Widok

NAUKI!!

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
jakiś czas temu któraś z forumek mówiła, że wybiera się na nauki weekendowe. Jeśli zagląda tutaj to proszę o relację i może wiesz kiedy odbędą się następne :) dzięki na info :)

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

hej UB, ja mam nauki weekendowe w soboty od 17 do 19 lub 20, które sa super interesujące, bez gadania o kalendarzykach, sluzach itd. Polecam gorąco w Gdyni u Jezuitów.
Wysłałam odpowiedz na priv
dzięki :)

ilka,ja tez poprosze Twoja opinie o tych naukach:)

niestety najbliższe takie weekendowe nauki są dopiero w kwietniu :(((( czyli właściwie już po naszym slubie :(((( to chyba jednak troszkę za późno ;)

One są super, ale UB dowiedz się czy nie ma przypadkiem szybciej tych samych nauk, ale w formie 9 spotkań, bo ja właśnie w takich uczestniczę. Przypuszczam, że te będa robic szybciej, aniżeliw kwietniu,ale to trzeba sie już u nich dowiedzieć. W każdym bądx razie każdemu polecam, kto jeszcze bardziej chce poznac swoją druge połówkę i przekonać się że faktycznie decyzja, która się podjęło jest najlepszą. Właśnie na tych naukach dowiedziałam się co we mnie mój narzeczony sobie najbardziej ceni, co lubi, co chcialby abym w sobie zmieniał, napisał do mnie równiez swój pierwszy list miłosny. Te nauki sa rewelacyjne.
no tak ale my mamy taką pracę, że nas często w weekendy nie ma. Jeszcze jeden jakoś byśmy wygospodartowali ale 9 to już graniczy z cudem ;) ech szkoda bo się napaliłam ;) pódę do Mikołaja a może ktoś tam chodzi albo chodził, albo się wybiera teraz??

a jaki jest adres parafii gdzie sie t nauki odbywaja bo chetnie bym sie tez tam wybrala...

Ignacjańskie Centrum Formacji duchowej,
ul. Tatrzańska 35, Gdynia

tel 620 69 09
cześć, opinia jest w wątku http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=64857&t=64857
Ogólnie-polecam
my chodzimy teraz do Mikołaja na nauki,mamy problem być w każdy wtorek dlatego byliśmy na 1 i 4 spotkaniu a 2 i 3 musimy jakoś nadrobić w kolejnych miesiącach:(
Nie porywają mnie te nauki,Katechumenat był duuuzo ciekawszy:)ale co zrobić...
Oprócz tych 4 tygodni nauk trzeba jeszcze zaliczyć poradnię rodzinną(3spotkania),mozna na miejscu(tylko wtedy więcej się płaci)albo gdzieś u siebie.
ale numer a kiedy chodziłaś na katehumenat?? bo my też chodziliśmy 2 ostatnie lata teraz jakoś nam już czas nie pozwala :(((

Chodzilismy razem o ile dobrze rozszyfrowałam wasze inicjały:) Łukasz w te Święta Wielkanocne przyjmował Komunię i później Bierzmowanie.
W tym roku juz nie chodzimy bo Łukasza często nie ma w tygodniu,siedzi w Warszawie,dlatego też ciężko nam zjawiać się na naukach przedmałżeńskich.
Radzę Wam zacząć powoli te nauki bo potem jeszcze trzeba poradnictwo a to trochę zajmie.
Ja wolę mieć już to załatwione bo potem i tak będzie jeszcze dużo załatwiania,dojdzie urządzanie mieszkanka itp:)
no my idziemy w ten wtorek :) ale fajnie że się tutaj spotykamy :) a ślub w Mikołaju? czy gdzieś indziej? :)

no i przedewszystkim kiedy :) a kto prowadzi te nauki? aha i czy trzeba się jakoś zapisać bo my to tak na żywca chemy pójśc .... <:)

My już kiedyś się spotkałyśmy na tym forum:) http://forum.trojmiasto.pl/read.php?f=11&i=65000&t=60527
Mikołaj 22 kwietnia 15.00
Na te nauki nie musicie się zapisywać czy coś,możecie iść śmiało.Prowadzi je o.Bogusław,jest dość specyficzny,zresztą zobaczycie:)
Mnie troszkę zaszokował na 1 spotkaniu jak parę razy powiedzial,że "on tego k..stwa nie może znieść" i inne takie,było troszkę politykowania...
Ale jest w porządku.
To może się spotkamy na 2 spotkaniu o ile nam się uda zjawić:)
ale numer ;) heh to jeszcze wam termin podkradliśmy ;)jakoś tak myślałam że będzie fajnie......chciałam iść na takie weekendowe ale najwcześniejszy termin to 22 kwiecień ;) troszkę za późno ;)

do góry