Widok
Moja Zuzia dostawala to mleko przez ok tydzień. Na początku pila dobrze i kolki jej przeszly, ale chyba po tygodniu wrócily z taką silą jak jeszcze nigdy. tedy przeszliśmy na Bebilon Pepti plus Sab Simplex i kolki ustąpily. Mala nadal ulewa, ma już 5 miesięcy, ale dobrze przybiera, więc pediatra mowi, że taki juz jej urok i samo minie.
wiesz co ja bym chętnie odkupiła tylko zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało bo po tym mleku Hania dużo ulewa i jak na razie żadnej poprawy nie ma. Pediatra powiedziała że jeżeli to nietolerancja to problem rozwiąże się szybko.
Więc zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało i w piatek dam ci znać. Bo jeżeli to mleko też nie pomaga to bez sensu żeby mała je piła a pije je dlatego bo jej dosładzam glukozą , wiem że to nie jest dobre ale jeść musi
Więc zobaczę jeszcze jutro jak to będzie wyglądało i w piatek dam ci znać. Bo jeżeli to mleko też nie pomaga to bez sensu żeby mała je piła a pije je dlatego bo jej dosładzam glukozą , wiem że to nie jest dobre ale jeść musi
Mleko jest na receptę, refundacja 50 %, mleko ma obrzydliwy smak, ale nim podasz je znowu dzieku, zmień swoje nastawienie co do tego mleka, dziecko wyczuwa to ;P, powinno zaakceptować ten smak. Z ciekawostek tylko w PL jest to mleko apteczne, np. w USA kupisz je w kazdym markecie i jest przeznaczone dla dziecki z kolką. Jeżeli dziecko jest uczulone na mleko krowie (laktoza) to beblion pepti moze nie pomóc, gdyż zawiera śladowe ilości latozy
My też mamy avent 1 i się niestety od czasu do czasu zapychają. Wtedy malutka się wierci. To z resztą słychać, że nic nie przełyka a w miejscu dziurki jest najczęsciej biala plamka od pokarmu. Mieszam zawsze dokladnie, jednak zdarza się czasem jakaś malutka grudka nierozpuszczona.
My radykalnie przeszliśmy na Nutramigen, nie było potrzeby mieszania pokarmów.
My radykalnie przeszliśmy na Nutramigen, nie było potrzeby mieszania pokarmów.
a może spróbuj powolutku ją przestawiać?
My tak robilismy - najpierw mieszaliśmy z poprzednim mlekiem - bebilon ha - najpierw np. na 6miarek mleka - 4bebilonu+2nutramigenu,na następny dzień pół na pół i tak powolutku aż do całkowitego przejścia na nutra.
To straszne świństwo i dzieci nie chcą za bardzo pić - nie dziwię się;-)
Ale u nas taka metoda podziałała
My tak robilismy - najpierw mieszaliśmy z poprzednim mlekiem - bebilon ha - najpierw np. na 6miarek mleka - 4bebilonu+2nutramigenu,na następny dzień pół na pół i tak powolutku aż do całkowitego przejścia na nutra.
To straszne świństwo i dzieci nie chcą za bardzo pić - nie dziwię się;-)
Ale u nas taka metoda podziałała
Demolko, moja 2 miesieczna córeczka od tygodnia pije Nutramigen. Tak zaleciła nam pediatra - podejrzenie alergii.
Najpierw poczytałam na forach różnych, że to mleczko jest jedne z najgorszych na rynku w smaku i zapachu, oczywiście wg dorosłych.
Córka przez około pierwszych 5 karmień strasznie się wierciła, wypluwała smoczek, ale brała na kilka łyczków do buzi.
Teraz po tygodniu już z chęcią pije. Co zauważyłam, Nutramigen nie jest tak sypki jak inne mleczka, więc nam czasem zapycha się smoczek i w czasie karmienia wymieniam. Może to jest przyczyną, że Twoja córcia nie chce pić.
Powodzenia!
Najpierw poczytałam na forach różnych, że to mleczko jest jedne z najgorszych na rynku w smaku i zapachu, oczywiście wg dorosłych.
Córka przez około pierwszych 5 karmień strasznie się wierciła, wypluwała smoczek, ale brała na kilka łyczków do buzi.
Teraz po tygodniu już z chęcią pije. Co zauważyłam, Nutramigen nie jest tak sypki jak inne mleczka, więc nam czasem zapycha się smoczek i w czasie karmienia wymieniam. Może to jest przyczyną, że Twoja córcia nie chce pić.
Powodzenia!