Widok

Młode pary 2017 cz. 1

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Czy są juz jakieś pary, które biorą ślub w 2017r?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
Hej :) my ślubujemy w 2017 :D Mamy tylko termin i sale, dużo przed nami :P a u was już jakieś konkrety?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My mamy sale i orkiestrę :)
Witam! My z planach mamy ślub kościelny na wrzesien/pazdziernik 2017 mamy wstępnie sale wybrana i fotografa.

Ale myślimy o ślubie cywilnym (tylko z kawa i Ew. Alkoholem) moze w te święta albo na wiosnę 2016.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My się zastanawiamy nad DJ, chcemy do końca roku podpisać umowę z DJ i kamerzystą :D No i zbieram inspiracje :) nie wiem jak się zdecyduje na kolory :( tyle tego i wszystko mi się podoba...
Ja też myślałam, żeby najpierw zrobić cywilny ale w moim przypadku to strata kasy, bo umowa na salę już podpisana :)
My mamy salę , dj , kamerzystę i fotografa ; ) ślub 5 sierpnia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
hej :) jakiego macie kamerzystę?
SHARK FOTO STUDIO ale wzieliśmy ich dlatego, aby mieć w jednym miejscu i fotografa i kamerzyste. Za tydzień podpisujemy umowę , ale polecam również video wspomnienia dlugo się naszukałam fotografa i kamerzysty w dobrej cenie i dobrej jakości ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Polecam Shark Foto Studio miałam ich na swoim ślubie w Sierpniu 2013 profeska pod każdym względem ogólnie Bartek idzie na jakość i na nowoczesność film i zdjęcia to pamiątka na całe życie i cenowo też jest ok :) Pozdrawiam i życzę szczęścia Młodym Parom 2017 :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jaką macie salę dziewczyny ?
Dziewczyny co macie już załatwione ? ja mam ślub na wrzesień ;)
Cześć dziewczyny!
My plannujemy ślub na wrzesień... nie mamy jeszcze niczego załatwionego... kiedy ogarniałyście salę? Faktycznie jest taki problem z terminami?
Pozdrawiam

PS Pochwalcie się gdzie robicie wesele :)))
Powiem tak:
ja z Narzeczonym ogarnęliśmy temat już w sierpniu ze chcemy wziąć ślub :) na prawdę chcieliśmy sie pobrać w 2016 roku ;) ale jak zaczęliśmy jeździć i oglądać sale to z terminami była jakaś masakra wiec zdecydowaliśmy sie na 2017 z takim terminem jaki My chcieliśmy ;) i juz sie pomału zaczęły wypełniać terminy na 2017.. co dla nas to jakiś szok może to tez kwestia tego jakich sal sie szuka :) a wiadomo każdy chce mieć piękna sale :) my odpowiedniej sali szukaliśmy chyba z 3 miesiące wiec tez nam to trochę zajęło ;)
My salę ogarnialiśmy w sierpniu czyli dokładnie 2 lata szybciej , termin mamy ten co chcieliśmy , ale już ciasno się robiło z miejscami . Dj, kamerzysta i fotografa w październiku załatwiliśmy i to w sumie najważniejsze rzeczy co były do załatwienia . W kościele się dowiadywaliśmy i podobno 3 miesiące przed ślubem się rezerwuję datę bo są też potrzebne papiery z urzędu. Wesele mamy w sali w Lublewie .
Proponuję spotkać się z księdzem wcześniej i poprosić go o wstępną rezerwację terminu, my tak zrobiliśmy i miałam komfort psychiczny :)
Mimo tego, ze na 9 m-cy przed ślubem gdy do niego przyszliśmy ksiądz mówił "spokojnie spokojnie, jest dużo czasu"

Później dowiedziałam się, że pojawiła się jedna para której bardzo zależało na godzinie 16, i zrezygnowali z tego kościoła tylko dlatego, ze my mieliśmy juz zaklepaną godzinę i musieli przenieść się do innego oddalnonego o kilka km...
A nasz kościółek był na małej wsi, wcale nie oblegany.

Moja koleżanka na 14 miesięcy przed ślubem chciała zarezerwować jeden z kościołów w gdyni i została jej godzina 13 lub 18 więc mało dogodna...
Ja właśnie mam ten problem ze będę miała ślub w innej parafii i muszę poprosić Proboszcza o zaświadczenie o zgodę trochę się tego obawiam..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
właśnie w czerwcu / sierpniu chcemy pójść do kościoła żeby poprosić o zarezerwowanie już daty strasznie mi zależy żeby to było w mojej parafii i w dobrej godzinie a nie chcę żeby właśnie była taka sytuacja.
obawiasz się pójść po zgodę do księdza? :)
haha przepraszam najmocniej ale nie rozumiem co Cię stresuje?? :D
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Słyszałam i czytałam rożne rzeczy ;) ze utrudniają nie chcą bo wiadomo kasa im ucieka chociaż nie ma prawa go nie wydać i czasem trzeba zapłacić i to sa rożne sumy każdy proboszcz ma swoje ''zasady" zależy od humoru dla mnie to chore płacić za ślub gdzie i tak w tym kościele go nie będę miała.. także sama dyskusja podnosi mi ciśnienie.
do góry