i jestem zadowolona bardzo :) Trafiłam akurat na model z Madonny White one, czyli wg mnie dobrej jakości "ponadczasowa" suknia - chyba od 4 lat jest w "nowych kolekcjach" Madonny ;)

Co do dekoracji, moje kosztują na sali dodatkowo 800zł, będę się z panią dogadywała co chcę, żeby było... Są tam jakieś wzory dekoracji, które na sali już były, więc coś połączę i mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Agula - dzięki, pewnie wejdę do Street, poszukiwania w GB jeszcze przede mną ;)
Byłam dzisiaj w CCC i wpadły mi w oko buty Lasockiego, właśnie wygodne i kolor ok, ale nie wiem czy obcas nie jest zbyt klockowaty do sukni ślubnej... Nie mogę za każdym razem kogoś do sklepów zabierać do doradzania, a wg pan w sklepach wszystko pasuje do wszystkiego ;) (lub nie pasuje - pani w Ryłko uznała, że buty z paseczkami są niemodne, a jak powiedziałam, że szukam nude wspominajac, ze do slubu, to powiedziała, że nie maja takich jasnych... taaa ), więc Wy proszę powiedzcie co myślicie:

image

Uploaded with ImageShack.us

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
ajaK-Kaja, ładne buty, ale wg mnie nie pasują do sukni ślubnej, ale do wiosenno-jesiennej kurtki skórzanej.
700 zł za same kwiaty? czy do tego wypożyczenie naczyn?czy jest to juz cena z robocizną / transportem ich na sale? a jakie kwiaty wybrałas?
Dzieki Lucy :) Z obcasów noszę głównie trampki :P A uparłam się, żeby się podwyższyć na wesele, więc teraz zgłębiam tajniki butów na obcasie;) Wszystkie z kategorii "ładne i wygodne" na razie nie mieszczą się w "pasujące" ;)
ajaK-Kaja - buty ekstra- do jeansow, albo do letniej kiecki, ale do sukni slubnej przynajmniej mi wydaja sie za "toporne"

ale ogolnie bardzo ladne, musze sie wybrac do ccc :)

Jesli chodzi o ksiege gosci - my mielismy tradycyjna, ale w trakcie wesela fotograf robil wszytskim gosciom zdjecia w ramie, ktora sama zrobilam :)
teraz zdjecia sa w fotoksiedze- super pamiatka - u gory zdjecie, na dole zyczenia :)
Shanti- trzymam kciuki za Ciebie, a jak Twoja wizja falban po przymeirzeniu juz jakis sukien? u mnie bylo tak ze jak zaczelam przymierzac to moj pomysl sie troche zmienil:) ale mam na szczescie swoja wymarzona juz :0

co do butów to uwazam ze muszą byc bardziej eleganckie:)
my chyba tez bedziemy brali cole i sprite tylko chyba ciezko bedzie trafic na promocje w pojemnosciach litrowych, co sadzicie?
Linea widziałam ostatnio promocje na Cole i Sprita w gazetce Selgrosa. było po 3,01 zł. w makro są po 3,2... i nie wydaje mi się żeby były gdzieś taniej. ;)
Ja też uważam, że taka fotobudka na weselu może narobić troszkę zamieszania i odciągnąć na 2h gości od zabawy. U nas na weselu mamy inne atrakcje ale na poprawiny myślę, że byłaby to fajna rozrywka :-)

ajaK- Kaja - bez urazy ale jak mam być szczera to buty nie przypadły mi do gustu .... szczerze to jak pokazałam mojemy M to zapytał się czy to dla babci ..... oczywiście każdemu podoba się co innego ale to nie są buty na ślub ... nie do sukni ślubnej .... nie na ten jedyny wyjątkowy dzień .....

Linea - okazało się, że mam taką figurę, że każdy fason jest dla mnie ok oprócz greckich bo wygladam jak w ciąży :-) nie myślałam, że tak dobrze będę wyglądała w fasonie "rybki" fajnie dopasowana ładnie podkresliła moje kształty ale niestety taki fason troszkę krępuje ruchy .... ja jestem żywiołową osobą i mam rozrywkową rodzine więc tańce będą że hej :-) i tylko dlatego odrzucam ten fason chociaż jest bardzo elegancki i bardzo mnie urzekł.
Mierzyłam też princeskę i czułam się jak matrona, wyglądałam ładnie ale nie czułam się dobrze w takim stylu, w ogóle to do mnie nie pasowało. Mierzyłam też suknie z koronki i była śliczna, miała piękne zdobienia na biuście i dziewczyny się zachwycały ale koronka też do mnie nie pasuje i w ogóle do całego stylu wesela. Już wiem, że bardzo strojne gorsety mnie postarzają. Mogę mieć wąskie ramiączką lub takie na szyje lub w ogóle bez.
Dwa fasony w których czułam się najlepiej to A - góra musi być obcisła podkreślająca talię a dół lekko w A oraz "hiszpanka" i to jest właśnie suknia z falbanami. Nie mogę mieć obniżonego stanu bo wtedy nogi mi się robią 10 cm :-)
Shanti - luz, przecież po to pytam. Szukam dalej i tyle :) Mam sporo czasu jeszcze do sierpnia :) Tylko trochę się bałam, że mnie zwyzywacie, że bezguście, ale tylko potwierdzają się moje przypuszczenia, że są za mało eleganckie :)

A plusem sukni A to to, że praktycznie wszystkie dziewczyny w nich korzystnie wyglądają :) Ja chciałam rybkę baaardzo a wyszło A i jestem zadowolona :)
do góry