Widok

Może pomożecie, szukam wózka o konkretnych cechach...

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Szukam spacerówki, ale takiej żeby:
- była lekka (do góra 10 kg)
- miała piankowe koła
- miała podnóżek, na którym większe dziecko może trzymac nóżki
- ma duże koła dobre do jazdy po nierównym terenie ("telepaki" w ogóle nie wchodzą w grę)
- ma skrętne przednie koła (choć nawet niekoniecznie)
- jeżeli przednie koła są skrętne ich odległość od siebie musi być duża, żeby wózek bez problemu mieścił się na podjazdach (ok. 35 cm)
- ma duży kosz na zakupy
- już całkiem fajnie by było gdyby budkę mozna było naciągać bez żadnego oporu/ograniczenia
- super by było żeby hamulec był w rączce (nie przy nodze)
- i jeszcze żeby nie była droga (do 500-600 zł)

nie musi się składać do małych rozmiarów
rączka nie musi być przekładana

Jest coś takiego? W sklepach z wózkami mówią, że mam za duże wymagania i taki wózek nie istnieje ;) Przeszukałam cały internet i znalazłam takie 2: Bebetto Magelan i Anmar Ceed.
Może ktoś mi pomoże....

Pozdr :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ehhh gdyby nie cena to namawiałabym Cie na ten wózeczek Maclarena:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1773&
sama mam ich parasolkę i jest rewelacyjna a na jesien mam bardzo podobnego trójkołowca (gdyby nie to ze dostałam trójkołowca wczesniej to pewnie kupiłabym ten z linka tylko jakis uzywany) ...
ale popatrz sobie na trojkolowce typu jogger - maja lekka konstrukcje, super koła na kazda nawierzchnie i sa lżejsze niż ich odpowiedniki na czterech kółkach. A prowadzi sie je tak samo jeśli nie lepiej - nie ma problemu na podjazdach bo leśli nie chcesz aby dziecko bylo głową w dół to i tak wciągasz wózek po podjeździe a nie pchasz :)
ooo my mamy tej firmy tylko inny model bo z pompowanymi kołami i jest genialny:
http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1529&
eh, nie nie nie, nie może być trójkołowo, odpada kompletnie, napisałam, że muszą być 2 przednie koła w dużej odległości od siebie zeby mieścił sie na podjazdach, nie mam zamiaru wciągać wózka tyłem po tych naszych schodach, bo sie zaoram, schodów sto, a podjazd stromy (wiec przodem z podniesionym kołem też nie dam rady), już testowałam, nie ma szans
mam teraz wózek 4 kołowy co sie mieści na podjazdach i go normalnie wpycham, jest o niebo lepiej niż jak sie wciąga, ale jest za cięzki i troche sie zaczyna psuć wiec rozglądam sie za czyms innym
KOL SOBIE BARDZO CHWALI MAMAS&PAPAS ARIA.
tylko kolka nie takie terenowe ale jej przezylo dwoje dzieci, czasem razem na jednym wozku teraz jeden ma 5 lat drogi 2 i nadal sie sprawuje dobrze.
Oj, faktycznie wymagania masz duże ale to normalne, gdy się jest na początku drogi przy kupowaniu wózka ;) Potem dostępna oferta handlowa weryfikuje te wymagania i wybiera się cechy najważniejsze, godząc się na brak innych. Ehhh, całe życie te kompromisy... ;))))
no tak, to byłby już mój 4 wózek, wiec wiem czego chcę, już sie nie naciągne ani na klekota ani na 3 koła
Ja mialam mutsy transporter z piankowymi kolami (z tylu i bylam meeega zadowolona. Wazyl okolo 8 kg i prowadzil sie super, bo mial duze kola. Naprawde polecam.
moze ten
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-graco-ultima-plus-playgro-i1891107422.html
tyle , że koła nie są piankowe ale to chyba pikuś :-)
x-lander xa,mam i jestem zadowolona,bude sie otwiera na dwa sposoby albo do oporu albo normalnie,mam swoj na sprzedaz oceanik.
zerknij na alegro
Ola, a w jakiej cenie masz na sprzedaż? Samą spacerówkę? Bo mnie sama spacerówka by interesowała....
Daria mam sama spacerowke plus spiworek i torbe,wlasnie z nudow bo jestem w trasie sprawdzilam ile chodza po alegro uzywki to tak po 600,700 ja mojego oddam za 600 do malej negocjacji bo ma naderwany koszyczek na dole,na gwarancji,wozio ma 11 miesiecy
http://allegro.pl/x-lander-wozek-spacerowy-xa-spiworek-folia-prze-i1891667778.html
troche drogo jak za samą spacerówkę, na allegro spacerówka + gondola kosztują 600-700 zł, zastanowię sie jeszcze

Wszystkie te kryteria (co do jednego) spełnia wózek Peg Perego Uno. Używany można kupić za 300-400 zł w bdb stanie a to jest wózek nie do zajechania wiec myślę, że sie opłaca. Mam właśnie ten wózeczek i jestem zadowolona. Rozstaw przednich kół to 37 cm i na każdy podjazd wjeżdża. Do tego wszystkiego ma przekładaną rączke, budke naciąganą na maksa i hamulec przy rączce a nie przy nodze! I jeszcze na dodatek chwytak na butelkę i tackę dla dziecka którą można ściągnąć :)
i składa się do małych rozmiarów
a kosz na zakupy jest naprawdę duży i na dodatek zamykany (przymykany)
Ola a mogę prosić o real zdjęcia na mejla? agniesia_0984@wp.pl
image
image
Aga fotki jutro bo wracam z Niemiec i mam daleko do domu,a w tym laptopie nie mam fotek wozia
ja widziałam kiedys cos swietnego bylo to w zoo, babka miala wózek w sumie powiedzmy 4 kołowy, miala wyciagane siodelko jakby od dolu i byl to rower! wózko - rower! siadala i pedałowała z maluchem, pozniej schowala siodełko , i nikt by nie powiedzial ze to rower, tylko wypasny wózek, Super sprawa, ktos wie o co mi chodzi?
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
poszukałam i mam! http://www.elitebaby.pl/pl/Strona-glowna
Teraz pomnóż to przez nieskończoność, rozciągnij na wieczność, a będziesz miał pojęcie o czym mówię.
taaa, tylko takie cudo kosztuje jakieś 3 tysie
3 to uzywane nowe najprostszy model 6koa, ale takie cos super sprwa. Mozna wyeliminowac korzystanie z srodkow komunikcji miejskiej prawie do 0 jak by policzyc ile sie wydaje w ciagu 2lat na przejazdy to moze ten wozek by nie wyszedk az tak duzo che che; :))
Ok, to czekam :)
image
image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

ksiadz nie chce doposcic mnie jako chrezstnej!!! (101 odpowiedzi)

witam wszystkich! i prosze o rade,bo juz sama nie wiem co mam robic:(moja siostra poprosila...

nnt. Kredyt gotówkowy - proszę o radę (23 odpowiedzi)

Czy ktoś z Was brał może w ostatnim czasie kredyt gotówkowy (ok 30tys.) i mógłby się podzielić...

do góry