Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My będziemy mieli 14 - starszych dzieci tzn. 10-16 lat i 9 - do lat 8 :-) my zapraszamy z dziećmi osoby najbliższe i te które wiemy , że zawsze z dziećmi przychodzą. Starsi już się sobą zajmą a młodsze dzieciaczki część zostanie odebrana i pojedzie do domu a inne z opiekunką w pokoju hotelowym np. mojej siostry.

Wydaje mi się, że wesele ma tyle atrakcji , że dzieci nie będą się nudzić więc nic specjalnego nie szykujemy - na pewno orkiestra zagra jakiś hicior dla dzieciaków i w przerwach orkiestry może będziemy puszczać piosenki dla dzieci.

Animatorka - nie nie nie , nie dajmy się zwariować :-)

Myślę, że usadzimy dzieciaki przy rodzicach ale tak ,żeby byli blisko siebie chociaż grupkami :-) nie wiem czy to zrozumiałe :-)
moze to sie wydawac , ze za duzo, bo animatorka, u nas jak pisalam byla dwojka, ale nie wyobrazam jakos sobie, ze kazdy rodzic pilnuje swojego dziecka caly czas , kiedy wokol tyle atracji, mloda para pierwszy taniec, dzieci tez chca tanczyc, bo juz tez tak widzialam, a rodzice, szczegolnie Ci, ktorzy nie maja na co dzien mozliwosci "odpoczniecia" od pociech beda sami odmawiac sobie zabawy i caly czas miec dzieci na oku. ciekawi mnie czy to duzy koszt , a moze warto zainwestowac w dobra zabawe wszystkich gosci:

http://forum.trojmiasto.pl/ANIMATOR-na-wesele-25-09-2010-t170246,1,11.html

znalazlam taki link
W Trójmieście powstała nowa agencja opiekunek, która ma w swojej ofercie również opiekunki i animatorki na wesela: http://www.opiekunki-trojmiasto.pl :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Myślałam o obrączkach .... i z tego co zauważyłam to ceny w znanych sklepach YES KRUK APART itp. są strasznie drogie i do tego zazwyczaj ta cena to koszt jednej obrączki.

Poczytałam na forum, że bardziej opłaca się wykonać obrączki u jubilera i przynieść swoje złoto :-)

Zrobiłam przegląd u siebie w szkatułce i troszkę złota do przerobienia się znalazło a do tego kochana teściowa dołożyła coś od siebie więc może coś z tego wyjdzie :-)

teraz tylko wybrać wzór obrączek ... :-)
A jak chcę obrączke z białego złota, a mam żółte to mogę je sprzedać jubilerowi na wymianę za białe? Mój chłop bedzie miał tytanową więc jedną bym tylko zamawiała u jubilera.
Myślę, że tak...... jeżeli nie zależy Ci, żeby dokładnie to złoto, które dajesz było w Twojej obrączce to chyba obojętne jakie zaproponujesz .... nawet jak dajesz żółte złoto czasami są to różne próby a każda próba ma swoją inną cenę ....

czytałam na forum, że niektórzy dawali nawet to "ruskie pomarańczowe" złoto i też jubiler to przyjmował tylko inaczej wyceniał w tym wypadku taniej
ale cisza ...... pewnie opalacie się nad jeziorkiem ... a ja dalej przeglądam, oglądam ..... :-) i znowu mnie wzieło na bukiety ślubne więc żeby troszkę forum ożywić to się z wami podzielę tym co mi wpadło w oko :-)
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Witam wszystkie Panny Młode z 2013r.! :) Udzielam się sporadycznie w postach, ale w czytaniu jestem dość na bieżąco ;) Zresztą mój narzeczony też ;) Chcielibyśmy się dopisać do par 2013- Ania i Paweł, 4.05.2013r., ślub: Kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi, sala: "Filip" Osłonino, zespół: Party, foto: fotoinlove, kamerzysta: videotom (Tomasz Młyński).

Pozdrowienia dla Was! :)
bukiety z frezji są bradzo wdzięczne:). tulipany tez wygladaja swietnie, zwiazane w prosty bukiecik. czyzby fioletowe wesele?
wiem już pewnie macie dość tego mojego fioletu :-) ale jak Aga M. zapytała to znowu odpowiem ... tak planuje wesele z kolorem przewodnim ..... będzie to ciemny fiolet połączony z bielą/srebrem.

Takie są plany ale czy wyjdą zależy od butów...... jeżeli znajdę ładne wygodne fioletowe to wszystko się uda :-)

moim marzeniem jest bukiet z fioletowo-białych tulipanów ale ślub mam w październiku więc nie wiem jak wtedy z dostępnością tulipanów dlatego szukam też innych inspiracji .... frezję, eustoma, goździki :-)
witam nową parę Z. - widzę, że mamy tych samych fotografów :-) nas przed ślubem czeka jeszcze sesja narzeczeńska :-)

udzielajcie się częściej :-)

Pozdrawiam
AKTUALIZACJA !!!

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~z. - Ania i Paweł, ślub: Kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi, sala: "Filip" Osłonino, zespół: Party, foto: fotoinlove, kamerzysta: videotom (Tomasz Młyński).
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto - Fotogrupa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl

Jakby coś się nie zgadzało, czegoś brakowało lub kogoś brakowało dajcie znać :-)
Trochę zdechło to podbiję...
W końcu dostałam wzór umowy, może uda nam się ją w końcu podpisać!
a gdzie będziecie podpisywać?
My mamy umówione spotkanie na przyszły tydzień z orkiestrą no i zastanawiamy się ostatecznie nad wyborem sali - wszystko wskazuje na Koleczkowo..
My w Gdyni, ale tak się boję zapeszyć z wcześniejszym mówieniem o tej knajpie, że jeszcze się wstrzymam. Tak mi się podoba ta knajpa i cenę mamy na razie dobrą ustaloną, ze jak podpiszemy to będę skakać z radości i chwalić się na forum :) Chcemy w mieście, żeby blisko było bez noclegów i poprawin.
Dziewczyny życzę w takim razie powodzenia z umowami :-) dajcie później znać co i jak to dopiszemy do listy ....

Co się dzieje z Pannami 2013 ??? Ja wiem, że do wesela sporo czasu ale odzywajcie się czasami :-)

U nas priorytet to teraz zaklepać termin w Kościele :-)
decyzja nie jest łatwa do podjęcia gdyż no jakby nie patrzeć to ma byc najpiękniejszy dzień w naszym życiu :)
Wiem wiem ... łatwo nie jest :-) my postawiliśmy na miejsce sprawdzone przez nas samych bo miała tam wesele moja siostra :-) na początku też szukaliśmy, żeby nie powtarzać tego samego ale się poddaliśmy bo wszędzie były jakieś minusy a z nowymi miejscami nie chcieliśmy ryzykować :-)
ale to nie jest naważniejsze .... prawdziwy i wyjątkowy klimat tworzą ludzie więc najwazniejsi jesteście WY i Wasze dobre samopoczucie i goście !!! Goście to była dla mnie najtrudniejsza decyzja wymagająca ode mnie najwięcej i przeprowadziłam niezłą selekcję :-) ale ten dzień chce dzielić z osobami mi bliskimi i życzliwymi :-)
Jakoś nie rozpatruje tematu w kwestii najpiękniejszego dnia w życiu... Przepraszam, ale strasznie to banalne, poza tym wolę się nie zawieść.
Na pewno będzie to bardzo drogi dzień więc ja na przykład chcę mieć świadomość że zostawię te pieniądze w knajpie która mi się naprawdę podoba a nie jest jakimś kompromisem. Zrezygnowałabym z wyprawiania wesela w ogóle gdybyśmy w końcu nie znaleźli fajnej knajpy.
do góry