Widok

Mokry kaszel.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Cześć dziewczyny. Czy podawałyście swoim dzieciom flavamed w postaci tabletek musujących do rozpuszczania w wodzie? Zastanawiam się czy podac mojej prawie 3-letniej córce, czy może lepiej podać jej syrop.
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a nie lepiej zadzwonić do Waszego pediatry i zapytać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
własnie dzisiaj idziemy do lekarza i się zapytam ale chciałam wiedzieć czy wy dawałyście
image
image
na kaszel najlepiej działają INHALACJE - przerobiłam na 2 dzieci - starszy dostaje kaszel z byle powodu - wystarczy że sie pogoda zmieni - i szczerze, żadne syropy nie działają tak dobrze jak inhalacje - wystarczy inhalacja z samej soli fizjologicznej przez pare dni i po kaszlu
A czym najlepiej inhalowac? Moj ma zapalenie oskrzeli.
Mojemu maluchowi (4 miesiące) na zapalenie oskrzeli lekarka zaleciła Atrovent (8 kropli leku i 2 ml soli)...i po 2 dniach już nic w nie było słychać w oskrzelach :) Trochę kaszlu jeszcze zostało, więc teraz doleczamy się inhalacjami z samej soli. No i po każdej inhalacji obowiązkowo 10 min. oklepywania plecków (tego raczej dzieci nie lubią;/).
Moj ma juz drugi raz i dsostal antybiotyk. Pytalam czy moze byc atrovent i berodual ale powiedziala ze to za malo. Lekarka wymienila cos na litere M ale nie zapisala na kartce :(
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mucosolvan?
jak atrovent i berodual nie pomagają - my zawsze bierzemy PULMICORT - sterydowe ale jedyne po czym przechodzi - tydzień inhalacji po 3 razy dzienne i o kaszlu zapominamy
my na wieczny złobkowy kaszel dostalismy obecnie od alegrologa
flixotide do tuby do wziewów
buderin - krople do nosa
monkasta - do zucia na noc
inhalacja z soli + artowent ( juz na sie skonczyl wiec sama sol fizjologiczna ) x 2 dziennie
no i xyzal

dobrze działały inhalacje z pulmicortu ale to lek na ryczał z duza znizka ( cos ze 100 zł na kilka zł) wiec lekarze nie zawsze chca dawac..

to co napisałam u góry to leki alegrologiczne wiec nie wiem czy od zwykłago pediatry dostaniesz...
Wlasnie woriclam od lekarza. Podobno mucosolvan wzmaga katar, wiec jesli jest duzy, to lep[iej zrezygnowac.
Na Atrovent jest za maly (13 mcy) nie wspomnialam ze uzywal jak mial 3 mce ;)
No i zostalismy przy Berodual.
ja na wszelkiego rodzaju kaszle kupuję syrop prawoslazowy lub z babki lancetowatej - u nas najbardziej skutkują , jak kazel jest duszący dodatkowo podaję Sinecod na noc...

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Wycieczka w przedszkolu (46 odpowiedzi)

Córka ma mieć w piątek wycieczkę w przedszkolu, jadą autokarem do Pucka i Rzucewa. No i tak się...

jaki odkurzacz polecacie ? (25 odpowiedzi)

muszę kupić i nie rozglądałam się jeszcze, pomożecie co wybrać ?

Jak wyprawiacie urodziny dla dzieci? (27 odpowiedzi)

Witajcie! Jak bardzo hucznie obchodzicie urodziny dzieci? Głownie chodzi mi o to czy urządzacie...

do góry