Widok

NETIA - czy ktoś ma ? proszę o opinie.

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Jak w tytule ;))

Wczoraj był u nas konsultant i mąż zgodził się na podłączenie, oczywiście mamy jeszcze szansę aby zrezygnować - czekamy na telefon potwierdzający.

Na necie jest sporo opinii ale nie znalazłam żadnej z okolic trojmiasto, może któraś z Was użytkuje od nich telewizję i internet i może coś na ten temat powiedzieć ?
Będę bardzoo wdzięczna ;))
image

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
moi rodzice mają kablówkę , telefon + internet bezprzewodowy - działa OK ale jak byś chciała coś załatwiac potem u nich w obsłudze klienta na telefon to masakra ... nie łatwo tez doprosić się przyjazdu technika w razie problemów .... trzeba mieć mocne nerwy ..ale ogólnie jest Ok
ktoś jeszcze miał jakieś doświadczenia ? ;)
image

ja miałam ale zrezygnowałam. często zdarzało sie, że nie było sygnału w telefonie i nie można było się nigdzie dodzwonić. do szału mnie to doprowadzało, bo z tel. korzystała moja babcia która z nami mieszka. komórka sie nie posługuje więc wzieliśmy jej tel. stacjpnarny.
Podpisując umowe przedstawiciel pięknie zamydłał nam oczy, że przyjdzie monter i nam wszystko pięknie podłączy w dogodnych dla nas godzinach. a co się okazało to dostaliśmy paczkę z modemem, telef. i radź sobie sam. konfiguracja laptopów, podłączenie telef. we własnym zakresie. jak zadzwoniliśmy do biura obsługi klienta to powiedzieli, ze nikt do nas nie przyjedzie. jak chcemy to możemy zadzwonić do techników i oni nam służa pomocą. oczywiście za połączenie się płaci a na połączenie czeka się wiekami...dzwoniliśmy z komórki bo telefon stacjonarny oczywiście głuchy i nigdzie nie dało się dodzwonić.
my poradziliśmy sobie z podłączeniem i konfiguracją sami ale jakby zamówiła to osoba starsza albo taka która się nie zna to by z tego nie skorzystała nawet.
Umowa sie skończyła i podziękowałam im bo nic nie dało się nigdy załatwić ani dodzwonić do obsługi.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
jak chcesz internet, to zauwaz w umowie zapis o predkosci przesylu danych.
Jest tylko napisane,ze lacze do....
Nie ma nigdzie podanej mininalnej predkosci.....
o dokładnie, my nigdy nie mieliśmy takiej prędkości netu na ile była umowa. mieliśmy miec 25 a ledwo było 5 :/
mam internet, nie polecam, predkosc fatalna (coraz gorsza), na infolinii pracuja totalni deb...e, a mam rozeznanie bo dzwonilam tam wielokrotnie z powodu bardzo czestych awarii netu
nie chce mi sie rozwijac tematu, ale generalnie dno, reklamy z Kotem maja tylko fajne
wlasnie skonczyla nam sie umowa i szukamy czegos innego, bo nie dosc ze placimy jak za zboze to jakos beznadziejna
Nie polecam,

Urządzenia mają chińskie, wieszają się i zacinają. Miałem przez 2 lata ale router sobie w sklepie kupiłem.
Telefon to też jakiś badziewny voip, jakbyś przez komórkę rozmawiał ze słabym zasięgiem.
Uwolniłem się od tej firmy i kamień spadł mi z serca.
mamy w firmie w której pracuję - telefon stacjonarny + internet
masakra... klienci narzekają że nie mogą się dodzwonić, często nie ma żadnego sygnału w słuchawce, internet często się zawiesza, są jakieś błędy w komunikacji modemu z komputerem

nie polecam

Powiem Ci szczerze, że najlepiej będzie jak poczytasz sobie opinie na jakiś portalach opiniotwórczych tego typu http://opinie.info.pl/opinie/netia/127 . Akurat tutaj masz właśnie opinie o netii. Mam nadzieję, że to rozjaśni Ci trochę w głowie :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Dobry ortodonta (32 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

szukam niani Redłowo Wzgórze św. Maksymiliana (7 odpowiedzi)

Witam, poszukuję niani na okres wakacji dla dwójki dzieci, Syn jest samodzielny i w lipcu będzie...

Kartony do przeprowadzki ! PILNE!!! (116 odpowiedzi)

Dziewczyny pomóżcie...w piątek czeka mnie przeprowadzka, a jeszcze nie mam kartonów. Potrzebuje...

do góry