Widok
Mojemu maluchowi (4 miesiące) na zapalenie oskrzeli lekarka zaleciła Atrovent (8 kropli leku i 2 ml soli)...i po 2 dniach już nic w nie było słychać w oskrzelach :) Trochę kaszlu jeszcze zostało, więc teraz doleczamy się inhalacjami z samej soli. No i po każdej inhalacji obowiązkowo 10 min. oklepywania plecków (tego raczej dzieci nie lubią;/).
my na wieczny złobkowy kaszel dostalismy obecnie od alegrologa
flixotide do tuby do wziewów
buderin - krople do nosa
monkasta - do zucia na noc
inhalacja z soli + artowent ( juz na sie skonczyl wiec sama sol fizjologiczna ) x 2 dziennie
no i xyzal
dobrze działały inhalacje z pulmicortu ale to lek na ryczał z duza znizka ( cos ze 100 zł na kilka zł) wiec lekarze nie zawsze chca dawac..
to co napisałam u góry to leki alegrologiczne wiec nie wiem czy od zwykłago pediatry dostaniesz...
flixotide do tuby do wziewów
buderin - krople do nosa
monkasta - do zucia na noc
inhalacja z soli + artowent ( juz na sie skonczyl wiec sama sol fizjologiczna ) x 2 dziennie
no i xyzal
dobrze działały inhalacje z pulmicortu ale to lek na ryczał z duza znizka ( cos ze 100 zł na kilka zł) wiec lekarze nie zawsze chca dawac..
to co napisałam u góry to leki alegrologiczne wiec nie wiem czy od zwykłago pediatry dostaniesz...