Widok

Mucofluid kto miał ?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Mam problem - lekarz znów przepisał nam Mucofluid na rozrzedzenie wydzieliny w nosku u dziewczynek, ale już dwa razy wydałam sporo pieniędzy (1 opakowanie kosztuje 30 zł, więc dla mnie dużo) i za każdym razem po 3-4 psiknięciach przestawał działać :/ tzn nie chciał lecieć z atomizera :/ nie wiem czy się zapychał, psuł czy mam po prostu pecha. Zaznaczam, że po każdym użyciu płukałam końcówki gorącą wodą (zgodnie z info w ulotce- płukać raz na tydzień, ja robiłam to częściej, a i tak przestawało działać). Nie wiem może robię coś źle, może ktoś z Was może mi coś doradzić, bo chyba znów zdecyduje się na ryzyko i zakupie ten lek- bo niestety znów jest nam potrzebny.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nam też po kilku psiknięciach nie działał ,poproś w aptece niech ci doradzi bo lekarze jak się uprą jednego leku to w kółko....pamiętaj że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień:) więc nie wydawaj kasy na jakieś cuda z apteki...kup zwykłą sól fizjologiczną i nawilżaj nosek:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj to właśnie drażni mnie najbardziej... te mity odnośnie kataru... u dorosłego faktyczni może trwa i tydzień . U moich dzieci każdy katar powoduje zapalenie oskrzeli lub płuc ponieważ trwa powyżej 3 tygodni. Z takim długotrwałym katarem walka jest bardzo ciężka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też się tak zdarzyło w przypadku Mucofluidu. Fajnie działa, ale jakieś felerne te atomizery ma. A czy takie rzeczy nie podlegają reklamacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja nic innego nie napisze,u nas to samo...
My używamy często ale nie mieliśmy takiego problemu nigdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my też często używamy i nigdy nam się nie zdarzyło. Chyba mam szczęście :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez ma i tez nie mam żadnego problemu z nim :)
faktycznie ten atomizer lubi sie zapychac, ja robie tak, ze zdejmuje ten psikacz, nalewam troszke wody, po czym ustami z calej sily staram sie przedmuchac go, wystarczy "przepchniecie"kilku kropli wody przez ujscie i znow dziala
Zostaw paragon i złóż reklamację. Ja mam taki problem z Pronto, dwa sprzątania i psikacz zepsuty.
image
Ja ostatnio myślałam, że już mi się skończył a za jakiś czas spróbowałam i znowu psiknął :) A dość długo już to opakowanie mamy otwarte.
Kasiu od pazdziernika czekam na rozpatrzenie reklamacji.... porażka :-( na razie jednak sie wstrzymalismy z kupnem tego leku bo dziewczynom już zdecydowanie lepiej :)
image
image
Jak minęło 14 dni, to reklamacja automatycznie jest uznana za uzasadnioną.

Mam ten sam problem. 3dni podziałało i zapchał sie że nie chce leciec wogole bez względu jaka nasadka czy bez....
totalny badziew!

ostatnio również kupilam Mucofluid , w domu po otwarciu opakowania, okazalo się że jest całkiem rozlany, na podstawie paragonu bez problemu wymienilam go w aptece, może w przypadku zapychania tez apteka uwzględni reklamację ? Uważam że jak najbardziej powinni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Permanentny ból głowy.. :( (44 odpowiedzi)

Od jakiś 2-3 tygodni permanentnie boli mnie głowa. Dzień w dzień, przez większość czasu. Zawsze...

Gdzie w góry z dzieckiem na wakacje-miejsca godne polecenia (177 odpowiedzi)

Jak co roku chciałabym pojechać na urlop w góry. Byle nie do Zakopanego- tam byłam już wiele...

Adwokat- rozwód- podział majatku (63 odpowiedzi)

Szukam bardzo dobrego adwokata z trójmiasta, który zajmuję się rozwodami i podziałem majątku....

do góry