Widok

Może macie jakiś pomysł jak odzyskać zgubiony PIT 11 ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Potrzebuję do becikowego ,a niestety nie mam go już i nie wiem w jaki sposób go teraz dostać...
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
może w pracy wystawią jakiś d*plikat
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
W tym okresie pracowałam tylko na śmieciowe umowy przez pośrednictwa pracy -.-
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a kto wystawiał pita? te pośrednistwo/a pracy? jak tak to do nich idź, powinni Ci wystawić d*plikat, ewentualnie się z Tobą umówią na termin odbioru :)
image image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
tak ,pośrednictwo. Biura tych firm są na jakiś wygwizdowiach daleko ode mnie, a ja teraz jestem uziemiona z małym synkiem -.- sama bym jeszcze jakoś dojechała pociągami/autobusami ,ale nie mam go z kim zostawić ;/
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
no to może zadzwoń i się zapytaj czy wysla ci pocztą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wiem tylko nie pamiętam dokładnie, że można do becikowego jakieś zaświadczenie z urzędu skarbowego dostać. Może zadzwoń i podpytaj.
Dzwoniłam.. kazali mi pisać na @ już 3 wiadomości do nich wysłałam i cisza...

Do becikowego jest potrzebne zaświadczenie o dochodach z US , ale do tego chcą jeszcze pit 11 żeby wyliczyć miesięcznie ile się miało ... porażka..
image
us powinien miec te pity 11
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Byłam w US złożyć specjalny wniosek o wydanie tych pitów 11 ale powiedziano mi , że tego nie można zabrać jedynie pit 37... gdzie czytałam ,że pracodawca wysyła pity 11 do mnie jak i do US no ale niestety...
image
A może Ci wydadzą w US ksero PITa 11 potwierdzone za zgodność z oryginałem?
wcześniej własnie chciałam kopię , a nie oyrginał i lipa
image
Co ci dokładnie jest potrzebne z PIT-11 , PiT-37 wypełniasz na podstawie PIT-11 więc może on ci wystarczy.
image
oni tego potrzebuja zeby wyliczyc dochody w poszczegolnych miesiacach ,ktorych sie pracowalo... a na pit 37 jest kwota ogólna ;/
image
Mylisz sie co do us.
Zloz wnioske na pismie o wydanie kserokopii PIT-11. Jedynym twoim kosztem bedzie zaplacenie za kserokopie. Ja cos takiego dostala bez prblemu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Pit-11 ma tylko skarbówka i twój pracodawca, innej możliwości nie ma. Skoro skarbówka nie chce dać, musisz męczyć pracodawcę. W tym celu możesz zadzwonić, poprosić panią z którą rozmawiasz o podanie imienia i nazwiska i męczyć ją dwa razy dziennie:)
image
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Byłam , chciałam to złożyć . Gdy Pani ,która mnie przyjmowała zobaczyła,że chodzi o pit 11 powiedziała , że nie ma takiej możliwości. Byłam w II US w Gdyni
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Wyślij tę samą prośbę listem poleconym (do US) za potwierdzeniem odbioru, będzie musiała Tobie uzasadnić na piśmie powód odmowy wydania kserokopii pitu lub udaj się ponownie i powiedz, że będziesz zmuszona kontaktować się z Panią listownie może to coś da :)?

Druga możliwość - męczenie babeczki z biura pracy tymczasowej, nic więcej chyba nie możesz zrobić...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Na PIT 11 nie ma podanych okresów w jakich się pracowało.
Zakład pracy musi mieć kopię PITów 11.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przeprowadzka- jaka firma? (43 odpowiedzi)

Jak w temacie, macie sprawdzona i niezbyt droga firme do przeprowadzek?Moze jakis forumkowy maz...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

Odkurzacz samojezdny - robot - opinie (72 odpowiedzi)

Czy ktoś ma takie cudo ? Czy to w ogóle działa. Chciałam dziś kupić ale sprzedawca stanowczo mi...

do góry