Widok
NFZ raz jeszcze-proszę o pomoc
Dziewczyny, az wstyd sie przyznac, ale nie zmienilam jeszcze w NFZ nazwiska na nowe i teraz moje pytanie:
czy musze jechac do oddziału NFZ czy wystarczy jesli zglosze to w mojej przychodni i oni to zglaszaja dalej??? Nie wiecie jak to dokladnie wyglada??
No i o ile bede musiala jechac do NFZ to czy zalatwiaja to od reki, czy trzeba czekac??
Pozdr.
Justi
czy musze jechac do oddziału NFZ czy wystarczy jesli zglosze to w mojej przychodni i oni to zglaszaja dalej??? Nie wiecie jak to dokladnie wyglada??
No i o ile bede musiala jechac do NFZ to czy zalatwiaja to od reki, czy trzeba czekac??
Pozdr.
Justi
Ja nie zmieniłam jeszcze książeczki RUM, ale kiedyś zmianiałam ze względu na adres zamieszkania i musiałam się udać do NFZ. Babka wzięła ode mnie dowód osobisty (do wglądu) i musiałam mieć RMUA za ostatni miesiąc. Także nie wiem czy takie rzeczy w przychodni załatwisz.
Cokolwiek w życiu robisz, nie ma większego znaczenia. Ale ważne jest, żeby to robić
Witam jestem studentką, a moi rodzice są emerytami z czego ojciec prowadzi jeszcze swoją działalność gospodarczą. Chciałam wymienić książeczkę RUM na nową ale jak się w praktyce okazało to nie takie proste... Jakie dokumenty potrzebuję? Dodam że nie mam żadnej legitymacji ubezpieczeniowej bo się uczę. Bardzo proszę o pomoc!