Widok
NIESAMOWITE FORUM!
Musze Wam wyznac cos, o co jeszcze jakis czas temu bym siebie nie podejrzewala. Moj slub odbedzie sie 20 sierpnia w Sopocie, juz za 11 dni... Zaczelam tu zagladac w marcu, mieszkam poza Trojmiastem wiec forum wydalo mi sie potencjalnie dobrym zrodlem informacji na tematy slubno-weselne. I takim sie w pewnym sensie okazalo. Na poczatku bylam troche "przerazona" zargonem jakiego uzywaja tu niektore (jeszcze)panny typu: mezusie, raczusie, paznokietki (akrylowe/zelowe!! - nic o tym ani nie wiem ani sie nie dowiem) itp, i stwierdzilam ze to nie moj swiat. Poza tym jestem pewnie starsza od wiekszosci forumowiczek. Ale wracajac do tematu - to forum okazalo sie narkotykiem dnia codziennego - zagladam tu conajmniej raz na godzine i stwierdzam ze cos ze mna nie tak :) Przegladam nawet posty ktore mnie w ogole nie interesuja (np o dlugosci welonu, o zamku w Rzucewie, o "bardzo dobrym fotografie") i okazuja sie one niesamowite. Teraz to juz naprawde nie moge doczekac sie mojego slubu, bo mam nadzieje ze moze mi w koncu przejdzie ustawiczna ochota na zagladanie tutaj :) W kazdym razie dziekuje wszystkim za smieszne, glupie, ciekawe, zalosne, praktyczne, serdeczne, zlosliwe, pomocne i cyniczne wypowiedzi i rady. A wszystkim obecnym i przyszlym mezatkom zycze wszystkiego tego o czym na tym marzyly... :)
Ja zagladam na forum miej wiecej od 2 -3 tygodni i tez musze stwierdzic ze juz jestem uzalezniona:)), co kilka godzin sprawdzam czy moze ktos cos nowego ciekawego napisal!!
Dzieki forum poznalma tyle fajnych miejsc gdzie mozna zrobic wesele, o ktorych w zyciu nawet nie slyszlam.
Mieszkam w Warszawie ale nie wyobrazam sobie zycia i slubu w tym miescie poniewaz jestem zaczarowana gdanskiem,morzem i takim spokojem tego miasta ktorego w warszawie brakuje.
Mam przy okazji do was pytanie czy slub powinien odbyc sie tam gdzie mieszka panna mloda,bo wszycy mysla ze zrobimy slub w warszawie !!
I prawde mowiac nie rozumiem ????
Jeszcze dokladnie nie wiemy kiedy sie pobierzemy moze to nastapic nawet za 2 lata poniewaz nie jest tak prosto nagle sie przeniesc do innego miastai jeszcze rok studiow:/
Jestem pewna ze jak juz nastapi ten dzien to bedzie to niezwykly slub i wesele dzieki wszytkim pomyslom o ktorych sie tu dowiedzialam ( Np ksiega gosci lub woreczki z migdalam ) na zadnym weselu jeszcze czegos takiego nie wiedzialam!!
Dzieki forum poznalma tyle fajnych miejsc gdzie mozna zrobic wesele, o ktorych w zyciu nawet nie slyszlam.
Mieszkam w Warszawie ale nie wyobrazam sobie zycia i slubu w tym miescie poniewaz jestem zaczarowana gdanskiem,morzem i takim spokojem tego miasta ktorego w warszawie brakuje.
Mam przy okazji do was pytanie czy slub powinien odbyc sie tam gdzie mieszka panna mloda,bo wszycy mysla ze zrobimy slub w warszawie !!
I prawde mowiac nie rozumiem ????
Jeszcze dokladnie nie wiemy kiedy sie pobierzemy moze to nastapic nawet za 2 lata poniewaz nie jest tak prosto nagle sie przeniesc do innego miastai jeszcze rok studiow:/
Jestem pewna ze jak juz nastapi ten dzien to bedzie to niezwykly slub i wesele dzieki wszytkim pomyslom o ktorych sie tu dowiedzialam ( Np ksiega gosci lub woreczki z migdalam ) na zadnym weselu jeszcze czegos takiego nie wiedzialam!!
No proszę proszę... a zdawałoby się, że Wawa to takie swiatowe centrum wszystkiego ;-) ale to miło, że aż ze stolicy do nas zaglądasz :-)
A w ogóle to Jesteś z Trójmiasta? czy planujecie się ot tak przeprowadzić? Jeśli to drugie, to gratuluję odwagi :-)
Ja natomiast jestem zakochana w Warszawie. W ogóle chciałabym mieszkać w jakiejś metropolii, bo Gdańsk jest tak naprawdę pięknym miastem, ale to taki zaścianek wielkiego świata.
Co do Twojego pytania: to oczywiście, że nie. Może kiedyś tak było, ale teraz robisz gdzie chcesz.
My np. nie robimy ani w mojej parafii, ani w parafii mojego narzeczonego. W sumie to też w innym mieście, bo nie w Gdańsku, a w Sopocie! :-)
Pozdrawiam!
A w ogóle to Jesteś z Trójmiasta? czy planujecie się ot tak przeprowadzić? Jeśli to drugie, to gratuluję odwagi :-)
Ja natomiast jestem zakochana w Warszawie. W ogóle chciałabym mieszkać w jakiejś metropolii, bo Gdańsk jest tak naprawdę pięknym miastem, ale to taki zaścianek wielkiego świata.
Co do Twojego pytania: to oczywiście, że nie. Może kiedyś tak było, ale teraz robisz gdzie chcesz.
My np. nie robimy ani w mojej parafii, ani w parafii mojego narzeczonego. W sumie to też w innym mieście, bo nie w Gdańsku, a w Sopocie! :-)
Pozdrawiam!
Pozdrawiam
Alice -mężatka :-)
Alice -mężatka :-)
Ja jestem z Wawy a Tomek z Gdanska:)
I oboje wolimy mieszkac w Gansku juz poczynilismy pierwsze kroki w zwiazku z zakupem mieszkania we Wrzeszczu:)
Poza wszystkimi urokami trojmiasta to oczywiscie ceny u was sa o wiele nizsze nie umowiac o weselu ale nawet o cenach mieszkania!!!
A tam to wielkie miasto nic ciekawego:) ciagle korki,wszedzei tłumy:)
moze teatrow i imprez kulturalnych troche wiecej niz u was a tak to nic ciekawszego:)
I oboje wolimy mieszkac w Gansku juz poczynilismy pierwsze kroki w zwiazku z zakupem mieszkania we Wrzeszczu:)
Poza wszystkimi urokami trojmiasta to oczywiscie ceny u was sa o wiele nizsze nie umowiac o weselu ale nawet o cenach mieszkania!!!
A tam to wielkie miasto nic ciekawego:) ciagle korki,wszedzei tłumy:)
moze teatrow i imprez kulturalnych troche wiecej niz u was a tak to nic ciekawszego:)
No to i ja sie przyznam ze jak tu zajrzalam pierwszy raz to postukalam sie w glowe i pomyslalam ze piszecie tu o takich blachostkach i szczegolach a zapominacie o tym co najwazniejsze... hehehe! Sledzilam co sie tu dzieje i kibicowalam jakiejs osobie ktora Was krytykowala bo uwazalam ze miala racje. Najbardziej mnie dziwilo ze nie pytacie o rade przyjaciolek, kolezanek czy kogos z rodziny a osoby ktorych nigdy na oczy nie widzialyscie. Wydawalo mi sie dziwne ze spedzacie tu tyle czasu i tlumaczylam sobie ze chyba nie macie nic innego do roboty. No i smieszyly mnie tickery, ktore wydawaly mi sie bardzo dziecinne. Teraz sama tu zagladam jak tylko mam chwilke czasu i tez czytam prawie wszystko. Sama nie wiem skad ta zmiana.
Bardzo podoba mi się to forum , znalazłam na nim wiele odpowiedzi na temat ksiąg gości , podzienkowań, kwiatów, fryzur i wszystkiego co dotyczy ślubu .... jak co zaplanować i gdzie się udać, nawet kupiłam sukienkę z trójmiasta za pomoca tego forum , a jestem z okolic Szczecina. I bardzo często zaglądam tu aby dowiedziec się jak przygotowują się do tego dnia inni. Jestem bardzo wdzięczna za wszystkie wasze pomysły jakie zamieszczacie na forum!!! Pozdrawiam i życzę wszystkim dużo szczęścia!!!
m@gda78
Faktycznnie, ja już też wpadłam w "trans forumowy", zaglądam tutaj co chwile i już mnie to zaczyna irytować. W pracy - forum, w domu-forum. Już mój ukochany się nabiją, że dodałam sobie forum bezpośrednio do ulubionych, bo inaczej zbyt dużo czasu straciłabym na klikanie w odpowiednie zakładki :)))))) I choć ślub i wesele mamy w kujawsko-pomorskim (mieszkamy w Gdańsku) to bardzo wiele cennych informacji wyłuskałam z wątków.
Pozdrowienia dla więcej i mniej (ja należę do tych) udzielających się !!!
Pozdrowienia dla więcej i mniej (ja należę do tych) udzielających się !!!