Widok

Młode Pary 2014

Wesele Temat dostępny też na forum:
Witam wszystkie Forumki i Forumowiczów! ;)

Zastanawiam się czy są wśród nas osoby, które planują ślub na 2014 rok?
Wiem, że to bardzo odległy termin, ale widząc co dzieje się na forum, dochodzę do wniosku, że wcale aż tak dużo czasu nie zostało...

Wszystkie "najlepsze" sale, "najlepsi" fotografowie, kamerzyści itd. rezerwowani są z dwuletnim, a czasami nawet i trzyletnim wyprzedzeniem... I zaczyna mnie to niepokoić.
Nie mówię tu o bardzo wystawnym i kosztownym, ale o eleganckim i stosunkowo "niedrogim" przyjęciu.

Szkoda, że nie jest już tak jak kiedyś, kiedy ludzie w ciągu kilku miesięcy byli w stanie zorganizować świetne wesela, w dobrych lokalach i ze świetną oprawą tego dnia. Nie przeczę, żeby teraz nie było to możliwe, ale podejrzewam, że udaje się to albo szczęśliwcom, albo ludziom, którzy są świetnymi organizatorami (a do takich niestety ja nie należę).

I tutaj pojawia się moje pytanie skierowane do forumowiczów już trochę bardziej zaangażowanych w organizację swojego przyjęcia.
Kiedy Wy zaczynaliście rozglądać się za salami, fotografami itd.? Kiedy rezerwowaliście konkretne terminy?

Przyznam się, że my z R. planowaliśmy ślub na 2013r. ale były to raczej takie luźne plany i podejrzewam, że z braku wolnych miejsc w lokalach które by nas interesowały i u usługodawców, których prace się nam podobają wesele urządzimy w 2014. (do przeniesienia planów na trochę bardziej odległy termin skłaniają mnie jeszcze moje studia itp.).

Z góry dziękuję za konstruktywne wypowiedzi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10
Cześć Dziewczyny!
My mamy ustaloną datę na 14.06.2014. Datę ustaliliśmy na jesieni i po rozmowach ze znajomymi którzy już są po weselu, postanowiliśmy po Nowym Roku zacząć załatwianie najważniejszych spraw.
W Gdańsku co prawda tylko mieszkamy a ślub jest w Olsztynie, ale tam też trzeba rozruszać weselną machinę z 1,5-rocznym wyprzedzeniem.
Pozytywna strona jest taka, że mamy orkiestrę i kamerzystów takich jak chcieliśmy, chociaż orkiestrę trafiliśmy w ostatniej chwili - mieliśmy tylko 1 dzień na podpisanie umowy i wpłacenie zaliczki bo mają tyle zapytań na 2014 rok.
Więc polecam załatwienie wszystkiego teraz, i tak trzeba to zrobić a można zaoszczędzić sobie stresu że wszystko juuż zajęte.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kika_1987

Wesele mamy w Połchowie w sali Oaza. Byliśmy tam na weselu w zeszłym roku i bardzo nam się spodobało. Ceny też bardzo fajne. Nocleg jest w tym samym miejscu. Sala jeszcze do naszego wesela będzie remontowana, także już się nie mogę doczekać zmian :)
Ja też uważam, że jeśli ktoś chce mieć wybór w terminach - szczególnie jeśli chodzi o VI i VIII, to koniecznie trzeba zacząć planować dwa lata naprzód. My mamy datę na 27 lipca 2013. W styczniu 2012 podpisywaliśmy umowę z zespołem i miał już kilka terminów zajętych na lato 2013 r. Domy weselne mają zajęte terminy nawet do 3 lat naprzód.
My mamy termin na 05.07.2014 i umowę na salę podpisaliśmy już w październiku zeszłego roku, zerknęłam im w terminarz i mówiąc szczerze mieli zaledwie kilka wolnych terminów na lato 2014 ... Jeśli chodzi o salę i orkiestrę/wodzireja moim zdaniem trzeba rezerwować 2 lata do przodu. Prowadziłam wielką wojnę z mamą o rezerwowanie wszystkiego tak szybko bo uważała, że jeszcze bardzo dużo czasu zostało i wydziwiam, ale jak pojechała ze mną podpisywać umowę o salę i Pan manager powiedział jej, że to wcale nie jest tak szybko to od razu zmieniła zdanie i już się ze mną nie wykłóca :) A tymczasem do ślubu został rok i 4 miesiące, a nam brakuje tylko ubrań :)
My umowę z salą podpisaliśmy 7 października, ale zaklepane mieliśmy od wakacji, foto od listopada, tak samo dj. Tylko z kam. nie mamy jeszcze umowy, ale od grudnia mamy zaklepane :)
Godzinę w kościele zaklepałam w styczniu telefonicznie.
Na razie tyle mamy, no i część wódki, miałam super ofertę odkupienia wódki trochę tu z forum i trochę od przyjaciela po wesleu:)
My naszą salę rezerwowaliśmy na Święta, dj, forograf, kamerzysta na początku stycznia. Mamy już wszędzie umowy i powpłacane zaliczki także spokój na kilka miesięcy ;-)

Powoli zaczynamy zbierać wódkę ze względu na to że uparliśmy się na Finlandię a łatwiej nam zgryźć zapłacenie w częściach niż całości jednocześnie :-)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
odpowiedź do taktaktak
dzięki za odpowiedź, dzwoniłam już do nich i faktycznie nie mają wolnych terminów, teraz zastanawiam się nad everest z bolszewa, rozmawiałam już z nimi ale nic o nich nie wiem kompletnie nie słyszałam nie widziałam może ktoś ma jakieś filmiki w razie czego to poprosze o przesłanie emaila joanna_lubczyńska@op.pl i może jakieś opinie na ich temat, z rozmowy wszystko wydaje mi się ok, tylko nie wiem jak z tym repertuarem, on mówi że głównie biesiada nie wiem jak to interpretować
Dziś i ja proszę o dopisanie do listy.

CZERWIEC
14. 06. czesia357: Kamila i Tomek, ślub /najprawdopodobniej/ w NMP Królowej Polski w Wejherowie, wesele w Sali Szrot w Gościcinie, zespół Nevada.

Na dzień dzisiejszy mamy tyle ... a jak tak czytam jak wszystkie pędzicie to normalnie depresji dostaję :(
Ja bawiłam się kilkakrotnie przy zespole Nevada i będzie też na moim weselu.
Znam ich z różnych składów, począwszy jak grali we 2 - teraz jest 4 i grają naprawdę super. Podtafią się dostosowac do tego co chcesz, świetnie prowadzą wesele, naprawdę polecam.
Jeśli byłabyś zainteresowana to pisz na czesia357@wp.pl
może się Wam spodoba:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/suknie-slubne/emmi-mariage-arte-sprzedam-suknie-slubna-za-twoja-cene-ogl6231781.html

zapraszam!
Hej dziewczyny, u mnie trochę się zmieniło, bo na fb wygrałam dekorację w cenie materiałów, więc zmieniam moją dekoratorkę na inną firmę i tak:

31.05. ~misiadelko; Sandra & Jakub, Kościół: Parafia Św. Wojciecha w Kartuzach, godzina 16.00. Sala: Hotel Pod Orłem, dj Gucio, foto: fotoinlove.pl, video: AMADEOFILM Mrągowo, Dekoracje&kwiaty: Event by Ev.

:)
A ma ktoś umowę z Muratem podpisaną? Czy to prawda, że plajtują, czy tylko plotki?
Witam,
Ewelina i Mateusz - nasz termin to 13.09.2014
sala weselna - Grinholc Rumia
orkiestra w trakcie załatwiania ;)
Cześć, wczoraj podpisaliśmy umowę z salą i mamy już pewny termin no i miejsce, więc proszę o dopisanie do listy :)

26.07. ~rozsadna; Ania&Piotr, Kościół: Parafia Św. Michała Archanioła w Sopocie, godzina 15:00 (?); Sala: Orchidea w Chwaszczynie

Na razie to ma tyle :))
Jak tam PM 2014, jakieś przygotowania, plany?
Wiem że jeszcze dużo czasu ale ja powoli robię rozeznanie w cenach, modelach sukni, kolorach, żeby później mieć już wszystko wybrane, zaplanowane i tylko załatwiać :)
My podpisaliśmy już w październiku zeszłego roku umowę w DB Grinholc na sierpień 2014. Mamy też już zaklepanego DJ-a i zastanawiamy się nad fotografem. Jak sądzicie, należałoby już szukać jakiegoś? Czy to jeszcze za wcześnie?
nie jest za wcześnie - to właśnie dobry czas na to żeby szukać bo po pierwsze: fotografowie mają już swoje 'cenniki' i oferty przygotowane na 2014r a po drugie - jest jeszcze spory wybór. Za pół roku 3/4 dobrych będzie miało zajęte terminy a pozniej to bedziesz juz wybierała nie tych ktorych bys chciala tylko z tych którzy zostali..
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wlasciwie to zle mowie, wlasciwie to moze mozna zalapac sie jeszcze na cenniki dla par na 2013, kto wie?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
my na nasz slub w sierpniu zaczelismy zalatwiac wszystkie sprawy w lutym i zdarzylismy bez problemu wiec nie ma co uogolniac, ze bedzie sie wybieralo tylko z tych ktorzy zostali, bo wsyztskich wykonawcow mielismy tych ktorych chcielismy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Trzeba będzie więc zacząć rozglądać się za fotografem :)
do góry