Widok
NIEBEZPIECZNA SZCZEPIONKA EUVAX PODAWANA PIERWSZEJ DOBIE ŻYCIA!!!
WItam,
piszę, bo jestem oburzona tym, że podaje się noworodkowi szczepionkę zawierającą rtęć, zaraz po porodzie. Nie zdawałam sobie sprawy, że noworodek otrzymuje w szczepionce euvax taką ilość rtęci, która 83-krotnie przekracza normy. Gdybym o tym wiedziała wcześniej, nie zaszczepiłabym mojego synka, ale dopiero teraz zaczęłam interesować się szczepieniami zwłaszcza MMR. Poczytajcie sobie, to naprawdę ciekawe, ale też przerażające, że w Polsce jest tyle szczepionek zawierających rtęć, która może powodować autyzm,ADHD,padaczkę itp.Na 2-3 stronie jest artukuł profesor, która robiła badania na temat związku szczepień a autyzmu. http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/217-nie-truj-dziecka-szczepionkami
piszę, bo jestem oburzona tym, że podaje się noworodkowi szczepionkę zawierającą rtęć, zaraz po porodzie. Nie zdawałam sobie sprawy, że noworodek otrzymuje w szczepionce euvax taką ilość rtęci, która 83-krotnie przekracza normy. Gdybym o tym wiedziała wcześniej, nie zaszczepiłabym mojego synka, ale dopiero teraz zaczęłam interesować się szczepieniami zwłaszcza MMR. Poczytajcie sobie, to naprawdę ciekawe, ale też przerażające, że w Polsce jest tyle szczepionek zawierających rtęć, która może powodować autyzm,ADHD,padaczkę itp.Na 2-3 stronie jest artukuł profesor, która robiła badania na temat związku szczepień a autyzmu. http://ciekawnik.pl/dzieci-i-my/217-nie-truj-dziecka-szczepionkami
Coś w tym musi być :-(
Syna zaszczepiłam za skojarzone 6w1 i dwa tyg temu na pneumo i sama nie wiem czy dobrze.
Małą zaszczepiłam 5w1 i nie mogę zmienić ale na Pneumo zaszczepię dopiero jak skończy 3 latka
Syna zaszczepiłam za skojarzone 6w1 i dwa tyg temu na pneumo i sama nie wiem czy dobrze.
Małą zaszczepiłam 5w1 i nie mogę zmienić ale na Pneumo zaszczepię dopiero jak skończy 3 latka
Marcelinka 28.11.2009, Dominik 20.11.2005
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Moje dzieci są dla mnie sensem życia, są całym światem :)
Jak już wyżej napisane, szczepić źle nie szczepić też źle.
Mam koleżankę która ma w rodzinie chłopca z autyzmem i również uważają, że to od szczepionek.
Sama już nie wiem,m ale nie dajmy się zwariować, szczepionki są od xx lat, a autyzm występuje w niewielu przypadkach
Mam koleżankę która ma w rodzinie chłopca z autyzmem i również uważają, że to od szczepionek.
Sama już nie wiem,m ale nie dajmy się zwariować, szczepionki są od xx lat, a autyzm występuje w niewielu przypadkach
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
szczepionki są od wielu lat -to się zgadza..ale kalendarz szczepień się zmienia..i być może kiedyś było mniej szczepień w 1 roku życia dziecka.... a poza tym szczepionki 5 w 1 czy tez 6 w 1 są stosunkowo "nowe" i nie do końca jeszcze wiadomo, jakie wywołają konsekwencje... jak ja powiedziałam pediatrze że chcę szczepionkę dtpa zamiast dtp to w ogóle zrobiłą wielkie oczy...że oni takowej nie mają itp..a ostatecznie wypisała receptę - i mówi-że może uda mi się kupic gdzieś taką szczepionkę...a udało sie bez najmniejszych problemów... na moje pytanie odn szczepionki na żółtaczkę bez rtęci - równiez powiedziała, że nie ma innej.... a ja z miła chęcia kupiłabym sama juz tę szczepionkę...takze wielu pediatrów w temacie szczepionek nie jest "na bieżąco"
polecam stronę: http://szczepienia.prv.pl - wiele ciekawych informacji....
moja szwagierka również zaszczepiła swoje dzieci bliżnieta dzieci w tej chwili maja 4 lata od 3 lat maluszki cierpia na AUTYZM,tego nie da sie opisac,byc moze z choroby nigdy nie "wyjdA" DODAM,ze rodzenstwo zdrowe,był szereg badań robili równiez badania w Szwecji oczywiscie na własną rękę,winowajaca SZCZEPIONKA!!!
autyzm jest spowodowany uszkodzeniem mózgu. czasami jest to od urodzenia, ale w wielu przypadkach szczepionki w których jest rtęć są winowajcami. Zdecydowałam się nie szczepić synka na MMR, nie są to choroby śmiertelne, a autyzm jest nieuleczalny. Żałuję tylko że nie wiedziałam wcześniej o euvaxie, który zawira rtęć. zabroniłabym go szczepić w szpitalu i już, ale teraz to za późno :-( przy drugim dziecku napewno nie zaszczepię. niestety konsekwencje szczepiń czasami wychodzą dopiero po latach.