Widok

Młode Pary 2013 (część 3)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie,sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon"
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo,Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura:Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej(suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)

LIPIEC
06.07 ~P&Ł,Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta:Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Revers z Kębłowa, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia slubna : Salon sukien slubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dokładnie to całe planowanie jest najllepsze ;))
My jesteśmy na etapie szukania kamerzysty i fotografa...:(
Może macie kogoś godnego polecenia...:)
też mam nadzieje, że wrzesień będzie ładny! Dlatego zdecydowaliśmy się na początek :)

Zrezygnowaliśmy z zespołu, więc w zeszłym tygodniu od nowa umawialiśmy się z zespołami i wybraliśmy już inny! Mam nadzieje, że po weekendzie uda nam się już podpisać umowę i wtedy Wam się pochwale :)
Darulcia polecam naszego fotografa

http://www.afif.pl

swietne zdjecia, atrakcyjna cena , fotki w 4 dni, płytki dla Gosci chyba 2 tygodnie i duże obrazy olejne z 2 fotek.
Ja również nie lubie upałów dlatego październik ale również dlatego, że nie chciałam brac ślubu w sezonie letnim urlopowym z masą turystów :-)
Z fotografem jest trochę jak z suknią ślubną- każdemu co innego się podoba.
Sugeruję w google wrzucić hasło "fotografia ślubna trójmiasto" przełączyć na grafiki i szukać takich zdjęć jakie się wam podobają.

My tak zrobiliśmy, bo mimo różnych namiarów na fotografów od znajomych nikt nam nie przypadł do gustu, po mimo naprawdę ładnych zdjęć. Szukaliśmy takiego stylu fotografa jaki by nam idealnie pasował, a nie na zasadzie - obleci.
AKTUALIZACJA :) Wiem, ze trochę za wcześnie ale zmieniliśmy zespół i chciałam go dodać już :) Mam nadzieje, ze dopisałam wszystkie pary któe do nas dołączyły!!

KWIECIEŃ
13.04 ~ann - Ania i Sebastian, ślub odbędzie się poza Gdańskiem ;), kościół: Klasztor oo. Franciszkanów Brodnica, wesele: Zajazd Cykada w Jajkowie, orkiestra: Music Express, Kamerzysta, Fotograf: Foto - Video Florkiewicz Brodnica
13.04 ~Evelcia - Ewelina i Daniel, ślub: Kościół Świętego Michała Archanioła w Kiełpinie, sala: Gospodarstwo Rychertów w Kiełpinie, fotograf: Andrzej Sip, makijaż i fryzura: siostra (fryzjerka)
27.04 ~Marcelinka - Marta & Rafał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Jantar w Pucku, orkiestra: Octawa, fotograf: jeszcze sie zastanawiamy, kamerzysta: nie chcemy, makijaż: jeszcze nie wiem :)

MAJ
04.05. ~z. - Ania i Paweł, ślub: Kościół p.w. Podwyższenia Krzyża Świętego w Rumi, sala: "Filip" Osłonino, zespół: Party, foto: fotoinlove, kamerzysta: videotom (Tomasz Młyński).
17.05 ~Pola - ... i ...Restauracja jest {?} Dj jest {?}, foto {?}
18.05. ~ zmyslnamietny - Dorota & Grzegorz, ślub: USC, wesele: Stara Wędzarnia Sobieszewo, DJ - przyjaciel, Make up sama, Fryzura - przyjaciółka

CZERWIEC
01.06 ~aniawwo1987 - Ania i Kamil,kościół w Bolszewie, sala bankietowa "Amelia" w Zelewie, orkiestra: "Odeon", kamerzysta: multimedia360,
08.06 ~monisia_18_86 - Monika i Krzysiek, Ośrodek Alga Sztutowo, Fotograf: Katarzyna Formela, Makijaż: ja osobiście, Paznokcie:ja osobiście, Fryzura: Moja siostra(jest fryzjerka),Ubiór Panny Mlodej (suknia,ponczochy,bielizna,podwiazka zakupione w Irlandii Północnej)
29.06. ~h&m - Hania i Mateusz, Kościół w Baninie, sala Orfeusz w Kłosowie, Kamerzysta i fotograf: Kościerzyna "LOKO", orkiestra: "MARINEZ" z Gościcina

LIPIEC
06.07 ~P&Ł - Sala jantar puck, fotograf. Grzegorz Laskowski, makijaz. Karolina Laskowska (Reda),zespól Koszalin Efect
13.07 ~11 - Karolina i Paweł Kościół Sw. Stanisława
13.07. ~nea86 - Agnieszka i Łukasz, Parafia Św. Michała Archanioła w Gdyni Oksywiu, sala Filip w Osłoninie, Dj Limahl, foto - Fotogrupa

SIERPIEŃ
03.08 ~Klaudia_Michal - Klaudia i Michał, sala Japońska Łęgowo, kamerzysta: Groszek, zespół:Avinion (Tczew), makijaż: Ela Skoczeń.
03.08 ~Nartu22 - Natalia & Bartłomiej, Ślub: Kościół Matarnia, Wesele: Dzikie Wino Sala Regionala, Kamerzysta & foto: LancFilm, zespół: Ragtime
10.08. ~Jun87 - Agata i Mateusz, parafia Niepokalanego Serca Maryi w Gdynia, sala Filip w Osłoninie, zespół Jak's Band, foto + video Grupa Obiektywni, zespół w kościele Mathetai
31.08 ~aniaa88 - Ania i Paweł :),ślub: Kościół Garnizonowy w Gdyni

WRZESIEŃ
07.09 ~Mika2409 - Dominika i Michał, ślub: Kościół NMP we Władysławowie, wesele: sala Casilla w Kębłowie, orkiestra: Odeon, fotograf i kamerzysta: Video-Film z Kębłowa
07.09 ~Iwcia Iwona i Jakub , miejsce Chmielno Wichrowe Wzgórza , kościół Chmielno,
28.09 ~Asienka2422 - Joanna & Tomasz, ślub: Kościół Bolszewo, wesele: Filip Osłonino, orkiestra: Everest - Bolszewo, Kamerzysta , Fotograf : Jacek z Mechowa, Makijaż : (narazie brak), Fryzura : szwagierka (Fryzjerka), Suknia ślubna : Salon sukien ślubnych Joanna Wejherowo

PAŹDZIERNIK
12.10 ~shanti - Iwonka i Marcin, ślub: Katedra Oliwska, wesele: "Pod Lipami" Łęgowo Sala zielona, orkiestra: Pstrong, kamerzysta: Ireneusz Jezierski Studio Art Video, makijaż: Dorota Lipińska, fotograf Fotoinlove.pl
Lista się wydłuża :-) pary dochodzą ale jakoś na forum cisza ..... może się przygotowujecie na Euro :-)
u mnie zastój trochę - ale chyba nie ma co się spieszyć jeszcze sporo czasu :) najważniejsze rzeczy wybrane - sala, muzyka i foto :) ale właściwie nic po za tym :P wydaje mi się że jeszcze mam ogrom czasu na to :) teraz rozglądam się powoli za makijażem i fryzurą bo boję się że może być ciężko z terminami może kogoś polecacie z dojazdem do domu - do Gdyni..?
Witam po dlugim czasie :)) nie bylo mnie dlugo ale co jakis czas czytalam watki :) wkoncu zaklepalam termin w kosciele w bolszewie :) teraz zamawawiam takie tam pierdółki potrzebne do slubu zeby rozlozyc wydatki :)) . Pozdrawiam :))
Witam drogie Panie :) postanowiłam dołączyć do waszego grona :) Jak narazie mamy tylko datę ślubu, bo wesela nie robimy tylko obiad dla najbliższych, ale i tak ogromnie się ciesze :)
Drogie Panny Młode 2013, wybieracie już zaproszenia? Może podzielicie się swoimi typami? :)

Będziecie skłaniać się ku klasycznym, czy może ku jakimś zabawnym? A może planujecie zaproszenia z Waszym zdjęciem, aby je tak zindywidualizować?

Zachęcam do wymiany zdań :)
nea86 -- jeżeli chodzi o makijaż to ja już pisałam, że mogę polecić Panią Dorotę Lipińską i jej córkę Kasię ze StudiaLipińska :-)

u nas też przygotowania staneły ...... jeszcze nie byliśmy w Kościele ale mam nadzieje, że uda nam się to nadrobić w najbliższym czasie bo mój PM bierze 2 tyg urlopu na EURO ..... pewnie większość czasu spędzi w strefie kibica ale mam nadzieje, że znajdzie chwilkę na wizytę u siostry :-)

Jeżeli chodzi o zaproszenia to my będziemy nagrywać i pierwsze pójdą po gościach płytki CD ale później do większości pojedziemy osobiście wręczyć zaproszenia papierowe, na których będzie więcej szczegółow. Jeszcze się nad tym zastanawiamy czy zamówic zwykłe proste tanie zaproszenia i do tego zrobić samemu wkładkę ze szczegółami coś w stylu regulaminu czy samemu zrobić wszystko. Jeżeli chodzi o typ to ja już dawałam zdjęcie jakie zaproszenie wpadło mi w oko ale jest za drogie - może gdyby nie było tych na cd to bym się skusiła. wątek z dnia 19.05.2012 :-)
U nas też, co miało zostać sprawnie załatwione zostało załatwione. Teraz pracujemy nad DJ, ale bardzo powoli.

Papeterie będzie robił mój chłop i znalazł już wzór który się mu/nam podoba. Wyżej wklejałam parę przykladów ale zaproszenia będą jednak bardziej z jajem :)
My byliśmy już w Kościele, ale poproszono nas żebyśmy jednak na początku 2013 przyszli bo to jednak jeszcze za wcześnie :)

i tak tez zamierzam rozkręcić się z resztą rzeczy - typu wybór sukni, zaproszeń itp. pod koniec roku.. oczywiście ciągle przeglądam jakieś zdjęcia i co mi wpadnie w oko zapisuje w folderze ślubnym :)
A to dziwne.. My byliśmy na samym początku lutego i bez problemu ksiądz zapisał nas na wybraną datę i godzinę. A co ciekawe nie byliśmy wcale pierwszą parą w 2013r., bo było ich już naprawdę sporo.. Na szczęście nasza majowa data była wolna i mogliśmy wybrać sobie godzinę wedle uznania, co w naszym przypadku było dość istotne. Jakoś czułabym się dziwnie, gdybym wszystko zamawiała, a Kościół do samego końca miała niepewny.. No bo ustalanie daty w Kościele dopiero na 5 miesięcy przed ślubem byłoby dla mnie dość stresujące :P A tak to Kościół już mamy, więc ślub się bankowo odbędzie :) Choćby wszystko inne miało nie wypalić ;)
My też zaczeliśmy od kościoła, potem sala zespół, fotograf i kamerzysta, z resztą czekamy na koniec roku, a może nawet dłużej, bo w końcu ślub mamy we wrześniu.
Ja jakoś nie mam obaw o kościół, bo nie jest to kościół parafialny i nie ma problemu ze zbyt dużym nagromadzeniem ceremoni. Wiem, że na rok przed trzeba klepnąć datę, a że celujemy we wrzesień to jeszcze mamy chwilę. Jednak przy okazji w wakacje postaramy się tam zajść i pogadać z księdzem.
Dziewczyny a planujecie jakieś upominki dla gości ?? Macie może jakieś pomysły ?? My planujemy cś takiego poukładać na stołach ... zawsze to miły akcent na roczpoczecie wesela ale chcielibyśmy coś innego, oryginalnego, ciekawego może coś smiesznego :-)

nie chciałabym aniołków, tekturowych pudełeczek itp. itd.

może spotkałyście na weselach coś ciekawego ???
Ja znalazłam takie ciekawostki i chyba skłaniam się do lizaków :-)

image

image

image

image

image

image
Ja myślałam właśnie o tekturowych pudełeczkach z raffaello czy czymś takim w środku.

Chociaż teraz jak patrze na zdjęcia wstawione przez Ciebie to zaczynam się zastanawiać nad czymś innym. Te lizaki są naprawdę fajne.
do góry