Widok

Młode Pary 2014 (część 9)

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
No to zaczynamy nowy wątek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
JESZCZE PRZED:

LIPIEC
25.07~ Karolina i David, Gościniec dla Przyjaciół w Wyczechowie, kościół sw. walentego w Gdańsku, DJ Arkadiusz Mieczewski, fotograf FVF z Tczewa
26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 14:30; Sala: Orchidea w Chwaszczynie, zespół: Jak's band, fotograf: p. Maja Gościniak, kamerzysta: p. Jacek Narloch
26.07 ~fotografie-inspirowane-emocjami : Ślubujemy w ogrodzie moich dziadków, wesele również tam organizujemy :) Catering z http://catering-formi.pl/ (kucharz z Koziego Grodu) namioty, oświetlenie i tym podobne również stamtąd. Sukienka się szyje wg mojego projektu, buty kupione, obrączki odebrane z APARTu, zaproszenia rozdane..

SIERPIEŃ
02.08. ~Gosia; Gosia i Mateusz; Ślub w Sianowie, wesele Wichrowe Wzgórza
09.08. ~nataluska19923 wesele: sala Filip w Osłoninie, Kościół: pw. św. Michała Archanioła w Gdyni na Oksywiu, Fotograf/Kamerzysta: Shark Foto Studio, Zespół : Nevada z Redy
15.8 ~agatanka~ Agata i Grzegorz, Kościół św. Antoniego w Brzeźnie, Restauracja - Hotel Lival Brzeźno, foto: kodak express, obrączki: korzeb.com.pl, suknie szyję u krawcowej na kościuszki :
16.08. ~heke1990; Ola i Darek, ślub: Potęgowo, wesele: Potęgowo, zespół: Quatro z Nowego Dworu Gdańskiego, foto: Tandem (Lębork), video : videofotoefekt Dariusz Falkowski (Słupsk), wódka: Wyborowa, suknia: Lisa Ferrera (LF 711), makijaż: Atelier Urody Grażyna Knuth (Lębork), zaproszenia: Decorisus, nauki przedmałżeńskie i poradnia rodzinna: Dominikanie, Gdańsk.
16.08. ~Agnicha; Agnieszka i Dawid, parafia pw. św. Mikołaja w Gdyni Chyloni godz. 15, miejsce wesela: Restauracja Dzikie Wino w Redzie, przygrywać będzie nam zespół Nevada z Redy, a kamerzysta wraz ze zdjęciami: RayTv - Mariusz Niedziela. Sukienka z Salonu "AGA"-http://www.suknie-slubne.cisonet.pl, zaproszenia dla gości: http://allegro.pl/kolorowe-zaproszenia-slubne-40wzorow-promocja-i3920346210.html , dla rodziców, chrzestnych i świadków: http://allegro.pl/zaproszenia-slubne-w-butelce-piekne-i3973245570.html ,
Makijaż oraz fryzjerka - zaprzyjaźniona Pani Bożenka, jeżeli chodzi o kwiaty to będą z kwiaciarni "Bukieciarna" 
Nauki przedmałżeńskie i poradnia już zrobione.
Obrączki będą z "Apart'a" w marcu będą załatwiane
16.08. ~sliweczka90; Natalia i Mariusz, ślub, 16.00: kościół p.w. Michała Archanioła w Zblewie, wesele: Kamienny Zdrój, Więckowy k. Skarszew, zespół: This Time, Starogard Gdański, foto: Avedon (Starogard Gdański), video : Avedon - Tomek Babinek (Starogard Gdański), wódka: Żubrówka Biała, suknia, garnitur, obrączki : Salon Ślubny Bianka (Starogard Gdański), makijaż: Atelier Urody p. Grażyna (Starogard Gdański) , zaproszenia: allegro.pl., biżuteria: swarowsky, buty: allegro.pl, piosenka na pierwszy taniec: Where You Are (Gavin Degraw)
23.08. ~powerbee; kamila&szymon; kościół: w Cedrach Wielkich; knajpa: Cedrowy Dworek; DJ: Robert Jakubek, fotograf- Błażej Maziarz, kamerzysta- PressPlayFilm, oprawa muzyczna: Kwartet La Scala
23.08 ~ Chudi: Slub w Św Wojciechu na trakcie Św. Wojciecha  Sala w Dworku Gościnnym na Lipcach. Wódka biała żubrówka, Tort od Jarzębińskich pyszny Garnitur uszylismy na miarę u P. Konaszewskiego
30.08. ~Tweety89; Joanna i Grzegorz Kościol: Parafia Podwyższenia Krzyża Św. w Rumi sala weselna: Grinholc Rumia zespół: Zespół Best ze Starogardu Gdanskiego videofilmowanie: Coolartpro

WRZESIEŃ
06.09. ~Gosiaaaczek; Gosia i Krzyś; parafia św.Rodziny na Stogach , sala "Małe Złotowo" - Trąbki Małe, orkiestra RSR Tczew , kamerzysta videogroszek.
06.09. ~innabajka; Martyna i Paweł, parafia Św. Stanisława Kostki w Oliwie; Przyjęcie weselne w Restauracji Lucynka
12.09. ~Serkowa; Ania & Adrian, ślub: Parafia św. Aniołów Stróżów Cedry Wielkie, wesele: Cedrowy Dworek, fotografia: FotoGrupa, oprawa muzyczna: Brygada S
13.09. ~ewelinka1336; Ewelina i Mateusz , Parafia św . Antoniego na Wzgórzu św, Maksymiliana godz 15:30 , wesele Dom Bankietowy Grinholc w Rumi, zespół Disco Inferno, fotograf i kamerzysta - Grupa Obiektywni, makijażystka p. Anna Stykała, fryzjerka p. Monika twójfryzjer.com. , suknia salon Agnes, wódka Pan Tadeusz
13.09. ~Puuuli; Paulina&Krystian, Parafia Przemienienia Pańskiego w Somoninie, dom weselny: Rajski Ogród w Kolonii, fotograf: Dariusz Grużewski, zespół: Akcent4You
20.09. ~KIKA_1987; Daria & Grzegorz, Parafia Św Stanisława Kostki Gdańsk Oliwa godz 16:00 , sala Kalina Bojano, zespół duoplus, fotograf foto fokus-Sylwester Kryger, kamerzysta JAMIS Video-Foto-Studio, Makijaż Beata Fryz
20.09. ~asienka1985; Joanna&Krystian; Parafia NMP Goscicino. Wesele na sali Vanilla w Nowym Dworze Wejherowskim. Fotograf i kamerzysta firma Quatro z Koscierzyny. Orkiestra Diamond Sierakowice. Wodka krupnik. Porta w czwartek
27.09 ~ "Alicja"; Magdalena&Rafał , Sala: Hotel Pod Orłem w Kartuzach , Kościół Św. Brygidy Gdańsk , Zespół LP z Elbląga , kamera&foto: BemarMedia
27.09. ~Ola i Michał, Kościół Św. Brygidy, Wesele - Zajazd Lipce
27.09 ~cynka ; Monika & Paweł ; Ślub godzina 16:00: Parafia św. Aniołów Stróżów w Mrzezinie ; wesele: Sala Filip w Osłoninie ; foto: Czaja Photography http://czajafoto.pl/ ; make-up i Fryzura : Dream Beauty ; zespół: Maykipolo http://www.maykipolo.pl/, dekoracja i bukiety: http://www.semperinflore.eu/

PAŹDZIERNIK
11.10. ~kolka_; Karolina i Łukasz; kościół Św. Jana Bosko Orunia Dolna, Sala Swojak Otomin, zespół Labirynt, zdjęcia AM-studio.
14.10. ~Kasienka_08, Kasia i Igor, sala: Filip w Osłoninie

LISTOPAD
08.11~blank; Blanka i Robert, sala weselna "Pod Orłem" Kartuzy, filmowanie happy-days z Gdańska, zespół muzyczny Granda z Wejherowa. Wesele w stylu retro
22.11. ~nowa89; Kasia i Przemek, Klasztor w Wejherowie, wesele-sala Amelia w Zelewie, fotograf & kamerzysta- photoyoung, zespół-BMW z Żarnowca, wódka- żubrówka biała, bukiet-goździki
Niestety ale nie mogę wkleić informacji "JUZ PO" bo wyskakuje mi :Niedozwolona treść:...
Może któreś z Was sie uda...
To fakt większość udzielających się jest już po ślubie..

Zazdroszczę wam, że jeszcze to przed wami..
Chciałabym jeszcze raz to przeżyć :)
30.08.2014 Basia& Grzegorz Kościół św. Ojca Pio Gdańsk, Sala weselna Pensjonat " Jejmościna" Stężyca, Zespól Grande z Gdyni, Kamerzysta Studio Passja, Fotograf Anna Flis.
Makijaż Marta Miazga, Fryzjer Atelier Fryzjerskie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dziewczyny te po ślubie.
Jak to jest z wymiana dokumentów?
Mam nazwisko męża, już czekam na odbiór dowodu, a jak jest z prawkiem? Musze też odrazu wymienić?
Jaki jest czas na wymiane dokumentów miesiąc czy 3?
Mam jeszcze te stare prawko a teraz muszę wymienić na nowe terminowe i jakoś mi się nie spieszy ....
Jeszcze wyczytałam, że do skarbówki trzeba się zgłosić w ciągu 30dni..
23.08.2014 ~ Chudi: Agnieszka& Michał, Parafia Rzymskokatolicka św. Mikołaja Gdynia Chylonia, sala weselna Biancas Kosakowo, zespół Nevada z Redy, makijaż Marta Miazga, salon fryzjerski Koseda P. Emilka,
Paulina z tego co pamietam z rozmowy z Panią z USC to na wymianę dokumentów jest 3 m-ce
Dzięki :)
prawko wymienisz jak juz bedziesz miała dowód. jesli zmienisz wazny paszport przed upływek 60 dni to bedziesz miala znizke za ilosc lat ile jets jeszcze wazny.

jak dowd to wtedy banki, urzad skarbowy i zus.
25.10.2014 ~ d.: Dominika& Marcin, Parafia Rzymskokatolicka pw Chrustusa Króla w Szczytnie, sala weselna Krystyna Szczytno, dj Fabryka Uśmiechu z Torunia :) Witam!!!! Wesele w woj warmińsko - mazurskim, ale mieszkam w Gdańsku
Mój mąż wymieniał prawko RAZEM z dowodem (on zmieniał nazwisko)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A co tu tak cicho???:) u mnie produkcja miodów na podziekowania dla gości .... i takie to pracochłonne że musiałam sie na chwilę oderwać:)
My jutro mamy plener, bo mieliśmy mieć w niedziela, ale pogoda ma nie dopisać i przed chwilą dogadałam się na jutro. ::)
A czekać do kolejnej niedzieli.. Już bym chciała mieć zdjęcia :(

A gdzie chcecie mieć /mieliście plener? :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Paaulinaa my bedziemy miec w 3 miejscach
Starowka oraz nad morzem oczywiscie ale to chyba w Orlowie
Co do 3 zastanawiamy sie jeszcze
My odpuszczamy starówkę, bo teraz jest za dużo ludzi,
Nasi byli w zeszła niedziele robili zdjęcia i słabo mówili.
My mamy 4 miejsca.. Zaczynamy od siano, coś podobnego do terenu stoczni, w lesie i na koniec plaża- Górki zachodnie.
Tyle wymysliłam. :)
My mamy slub we wrzesniu takze mysle ze juz troszke bedzie luzniej na Starowce,teren stoczni tez fajna sprawa:).Wsumie to
jeszcze mamy czas wiec moze sie cos pozmienia:)Oby pogoda dopisala
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
popieram! ja też mogłabym jeszcze raz. Szczególnie że czas w tym dniu mknie jak szalony
Paulina, ja też miałam na GZ sesję
Biedne dziewczyny, które to właśnie dziś mają swój wymarzony dzień. Miejmy nadzieję, że do popołudnia trochę się rozpogodzi. Z resztą co by nie było, byleby wszystko się udało tak jak tego chciały !! :)))
do góry