Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
ooo widze, ze Was coraz wiecej Panny. Moze przescigniecie nasz rekorodowy ilościowo rocznik! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
też tak myślę :) w takim razie może czas najwyższy przenieść się do kolejnego wątku i zacząć już prężnie działać i wymieniać opinie :) bo dobrze by było nie zaśmiecać wątku zbyt częstymi aktualizacjami i wziąć przykład ze "starszych" czyli z Par Młodych 2013 ;) - aktualizacja co każdy nowy wątek (ale może poczekajmy kilka dni - może ktoś jeszcze się dopisze albo uzupełni informacje ;) co wy na to?
I ja proszę o dopisanie do listy ;)

CZERWIEC
14. 06. 2014r. ~czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada, Fryzjerka - zaufana Pani Aneta.
Ja myślę, że warto jeszcze trochę zaczekać na nowe PMki, dobić ten wątek i, idąc śladem za Pmkami 2013, nowy watek założyć po powiedzmy przekroczeniu 300-350 postów ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
BARDZO PROSZĘ O ZMIANĘ

31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM, bukiet i wystrój sali: Event by Ev

Dziękuję!!
26.04 kamilaa : Kamila i Paweł,sala :Szrot Gościcino, zespół pan Tomek, foto.http://www.pranga.pl video weselwood. fryzjer Henryk Wejherowo :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ooo ten sam dzień co my;) A ślub w jakim kościele planujecie?
NMP w Wejherowie:) a wy?
Cześć dziewczyny, ja już po:)
Mam na sprzedaż stelaż pod tort z mini torcików - stworzony przez nas na 80-90 torcików (o ile torty z Dekera przepyszne o tyle ich stelaż jest tylko na 45 torcików)
Wykonany jest z pleksy. Koszt 300zł. Może któraś byłaby zainteresowana to proszę na lusia_poczta@vp.pl

image
pewnie Leon jeśli proboszcz nie wyrazi zgody na ślub w innym kościele... Moi rodzice woleli by aby ślub odbył się w Klasztorze.
Hej Dziewczyny,
Ja również poproszę o dopisanie
28.06.2014 Iza i Mateusz, Parafia Matki Boskiej Częstochowskiej Wrzeszcz, wesele "Pod Lipami" sala Zielona, dj McMike

Obecnie jesteśmy przy wyborze fotografa i kamerzysty oraz nad zastanawianiem się czy wynajęcie takiego profesjonalnego "drinkmena" ma sens bo to dość droga przyjemność. Któraś z Was była może na weselu gdzie podawano kolorowe drinki?
ja kiedys bylam na takiej imprezie,co prawda nie bylo to wesele ale atrakcja swietna,tez zastanawiamy sie nad tym:)
Tylko właśnie nie wiem czy warto brać takiego profesjonalistę z pełnym barem i szkłem (ceny od 2tyś zł) czy takiego pasjonata, któremu zapłaci się tylko za pracę, kupi się kolorowe alkohole a szkło weźmie od lokalu...
my jak juz to bierzemy pasjonata,bo stol sie zalatwi alkohol kupi a szklo zawsze masz w lokalu wiec wedlug mnie nie oplca sie brac profesjonalisty
zamiast baru tez fajna atrakcja jest fontanna czekoladowa
Gdybyscie szukały fontanny czekoladowej to dysponuje kilkoma sztukami do wypożyczenia :)

http://semperinflore.eu/fontanny.html
14.06.2014 Karolina i Damian
Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża
(Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie
Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
14.06.2014 Karolina i Damian
Ślub: Parafia Rzymsko-Katolicka p.w. Św.Teresy Benedykty od Krzyża
(Edyty Stein) Gdańsk-Ujeścisko, oprawa muzyczna w kościele zespół Selah z kościoła p.w. Bożego Ciała w Gdańsku na Morenie
Wesele: Tawerna Grecka LUKULLUS Gdańsk-Kartuska oprawa muzyczna Marek&Bogdan z Gdyni
Ja cały czas zastanawiam się nad barem, biorą 130 zł na godzinę, wzięłabym 20-2.00, to jest 780 zł... ale też nie wiem co w tym jest zawarte, muszę napisać do menagerki mojego hotelu.

Czy 380 zł za fontannę z owocami to drogo?
Tak to wygląda: http://www.hotel-podorlem.com/galleries/Sala-bankietowa/DSC_0073_(Kopiowanie).JPG
misiadelko - a co masz w cenie tych 380 zł? font5anne, przygotowane owoce i czekoalde bez limitu?
do góry