Widok

Młode Pary 2013 (część 14)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ

13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor o. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, zespół: Avinion, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
13.04. ~RheaS - Rhea i DonIgi,
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ

02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC

01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC

06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub :kościoł św. Jerzego w Sopocie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ

03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ

07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK

05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD

23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Linea, faceci tak mają :P, to chyba normalne :), nie przejmuj się :). Najważniejsze że Ty jesteś prawie całkowicie gotowa, i już mniej stresu :)

ajaK-Kaja, oo kurcze chyba powinnam sobie stronkę zapisać ja dziś znalazłam: indygostudio.pl i też rozważam... Jeśli się wybierzesz to daj znać jak się makijaż utrzymał :)
mala 1987 ja też planuję ba beczkowy tort, pewnie z Fajnych Bab, a na górze niewielki tort do pokrojenia może od Jarzębińskich :)

Tysia śliczna fryzura, taka klasyczna :) planuję podobną, ale bardziej na bok, o ile mi włosy urosną ;) jakie Ty masz długie?

Dziewczyny, w Chrobrym jest sporo garniturów, zanim wybierzemy się do Skórcza (a chyba pół forum zamierza:P) może warto tam podjechać, zamiast robić kilometry za Gdańsk? Nie wiem jak jakość, ale jest dużo stoisk, ceny nie widziałam droższego niż 400zł. Mój nie mierzył co prawda tam jeszcze, ale ja byłam w weekend na zakupach i oglądałam, wpadło mi kilka w oko:) I na pewno są kamizelki i inne ozdobniki męskie. Jestem szczerą przeciwniczką kamizelek, ale tak jakby ktoś się interesował to przekazuję :)

Nartu też jestem zwolenniczką eleganckich wesel, ale przy bobasie się uśmiałam :P Nie widzę jednak nas jako pary w takiej zabawie ;)

Z moich newsów odebrałam obrączki od Czarkowskiego, są takie, jakie miały być, czyli klasyczne :) Poza tym zastanawiam się nad umówieniem próbnego makijażu u http://www.szajner-konsultant.pl/ . Ślub w sierpniu dopiero, ale myślicie, że warto pójść na próbny już i zaklepać termin albo szukać dalej, czy na próbny dopiero w lipcu np.? Nie wiem sama, ale w sumie chciałabym mieć to już z głowy ;)

No i Kupiłam buty :D Po wielkich przeprawach, oto one, na zdjęciu nie widać, taki jasny beż :

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Magda to prawda ze tel nie odbieraja, ale mi odpisywali na maila.
Produkt jest genialny- dzis mierzylam pod suknie- nic nie przeswituje.

Kupilam dzis welon, bizuterie iii ... buty :) jednak:) owocny dzien. Jutro wyruszam po bielizne modelujaca:) tego typu http://wyszczuplajaca.pl/scandale-harmonie-halka-no-08.html. I bede cala ubrana:) no oprocz kwiata we wlosach.
A moj M nie ma nic!!! :/
shanti to jest link do moich butków http://allegro.pl/nowe-super-fioletowe-platformy-36-i3185172861.html a obcas około 9-10cm
ooo dobrze, ze stanik przyszedl - ja ciagle czekam...
placilam z góry, czas realizacji zamówienia miał być 1-3 dni, zapłaciłam z góry, no i czekam... zaczelam sie już zastanawiać, czy sklep faktycznie istnieje :)
bo na maile nie odpowiadają, a telefonu nie odbierają...

Mam nadzieje, że i moja wonderbra przyjdzie ;)
Shanti, spoko, ja się nie obrażam, każdy ma inny gust, większość panien młodych chce, żeby wesele było mega eleganckie, ale ja do nich nie należę, dla mnie ubaw po pachy, ale nam się tego chyba nie uda wykonać ;p
Aaaa w ogole po week majowym spotkamy sie z szefem kuchni na menu i calkiem mozliwe ze w cenie beda napoje, wiec dopiero jak wyliczymy, zastanowimy sie co nam sie bardziej oplaca. Najwyzej postawimy tylko pepsi a reszte od nich.
Ale pedzicie;)Shanti moze wieczorem jak sie troche pobawie uda mi sie wstawic, jakos nie przepadam za takimi rzeczami ale coz:) tez jestem ciekawa Twoich :) poka poka :))))

dziewczyny dzis przyszla mojwonderbra- jest genialna, nic sie nie rusza! jestem w szoku, w ogole chcialabym tez czarnom na codzien potem bo latem nosilam tylko bez ramiaczek biustonosze, ale zawsze mi sie zsywaly. Jedyne czego sie obawiam ze bedzie mi w niej goraco, bo to jednak dosc zabudowany stanik.
Rozmiar w przeliczeniu polskie- francuskie ok, jedyne zastrzezenia mam do sklepu i nie polece Wam juz redoute. Wysylka kurierem tydzien, nie na ten adres na ktory prosilam, no i mieli wyslac gratis a doliczyli koszty przesylki.

Teraz szukam na innych stronach stringow do kompletu i jest to dopiero problem. Wszedzie rozmiary od 40 w górę.
Shanti- odnośnie remontu to ciągle walczymy ;) zazdroszczę, też chciałabym już finiszować i sprzątać :) a tu jeszcze troszkę... w sobotę kupiliśmy farby i zaczyna się akcja pt. malowanie więc powoli do przodu, myślę, że teraz jak już wyszliśmy z tej najbrudniejszej roboty (kucie, cekolowanie, szlifowanie) to już wszystko nabierze rozpędu, mam nadzięję...;)

odnośnie gajeru- na początku maja też planujemy odwiedzić Skórcz i zobaczymy czy coś nam przypasuje :)
Indygo i Shanti- fryzurka wygląda może na taką dosyć luźną,bo o taki efekt w miarę naturalny mi chodziło,a trzyma się super,bo w sobotę robiłam,a wczoraj wieczorem rozpuściłam dopiero:-) Okazało się,że moje włosy są podatne na loki i nic się nie rozpuściło,nawet jak wieczorem zdjęłam wsuwki to loki nadal trzymały,a wiadomo,że na próbnej nie używa sie tak wielu utrwalaczy itp. jestem mega zadowolona:-)

W sklepie odido do 1 maja jest promocja na napoje 1L po 2,69zł,ale niestety u mnie w mieście nie mają tej promocji...

My też pierwotnie chcieliśmy tort od sowy,ale są praktycznie nieelastyczni w kwestii przyozdobienia tortu ślubnego-tak jak na zdjęciu i koniec. Poza tym zniechęciła mnie jednak cena...
ok to nadrabiam dalej ...... :-)

Nartu22 - szczerze to ta zabawa bobas mnie nie przekonała ... w ogóle nie dałam rady obejrzeć jej do końca .....

Linea - jeżeli chodzi o soki to jeszcze nie wiem jakiej firmy ..... pewnie będziemy szukać promocji ale na pewno będą to soki a nie napoje.

Jeżeli chodzi o welon to dla mnie za wcześnie, żeby pokazać dokładny model bo dopiero zdecydowałam się na suknie ale na pewno będzie tradycyjny wpinany od góry dwuwarstwowy i za ramiona. Nie chcę długiego welonu bo do Kościoła mam tren a na sali z takim niewyogdnie poza tym długi welon obniża mi sylwetkę.

Rozyczynka - masz racje forum jest bardzo pomocne i wsparcie i rady dziewczyn nieocenione :-) jakoś tak spokojniej do tego wszystkiego podchodze dzieląc się tym wszystkim z Wami :-)

mala1987 - genialne buty !! gdzie je kupiłaś ? i ile cm ma obcas ? Kolor zbliżony do mojego ale moje to 9 cm i mniejsza platforma :-)

Dziewczyny jeżeli chodzi o bliźniaki to i u mnie są i u mojego M więc żartuje, że my strzelimy czworaczki :-)

Susanna - u mnie 7-letnia chrześnica będzie niosła obrączki a u mojego kuzyna jego brat lat 13 (nie wchodził z nimi) tylko podawał obrączki w trakcie mszy.

Jeżeli chodzi o wina to my kupujemy Carlo Rosi różne rodzaje.

Jeżeli chodzi o torty to faktycznie z sowy ten ciasteczkowy jest pyszny ale ogólnie to już nie jest ta sama jakość jak kiedyś i nie warto przepłacać. Ja polecam jarzębińskich i wiem, że również robią torty z mini torcików.

Tysia - bardzo ładna fryzura - daj znać jak się trzymała ??

Ok chyba nadrobiłam :-) W kolejnym wpisie dam znac jak suknia i wstawie zdęcie obrączek .... :-)
shanti na allegro: http://allegro.pl/mucha-muszka-dziecieca-30-kolorow-3-10-lat-komunia-i3189267189.html

Rozczynka, istnieje szansa że podasz namiar do tego Pana od ciast z Bolszewa?
Shanti - ale zaszalałaś ;) - pochwalisz się obrączkami i przede wszystkim sukienką?!
mala1987 - ja dopiero wybrałam suknie i nadal jestem w wielkim szoku .... nie wybrałam jeszcze ozdób na sukience ale nie przepadam za łańcuszkami więc wolałabym bransoletkę i kolczyki i pewnie coś kryształowego :-)

Indygo - moja obrączka też jest luźna a jak zrzuce kilka kg to jużw ogóle może latać ale dopiero przed ślubem zdecyduje się na zmniejszanie .... goldex mówił że to trwa kilka dni

Nartu22 - gdzie kupowałaś muchę dla chłopczyka ??? Ja właśnie muszę zamówić cztery muszki dla moich chłopaków i muszą być fioletowe i takie same :-)

Rozumiem Twoje zdenerwowanie ... ja też tak mam i właśnie przez to, że nie mam czasu i za dużo spraw się u mnie dzieje, które nie pozwalają mi zajac sie ślubem i strasznie mnie to denerwuje ale głowa do góry .... to pewnie chwilowe :-) Powodzenia w poszukiwaniach pracy - mam nadzieje, że szybko znajdziesz coś ciekawego !!

Dziewczyny dajcie znać jak w Skórczu .... my też planujemy się tam wybrać po garnitur na poprawiny ale bardziej ze względu na teścia :-)

takaona - i jak buty ?? Odesłałaś czy rozchodzisz ?? Może się uda na grubą skarpetę ale nie wiem czy warto ryzykować :-)

ok na dzisiaj tyle ....... może jutro uda mi się ogarnąc drugą połowe Waszych wpisów .......
Mi też złote spinki się nie podobają a jeżeli chodzi o dobór koszuli to trzeba uważać, żeby suknia lub koszula nie wyglądała na brudną, szczególnie to widać na zdjęciach.

Te spinki, które pokazałaś są super bardzo mi się podobają :-)

U nas też nie będzie musznika i typowej ślubnej kamizelki - nie podoba mi się to za bardzo oklepane. Będzie krawat i kamizelka z obniżonym stanem pod krawat właśnie - dla mnie to bardzo elegancko wygląda. Muszka nie pasuje do młodego.

Rozumiem już Was dziewczyny z tym mierzeniem obrączek :-) my odebraliśmy swoje i co chwile ją zakładam z zachwytem :-)

Ja nie będe nosiła obrączki z zaręczynowym - zaręczynowy mam dosyć duży więc zostanie na drugiej łapce :-)

My bierzemy małe wody gazowane, które będą ustawione na stoliku z alkoholami a na stołach tylko woda w dzbankach.

Jeżeli chodzi o napoje gazowane to na pewno cola i sprite. I moze pół na pół tonic i fanta ale to w mniejszej ilości.

agulaaa - dzięki za opinie o Jarzębińskich ..... tylko mnie utwierdziłaś w decyzji :-) muszę tylko z nimi ustalić czy zrobią tort ze zdjęcia w stylu, który mi się podoba :-) i jeszcze jakie smaki wybrać :-)
Wątek pędzi ..... nazbierało mi się zaległości więc postaram się to jakoś nadrobić .....

olusia3472 - super, że podzieliłaś się z nami zdjęciami .... wspaniała z Was para .... wyglądałąś cudownie , bardzo fajny naturalny makijaż ... jestem ciekawa Twojej sukni bo na tych zdjęciach nie widać jej całej :-)

darlonek - jak idzie remont ?? u nas już na końcówce i od jutra sprzątanie :-) brakuje tylko mebli w sypialni ale na to musimy troszkę uzbierać .... ale mam swój kawałek nieba w sypialni więc ciesze się mega :-) ale kolejny pokój już po ślubie .....

Jeżeli chodzi o napoje gazowane to ja osobiście myślę, że powinny być w butelkach a nie w dzbankach. Kelnerzy musieliby co chwilę latać i donosić nowe dzbanki jezeli tak szybko schodzą a przy dłuższym bloku tanecznym powrót do stolika i łyk wygazowanej coli to niezbyt fajna sprawa.

Jeżeli chodzi o taniec z młodymi za kasę to u nas będzie na pewno bo taka u nas tradycja .... szczerze to nie byłam na weselu bez takiego tańca i nigdy nie słyszałam, żeby było to źle odbierane. Poprostu kto nie chce ten nie idzie. U nas zawsze jest wesoło część gości się przebiera zakłada różne smieszne gadżety czym zaskakuja młodych przy odbijanym :-) jest to element, którego nie pomieniemy bo na pewno goście sami się tego będą domagać :-) My na zaproszeniu nie piszemy, że chcemy kasę, zamiast kwiatów tez nie chemy kuponów czyt. kasę więc nie będzie to kolejny element dot. kasy. Wszystko zależy jak się do tego podchodzi i co się wymyśli nie trzeba wrzucać kasy i iść tańczyć żeby zaliczyć i już. Orkiestra też wie, że ma nie przeciągać i jest ok.

Pozostałych konkursów nie ustalamy, mówimy tylko czego nie chcemy bo było u kogoś z rodziny a wszystkie konkursy zostawiamy orkiestrze i są one dla nas zaskoczeniem. Przynjamniej się nie przygotowujemy wszystko wyjdzie naturalnie.

Linea - jestem bardzo ciekawa Waszych obrączek :-) 16 brylantów brzmi cudnie ... wstaw zdjęcie tu masz instrukcje : http://forum.trojmiasto.pl/Wrzucanie-fotek-ktok-po-kroku-INSTRUKACJA-z-rys-t62975,1,11.html

My kupowaliśmy spinki w Wólczance w Klifie a n poprawiny na allegro I
Tysia bardzo ładna fryzurka ;)
Penie będę miała coś podobnego tylko z jednego boku będę miała te loki puszczone na przód, ponieważ mam bardzo długie włosy i mama mówi, że mi "nie podaruje" jak je wszystkie schowam..

No i jeśli mogę doradzić (bo swego czasu pracowałam jako fryzjerka)
to podpowiedzcie fryzjerką, żeby skręcały włosy "ciut" mocnej, gdyż loki nawet te upięte trochę się rozprostują (w zależności, też od tego jakie kto ma włosy).

Musimy pamiętać, że panna młoda musi się bawić, musi dużo tańczyć itd. a takie rozpuszczone włosy to jednak denerwują, człowiek się spoci włosy klapną będą się przyklejać itd... ;)
Tysia- bardzo ładna fryzurka , kojarzę z neta zdjęcie które pewnie było wzorem dla tej fryzurki. Zastanawiam się tylko czy ona się utrzyma, bo wygląda na bardzo luźno upiętą.

Zaklepaliśmy podroż poślubną. Stanęło jednak na Egipcie. Wbrew temu co mówiłam, nie jest tam tak źle z tymi zamieszkami, a w kurortach już w ogóle luzik. Wylot jest z Gdańska no i co najfajniejsze rafa koralowa przy hotelu- w sam raz do snorkowania.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Tysia super ta fryzurka :) mam bardzo podobna w moim katalogu fryzur i jest ona moja faworytka:)
Tysia - to tak jak mój dziadek był starszy od swojego starszego brata ;D
do góry