Widok

Na biegunkę . Warto zapamiętać :-)

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Kiedyś moj syn dostał biegunkę która utrzymywała się prawie 2 tygodnie!. Zwalczałąm to Smectą (mialam wielkie problemy by ją podać....często i takie niedobre) zresztą i tak na rezultat czekałam długo.
Teraz moje maleństwo (3 l.) znowu dostało biegunkę jak i jego malutka siostrzyczka (1l.) tym razem poprosiłam o inny lek i dostałam ! :-)
ENTEROL 250 ! Zadziałąło w jeden dzień! na dodatek podaje sie go dwa razy na dobę. można mieszać z soczkiem jest po prostu niezauważalny w napoju. Ja podałam go w 20 ml. soku (bardzo malutko) i obydwoje wypili jakby nigdy nic.

Piszę bo wiem że teraz okres na takie zachorowania a dziecku jest ciężko co kolwiek podać.

Tak więc polecam! Warto spróbować.

Tylko cena jest troszkę wyższa (26zl. - 10 saszetek) ale naprawde warto! podobno mozna kupowac saszetki na sztuki.

To nie jest żadna reklama tylko ostatnio czesto tu bywam a teraz sama moge sie podzielic jakimś dobrym "odkryciem" chyba ze juz wszyscy to znają i ja tylko bawiłam się w smecte :-P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Potwierdzam. zreszta ja nigdy nie podawalam niczego innego niz enterol na biegunkawe kupki:)
smecte tylko w spzitalu dostawala jak bylysmy.
image
image
potwierdzam - Enterol jest świetny i dla dzieciaczków, i dla dorosłych (dostępny w innym 'stężeniu') :))
Odpowiednikiem jest LacidoENTER:) równie skuteczny:) polecam:)
[url:]http://lilypie.com/">
A znacie jakis dobre lekarstwo żeby dziecko(5lat) sie czesciej wypróżniało
dobrze wiedzieć :)

choć osobiście ENTEROLu się boję. kiedy przechodziliśmy grypę żołądkową brałam smektę właśnie, a osłonowo dostałam enterol w kapsułkach. efekt: mały darł się niemiłosiernie po moim mleku wieczorem przez jakeś 2godz. odstawiłam enterol i była poprawa.

co prawda głowy nie dam,że jego krzyk nie był efektem ubocznym szczepienia (wszystko zbiegło się wtedy w czasie), ale sądzę,że to właśnie po tych tabletkach.
a czy moge go podac dziecku ktore ma niecaly rok?? bo my juz tydzien walczymy z biegunka i nie widze efektow, chociaz specte pije bez problemu
image
karolinkaku mozesz juz podac
moja mala miała 11miesiecy jak maiała starszna biegunke, dostaliśmy enterol ale na mała niestety nie podziałał
image
mozesz jak najbardziej podac. Moja brala to w wieku juz kolo 5 mies.
image
image
dzieki za odpowiedz, to dzisiaj pobiegne do apteki bo juz troche czuje sie bezsilna na ta jego biegunke :(
image
coś naturalnego jak korzeń kobylaka też pomaga :)
http://www.herbamed.pl/p1138,kobylak-korzen-szczaw-lancetowaty.html
na częstrze wypróżnienia polecam sok z buraczków
A co podajecie do picia przy biegunce? Mozna sama wode?

Oprócz Enterol podaje jeszcze LacidoBaby, ale z tym jest juz problem mimo waniliowego smaku...
image
image
Jezeli chodzi o jedzenie, to co mozna dawac, żeby nie zaszkodzic jeszcze bardziej?
image
image
Moja Maja tez ostatnio miala 5 dniowa biegunke;/ dawalam smecte i lacidoenter czy cos takiego ;P do jedzenia dawalam mleczko dwa razy dziennie, banany, starte jabłko, do pica sok jablkowy lub wode, tak pediatra kazala. mowila tez zeby kupic suszone jagody i ugotowac z maka ziemniaczana i zrobic z tego kisiel do picia lub gesty do podawania lyzeczka. jak najwiecej picia zeby sie nie odwodnilo dziecko, moja nie lubi pic, nigdy nie lubila... musialam jej dawac strzykawka... powodzenia w zwalaczaniu tego swinstwa ;/
dziekuje :)
Od wczoraj jest juz lepiej. Biegunka ustała, zaczal jesc, niewiele ale zawsze cos (banan i ugotowana marchew).
Dzis znowu idziemy do lek bo martwi mnie ze jest taki oslabiony...
image
image
moja enterol dostała jak miała 6m-cy, naprawdę pomaga, potwierdzam!
mi kazano kupic w aptece suszone jagody zrobic napar z nich i dac do picia - u nas sper sie sprawdzilo!
image
A ja, bardzo polecam ORS200 firmy HIPP, jest to kleik marchwiowo-ryżowy z elektrolitami do picia. Jest rewelacyjny! Jak byłam z młodszym synkiem w szpitalu, to właśnie ORS200 dostawał na biegunkę. Koszt butelki 200ml to ok. 4-5zł (zależy od apteki).

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

Przedszkole nr. 9 Gdynia ul. Bp.Dominika (5 odpowiedzi)

Odradzam rodzicom. Dzieci za kare siedzą na krzesełkach,teksty"nie dostaniesz podwieczorka",ale i...

Urlop niani (64 odpowiedzi)

Dziewczyny, Czy płacicie pensje niani podczas urlopu? Pozdrawiam

przedszkole NR 27 W GDYNIA; MALUTKOWO opinie (25 odpowiedzi)

proszę o opinie tego przedszkola. szukamy fajnego przedszkola dla naszego dziecka...

do góry