Widok

Młode Pary 2013 (część 15)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ

27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół WNMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: Paweł Dmochewicz
27.04. ~karmin - Karola i Mario, ślub: Kościół Św. Mikołaja w Gdańsku,
27.04. ~Ania - Ania i Darek, ślub: kościół św. Jakuba Gdańsk-Oliwa, wesele - Ośrodek Wypoczynkowy Gdynia
27.04. ~rdw, ślub poza Trójmiastem

MAJ

02.05. ~lulka157 - L&S, Kościół - Matemblewo, sala - Wyczechowo, zespół BEST, foto-video Studio BEST, makijaż Magda Purchla
03.05. ~Mariolka - Mariola i Grzegorz, ślub: Parafia Chrystusa Zbawiciela - Gdańsk Osowa, Wesele: Dwór Kaszubski Magnat - Bojano; Oprawa muzyczna: Brygada S - Tomasz Pawlak.
04.05. ~Olla1 Kościół Św. Mikołaj ,wesele: Hotel Faltom, Dj Lech Radziun, Foto: blekitne.com, makijaż: Agnieszka Jarzębek http://www.maxwizaz.pl/, fryzura: Aleksandra Czerwińska http://www.alexevents.pl,
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura przyjaciółka
18.05. ~ Susanna - A. & J. - Kościół: Matemblewo, Restauracja Eureka, Makijaż - Anna Kardzis, Fryzura - Aleksandra Czerwińska , Dekoracje salonikkwiatowy.com.pl, fotograf: Kilar-fotografia.pl
24.05. ~CzekoladowaPralinka, Ewelina i Bolek, Kościół: Parafia Matki Bożej Saletyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Gniecki w Przejazdowie, Orkiestra Zespół Best, Fotograf Studio Best, Cukiernia Wenta z Wejherowa, makijażu: AJS Visage
25.05. ~Latte - Agnieszka i Maciek, Ślub: Klasztor Św. Anny Wejherowo, Wesele: Murat Reda, DJ Lech Radziun, fotograf: foto-off
25.05 ~k_karolina - Karolina i Piotr, Ślub: Kościół bł E. Bojanowskiego w Rumii, Wesele: Hotel Faltom,

CZERWIEC

01.06 ~Cheryl- A&K, Ślub: Kościół w Bolszewie, Wesele: sala "Amelia" w Zelewie, zespół "Odeon", fotograf: Radomir, kamerzysta: multimedia360
01.06. ~Dorota1985 Dorota + Michał, Ślub: Parafia Podwyższenia Krzyża Świętego w Gdańsku Chełmie, wesele: Lukullus
01.06. ~Tysia - Justyna i Piotr, ślub: Kościół NMP w Tczewie, Wesele: Restauracja Hacjenda w Tczewie, DJ: DJ Siwwy, Fotograf: Foto Ars, fryzjer-salon EFEKT, wizażystka-Sylwia Szulc, wódka Stock
08.06. ~ patunia1990 - Kamil i Patrycja, Kościół: w Redzie Św. Antoniego, Wesele: Czardasz Luzino, Zespół: Kapela Muzycznego Niepokoju, Fotograf: Fotogrupa, fryzura, paznokcie, makijaż: koleżanka
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ślub: parafia p.w. Św. Franciszka z Asyżu, Wesele: Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Marcin Siemiątkowski, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie: ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Młodej (suknia, pończochy, bielizna, podwiązka zakupione w Irlandii Północnej), wódka Krupnik
08.06. ~Bobikowa - Olka i Grzegorz, Kościół : Parafia Matki Bożej Salentyńskiej w Sobieszewie, Wesele: Hotel Drywa Dworek, DJ: DJ Cozy, Foto: koleżanka,
08.06. ~viki27 - Joanna i Dawid, ślub: Kościół Najświętszego Serca Pana Jezusa w Stegnie, oprawa muzyczna Pani Karolina z zespołu "na niby", wesele- Ośrodek wypoczynkowy "BAŁTYK" Stegna, fotograf - inre Żukowo
08.06 ~Ola - Ola i Piotrek, ślub: Kościół Św. Bernarda w Sopocie, wesele: Restauracja Riwiera w Gdyni, fotograf: Betrisa, Dj Irek
14.06. ~etusia, Aneta i Krzysztof Ślub: Kościół w Św. Rodziny na Stogach, Wesele: Gospoda Gdańska,
15.06. Kasia i Adaś, Ślub: Kościół Św. Brata Alberta w Gdańsku. Wesele: sala Orchidea, Zespół Party
15.06. ~olaaa - Ola i Adam, ślub: Kościół parafialny Świętego Andrzeja Apostoła w Garczynie, sala: dwór Bajbuza w Garczynie, orkiestra: RHO, Fotograf: Piotr Połoczański, suknia: Agora 12-28 z Langorii
15.06. ~MonisxD - Monika i Arek, Ślub: Kościół pw Najświętszego Serca Jezusowego w Gdańsku Wrzeszczu, Wesele: Restauracja Hacjenda, Dj Fred, Fotograf: Broadway http://www.studio-broadway.pl, Suknia: salon "Beauty" w Gdańsku Wrzeszczu, Fryzura: ciocia, makijaż P. Elżbieta Skoczeń, obrączki Goldex, wódka Premium
15.06. ~agulaaa - Aga i Marcin, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Św. w Tczewie, wesele: restauracja "Piaskowa" Tczew, zespół: LEPSI, fotograf: fotogrupa, kamera: hp video studio, fryzura i makijaż w salonie Oliwia w Tczewie, obrączki: Czarkowski
15.06. ~etka27 - Eta i Fiji, Ślub: Kościół pw. WNMP w Żukowie, Wesele: sala Orfeusz Kłosowo, Zespół: Nevada, Foto/Video: Krzysztof Miłosz, suknia: Studio AŻ
22.06. ~Freya - Kamila i Olaf, Kościół św. Trójcy w Gdańsku, sala bankietowa Elipsa w Stężycy, film: Bergman Studio, fotograf: Krzysztof Ziętarski, wizaż: Anna Stykała, fryzura: Aleksandra Czerwińska, oprawa muzyczna: Tomasz Pawlak & Alan Pastewski
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina
29.06. ~Lucy86 - Kasia i Paweł, Kościół św. Barbary w Gdańsku, uroczysty obiad: Malinowy Ogród, Fotograf: kolega, obrączki Goldex

LIPIEC

06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
06.07. ~nela10 Nela i Mati, Ślub: ? , Wesele: Hotel Drywa w miejscowości Dworek, Zespół Tequila Band z Kwidzyna, Fotograf Fotogrupa, kamerzysta z Grupy Obiektywni
06.07. ~PatusiQ Patrycja i Mateusz, Ślub: Parafia św.Kazimierza Gdańsk, Wesele: Sala "Pod Łabędziem"w Gdańsku Kiełpinie
06.07. ~ann - Ania i Przemek, ślub: Kościół w Sianowie, sala weselna u Chłopa w Chmielnie, Dj Daja, fotograf - Katarzyna Puwalska, kamerzysta z firmy Videowspomnienia
12.07. ~klaudia-cha Klaudia i Jan, Ślub: ?, Wesele: ?, Fotograf: ?, Dj: ?
13.07 ~11 - Karolina i Paweł, Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, fotograf: Fotoinlove
13.07. ~kasia-sis - K & M, kościół NSJ (kolegiata), Wesele Hotel Drywa, Fotograf Adam Burdyło, Kamerzysta: Irek Jezierski
20.07. ~Siulowa7 Joanna i Adam, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi, Wesele: Pod Lipami, sala zielona, Zespół megaphone, Kamerzysta: Mirosław Szyca, Fotografia: Meronk Studio Fotografia, oprawa muzyczna: Inspirum
20.07. ~margolcia24 - Karola i Paweł,ślub: kościół św. Stanisława i Małgorzaty, Wesel: Restauracja Kameralna, DJ Kris; fotograf i kamerzysta: p. Kochanowski "Sedan", obrączki Apart
20.07 ~`AgaMalaCzarna - Agnieszka i Krzysztof; ślub : kościół na Cystersów w Oliwie; wesele hotel Amber; fotografia: fotoinlove; video: Wedding-Films, orkiestra: Disco Inferno
27.07. ~ takaona, Kościół w Sianowie, Wesele: sala Wichrowe Wzgórze Chmielno, Fotograf: Fotolinea, Wodzirej/Dj - Jacek Ciesielski, fryzjer- Ola Czerwińska, makijaż- Monika Szczęch
27.07. ~Marta - Marta i Jacek, Ślub: Kościół św Doroty z Mątów, Wesele: Sala w Wyczechowie, zespół Agat (p. Krzysztof Chyła), makijaż prawdopodobnie Dagmara Ś.
27.07. ~Alicja_Damian, Ślub: Kościół Chrystusa Króla w Wejherowie, Wesele: Oycowa Zagroda w Gowinie, Zespół "Damnio", fotograf http://www.krawcywizerunku.pl, makijaż http://www.mosinska.pl/

SIERPIEŃ

03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, Ślub: Parafia św. Rodziny Gdańsk-Stogi , sala Japońska Łęgowo, fotograf: Maziarz, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime, wódka Stock
03.08. ~agadam Agata i Adam, Ślub w plenerze przy Sali weselnej Trzy Dęby , fotograf- fotoinlove, wodzirej Merlin
03.08. ~chaton - Asia i Piotr, Ślub: Kościół Św. Franciszka z Asyżu-Emaus Gdańsk; Wesele Wanoga Chwaszczyno, fotograf Fotoinlove, orkiestra: Fides z Żukowa
03.04. ~Rozyczynka - Ślub: Kościół NMP WW w Rumii, Wesele: Czardasz - Luzino, fotograf: Camer film i foto, zdjęcia: http://www.podobamisie.com.pl/, makijaż i fryzura: Salon Piękności Glamur w Rumii - Anna Bach, zespół: Dance, dekoracje: http://oriondekoracje.pl/.
09.08. ~Natalia - Natalia i Adrian, ślub: Kościół Garnizonowy św. Stanisława Biskupa w Radomiu, Wesele: Dom Weselny Ambasador w Sławnie k. Radomia ,fryzura : koleżanka, makijaż : sama
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
10.08. ~Darulcia - Daria i Marek, ślub: kościół Św.Brata Alberta , Wesele Orchidea, Orkiestra: Hevelius
10.08. ~maptus - M & J, ślub: kościół Cystersów Oliwa, Hotel Otomin, zespół REMANENT, hp.video-foto-studio.pl,
10.08. ~marlon ślub: kościół Cystersów, wesele: sala Soprano, dj Limahl, fotograf Wojciech Hintzke,
15.08. ~salabama - Ola i Paweł, ślub w WNMP w Żukowie, wesele: Orchidea Chwaszczyno, kapela: Jurek Band, fotograf i kamerzysta: studiogregor
16.08. ~Rudi, Kościół Św. Ignacego ul.Brzegi w Gdańsku, Sala bankietowa w Lublewie, DJ M. Józefowicz,
17.08. ~ gabi1, Ślub w parafii Św. Jadwigi w Bojanie, wesele w Dworze Magnat w Bojanie, zespół Best, foto-video StudioBest, makijaz Anna Kardzis, fryzjerka Aleksandra Czerwińska, dekoracje Glorioza, suknia ElizabethPassion.
17.08. ~kijanka - Kinga i Bartek, ślub: Gdynia; Babie Doły; Wesele: Restauracja GOSIA, Kielno; Zespół: Zespół muzyczny z Pucka (para z Programu w TVN "Droga do Gwiazd")
24.08. ~kruszynka24, Ślub: Kościól św. Maksymiliana na Wzgórzu, Wesele: Restauracja Rewa, Zespół: 5 przesympatycznych panów;) Foto i kamera: naszestudio.pl
24.08. ~annaoj Ślub: Kościół w Wąglikowicach, Wesele: sala Osada Grzybowski Młyn w Grzybowskim Młynie za Kościerzyną, dj Adam z Kartuz, kamerzysta Zbyszek Kowalke i fotograf Piotr Mielewczyk z Gda.
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni
31.08 ~darlonek - Daria i Karol, ślub: Kościół Podwyższenia Krzyża Świętego w Pruszczu Gdańskim, wesele: Zajazd Jawor, oprawa muzyczna: Dj Gucio, fotograf: Jarosław Ramult

WRZESIEŃ

07.09. ~Iwcia - Iwona i Jakub , ślub: Kościół Św. Wojciecha w Kartuzach, wesele: sala Wichrowe Wzgórza w Chmielnie, dekoracje i kwiaty FUNDECOR Jagoda Trzebiatowska, fotograf: MonaBlank , dj Alex z Olsztyna , makijaż: Dagmara Śrama
07.09. ~madziafi - Magda i Maciek, ślub: Kościół Bożego Ciała, wesele: Złoty Staw, zespół: Concord, fotograf: fotogra, kamerzysta: video-wspomnienia
07.09. ~Ptaszonka Ślub: Kościół św. Józefa w Gdyni, Wesele: Sala Biancas w Kosakowie
13.09. ~kamira, Ślub: Kościół w Cedrach Wielkich, Wesele: Cedrowy Dworek, fotograf: Fotogrupa, Fryzjer, kwiaty: świadkowa
13.09. ~Oli_AG, Ola i Michał, Ślub: Św. Pawła Apostoła Gdynia Pogórze Górne, Wesele: BIANCAS Kamera: VideoLaser , Kosemtyka: YourHeven , Dj Pan Jacek,
14.09. ~Nikusia86 - Weronika i Adam, Ślub: Parafia Świętej Trójcy na Dąbrowie, wesele: Kas Catering, DJ i Wodzirej Fabryka uśmiechu, fotograf: FotoGrupa, makijaż Anna Kardzis, Sukienka: salon"Agnes"
14.09. ~kika_ja, Wesele: Dworek Gościnny, Dj Eros
14.09. ~Sylwu - Sylwia i Tomek, ślub: kościół parafialny NMP Królowej Polski (Kolegiata Gdyńska), sala weselna: dom bankietowy Grinholc (Rumia), zespół: Coemi, fotograf: Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl/index.php, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video
21.09. ~Mika008 Monika i Mariusz, Ślub: Kościół Św. Ap. Piotra i Pawła w Pucku, wesele: VIS Jastrzębia Góra, Zespół: Manijoce, Fotograf: Anna Kudra, Kamera: Kamil Olszowy - Grupa Obiektywni, Obrączki: Nord Gold Władysławowo
21.09. ~mala1987 - Małgorzata i Krzysztof: ślub kościół Chrystusa Króla, sala weselna w Nowym Dworze Wejherowskim, muzyka: Dj Eros, Fotograf: Aleksandra Kwidzińska http://www.ak-slubnie.blogspot.com
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo
28.09. ~Liliput - Lidka i Robert, Ślub: Kościół Św. Antoniego w Karwii, Wesele: "Marmas" Jastrzębia Góra, zespół: Zespół: Krzysztof Krawczyk Band, Fotograf: Tdc Photography, Fryzura: Ciocia(Fryzjerka)
28.09. ~madlen83 - Magda i Michał: Folwark Dajak
28.09. ~agat_120 - Agata i Damian, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, zespół Remanent +na poprawinach Allabama, fotograf i kamerzysta: J&R Foto-Video, makijaż: p. Marta Miazga, fryzjer: Ola Czerwińska
28.09. ~Karola88 - Karolina i Radek, ślub: Kościół św. Krzyża (Gdańsk, ul. Mickiewicza), wesele: Pod Aniołem, zespół: Allabama, fotograf Fotodem
Wrzesień ~Indygo, ślub: Kościół Św. Jana w Gdańsku, wesele: Tłusta Kaczka Gdynia, Fotograf Mariusz Daniszewski http://www.md-foto.pl, makijaż: Różany Ogród http://rozany-ogrod.com/o-mnie.html , fryzjer: Gabriel w Gdyni, znajomy Dj, kwiaciarnia Mały Park, obrączki Goldex
Wrzesień - little_me - Starogard Gdański,

PAŹDZIERNIK

05.10. ~ BeataI-J Beata i Tomek, Ślub: Kościół w Strzebielinie, Wesele w Hotelu Czardasz w Luzinie, fotograf: naszestudio.pl, kamerzysta: antrakt.net, zespół Haker,
12.10. ~ shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video http://www.sartv.com.pl/, fotograf: Fotoinlove.pl, makijaż: Dorota Lipińska http://studio-lipinska.pl/ , obrączki: Goldex, kwiaciarnia SOTE, wódka Stock, salon sukien ślubnych LIVIA
19.10. ~ kasiaitak - Kasia i Karol, Ślub: Parafia pw. Świętych Apostołów Szymona i Judy Tadeusza w Chwaszczynie, Wesele: Orchidea w Chwaszczynie, Makijaż: Anna Stykała, fotograf: A.LABUHN produkt,
26.10. ~Martinka2013 - Martyna i Oliver, fotografia: http://www.fotoinlove.pl , wesele Hotel Atena
26.10. ~Czachulka - Natalia i Arek, ślub: kościół w Wiślinie, wesele Cedrowy Dworek, zespół Concord
26.10. ~maniek-ma ślub: w Parafii Św. Wojciecha i Brata Alberta w Miechucinie, wesele: w Żabim Dworze w Ostrzycach,

LISTOPAD

23.11 ~Aga_Kr - Agnieszka i Marek, ślub: Katedra Oliwska, wesele: Orchidea, DJ: dj GUCIO, foto, kamera: sharkfotostudio

JUŻ PO:

12.01. ~ KiD - http://forum.trojmiasto.pl/My-juz-po-12-01-2013-KiD-t451708,1,11.html
31.03. ~olusia3472
06.04. ~ Tinker Bell
13.04 ~ann ~Evelcia ~RheaS
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kaucja za stelaż u Jarzębińskich na Stogach 200zł! Ale za tort rozliczamy się po weselu wiec można to wrzucić w koszta:)

Czy widzialyście w ogóle jakąś stronę z fajnymi figurkami na tort?? Nie podobaja mi sie te okropne karykatury
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej

polecam tę stronę z figurkami

http://doye.art.pl/slubiwe.html

i zamówienia indywidulane

http://doye.art.pl/speczamow.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Linea - w sumie całkiem dobrze. Fryzjerka nie pryskała zbyt dużo lakieru, bo to próbna, ale i tak ładnie wyglądała po przespanej nocy - rozwinęły się tylko loczki nad karkiem, ale to dlatego, że nie były niczym przyczepione (na właściwym czesaniu chcę, żeby były spięte wsuwkami). Ja też miałam mieć warkocz nad czołem (z grzywki), ale moje włosy okazały się za krótkie.

A i jeszcze spisaliśmy protokół, zapowiedzi w moim kościele już wiszą :) W środę idziemy na pierwszą wizytę w poradni. Podpisaliśmy też umowę na samochód do ślubu. No i nakręciliśmy podziękowania dla rodziców - pojechaliśmy do lasu i nad morze w Stogach. Było śmiesznie - ganialiśmy się, podskakiwaliśmy, ściskaliśmy się, itp. Jesteśmy strasznie ciekawi efektu końcowego :D

Na czerwiec zostawiamy sobie tylko wizytę w USC oraz spotkanie z zespołem.
No to super, ja ide w przyszlym tyg na probna
Jun87 - wg mnie fryzura ciekawa dość, ale jak na mój gust to za dużo się dzieje (chyba, że chciałaś efekt takiego nieładu ;) ) i jest bardzo poważna (nie wiem jak to ująć - postarzająca?).
Dół wygląda, jakby przy ostrej zabawie miał się rozpaść (pamiętajcie, że najlepiej fryzure próbna przetestować np na imprezie - wesele jako gość, panieński itp bo bardzo ważna jest jej wytrzymałość, a nie tylko wygląd po wyjściu od fryzjera ;) )

Mi osobiście nie podobają się te "dredy".

nie widze też tu miejsca na umiejscowienie welonu, czy kwiata (chyba, że nic nie będziesz miała na głowie).

Ja osobiście jestem zwolenniczką fryzur, które akcentują umieszczenie ozdoby we włosach i np w przypadku welonu - po jego zdjęciu ukazują piękno fryzury wszystkim gościom wprowadzając ich jeszcze raz w zachwycenie ;) w przypadku kwiata - umiejscowienie go/ich w specjalnie do tego stworzonych "miejscach" (takie jakby "rurki") a w przypadku diademu zaakcentowanie odcięciem gladkiej góry od "koka" (kulki, loków, upięcia)

Ale to oczywiście Twój dzień i to Ty masz się czuć dobrze tego dnia bo być może taka fryzura jest właśnie w Twoim stylu :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja niestety zgodzę się z innymi forumkami co do fryzury Jun,dla mnie też jest zbyt chaotycznie..

Aga M.- właśnie na takie figurki się zdecydujemy:-)

też mamy obrączki soczewkowe i myślę,że będą wygodne. Mój Pan Młody kupił wczoraj spinki do mankietów-aparaciki,bo jest pasjonatem fotografii :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ozdób we włosach nie będę mieć, bo sukienka jest bogato zdobiona. A i welon tez się mieści ;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
http://ania-konrad.blogspot.com/2013/05/fasony-sukienek-do-figury.html

Opisałam każdy fason sukienki i do jakich typów figur pasują.

Zapraszam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Tysia jesli jeszcze nie zamówiłaś figurki to zaznacz, że wykonanie ekspresowe lub zamawiaj jak najszybciej. nie wiem jak w tym roku, ale my czekalismy chyba 2 tygodnie, fakt, ze polecono mi tę stronę niecały miesiąc przed ślubem i do tego figurka miała wiele elementów dość skomplikowanych, ale warto było czekać, chociaż przyszła chyba 4-5 dni przed ślubem:)
Aga,dzięki za info,ale myślałam o tym żeby u Jarzębińskich mi takie wykonali,bo na zdjęciach ich tortów ślubnych pojawiają się w tym stylu figurki :-)
dziewczyny zastanawiam się nad wiązanką. Nie mam bladego pojęcia jakie chciałabym kwiaty i jak ona miałaby wyglądać. Mam sukienkę w kolorze jasnego ecri i śniadą karnację. Myślę o jasnych kolorach w wiązanke ( pudrowy róż, biały, zielony ?) co byście mi doradziły ?
Aga_Kr - koniec listopada, hm.. Na Twoim miejscu poszła bym w hortensje, dalie, z dodatkiem róż, może z dodatkiem wrzosu?

Z samego wrzosu genialne bukiety wychodzą!

image

Uploaded with ImageShack.us

image

image

Nie kombinuj z jakimiś mocno sezonowymi kwiatami np piwoniami, lub kwiatami które u nas nie są spotykane w kwiaciarniach. Często czytam o tym jak kwiaciarki naobiecują cuda na kiju a potem rozkładają ręce, że nie dały rady sprowadzić i zostawiają człowieka z zupełnie innym bukietem niż wcześniej ustalany. W takiej sytuacji na 1h przed ślubem nic już nie możesz zrobić.

Jun- dla mnie coś nie tak jest z tą fryzurą.. Niby pomysł dobry na taką luźno upiętą, ale wygląda ona niedbale.. Też myślę, że to kwestia tych skręconych pasemek. Jeśli masz ozdobną suknię wg mnie powinnaś mieć zdecydowanie prostszą fryzurę. Może masz jakąś fotkę która była inspiracją dla twojej fryzury?

Magda- czy mi się wydaje czy Ty miałaś dosyć wymyślną fryzurkę z warkoczy?
a co powiedziecie na cos takiego ?

image
przypomne jak wygląda moja sukienka

image
Postaram się nadrobić...

Z bielizny zaopatrzyłam się i w figi i w stringi, w stringi właśnie z tego powodu że wydaję mi się, że im mniej warstw tym lepiej dla mojego ciała...

Oddałam sukienkę do krawcowej na popraweczki, zwężenie zostało zaznaczone, ale co do trenu mam 2tyg żeby się zastanowić co z nim zrobić. Na początku myślałam: aaa tam, lepiej obciąć wszystko na równo, o już, nie będę się przecież męczyć całe swoje wesele. No a potem, dotarło do mnie że suknia wszystko straci bez trenu i to jest to co w niej urzeka. Na chwilę obecną szukam sposobu na jego podpięcie, sprawa nie jest łatwa, bo suknia ma dwie warstwy, z wierzchu muślin, który łatwy do okiełznania nie jest. HELP!

Jun, kwestia gustu, i jako że to forum, i można swoje zdanie wyrazić, bez obrazy dla Ciebie, bo pomysł luźnego upięcia fajny, aczkolwiek wydaje mi się że trafiłaś na niekompetentną fryzjerkę, bo wykonanie tej fryzury jakoś tak wygląda, zupełnie niedbale, jakby niedoświadczona koleżanka Ci ją robiła i chyba to jest problem, tak mi się wydaje.
Aga_Kr - ciężko coś doradzić,bo dużo zależy też od kolorystyki i kształtu takiego bukietu. może frezje i róże?Te pierwsze są dostępne chyba cały rok a zawsze to fajne połączenie z eustomą np. :-)

Mi bardzo odpowiada klimat jak ze zdjęcia 3 Indygo,właśnie w takiej kolorystyce zamierzam mieć bukiet. Nie mogę się zdecydować i pytanie czy moje zachcianki będą realne do zrealizowania:-P
Aga_Kr -na zdjęciu które wstawiłaś są chyba konwalie prócz kalii, a konwalie są wybitnie sezonowe.. Kalie swoją drogą jakoś mi nie pasują do Twojej sukni, lepiej wyglądają z prostymi sukniami z satyny.

Tysia- na ostatnim zdjęciu w bukiecie jest jakaś odmiana róż (te podobne do piwonii) nie dostępnych w Polsce, ale może udałoby się zastąpić je właśnie piwoniami. Przejdź się na giełdę kwiatową, zobaczysz czego możesz wymagać od kwiaciarni, a czego w ogóle nie ma. Jak podobają się Tobie takie blado różowe bukiety to jest taka piękna roślinka, którą u nas widuję nazywa się Protea. Piękne są bukiety z jej dodatkiem

image

Indygo,ta roślina niestety nie jest w moim guście.
Myślałam jeszcze o takich kwiatach:
image
image

Teraz trzeba by się wybrać do kwiaciarni i ustalić czy moje wyobrażenie jest realne:-P
Dziewczyny doradźcie, nie mogę się zdecydować jaki kolor przewodni wybrać.. ;(
Oto sala na której będziemy mieć wesele:

http://weselnasala.com/?modul=strony&strona=1

Wesele ma być raczej eleganckie, w stonowanych barwach.

Myślałam o kolorystyce:
1. beż,krem,złoto
lub
2. Pudrowy róż

co byście wybrały?
Magda miała piekną fryzure z warkoczami, napisałam do Niej, żeby sie do Ciebie odezwała
do góry