Widok

Młode Pary 2013 (część 14)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ

13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor o. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ

02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC

01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC

06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub :kościoł św. Jerzego w Sopocie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ

03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ

07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK

05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD

23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
No ja sobie zlotych spinek nie wyobrazam, mamy z bialego zlota obraczki, moje dodatki tez wiec nie ma opcji zlotych, ale wole was tu zawsze podpytac.
Co do koszuli to chyba sie zdecydujemy na ecru lub wlasnie ivory, znowuz nie bedzie az takiej roznicy.
A co z resztą? kamizelką i musznikiem?masz juz kupione?
Nartu - jak u Ciebie z komputerowymi zagadnieniami?
(ogolna obsluga komputera, oraz np sql)

Linea - ja mialam suknie ivory - poprosilam panią w salonie o kawalek materialu, z którego zrobiona jest sukienka - dostałam kawałek spodniej satyny i koronki z wierzchu :) i z nimi szukalismy koszuli - nie mogla byc za jasna, zeby kiecka nie wygaldala na brudna/zolta :) jednego dnia po slubie pojechalismy na zdjecia z tesciową (ona lubi robic zdjecia), moj maz ubral biala koszule, bo slubna byla w praniu :) - na zdjeciach wyglada to mega zla - moja sukienka wyglada na prawde jakby byla stara :D na szczescie na normalna sesje z fotografem juz mial normalna koszule :)

moj mial srebrne spinki - wygaldaly bardzo dobrze do smietankowej koszuli. nawet zlote przykladalismy, to nam sie nie podobaly kompletnie - do tego w zasadzie or razu je wykluczylismy, bo ze zlotej bizuterii to miaam obraczke i pierscionek, reszte mialam w zrebrze (a raczej krysztalki :) )
ivory jest na tyle wdzieczny, ze jest jasniejszy niz typowe ecru.
Spinki świetne! Pełen czad!
Mogę powiedzieć za nas, ale nie wiem czy Ci to coś rozjaśni, bo jesteśmy dziwakami. Więc moja suknia - naturalna biel, koszula B - biała.
Jesteśmy 2 osobami więc chyba nie musimy ubierać się tak żeby dokładnie do siebie pasować. Tak mi się wydaje, ale co więcej uważam że każdy powinien zrobić po swojemu ;p.

Złote spinki jakoś w ogóle mi się nie podobają, i biżuteria złota do sukni jakoś tak tandetą wieje. Te które pokazałaś są świetne i też moim skromnym zdaniem nie będą się tak bardzo rzucać w oczy.
Tak kojarze te spinki, mi dzis wpadly w oko te : http://www.decobazaar.com/produkt-im-marrid-im-happy-spinki-stalowe-3684742.html

zastanawiam sie czy beda pasowac do koszuli ecru, bo gdzies wyczytalam ze to ecru bardziej w zloto, ale chyba nieee, co myslicie. Ja mam suknie ivory, czy wy dobieralyscie scisle kolor koszuli pod kolor sukni??
Linea, my mamy z allegro. Mój B się uparł na te które już tu mogłaś zobaczyć: http://allegro.pl/35-spinki-do-mankietow-i-love-my-wife-walentynki-i3153285251.html, niedawno przyszły. Chociaż moim zdaniem do różu nie pasują, On się uparł i koniec, w sumie powinnam się cieszyć że takie sobie wybrał, więc nie będę mu marudzić, jak wspomniała Magda, chodzi o uczucia :)
Magda, no właśnie! Skończyłam fin-rach (lic), chociaż to moim marzeniem nie było, mniejsza. Chciałabym zaocznie na mgr iść, no ale bez kasy/pracy to zapomnieć mogę ;p. No właśnie o stażu myślałam, ale nie wiedzieć czemu jakoś mi z tym nie idzie. Jutro się okaże czy szukać stażu dalej czy nie ;p.
Indygo - a właśnie w "męskich sprawach" bedac - macie już garnitur?
dzis moj kumpel z pracy przyszedł do roboty w świetnej marynarce - od razu skojarzyła mi się z Twoją kolorystyką ślubu - marynarka ciemno granatowa, kilka czerwonych przeszyć guzików (po 1 na rekawie i 1 na klapce marynatrki), białe guziki. wyglada mega fajnie - nie wiem tylko czy to garniturowy material czy bardziej sportowy do jeansow, bo nie mialam okazji podotykac jeszcze ;)
Linea - duzo spinek jest wiadomo na allegro.

Wg mnie duzy wybór jest też w galerii bałtyckiej.
Sklepy z koszulami jak np wolczanka
Kazdy sklep z garniturami (pierre card., lavard, vistula)
peek & cloppenburg czy jak to się pisze :) - ja akurat kupowalam właśnie tu, ale to dlatego, ze chcialam zwykle spinki bez jakis mas perłowych, cyrkonii itp itd, chcialam typowo gładkie i tylko tam takie były :) tj matowe polaczone z blyszczacym, ale skromne i klasyczne. na nich grawerowalam inicjaly meza :) niech tez ma chlop po slubie jakas pamiatke :)

duzy wybor maja tez w reckman (w alfie i w tesco na chelmie na pewno sa te sklepy)
dziewczyny a gdzie kupujecie spinki do koszuli??
Nartu - na dopasowanie najlepiej z biustonoszem ktory bedziesz chciała miec.
Dobrze jakby były też buty.

Dobra krawcowa zawsze bierze poprawke na wahania wagi w tygodniu przed slubem :)

Nartu - a jakie masz studia skonczone?
jak ja szukalam pracy to najlepiej bylo byc "świeżo po studiach" i "z min 2 letnim doświadczeniem" :D

tak czy inaczej u nas teraz zaczynają poszukiwać stazystów - jak sie nie ma pracy to taki staz tez jest fajny, zwlaszcza jesli jest platny, bo pozniej czesto firmy takich stazystow zatrudniaja, no plus normalna rekrutacja takze co jakis czas sie odbywa.

Ps. w dzień ślubu odbierałam przyjaciólkę od fryzjera (ja swojego skończyłam szybciej, jej był obok mojego :) ), dzwoni do mnie jej mąż "Magda ratuj! zapomnielismy o tablicach! wiesz gdzie mozna kupić?!" - no i leciałam do wrzeszcza po tablice :)
Magda, w przypadku mojej sukni to jest na zamek i chciałabym żeby tak zostało, z resztą ze względu na wykończenie moim zdaniem wiązanie zepsułoby suknie. Powinnam najpierw zaopatrzyć się w bieliznę przed dopasowaniem?

Dzięki wielgaśne za porady :), słowa kogoś "po" są zdecydowanie bardziej wiarygodne, niż osób które mówią 'wydaje mi się', albo 'ja bym tak zrobiła', i wcale nie mowa tu o Dziewczynach z forum, tylko o tych ludkach z którymi na co dzień mam przyjemność.

Praca, w tej chwili biorę wszystko! Bo czuje się jak wrzód na d*pie, że o braku własnej kasy nie wspomnę. Oczywiście głównym problemem jest brak doświadczenia zawodowego, bo w czasie studiów nie pracowałam. No nic może teraz się uda (nie chcę zapeszyć), nie będę też wybrzydzać, bo kasa się przyda. Księżniczką też nie jestem - no chyba że w związku.

Magda, dzięki jeszcze raz! Historia przyjaciółki - niezła z niej wariatka ;). Ale nie powiem, nastroiło mnie to pozytywnie :)
Dziewczyny wonderbra jeszcze nie przyszla, ale jestem zla na sklep, bo mialam problem z zaplata i przez to sie przesunelo i czekam na wysylke.

No my chcemy jechac do fashion i do Skorczu, ale tam maja otwarte do 18 i nie mamy czas za bardzo.
W srode mamy cd spisywania protokolu.

Jeszcze dwa miesiace i bede zoną! aaaaa!
Nartu - zadzown najlepiej do krawcowej gdzie masz zmiar oddac sukienke i zapytaj sie ile wczesniej trzeba ja przynieść.

Moja kolezanka placila za zmniejszenie spodnicy i gorsetu oraz lekkie przerobki 100 zł.

Oddała ją 2 miesiące przed slubem, miala drobne poprawki, a pozniej na poltora tygodnia przed, a nastepnie w srode przed slubem, gdyby cos bylo jeszcze nie tak, ale to co schudla dalo sie dopasowac wiazanem :)

czyszczenie sukni to zalezy jaka.
ale to koszt ok 150-300 zł w zaleznosci od pralni :)

co do zalatwiania rzeczy na ostatnia chwile - moja przyjaciolka u ktorej bylam swiadkiem....
tydzien przed szukalysmy beilizny, ponczoch itp...
a w piatek (tak tak dzien przed slubem) jezdzilysmy w poszukiwaniu bizuterii - ja sie bardziej denerwowalam niz ona :D

Gdzie szukasz pracy? w jakiej branzy?
wiem, ze poszukiwania sa zmudne i nie nastrajaja optymistycznie - sama to przerabialam...
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy :).
Uważam że faceci to farciarze, nie widziałam żadnej Pani która by coś na ostatnią chwilę robiła i żeby zawsze jej się udało, np. ja - nauka tuż przed egzaminem ;p, słabo to wychodziło ;). Nooo a mój? ha! w kolejce coś przeczyta albo przed wejściem, nic że to zapamięta, ale że właśnie te pytania dostanie? Fart jak nic. Nieważne, z resztą... oo takie moje marudzenie.

Magda, ja to wszystko wiem, ale też chciałabym mieć tą swobodę w dniu ślubu, żeby się zwyczajnie niczym poza Mężem nie przejmować :), dlatego trzeba o to zadbać szybciej. Te pierdółki to jeszcze pikuś, ale do tego doła dokładają się inne sprawy, rodzinne, trudności ze znalezieniem pracy - a co za tym idzie brak kasy na to co by się chciało do wesela kupić, taki ogólny nie fart. Czasami się taka bezsilna czuje, to wszystko. Idealnie u mnie nigdy nie było, ale czasami szczęście mogłoby się uśmiechnąć. No i dochodzę do wniosku, że jedyne szczęście jakie mnie spotkało, to właśnie B - każdemu życzę takiego przyjaciela.

Co do garnituru, spodziewaliśmy się że tak do 1000 się zamkniemy, noo może z butami się uda. A tu miła niespodzianka, bo garnitur zamiast ok. 900,- kosztował ok. 450,- no i poprawki w cenie.

Ja ze swoją sukienką jeszcze muszę poprawki zaliczyć, orientujecie się ile będzie kosztować zmniejszanie, czy jak to nazywają ,,dopasowanie do sylwetki"? Do tego czyszczenie..?
Nie wiem też czy powinnam już iść, bo boję się że schudnę, a potem co zrobię? Lekka kropka. (Ale miło o tym popisać, i nie myśleć przez chwilkę o poważnych problemach).
Linea - jak am Twoja wonderbra - przyszła już?
:)

bo na stronie maja czas realizacji 3-5 dni.

tez chce sobie zamówić, ale czekam na opinie czy ze sklepem jest wszystko ok :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Rozyczynka, jak my byliśmy w lutym w fashion house to garnitury od 890zł się zaczynały, ale jak już wcześniej pisałam, te same są w Skórczu (koło Starogardu Gd) po 370 zł :) wielki wybór jest tam garniturów, są też kamizelki ślubne, krawaty...
Linea, my polecamy przejechać się do Skórcza, te same co w fashion a o wiele taniej...
Victoria Jane i Roland Joyce są w salonach w Elblągu :)
Wiem, bo przymierzałam... są piękne!
hej

dziewczyny pisałam juz kiedys o tym, że u nas zaproponowali, że napoje gazowane będą w dzbankach bo nie zdąża sie rozgazowac i sprawdziło to sie super. W miniony weekend oragnizowałam impreze i poprosiłam o takie samo rozwiązanie ponownie zdało egzamin.
Dzieki temu oszczedzilismy sporo pieniedzy na napojach. Taka promocja jak w Realu jest również w Carrefourze, 2/2L za 7 zł. Pepsi, Mirinda i 7up. Do tego Soki Tymabrk 2 l pomarańczowe 6 zł z jakimis groszami.
Byłam wczoraj w jednej z kilku biedronek w moim mieście i też pepsi było ful :-)

Linea-my pojechaliśmy rozejrzeć się do Fashion House za garniturem,a kupiliśmy odrazu.U nas wyszło to ok 670zł z krawatem w gratisie.garnitur jest idealnie dopasowany i nie trzeba było żadnych poprawek. ja polecam :-)

Nartu-nie martw się, taka nasza natura,że wszystkim bardziej się przejmujemy niż faceci.Wydaje mi się,że ja się bardziej denerwuję i spinam,że czas ucieka...Unas jest jeszcze ten problem,że mój P.pracuje zmianowo i załatwiac dajemy radę coś tylko w wolne popołudnia lub weekendy.

Co do bżuterii-ja zdecyduję się na małe srebrne kolczyki w kształcie serduszek i na tym koniec.
do góry