Widok

Mokry kaszel i nocne wymioty

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Moja córka męczy się już z katarem trzeci tydzień,dostała od pediatry sinupret od którego pojawiła się mega biegunka-teraz nifuroksazyd.
Ma katar gęsty raz przezroczysty raz żółty, dostaje ambroksol,ale poprawy nie ma.Po zaśnięciu,po pół godziny wymiotuje wydzieliną i dalej śpi ładnie.
Za godzinę znowu jadę do lekarza.Szkoda mi córki, nie dość,że nie ma apetytu to jeszcze musi być na lekkostrawnej diecie.
Macie jakieś doświadczenia?
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Przy kaszlu u maluchów wymioty są normalne, zwłaszcza przy mokrym - tak odkrztuszają flegmę i przynosi im to ulgę. Pół godziny po zaśnieciu - u nas zwykle też tak jest, oprócz tego rano.

Jakiejś specjalnej diety wtedy nie stosuję.

Ale trzy tygodnie? długo...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dietę ma ze względu na biegunkę.

Byłam u laryngologa, dostała antybiotyk do nosa, 5 dni kataru nie było, jak odstawiłam lek, katar wrócił
http://vaila.pl/
http://odbiorybudowlane.com.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
U nas było prawie 3 miesiące wirusek katar spływa dziecko kaszle ..tylko ze ona sie dusiła wręcz wymiotowała w nocy półprzytomna samą flegmą nie mogła kaszlu opanować. dwie noce spokojne potem kongo i tak cały czs osłuchowo czysta w koncu dostala 40 stopni gorączki ale i porządny antybiotyk i skierowanie do szpitala gdyby się dusiła... przeszło ...a potem porozmawiałam sobie z mamą z grupy małej z przedszkola dwójka jej dzieci to samo diagnoza trafna dopiero w akademi medycznej ...krztusiec ...niektórzy lekarze zapomnieli o tej chorobie szczepienie w 100% nie chroni, okazało się ze młoda miała to samo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
moj synek tez chodzi do przedszkola i generalnie jest zdrowy osłuchowo nic niema ale czasem w ciagu dnia zakaszle i delikatny katarek ma a w nocy ma czasem napady kaszlu i co jakis czas od kaszlu zwymiotuje tez to juz trwa jakis czas niby zdrowy ale ma taki dziwny kaszel juz sie zastanawialam czy to moze alergia czy co i sama nie wiem moze ten krzusiec ale skoro lekarz nic nie widzi
faktycznie teraz krztusiec coraz cześciej występuje warto spytac pediatre jeśli taki stan ciągnie się długo
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
podejrzewam ze biegunka jest od kataru.. katar nie spływa do nosa tylko tylna sciana gardła do zołądka i stąd wymioty.... możesz psikać do nosa dziecku solą (np disne mar) rozrzedza wydzielinę... podnieść materac (ale nie samą poduszkę tylko właśnie materac tak aby spać nawet w pozycji pólleżącej - pomaga oddychać)....powinno trochę ulżyć... i jak wymiotuje to niech wymiotuje wszystko, dopingować aby wszystko wyleciało.. nawet z nosa... jak tak miałam z synkiem przez pierwsze 5 lat zycia... teraz jest juz lepiej... miał podejrzany nawet refluks ale mu wszystko przeszło jak nauczył sie dobre wydmuchac i jak wykształciły sie zatoki...
a i jeszcze dawac lacidofi lbaby...
noo biegunka od kataru to napewno nie jest :-)
wtrace sie i zapytam o dobry syrop bez recepty na mokry kaszel dla 2 latki
image
jest... niestety....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka - jaką firmę polecacie? (69 odpowiedzi)

Hej! Jaka firmę przeprowadzkową polecacie?? Za dwa tygodnie mnie to czeka i chciałabym...

Dieta 1000 kcal- szukam dobrej i przejrzystej rozpiski produktów (34 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam się wziąć za siebie. Chciałabym spróbować spożywać ok. 1000-1200 kcal...

ładne meble dla dzieci "Meblik" (78 odpowiedzi)

Wczoraj byłam w fajnym sklepie z mebelkami dla dzieci. Bardzo mi się podobały i chyba skuszę się...

do góry