Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja np kupiłam swoją w styczniu i miałam szczęście bo z nowej kolekcji kupiłam ją już przecenioną ;) przez błąd kogoś kto wysyłał suknie do salonu przyszła biała zamiast szampańskiej ;) i mogłam ją kupić w promocyjnej cenie ;).
a najlepiej pochodzić jak będziesz miała trochę wolnego czasu, zobaczyć jakie modele mniej więcej Ci się podobają i w jakich dobrze się czujesz i które leżą dobrze ;) wtedy łatwiej będzie Ci znaleźć idealną sukienkę w trakcie wyprzedaży ;]
Mam nadzieje, że suwaczek szczęśliwy :) Przejdę się chyba po salonach jednak w wakacje, bo jak znowu zacznie się rok akademicki to będzie cienko z czasem, tylko praca i szkoła.
A jakie salony polecacie?
ja rozmawiałam z babeczką z salonu z sukniami ślubnymi to mówiła że najlepiej po nowym roku bo jest zmiana kolekcji i są przeceny bo przed chwilą sukienka była noym modelem a po nowym roku jest już zeszło roczna i dużo tańsza ;)
No nie wiem czy to prawda , ale tak mi powiedziała ;)
ooo masz mój suwaczek:) za suknia nic nie szkodzi sie porozgladac. moja znajoma czekala prawie 7 miesiecy, bo wymyslila taka z hiszpanii... a ja kupilam z wystawy, wyprali ją i doszyli tylko ramiaczka. warto popatrzec w salonach i zorientowac sie co w ogole Ci sie podoba:)
Cześć Dziewczyny,
jak widać ślub mam w kwietniu i tak się zastanawiam czy to już czas żeby szukać sukni czy lepiej dopiero jesień/zima.
A czy orientujecie się kiedy w salonach są przeceny, bo nie ukrywam, że bardziej zależy mi na okazyjnej cenie niż na tym, żeby moja suknia była z najnowszej kolekcji ;)
co do poślbnej to zobaczymy jak z kasą bedzie. Jak zostanie coś to pojedziemy, a jak nie to nie :)

Rudi- to że Twoja suknia nie jest w moim guście to nie tyczyło się fasonu. Są piękne suknie typu princeska, a styl tej sukni mi nie leży kompletnie. Zgadzam się, że fason musi być dobrany do figury, a takie princeski to właściwie na każdej dobrze wyglądają w przeciwieństwie do syreny na przykład.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli chodzi o suknię to ja się nie nastawiam na jedną ... szczerze to nie mam nawet tej jednej wypatrzonej ..... najbardziej połączyłabym kilka sukienek i może wtedy wyszłaby ta idealna :-)

Oglądam na necie, mam kilka dodanych do ulubionych i powiem Wam szczerze, ze wzrok mi się zatrzymuje na tych z falbanami ale jak ja będe w tym wygladać nie mam pojęcia ...... więc wszystko wyjdzie po przymiarkach :-)

Nasze rodzinki też liczne, szczególnie mojego M i wszyscy to najbliżsi, nie ma nawet kogo wykreślić, żeby do 100 zjechać więc zaprosiliśmy wszystkich i zobaczymy ile osób się pojawi :-)

jezeli chodzi o podróż poślubną to jeszcze o tym nie myślimy .... rozmawialiśmy wstępnie ale organizacją zajmiemy się dopiero po ślubie .... ponieważ teraz brak funduszy a do czasu wesela wszystkie zaoszczędzone pieniążki będę szły właśnie w wesele :-) po drugie mamy ślub w październiku więc miejsca na podróż po ślubie byłyby ograniczone do ciepłych Egiptów :-) więc przełożymy podróż na cieplejsze miesiące :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do sukni, każda z nas ma inne preferencje. Ja nie należe do szczypiorków (bardziej klepsydra) więc jak mierzyłam wąskie albo w litere A to wyglądałam jak pół d*py za krzaka (albo i cała), a poza tym mój narzyczony jest postawny więc musiałam to zrównowarzyć. Przy wyborze Sukni też warto sie nad tym zastanowić jak razem będziecie na zdjęciach wyglądać.

Z zaproszeniami to zrobiłam tak że prawie wszystkich uprzedziłam o ślubie aby mogli sobie zaplanować. Osoby z zagranicy, które mam zamiar zaprosić pytałam się czy potrzebują wcześniej zaproszenie oficjalne aby zaklepać termin w pracy na urlop. Oczywiście pozostałe oficjalne zaproszenia zostaną wysłane na około 3-4 mc-e przed ślubem.
Pamiętam że dla mnie też było to istotne żeby takie rzeczy jak urlop wcześniej rozplanować zanim dostałam zaproszenie (i zawsze wczesniej wiedziałam o ślubie nim otrzymałam oficjalne zaproszenie).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Indygo :)

każda z nas ma jakis swoj plan i system :) i oczywiscie kazdy ma prawo do wlasnego zdania, ja akurat bede wysylac tak szybko zaproszenia, masz racje ze moga powiedziec goscie ze przyjda a pozniej cos jednak wyskoczy ze nie przyjada, tak samo moze sie to zdarzyc wysylajac zaproszenia 3 miesiace przed slubem , daje swoim gosciom mozliwosc zaplanowania i zarezerwowania terminu , wiadomo wrzesien to tez okres w ktorym ludzie planuja wakacje za granica ... :)

W ameryce nie mieszkam :) zostane przy polskich zwyczajach, tradycjach i pomyslach :) ale dziekuje za rade :) moze ktoras z kolezanek skorzysta
Z zaproszeniami po nowym roku to chyba przesada, bo wtedy prawie wszyscy powiedzą wam, że będą (chyba, że na prawde nie będą chcieli być na waszym ślubie i weselu), a czym bliżej daty tym częściej będzie się okazywało, że coś wypadło, ktoś chory itd. Myślę, że my damy max 3 miesiące szybciej. I tak mówię już znajomym których zaprosimy na 100% że data już jest.
Skoro chcecie tak szybko informować, może powinnyście się zastanowić na amerykańskim pomysłem na uprzedzenie o dacie ślubu: STD (save the date) po polsku może być np. MJD (mamy już datę). Nie podaje się w nim szczegółów tylko sam termin. To dobry pomysł przy sporej liczbie gości.
Co do sukni Rudi, to nie w moim guście kompletnie, ale nie każdemu musi sie podobać przecież, więc bez urazy.
Sama jestem ciekawa jak to jest z sukniami ślubnymi, każda z nas pewnie zanim zacznie poszukiwania w salonach i zanim zaczną sie przymiarki ma już w głowie swoją wizje tego jaka mialaby byc ta suknia - ja sama przeglądałam na stronach internetowych :) i oczywiście wybrałam :) ale nie wiem wlasnie czy jak ją przymierze to czy będzie ten blysk w oku i wewnętrzne przeczucie ze to wlasnie ta jedyna suknia :)

wybralam suknie Pronovians Barbate z salonu Madonna w Gdyni, ale oczywiście staram sie nie nakrecac tylko na ta jedna suknie na wypadek gdybym akurat zle w niej wygladala ,

moze ktoras z was moglaby sie wypowiedziec na ten temat ? :)

Shanti moja rodzinka dosc liczna jest dlatego mam liste rezerwową bo jest bardzo wiele osob ktore chciałabym zaprosić ale fundusze nie pozwalaja na bardziej liczne wesele mamy zamknac sie w 100 osobach ,

przygotowania przygotowaniami ale czy myslalyscie juz o podrozy poslubnej ? :) taki odpoczynek sie przyda po calym tym zamieszaniu hehe

ja akurat tą działke zostawilam mojemu przyszłemu :) sam sie zglosił wiec niech organizuje
Rudi - sukienka bardzo elegancka, dostojna , na pewno będziesz w niej wyglądała prześlicznie :-)

jestem ciekawa jaką ja w końcu wybiorę i która mnie tak zachwyci jak już będę miała na sobie :-)
Rudi - piękna suknia!!
bardzo elegancka suknia:)
shanti - jeżeli chodzi o moją sukienkę to kupiłam ją w Warszawie w salonie "Mori Lee".

http://www.morilee.pl/produkt,25,mgny.html

Jest to suknia MGNY nr 37003
Tren sukni jest podpinany w 2 etapach - spodnia warstwa osobno i na wierzchu tiul z koronką. Suknia jest w miarę lekka i opiera się głównie na biodrach.

W Warszwie wyprzedaże sukien już po mału się kończą, a nowe kolekcje tam wchodzą już ww wrzesniu. A z tego co mi mówili w salonach to w najbliższym sezonie będą królować syrenki i dużo koronki.

Jeżeli chodzi o princessy to duzego wyboru nie ma w 3miascie.
Witam nowe przyszłe panny młode :)
My też będziemy zapraszać po nowym roku, bo nie wiemy ile noclegów wziąć i czy będziemy potrzebować transport gości. Zresztą będę o wiele spokojniejsza wiedząc ile osób przyjedzie.
Hej dziewczyny, czy któraś z Was bierze ślub w Matemblewie? Albo czy miałyście problem przy załatwianiu ślubu w innym kościele niż Wasz rodzinny?
Ja na początku nie chciałam winietek ale teraz zmieniam powoli zdanie, bo chcemy mieć okrągłe stoły, a przy nich podobno trzeba mieć winietki. Zobaczymy jak to wyjdzie!

A co do wysyłania zaproszeń po nowym roku to dobry pomysł! My też mamy dwie listy, muszę o tym pogadać z moim M.
Dobry pomysł z tym wyprzedzeniem czasowym jeżeli chodzi o zaproszenia ..... my nie mamy listy rezerwowej więc nie ma takiej potrzeby ale i tak wyślemy wcześniej płytki cd .

Połączenie tych kolorow piękne i już nie mogę się doczekać Twojej relacji ze ślubu i zdjęć :-)

Rudi - pochwal się swoją sukienką, jaki model wybrałaś ??
Zgadzam się ze winietki wprowadzają jakis porzadek , co do wysylania zaproszen to ja mimo ze wesele we wrzesniu 2013 to planuje wyslac zaproszenia do gosci z 1 listy juz po nowym roku , dajac im czas na odpowiedz, chce miec 3 miesiace zapasu na to aby zaprosic gosci z listy 2 jesli goście z 1 listy sie wykruszą, dlatego taki zapas czasowy poniewaz nie chcialabym aby ktos poczul sie urazony ze otrzymal zaproszenie na ostatnia chwile, miesiac przed slubem musze tez potwierdzic noclegi i ostateczna liczbe gosci,

Shanti zgadza sie polaczenie fioletu i turkusu odwaznie ale chyba chciałam aby na moim weselu bylo troszke inaczej - bardziej kolorowo niz na weselach gdzie dotychczas bywałam , no i podobaja mi sie turkusowe buty :P
do góry