Widok

NIEBEZPIECZNA SZCZEPIONKA EUVAX PODAWANA PIERWSZEJ DOBIE ŻYCIA!!!

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
WItam,
piszę, bo jestem oburzona tym, że podaje się noworodkowi szczepionkę zawierającą rtęć, zaraz po porodzie. Nie zdawałam sobie sprawy, że noworodek otrzymuje w szczepionce euvax taką ilość rtęci, która 83-krotnie przekracza normy. Gdybym o tym wiedziała wcześniej, nie zaszczepiłabym mojego synka, ale dopiero teraz zaczęłam interesować się szczepieniami zwłaszcza MMR. Poczytajcie sobie, to naprawdę ciekawe, ale też przerażające, że w Polsce jest tyle szczepionek zawierających rtęć, która może powodować autyzm,ADHD,padaczkę itp.Na 2-3 stronie jest artukuł profesor, która robiła badania na temat związku szczepień a autyzmu. http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/217-nie-truj-dziecka-szczepionkami
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 8
o jaaaaaaaaa to nie moze byc prawda
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6
to niestety prawda :-((((( też nie wierzyłam jak czytałam artykuł pani profesor.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5
temat powraca jak bumerang...
szczepić źle, nie szczepić też źle...
i bądź tu mądry
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Coś w tym musi być :-(
Syna zaszczepiłam za skojarzone 6w1 i dwa tyg temu na pneumo i sama nie wiem czy dobrze.

Małą zaszczepiłam 5w1 i nie mogę zmienić ale na Pneumo zaszczepię dopiero jak skończy 3 latka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Jak już wyżej napisane, szczepić źle nie szczepić też źle.
Mam koleżankę która ma w rodzinie chłopca z autyzmem i również uważają, że to od szczepionek.
Sama już nie wiem,m ale nie dajmy się zwariować, szczepionki są od xx lat, a autyzm występuje w niewielu przypadkach
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts

Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5
Tak tyle,że my byliśmy szczepieni starymi szczepionkami i było ok. A teraz jak są nowocześniejsze i ulepszone to nie zawsze bezpieczniejsze
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
szczepionki są od wielu lat -to się zgadza..ale kalendarz szczepień się zmienia..i być może kiedyś było mniej szczepień w 1 roku życia dziecka.... a poza tym szczepionki 5 w 1 czy tez 6 w 1 są stosunkowo "nowe" i nie do końca jeszcze wiadomo, jakie wywołają konsekwencje... jak ja powiedziałam pediatrze że chcę szczepionkę dtpa zamiast dtp to w ogóle zrobiłą wielkie oczy...że oni takowej nie mają itp..a ostatecznie wypisała receptę - i mówi-że może uda mi się kupic gdzieś taką szczepionkę...a udało sie bez najmniejszych problemów... na moje pytanie odn szczepionki na żółtaczkę bez rtęci - równiez powiedziała, że nie ma innej.... a ja z miła chęcia kupiłabym sama juz tę szczepionkę...takze wielu pediatrów w temacie szczepionek nie jest "na bieżąco"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
polecam stronę: http://szczepienia.prv.pl - wiele ciekawych informacji....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
My zrobiliśmy pierwsze szczepienie, kiedy synek miał 2,5 miesiąca. Z tymi szczepionkami to zgroza....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
moja szwagierka również zaszczepiła swoje dzieci bliżnieta dzieci w tej chwili maja 4 lata od 3 lat maluszki cierpia na AUTYZM,tego nie da sie opisac,byc moze z choroby nigdy nie "wyjdA" DODAM,ze rodzenstwo zdrowe,był szereg badań robili równiez badania w Szwecji oczywiscie na własną rękę,winowajaca SZCZEPIONKA!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 7
Z tego co sie orientuję obecnie światowa medycyna nie zna odpowiedzi na to, skąd bierze się autyzm i można go jednoznacznie stwierdzić, dopiero gdy dziecko skończy 2 lata.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
autyzm jest spowodowany uszkodzeniem mózgu. czasami jest to od urodzenia, ale w wielu przypadkach szczepionki w których jest rtęć są winowajcami. Zdecydowałam się nie szczepić synka na MMR, nie są to choroby śmiertelne, a autyzm jest nieuleczalny. Żałuję tylko że nie wiedziałam wcześniej o euvaxie, który zawira rtęć. zabroniłabym go szczepić w szpitalu i już, ale teraz to za późno :-( przy drugim dziecku napewno nie zaszczepię. niestety konsekwencje szczepiń czasami wychodzą dopiero po latach.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6
i jeszce jedno. większość stron na temat szczepień są sponsorowane przez koncerny farmaceutyczne i nie wierzyłabym temu co tam piszą. wiadomo, że zależy im na jak największej sprzedaży.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 5
Dziewczyny a co to jest to MMR ?
Tak oznaczona jest szczepionka na odrę,świnkę i różyczkę
image
image

image
dziewczyny,pytanie,czy tuz po narodzeniu dziecka,rodzic może zabronic szczepic dziecko? jak to wyglada w praktyce,należy napisac jakies pismo???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Agusia czyli to ta 5w1??
http://www.mmrthefacts.nhs.uk/resources/pdf/polish.pdf
image
image

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

gdzie pole maków?? (10 odpowiedzi)

witam, marzy mi się sesja w makach, w zeszłym roku pamiętam że jak się jechaŁO do Sobieszewa to...

prywatny dentysta (25 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

do góry