Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My chyba się wybierzemy na ten dzień otwarty w Grinholcu. A Wy się wybieracie?

Co do włosów, to zostawiam swój naturalny kolor (jeszcze nigdy nie farbowałam włosów) i też zapuszczam ;))
Ja podcinam co ok 3-4 miesiące .... dłużej nie jestem w stanie wytrzymać bo zaczynają sie rozdwajać ...

ja nie wiem jeszcze co z fryzurą ... tu mam problem bo noszę rozpuszczone włosy ... i nie wyobrażam sobie jakiś koków ... nie lubie ... poza tym wydaje mi się , że postarzają i dodają powagi ...

ale nie mam pomysług jak upiąć welon w rozpuszczone włose :-)

Jeżeli nie wyjedziemy na majowy weekend to też się wybierzemy do Grinholc :-)
no właśnie, koki to średnio.. Mi się spodobało ostatnio coś takiego

image

Uploaded with ImageShack.us
Bardzo ładna :-)

ja mam włosy proste i cienkie i nie wiem czy coś takiego da się wyczarować ale fajny pomysł bo przykrywa delikatnie uszy :-) a ja mam na ich punkcie mały kompleksik :-)
dobry fryzjer wszystko potrafi wyczarować nawet z prostych i cienkich. Koleżanka mając proste i cienkie włosy na swoim ślubie miała wielkiego hiszapńskiego koka. Dla mnie to był dowód na cudowne moce fryzjerów :)
Ja myślałam o czymś takim .... zostawić rozpuszczone ale troszkę je podnieść, żeby móc upiąć welon i pokręcić końce jakoś fajnie ..... albo tak spiąć ......

image

image

image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
2 podoba mi się najbardziej :), elegancko :))
Mi też 2 najbardziej chodzi po głowie i z tyłu ładna ozdoba, która będzie widoczna po zdjęciu welonu :-)
ooo tak :) Genialne :D.
Dom Bankietowy Grinholc w Rumi zaprasza na Dzień Otwarty, który odbędzie się dnia 3 maja 2012.
Będzie to niepowtarzalna okazja aby bliżej poznać magię tego miejsca, zapoznać się z ofertą gastronomiczną, a także uzyskać cennych porad w temacie organizacji przyjęcia weselnego.
Dodatkowo od godziny 16:00 skosztować będzie można wyśmienitych przekąsek serwowanych przez Szefa Kuchni.
Oferty ślubne przedstawią również zaproszeni goście:
- Salon Urody OASIS BEAUTY z Rumi
- Salon sukien ślubnych MAGDA z Wejherowa
- Salon dekoracji ślubnych DIAMOND DECOR z Redy
- wideofilmowanie VIDEOGROSZEK z Gdańska
- wideofilmowanie STUDIO ART.-VIDEO z Redy
- fotografia ślubna FOTOGRUPA z Gdańska
- zespół muzyczny MALIBU LATINO, który swoją muzyką na żywo będzie wspaniałą oprawą tej imprezy.
Czas trwania imprezy godz. 12:00-18:00
Dom Bankietowy powstał z myślą o organizowaniu imprez okolicznościowych jego doskonała lokalizacja w Rumi, wyjątkowy wystrój, bogate doświadczenie gastronomiczne szefa kuchni z powodzeniem powinny sprostać najwyższym wymaganiom korzystającym z naszych usług gościom.
DB Grinholc to duża przestronna sala bankietowa, która jest w stanie pomieścić 200 gości, dodatkowo w górnej części domu są przygotowane pokoje gościnne.
Lokal posiada klimatyzację oraz najnowsze wyposażenie gastronomiczne.
Sponsorami Dnia Otwartego są firmy Koryb i Mas-Drob.
Zapraszamy!
jejcia nasz wątek znalazł się na 3 stronie forum ..... tak nie może być :-)

na temat włosów i fryzur cisza to może napiszecie co robicie z paznokciami ?? i w ogóle czy planujecie na dzień ślubu robić coś specjalnego np. zagęszczacie rzęsy czy takie tam .... ??

Ja nie wiem co zrobić z paznokciami .... nosiłam dawno temu akryl, potem żelowe ale od jakiegoś czasu mam swoje naturalne ..... ale nie udaje mi się ich utrzymać, żeby były długie ..... zawsze się któryś złamie i tego się właśnie obawiam :-( chciałabym, żeby w dniu ślubu czy na sesji zdjęciowej były ładne i dłuższe ..... ale nie wiem czy uda mi się tego dokonać z naturalnymi a chyba nie chciałabym już wracać do sztucznych :-(

a poza tym, że do ślubu zapuszczam włosy i będę utwardzać swoje paznokcie to mam zrobiony makijaż permanentny brwi i na pewno przed ślubem będę musiała go poprawić ... a poza tym ... hmmm...... chyba tylko opalenizna więc pewnie będzie troszkę solary no i dietka dietka :-)
Właśnie z paznokciami to też mam dylemat, zarzekałam się że żadnych żeli czy czegoś w tym guście robić nie będę. ALE... Moje osobiste, choć mają ładny kształt i wogóle nie są tragedią, to strasznie się łamią i rozdwajają.

tak więc nie wiem co tu zrobić. Może hybrydowy manicure poprostu? nie wiem...
A rzęsy, to chyba odpadają, bo moje akceptuje, a jak się doklei to slyszalam ze będą osłąbione i wogóle o połowe krótsze, więc trzeba by taki zabieg poprostu powtarzać, bo już się nie wygląda jak doklejone odpadną. Natomiast zabiegi makijazu permamentnego to nie dla mnie, bo brwi i rzęsy mam czarne jakbym na węglu spała ;D
Ja jestem szczęśliwą posiadaczką dość mocnych paznokci, więc manicure hybrydowy french wystarczy :)
I na pewno przedłużę sobie rzęsy, w tym roku tez robie sobie na wakacje, bo jestem bardzo zadowolona. Mam zaufaną kosmetyczkę, która ma dobry klej (jestem alergiczką) i bardzo sprawnie dokleja rzęska po rzęsce :)
Więc może Gosiu rozwiejesz moje wątpliwości co do rzęs.
Faktycznie jak odpadają są słabsze i krótsze?
To prawda, że są trochę osłabione, bo przyklejona rzęsa też waży i musi ją dźwigać :) Ale jeśli zrobisz tydzień wcześniej (dwa dni nie wolno moczyć rzęs) i po prostu nie będziesz ich uzupełniać to myslę, że nic im się nie stanie :)
A co do tego czy są krótsze: jak odklei sie sztuczne i przywzwyczaiło się do długich to ma się wrażenie, że są krótsze :)
ja paznokcie tez chciałabym mieć ładne i długie i teraz własnie są takie jakie bym chciała mimo że zawsze szybko się łamały to teraz mają dobry okre :P ale zobaczymy jak to bedzie za ok :P rzes nie bede robic, boje się takich wynalazkow hehe :)
no wlasnie boje sie ze beda potem kiepskie te moje rzesy, a ekstra tusz moze cuda. Sztucznym pazokciom jestem przeciwna, ale decyzje zwerifkuje zycie, bo zobaczymy jak moje beda sie trzymac.

Buty biale, czy w kolorze? Jaka wysokosc obcasa? Skora, satyna czy 'plastik'? Jakie fundusze?
A ja mam inny temat: bedziecie miały dużo panien i kawalerów na weselu?
Bo ja policzyłam i tylko 1 niezamężna panna! I jak tu oczepiny robic?
Gosia9 to masz dobry powód żeby nie robić oczepin :)
U mnie bedzie jakieś 5 panien i 3 kawalerów więc mój sie upiera na oczepiny...

Co do butów to dopiero był taki temat więc może chwile sobie dajmy :)

Może coś szerzej napiszecie o waszym podejściu do gier i zabaw weselno-oczepinowych (jak już jesteśmy przy tym temacie)
dziewczyny...
zazdroszczę Wam przygotowań.. i tego że to przed WAMI!! ;)
do góry