Widok
ja wczoaj kupilam smoczek TRÓJPRZEPŁYWOWY a dotychczas zawsze dostawał z buteleczki i smoczka TOMME TIPPE ktore maja specyficzny wyglad... i ten nowy jakos mu nie podpasował... hm...
dzis podam 3 miarki... :) Dziekuje.
A ile teraz dzieciąto Twoje ma?
i z jakiego powodu karmiłas/karmisz innym mleczkiem?
dzis podam 3 miarki... :) Dziekuje.
A ile teraz dzieciąto Twoje ma?
i z jakiego powodu karmiłas/karmisz innym mleczkiem?
Fabian dostaje NUTRAMIGEN z racji tego ze ma nietolerancje laktozy... objawiala sie tym ze byl strasznie nerwowy przy cycku, szarpal sie , prezył... kupa byla wodnista i strzelista...
Na poczatku zalecili odciaganie pierwszych 10 ml mleka... ale pozniej to nie przynosilo korzysci.. wiec przeszlismy calkowicie na butle...
Skad jestes ze tak zapytam, Aniu ;D
Na poczatku zalecili odciaganie pierwszych 10 ml mleka... ale pozniej to nie przynosilo korzysci.. wiec przeszlismy calkowicie na butle...
Skad jestes ze tak zapytam, Aniu ;D
:)
tak skaza to inaczej alergia na białko mleka krowiego - u mojego syna trwało to do ok. 8-10 m-ca choc pierwszy nabiał zaczęłam stopniowo podawac jak miał 6 m-cy. Na samym początku był na Nutramigenie ale przeszliśmy na Bebilon Pepti bo lepszy był w smaku a alergia nie dawała szczególnie mocnych oznak. Miał szorstką skórę , w zgięciach pod kolanami i w zgięciach rąk takie czerwone placki suche i chropowate czasem swędzące. Skórę mocno nawilżałam i smarowałam. jakoś przeszło - nie było tak tragicznie , do roku większość dzieci z tego wyrasta :-)
nabiał w postaci masła, tych potępianych przez mamy danonków (od czasu do czasu) jogurty naturalne z powkładanymi osobiście owocami typu maliny itp. twarozki ze smietaną ze szczypiokiem .. ale wszystko stopniowo od 6-go m-ca , udało się bez problemów jak miał rok kupiłam normalne mleko Nestle Junior i podałam - było O.K. Potem jadał juz wszystko sery żółte , twarozki homogenizowane - tylko w wieku 2 lat całkowicie przestał pic mleko i do dzis go nie pije.