Widok

Mucofluid kto miał ?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mam problem - lekarz znów przepisał nam Mucofluid na rozrzedzenie wydzieliny w nosku u dziewczynek, ale już dwa razy wydałam sporo pieniędzy (1 opakowanie kosztuje 30 zł, więc dla mnie dużo) i za każdym razem po 3-4 psiknięciach przestawał działać :/ tzn nie chciał lecieć z atomizera :/ nie wiem czy się zapychał, psuł czy mam po prostu pecha. Zaznaczam, że po każdym użyciu płukałam końcówki gorącą wodą (zgodnie z info w ulotce- płukać raz na tydzień, ja robiłam to częściej, a i tak przestawało działać). Nie wiem może robię coś źle, może ktoś z Was może mi coś doradzić, bo chyba znów zdecyduje się na ryzyko i zakupie ten lek- bo niestety znów jest nam potrzebny.
image
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
nam też po kilku psiknięciach nie działał ,poproś w aptece niech ci doradzi bo lekarze jak się uprą jednego leku to w kółko....pamiętaj że katar leczony trwa 7 dni a nie leczony tydzień:) więc nie wydawaj kasy na jakieś cuda z apteki...kup zwykłą sól fizjologiczną i nawilżaj nosek:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oj to właśnie drażni mnie najbardziej... te mity odnośnie kataru... u dorosłego faktyczni może trwa i tydzień . U moich dzieci każdy katar powoduje zapalenie oskrzeli lub płuc ponieważ trwa powyżej 3 tygodni. Z takim długotrwałym katarem walka jest bardzo ciężka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mi też się tak zdarzyło w przypadku Mucofluidu. Fajnie działa, ale jakieś felerne te atomizery ma. A czy takie rzeczy nie podlegają reklamacji?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
no to ja nic innego nie napisze,u nas to samo...
My używamy często ale nie mieliśmy takiego problemu nigdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
my też często używamy i nigdy nam się nie zdarzyło. Chyba mam szczęście :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja tez ma i tez nie mam żadnego problemu z nim :)
faktycznie ten atomizer lubi sie zapychac, ja robie tak, ze zdejmuje ten psikacz, nalewam troszke wody, po czym ustami z calej sily staram sie przedmuchac go, wystarczy "przepchniecie"kilku kropli wody przez ujscie i znow dziala
Zostaw paragon i złóż reklamację. Ja mam taki problem z Pronto, dwa sprzątania i psikacz zepsuty.
image
Ja ostatnio myślałam, że już mi się skończył a za jakiś czas spróbowałam i znowu psiknął :) A dość długo już to opakowanie mamy otwarte.
Kasiu od pazdziernika czekam na rozpatrzenie reklamacji.... porażka :-( na razie jednak sie wstrzymalismy z kupnem tego leku bo dziewczynom już zdecydowanie lepiej :)
image
image
Jak minęło 14 dni, to reklamacja automatycznie jest uznana za uzasadnioną.

Mam ten sam problem. 3dni podziałało i zapchał sie że nie chce leciec wogole bez względu jaka nasadka czy bez....
totalny badziew!

ostatnio również kupilam Mucofluid , w domu po otwarciu opakowania, okazalo się że jest całkiem rozlany, na podstawie paragonu bez problemu wymienilam go w aptece, może w przypadku zapychania tez apteka uwzględni reklamację ? Uważam że jak najbardziej powinni.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Kiedy przekłuwałyście córkom uszka ??? (153 odpowiedzi)

Chodzi mi o wiek maluchów. Widziałam różne opinie, że lepiej do roku, inny, że na rok, a jeszcze...

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

budowa domu czy mieszkanie?? przekonajcie mnie!! (137 odpowiedzi)

witam, wiem ze niektóre forumki budują własne domy za miastem, inne mieszkają w centrum miasta....

do góry