Widok

Mówicie do Teściów Mamo i Tato???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Ja jestem już 5 miesięcy po ślubie i nie mogę się przełamać, normalnie szok. Mówię cały czas do nich bezosobowo, mój mężuś już się denerwuje tym, co mam zrobić??? A jak to jest u was?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mówię "mamo i tato" choć z początku było bardzo ciężko. Wychodzę z załóżenia, ze rodzicow ma sie tylko jednych. Ale moi Tesciowie nie chcieli by nazywac ich inaczej. Z kolei moi rodzice widząc, ze moj Michal tez ma z tym problem-sami zaproponowali mu by mowil im po imieniu. Mysle, ze to dobre rozwiazanie. szacunek zawsze jest i pozostanie, bo przeciez to rodzice Ukochanego/nej, a nie ma sztucznosci i wymuszania :))

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja sie wlasnie zastanawiam jak to bedzie z nami...Moj Rafał do moich na pewno powie "mamo i tato", mieszka z nami i ma rewelacyjny kontakt z moimi rodzicami:):) natomiast ja czuje ze szybciej powiem do tescia tato niz do tesciowej mamo, choc oboje sa dla mnie dobrzy ii mili ...ja w sumie nawet nie wiem czy Tescie beda sobie zyczyli aby do nich mowic Mamo Tato...

image
ja sie do moich rodzicow zwracam na ty - nei jest to brakiem szacunku mojej strony, tylko tak mnie nauczyli i wole te forme niz mamo, czy mama moglaby podejsc - to dla mnei jakies takie sztuczne
wlasnei te druga forme mam dla tesciow ;)
choc do tesciowki mowie mamunia a jej to odpowiada :))

ja mówię pani i pan i chyba dłuuuuuuuuuugo potrwa zani coś się w tej sprawie zmieni, bo szczególnie tesciowej strasznie nie lubię

po slubie nic sie nie zmieni, pewnie powie że mam mowić mamo, ale ani mysle tak zrobic, nie i koniec, przez gardło mi to nie przejdzie

oj perelko ja tez bede miala z tym ogromny problem

do góry