Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zauważyłam coś - dużo z was ma już makijażystki ale żadna nie ma fryzjerki (chyba że krewną)
Śmiesznie co?

Nieźle wam idzie. My znaleźliśmy knajpę i fotografa ale nie podpisaliśmy jeszcze umów więc się nie będę dopisywać.
Nartu22 ----- jesteś WIELKA !! Wielkie dzięki, że tak ładnie dbasz o ład i porządek na naszym forum :-)

Nowy wątek i nowe pytanie :

Czy ktoś z Was był już w Kościele?? bo ja jakoś wybrać się nie mogę a strasznie chodzi mi to po głowie ....
1,5 roku do ślubu, odeślą Cię z kwitkiem. 3 miesiące przed się wybierz:)
wybierz się przynajmniej pół roku wcześniej, żebyś mogła swobodnie zarezerwować dzień i godzinę, na 3 m-ce przed donosi się dokumenty ;) ja doniosłam 2 przed, ale ksiądz już wydzwaniał do mnie i mnie gonił hehe;p
no właśnie tego się obawiam tym bardziej, że siostra w Katedrze jest bardzo zasadnicza i już nie jednego pogoniła :-) ale jakoś mi głupio , że załatwiam wszystko a Kościół nie więc chyba się wybiorę chociaż na luźną rozmowę ...... nie wyobrażam sobie ślubu w innym miejscu więc wolę kontrolować termin :-) i jeszcze jakąś sensowną godzinkę wybrać.

o a Wy ??? o której planujecie ślub ? która godzina najlepsza ?
Jak ja byłam w listopadzie rezerwować godzinę, to babka się dziwnie na mnie patrzyła :) taa, dokumenty i cała reszta najwcześniej 3 miechy przed, bo jak wiadomo dokumenty nie są dłużej ważne niż 3 miesiące.
ja mam ślub w czerwcu, a kazał mi przyjść we wrześniu, więc dość wcześnie, lepiej wcześniej załatwiać, niż się potem stresować:) ja mam w pt, miałam początkowo na 17, ale stwierdziłam, że to za późno i przełożyłam na 16, wczesniej wydaje mi się, że nie ma co robic bo o północy goście będą jak dętki ;)a później też nie, bo będą zbyt male odstępy między posiłkami, a wiadomo też trzeba mieć czas na tańce hulańce i inne swawole hihi;p przynajmniej takie jest moje skromne zdanie;)
My dwa tygodnie temu byliśmy w kościele i nikt nie był zdziwiony tym, że tak szybko. Zarezerwowaliśmy datę i godzinę (16.00). Z resztą mamy pojawić się 3 miesiące przed ślubem, czyli jeśli o nas chodzi na początku 2013 r.
my ślub mamy w sierpniu tego roku, a godzinę w Kościele zaklepaliśmy jakoś wrzesień/październik i Ksiądz powiedział, że skoro zajmujemy się tym z takim wyprzedzeniem, to raz, że mamy dowolność jeśli chodzi o godzinę, bo jesteśmy pierwszą parą, a dwa, że widzi, że jednak podchodzimy do tego poważnie i nie odkładamy tego na ostatnią chwilę ;)

no i oczywiście powiedział nam, że ' do zobaczenia w maju ' (czyli na te 3 miesiące do ślubu), bo wtedy możemy zająć się kwestią papierkową, bo te wszystkie dokumenty z USC mają trzymiesięczny termin 'ważności'

:)

więc myślę, że spokojnie podejść do Kościoła możecie, przecież Was nie zabiją ;)
Ja mam fryzjerkę do której chodzę od lat ale nie napisałam bo korzystam z jej usług w domku poza salonem :-)

makijażystkę wpisałam ale nie mam jeszcze podpisanej umowy ale korzystam z jej usług od 10 lat więc mam nadzieje, że problemu nie będzie :-)
My pójdziemy na rok przed. A że mój kościół ma kilka innych funkcji prócz kościelnej to musimy wstrzelić się w plan imprez :) no i w plany księdza. A zatem o kościele też jeszcze chwile nie będę mogła napisać :/
Ja na pewno nie pójdę tak szybko do Kościoła, żeby rezerwować datę, przesada jak dla mnie ;) Koleżanka brała ślub w tamtym roku w lipcu i do Kościoła poszła w styczniu :)
Również nie mam makijażystki i fryzjerki. Czasami mam wrażenie, że ze ślubu robi się wyścig szczurów :)
ojej, teraz się zawstydziłam...

Zaplanowaliśmy sobie majówkę na Kościółek :). Mam nadzieję, że nas nie odeślą ;)
Wyścig szczurów jest w robocie - i wystarczy :) Tu króluje podejście im szybciej tym większy wybór - i słusznie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
witaj,

ja byłam w kościele. ksiądz proboszcz wpisał nas do kalendarze, czyli dzień i godzina zarezerwowana, a na 3 miesiące przed jak już będzie my mieli wszystkie dokumenty mamy się zgłosić i pouzupełniać. Ogólnie to u nas w parafii nie było żadnego problemu z rezerwacją daty, tylko spytał czy termin już pewny i zero problemu :)

oprócz tego to my mamy kamerzystę - multimedia360, no i ja mam fryzjerkę :) nie wiem co z makijażystką nie znam chyba żadnej i muszę poszukać. nawet nie wiedziałam, że tak szybko trzeba podejmować takie decyzje. i niestety w dalszym ciągu nie mamy fotografa :( pomału zaczyna mnie to martwić, ale postaram się poszukać kogoś sensownego w rozsądnej cenie.

pozdrawiam
z makijazystkami i fryzjerkami to raczej bieg która zdazy zarezerwowac najpopularniejsze nazwiska z forum.

na mój slub znalazlam dziewczyne, która mnie swietnie umalowała i poradzila sobie z moimi wlosami (za pas). koszty były 3 razy mniejsze niz oferowane przez najbardziej znane nazwiska, a efekt super , a do tego wytrwal długo. mialam 2 probne makijaze i trzeci makijazo-fryzurkownik i wlasnie na Anetę sie zdecydowałam. moge podeslac kontakt na prv.
Idąc tym tokiem, to niedługo trzeba będzie rezerwować fryzjera dwa lata przed ;)
My też już mamy zaklepany dzień w kościele i godzinę ;) Ślub mamy o 15, wcześniej mieliśmy na 16 ale że z kościoła do sali mamy kawałek to zmieniliśmy na 15.

Aga M. jak możesz to prześlij mi kontakt do tej P. Anety mój mail dominikat1234@gmail.com

Ja jeszcze nawet się nie zastanawiałam nad wizażystką i fryzjerką ... wydaje mi się że to za szybko jeszcze.
Aga M. Też poproszę o kontakt do P Anety :).

Mamusię/świadkową czy inne Panie też malowała w dniu ślubu? Tak z ciekawości :)
do góry