Widok

Młode pary 2017 cz. 1

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są juz jakieś pary, które biorą ślub w 2017r?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
A gdzie robicie tylko obiad weselny? Ile wcześniej trzeba załatwić ślub cywilny?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
super My tez planujemy zrobić nauki jeszcze w tym roku żeby mieć z głowy. A ślub mamy 16.09 ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bierzemy ślub 29.04.2017.

Nauki: wrzesień 2016 (forma weekendowa, dwie soboty). To była pierwsza rzecz, jaką załatwiliśmy, gdyż nie mamy możliwości uczęszczania na nauki w dni powszednie wieczorami. Przez pracę chodzimy o 20 spać.

Sala: Aura w Rębiechowie. Bogate menu, sala ładna, właścicielka bardzo miła. Niestety jeśli chodzi o salę, nie mieliśmy dużego wyboru. Wiele eleganckich sal miało już zajęty nasz termin.

DJ: Przemysław Kostuch. Bardzo pozytywny facet, przystępna cena.

Obecnie szukamy fotografa i kamerzysty. Spodobały mi się zdjęcia Shark foto studio. Jednak na forum naczytałam się sporo negatywnych opinii. Też mnie trochę zadziwia, że oddają aż 2tys zdjęć i wszystkie obrobione. Za takie małe pieniądze chce się komuś obrabiać tyle zdjęć?

Jednocześnie poszukuję w ogłoszeniach używanej sukni ślubnej. Mało która mi się podoba. Po przejrzeniu ponad 2tys ogłoszeń, wybrałam jedną i w sobotę jadę przymierzyć.

Następnym krokiem będzie załatwienie Kościoła.

Wszystko zamierzam załatwiać systematycznie, a nie na ostatnią chwilę.
Ślubujemy 29.04.2017
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
"Też mnie trochę zadziwia, że oddają aż 2tys zdjęć i wszystkie obrobione. Za takie małe pieniądze chce się komuś obrabiać tyle zdjęć?"

Oznacza to, że dostajesz wszystkie lub prawie wszystkie zdjęcia jakie zostały wykonane. Domyśl się jaki procent z tego to zdjęcia na poziomie. Najczęściej oddaje się od 200 do max. 500 zdjęć.
"Obrobić" dwa tysiące zdjęć to nie problem. Wszystkie się "obrabia" hurtowo. Efekt marny. Sensowna obróbka jednego zdjęcia to minimum 10 min (choć czasem nawet godzinę). Pomnóż te 10min. przez 2tys. Wychodzi że fotograf musiałby obrabiać zdjęcia przez bite dwa tygodnie przez 24 godziny na dobę.
A może któraś z Was szyję suknie ? Zdecydowalyscie się na wianek czy welon ? :)
Jeszcze się nad suknia nie skupiała ale jak nie będzie takiej jak bym chciala to może i uszyje a welon będzie najlepsze pewno
A znacie jakieś dobre krawcowe w Trójmiescie? Bardzo poszukuje bo w salonach mało co mi się podoba i nie mogę krawcowej znaleźć :/
I ja, i ja!

Slub bierzemy 07/10/2017. Jedyne co mamy to sale i fotografa i usilnie poszukujemy DJ-a :)

Reszta pewnie po Nowym Roku :P
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jakiego macie fotografa? I dlaczego akurat tego? ;)
Ślubujemy 29.04.2017
My tez sie naczytalismy na temat shark foto jednak zdecydowalismy sie na spotkanie obejrzelismy zdjecia i filmy i zarezerwowalismy bo spodobalo nam sie a Pan Bartek przesympatyczny czlowiek :-)
My też jesteśmy już po spotkaniu z Bartkiem, ale decyzja jeszcze nie zapadła.
Ślubujemy 29.04.2017
My też w 2017 r. Na razie mamy tylko salę i (prawdopodobnie) orkiestrę.
A tak to wszystko w proszku;D

Z tym że robimy na Kaszubach wesele.
My mamy "Manja" wpisz sobie na fb. Babeczka calkowicie w naszych klimatach :)
B&W:) jestem ich wielka fanka odkad znalazlam ich strone w 2006r. Pomagalam wtedy siostrze w organizacji jej wesela wiec troche sie interesowalam tematem. No a teraz przyszla kolej na mnie ;)
Gdzie szyjesz suknie? Nie mogę znaleźć żadnej polecanej krawcowej w Trójmieście :(
Pan Michał Iwaszko, przepiękne zdjęcia robi :)
Kochani a kogo możecie polecić jeśli chodzi o dekoracje, kwiaty, makijaż?
Dziewczyny ja jako wizażystka radzę rezerwować terminy na makijaż ślubny minimum pół roku szybciej, mam masę pytań o termin np. miesiąc czy dwa przed datą ślubu i wtedy klops trzeba szukać na szybko a to nie zawsze na dobre wychodzi niestety .
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jeśli chodzi o makijaż to polecam Karoline z Centrum Odmladzania-robi swietne makijaże, a przed slubem moze tez wykonac zabiegi na twarz. Dodatkowo w jej salonie pracuje też osoba zajmujaca sie manicure a obok jest salon fryzjerski.
Ja kwiaty na swój ślub zamawiałam w kwiaciarni na Zaspie (pawilon obok peronu skm, blisko Green Club). Dekoracje mialam w cenie restauracji takze tu nie pomoge :)
dj paweł leyk 518-680-187 zajmuje się organizawaniem
do góry