Widok

Monitor oddechu a szumiś

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej Mamusie,
Szukam opinii, czy tzw. Szumiś wpływa na pracę monitora ruchu/oddechu. Znalazłam tylko info, że wentylator w pokoju może wpłynąć na pracę monitora, tak samo przeciąg oraz wszelkie zabawki, które się ruszają. Czy Szumiś porusza się, wibruje czy coś innego? Monitor ruchu/oddechu to rzecz niezbędna,z użycia której na pewno nie zrezygnujemy. Szumisia zapowiedzieli dziadkowie, ale zastanawiam się nad sensem zakupu. Co myślicie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

I nic ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pytanie dość nietypowe. Najbardziej wiarygodną odpowiedź powinnaś uzyskać od producenta monitora oddechu, którego używasz.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Albo napisz do producenta szumisia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mam odpowiedz z serwisu, że wszystk co się rusza nie powinno znajdować się w łóżeczku, gdyż urządzenie jest bardzo czułe i może wyłapywać fałszywe ruchy zabawki. Dystrybutor Szumisia i whisbear milczą. Wpadłam na pomysł przeprowadzenia testu, muszę tylko pożyczyć Szumisia :)

Szumiś się nie rusza, ma w środku tylko szumiący głośnik :) Miałam i jedno i drugie i nie było problemu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałam jedno i drugie w łóżeczku i nic się nie działo, żadnego problemu. Szumiś szumiał, monitor kontrolował oddech dziecka i działało na pewno, bo jak młodego wyciągaliśmy to włączały się alarmy.
Nie wiem co tam miałoby zakłócać.

A szumiś się rusza? :D :D

Ja wyjęłam ten mechanizm z maskotki, ułożyłam go w drugim końcu łóżeczka i nie było opcji przy takim maluchu, żeby cokolwiek sie ruszało poza dzieckiem.
Potwierdzam, Szumis w trybie szum z biciem serca oszukuje mój babysense 7

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (11 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

Atopowe zapalenie skory (13 odpowiedzi)

Czego uzywac do pielegnacji?? Co podawac a czego nie do jedzenia??

biznes - jaki ?? (22 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry