Widok

Msze dla dzieci

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Gdzie w Gdańsku lub okolicach są msze dziecięce, które są naprawdę dla dzieci? Najlepiej w godzinach 9-9:30 :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Pruszczu Gdańskim, w parafii Podwyższenia Krzyża Świętego w auli są msze dla przedszkolaków, o 12:00. Typowa masza dla dzieci, dzieci śpiewają, chodzą, bawią się. Kazanie wygląda tak, że ksiądz siada na podłodze przed ołtarzem i rozmawia z siedzącymi wokół maluchami. Godzina nie pasuje, i od Gdańska kawałek ale polecam :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co dziecko torturować mszami?
Do dzisiaj mam traumę po tych głupotach. Do wiary kościół nie jest potrzebny. Jest wręcz zbędny.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 26

W gdańsku wrzeszczu u Jezuitów na ul. Mickiewicza jest msza dla dzieci na godzinę 12.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam kosciol pw.sw.Brata Alberta na Przymorzu o godz.12.Msza jest rewelacyjna,przedszkolaki siedza sobie na dywaniku przed oltarzem i moga sie czuc swobodnie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na Mickiewicza tez bywalam z synem i moge polecic tyle ze do Alberta mamy blizej.

12.30 Parafia NMP na Przymorzu "Okrąglak" dolny kościół - zawsze jesteśmy , dzieci na koniec mszy dostają zagadki za których rozwiązanie w następnym tygodniu losowane są drobne nagrody więc mają dodatkowa "atrakcję"

Gdańsk Jasień B. Doroty z Mątów masz dla przedszkolaków 10:45 dolny koścó, 12:00 dla dzieci szkolnych - gorny kościół.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kościół ojca Pio na przemyskiek
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Ja polecam Pallotnow na Skłodowskiej-Curie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ja również polecam Pallotynów na ul.M.c. Skłodowskiej, Msza o 11 jest dla przedszkolaków, są dla nich piosenki, oraz słowa Księdza dostosowane dla maluchów,moje dziewczynki 3 i 5lat chodzą od 2 lat i nie wyobrażają sobie innej niedzieli. Masz trwa około 30 minut. Gorąco polecam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

to nie jest odpowiedź do wątku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Również polecam par. Św. Brata Alberta ! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeszcze św. Jakub przy ul. Opackiej w Oliwie, parafia katedralna. Na 1030 jest msza dla dzieci wczesnoszkolnych, na 1200 dla przedszkolaków. I naprawdę jest dla przedszkolaków!
Dzieci często biorą że sobą instrumenty muzyczne i brzdąkają. Polecam.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Już naprawdę trzeba mieć sprany mózg, ociężały umysł, może jakąś nerwicę dodatkowo czy inny defekt psychiki, zero pozytywnych wzorców z domu rodzinnego, brak wyobraźni...
żeby tracić w praktyce PÓŁ jedynego dnia wolnego, na kościół i jeszcze katować tym dziecko.
Przecież można pójść na rower, na pieszą wycieczkę, poczytać książki, a choćby i w łóżku poleżeć, zrobić cokolwiek ciekawego, nie wiem... wypad do innego miasta, zamiast tak sobie dowalać jakimś pseudoobowiązkiem.
Ludzie, doprawdy, odważcie się powiedzieć sobie wprost że to jest niepotrzebne i wam, i dzieciom.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23

A jak będziesz potrzebować pogrzebu, komunii dla dziecka, to pierwsze co, to będziesz leciał do księdza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

No i dostanę cennik, będzie transakcja handlowa. Tak robię, dla tradycji.
A tobie się wydaje że w formie abonamentu trzeba płacić, cotygodniowym na tacę? A wiesz, że choćby dewota mieszkał w kościele, to go za darmo nie pochowają?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

Ale zdaje się nie o tym jest wątek? Dziewczyna pyta, gdzie znaleźć fajną mszę dla dzieci. Ty sobie idź na pieszą wycieczkę w niedzielę, ona chce iść do koscioła z dziećmi. Przeszkadza Ci to? Niech każdy robi, co lubi i uważa za słuszne.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Do komuni nie trzeba posłać dziecka, a pogrzeb musi się odbyć. Np. świecki.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

Jak odzyskać kaucję za mieszkanie? (12 odpowiedzi)

Witam. Wynajmowałem mieszkanie, wpłaciłem kaucję 2500zł, po wyprowadzeniu się właściciel zaczął...

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

do góry