Widok

Może i głupie ...

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
O nasza córeczke staralismy sie dlugo , nie moglam zajsc. Po nocach płakalam ze nie moglam .
Po 2 latach zaszłam , boże jaki to byl cudowny dzien , i kolejne , i cala ciąża , nie moglam sie doczekac. Bardzo dbalam o siebie , zeby tylko nie stracic .
Malutka ładnie rosla , ja malo tylam , normalnie . przez 8 msc 10 kg , taki maly brzuszek , a malutka juz wtedy okolo 2.5 kg.
Na poczatku grudnia sie zaczely problemy , cukrzyca baardzo wysoka , ciaza zagrozona , szpital , insulina.
W szpitalu tydzien , nauka podawania insuline jak to stwierdzili . Po wyjsciu ze szpitala + 4 kg , wow pomyslalam o co chodzi.
Zmienilam diete na lekko strawna , bez weglowodanow itp , zeby cukier byl w normie . Udawalo sie , 3 razy dziennie insulina .
I kontola u lekarza , znow +4 kg , przez nie cale 2 tyg , jedzac praktycznie to co zawsze.
I tak do konca ciazy , na kg nie zwracalam uwagi , gdy polozna wazyła.
Wjezdzajac na porodowke +23 kg ;o pomyslalam skad one sie wziely .
Przez 8 msc tylko 10 kg , a miesiac przyszlo az 13 kg , brak rozstepow ( jedyny plus)

Teraz po 6 msc od porodu , nie moge na siebie ptrzec , niby zadnyc zwisow nie mam , ale brzuch zostal jak w 6 msc ciazy , widoczny.
Od poltora miesiaca ćwicze intensywnie , biore l-karnityne i stosuje normalna diete , brak slodyczy ziemniakow itp . 5 posilkow dziennie , 3-4 litry wody , duzo ruchu.
A waga spadla o 1 kg ;(
Kiedys po nocach ryczalam bo nie moglam miec dziecka , teraz rycze bo wygladam jak słon , nienawidze swojego ciala.
Mąż ok , piekna cudowna.
Ale ja zle sie czuje , juz nie wiem sama co robic.
Moze to przez to ze @ u mnie brak , jeszcze ani razu od porodu .
Od samego poczartku nie karmilam piersia , bo poprostu nie moglam a tak bardzo chcialam ;(
Naturalnie nie urodzilam , tylko przez cc ;(
I ta cholerna blizna , czerwona jak rak , niby po 6 msc miala sie zagoic i pieknie wygladac.

Moze i glupie .. moze i ja glupia , ale najlepiej w domu nie wychodzic , bo gdzie do ludzi . Patrza sie na mnie dziwnie , no tak , z malym dzieckiem w wozku i kolejny brzuch z przodu.
Eh.

Domyslam sie ze beda glupie komentarze.
Napisalam bo gdzies musialam napisac , zeby pozbyc sie zlych emocji z siebie .
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6
hej tez miałam problem z wagą po porodzie do roczku małej.Miałam z tego powodu doła i to jakiego....Po pierwsze zadbaj o siebie, zeby mąż czuł że dbasz i jestes atrakcyjna dla niego. Po drugie idz do ginka i zbadaj hormony-u mnie tak było. W duzej mierze miałam zaburzenia hormonalne i noe moglam schudnać. Powinnnas mieć już okres skoro nie karmisz. Po drugie chodz na basen na maksa-3 razy w tyg ,poza tym sa super cwiczenia na brzuch w silowniach-tez z nich korzystałam, do tego 6weidera, krem ujędrniający--dobry np elancyl ( niezbyt tani,ale działa cuda).
L karnityna spala tłuszcz w całym organiżmie,a Ty musisz popracować nad mięsniami brzucha. Same tabletki cudów nie zdziałają. Musisz też dalej mieć dietę.

Dobrze, że napisałas na forum bo nie jesteś sama z takim problemem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a na blizny plastry sutricon-poczytaj opinie w necie, są rewelacyjne
Za szybko i za dużo chcesz na raz :)
Po dwóch ciążach wiem z doświadczenia że najwięcej przybiera się przez ostatnie 2 miesiące:) u mnie obie ciąże +20 kg i w pakiecie rozstępy wyglądające jak pożar na brzuchu.
Ćwiczenia i racjonalne odżywianie na pewno przyniosą efekt, ale to się z dnia na dzień nie dzieje. Małymi kroczkami, nie myśląc o tym za bardzo, stopniowo dojdziesz do celu.
Co do blizny po cc to się na razie nie przejmuj. U mnie pierwszej już nie widać bo na jej miejscu jest druga :)Po 11 miesiącach jest cieniuteńka kreseczka niewiele ciemniejsza od koloru skóry.

Ciesz się tym, że masz cudownego męża i córeczkę, że jest piękna pogoda, nie skupiaj się na swoich nieszczęściach, a wszystko pomału dojdzie do normy. Pół roku to wcale nie jest długo. Za kolejne pół już nie będziesz pamiętać o tym co Cię teraz martwi :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
mamusia - l-karnityne pije , nie faszeruje sie tabletkami.
Co do dbania o siebie , dbam , zawsze łądny skromny makijaz , nic nie zmienilam co do ubioru jedynie rozmiar.
Dziekuje za podpowiedz z tymi hormonami.
Wizyte u gin mam dopiero za 3 tyg.

Na silownie mnie nie stac , zajmuje sie córki AZS , i cala alergia ktora ma lataniem po prywatnych lekarzach bo ci z NFZ , szkoda gadac .

Dlatego cwicze w domu , z Ewa chodakowska ona skupia duza uwage na brzuch. Myśle ze 70 brzuszkow dziennie nie jest malo .

Dziekuje dziewczyny za dobre slowo :*
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
zamiast brzuszków rob 6weidera, dużo lepsze i szybsze efekty. ja dzięki niej ma super brzuszek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
zamiast brzuszków rob 6weidera, dużo lepsze i szybsze efekty. ja dzięki niej ma super brzuszek...........................

Dziewczyno ty pomyśl co piszesz.
Zastanów się czy tak od razu wykonywałaś te ćwiczenia?

Najpierw autorka wątku niech poćwiczy z Chodakowską ,zwiększa intensywność ćwiczeń,zadba o stałe posiłki . Potem może trenować 6weidera.
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
6miesiecy po porodzie to juz chyba mozna pocwiczyc, to w koncu nie 6tygodni. Tak ja zaczełam od 4miesiąca cwiczyc, bo tez nie mialam ani kasy ani sily na silownie.
mamusinka nie chodzi o czas ,lecz o kolejność ćwiczeń.
Na pewno są tu bardziej kompetentne osoby niż ja ,które się znają
na fitnessie ,ale zdecydowanie odradzam "katowanie się" weiderem.

Droga autorko wątku ,skoro o siebie dbasz ,ćwiczysz ,mąż kocha
bądź tylko cierpliwa
BAJKOWO ,przebrania, zabawa i rozrywka dla dzieci i dorosłych.
Pilotów 3 ,Gdańsk-Zaspa , www.jolka-fasolka.pl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
wiesz co, po dwóch ciążach i obserwacjach znajomych stwierdzam,że: różnie bo różnie ale większosć kobiet wraca do swojej wagi czasem po i 2 latach ale udaje się. Coś tam zostaje lekko wiszące tego się nie uniknie. Czasami są też jakieś predyspozycje genetyczne. Moja mama ze mną przytyła też ponad 20 kg i jest szczupłą osobą- raczej nie ćwiczyła nigdy. Ja też się w ogólę nie gimnastykuję a zeszło mi samo choć przy drugiej ciąży to dłużej trwało a przytyłam ok 12 to trochę mniej. Fakt ponoć do ok 15 kg to się prędzej samo zrzuci niż 20 ale bądź dobrej myśli, staraj się dbać o siebie-ładnie się ubrać, pomalować- mimo niezadowolenia z wagi kupuj te większe ale ładne ubrania. Mąż na ciebie inaczej patrzy jak piszesz i tego się trzymaj!
z jednej strony Cię rozumiem, bo jak każda kobieta chcesz dobrze wyglądać ale z drugiej strony....
ja też rodziłam przez cc - blizna - jak pewnie u każdej - jest, smaruję NoScar (plastry były dla mnie za drogie) i widzę efekty, ja wprawdzie schudłam i po 6 m-cach ważyłam mniej niż przed ciążą ale brzuch ...

lekko obwisły i widoczne rozstępy, blizna a jak patrzę na siebie w lustro to widzę kobietę w której ciele dojrzewał przez 9 miesięcy mały cud i chociaż nie wyglądam tak jak bym chciała to nie widzę słonia tylko mamę i jak patrzę na moją córkę to jestem dumna i Ty też bądź dumna, przede wszystkim z siebie - mimo niełatwych przeżyć udało Ci się donosić ciążę i wydać na świat malutką idealną istotkę.
A ciało... to tylko ciało... nie znam kobiety która nie miała problemów z fizycznością po ciąży. Daj sobie czas - widać, ze jesteś zawzięta, robisz co mozesz i czekaj cierpliwie na efekty. Na dziecko czekałaś ponad dwa lata. na spadek kg też możesz :)
Będzie dobrze.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
jeśli jesteś na fejsie to poszukaj Ewy Chodakowskiej. Powodzenia!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
ja tez polecam Ewę Chodakowska ,pomimo braku systematyczności zauwazyłam efekty :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja też przytyłam 20 kg w drugiej ciązy i zostało mi do zrzucenia całe 10!. Od miesiąca chodzę na fitness 2 razy w tygodniu i staram się zachowywać zasady diety niełaczenia (w wekendy sobie troche odpuszczam). Póki co zeszło 2,5-3 kg. Proponuję, abys porozmawiała z mężem, powiedz ze źle się czujesz w swoim ciele i potrzebujesz wsparcia w postaci zagwaratowania opieki nad córką przez 2, 3 godzinyw tygodniu, plus prezent w postaci karnetu na fitness czy basen etc. Trzymam kciuki, pozdrawiam i łączę się w duchu odchudzających młodych mam ;-)
Wszystko wróci do normy w ciągu roku.Nie objadaj się słodyczami ,no może kostką czekolady.Noś majtki wyszczuplające.Po za tym miej wszystko w nosie .Spaceruj z dzidziusiem z podniesioną głową ,bo nie każdy może mieć taki skarb.
Ja po półtorej miesiaca chodakowskiej mam brzuch lepszy niż przed ciążą, naprawdę polecam! Jej metamorfozy na fb powalają, w dodatku za darmo, naprawdę polecam i trzymam kciuki!!
witaj ja jestem 10 miesiecy po porodzie i jeszcze niedawnomialam brzuch ze mysleli ze znowu zaszlam ale juz go stracilam.rada?
codziennie rano i wieczorem po 10 brzuszkow.i po brzuchu ani sladu.nie panikoj.jedni szybko gubia inni musza troche poczekac

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

otworzyć firmę ?? (38 odpowiedzi)

Hej! Pewnie część pomyśli, o co ona pyta na tym forum, ale... jedno z drugim ma wiele wspólnego....

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry