Widok

Na co warto się wybrać z 2- letnim dzieckiem do kina?

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Dziewczyny czy obecnie jest coś, na co warto się wybrać z dwulatkiem do kina? Czy któraś z Was była w kinie z dzieckiem w podobnym wieku? Jeśli tak, to czy podobała się Waszym maluchom taka forma spędzania czasu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
dołączam się do pytania bo też jestem ciekawa...czy z 2 latkiem to nie za wcześnie? czy dziecko nie płacze i nie boi się jak gasną światła?
Na seans spania;)

Toż to za młode jeszcze.
Chyba,że preferujesz bieganie po kinie , w ciemnościach:)
image

image
moj by minute posiedzial a potem dluga hehe:))
:)
Wybrałam się jakiś czas temu z sis i jej dzieciaczkami do kina na 3D.
Chyba Smerfy.
Chłopcy jeszcze jakoś znieśli efekty, a Zuzka( 3,5 r), jak wyrwała , to prawie z siedzeniem.
Biegła do wyjścia, jak nakręcona i darła się przez cała drogę.
Skończyło się na pogoni za nią, uspakajaniu reszty towarzyszy i nerwach.

4,5 latek to masz pewniaka, chociaż widzisz, efekty zadziałają i w długą;)
image

image
no mi się wydawało właśnie, że to za małe dziecko jeszcze....ale ja nie mam doświadczenia:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
idź do Multibabykina sama dla siebie, synek pobawi się na dole :)
Na popcorn:)
mój wysiedziałby pod warunkiem, że to spokojna bajka, a te typu Nemo są dla niego jeszcze zbyt przejmujące i by bał się
Ja byłam z moją córeczką na poranku dla dzieci w multikinie,. Takie seanse są w soboty i niedziele chyba o godz 10. Nie był to pełnometrażowy film tylko 4 około 15 minutowe bajki wyświetlane w mini mini. Chciałam sprawdzić jak dziecko zareaguje w ogóle na kino, czy się nie wystraszy itd. Moja mała wysiedziała grzecznie całą godzinkę i była zainteresowana, ale obok rodzice mieli "niezły meksyk" z ok 2 letnią dziewczynką która strasznie krzyczała i płakała i musieli z nią wyjść. Myślę, że taki "poranek" jest właśnie dobry na początek, żeby sprawdzić czy dziecko w ogóle się zainteresuje filmem, a do tego na sali było bardzo mało osób więc dzieci mogły sobie pobiegać jak chciały. ja byłam w sobotę, jak jest w niedzielę z obłożeniem sali to niestety nie wiem.
Zosia 02.07.2009r. Szymon *10.07.2011r. Zuzia 18.08.2012r.image
z 2 latkiem do KINA??!!

lepiej do oceanarium czy na plac zabaw ...

eeeeee ciężko to widze , najlepeij tak z 4-latkiem iśc pierwszy raz i to jeszcze spóznić się z 15-20 min aby reklamy ominąc ...
To też zalezy od dziecka,Nikodem potrafi obejrzeć godzinny film o zwierzętach,nawet nie drgnie.

W 3 d bedzie u babci ogladał,mojej mamy zobaczymy jak zareaguje,ale jest czad sama się zastanawiam nad takim tv w 3 d ,no i jest 7 par okularów,efekt jest niesamowity,ostatnio rafę oglądąłam to zółw jakby przepłynał koło mnie,wyciagnełam reke zeby go poglaskac hehe,taki odruch.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
moj syn nie lubi efektu 3 d chodzimy na wersje 2 d , ja sama też nie lubię tego 3 d - czytałam gdzieś ze z małymi dziećmi na filmy 3 d nie powinno się chodzić ( sa jakieś tam badania najnowsze , że żle to wpływa na mózg dziecka )
Moj by wytrzymał może 20 minut i to i tak nie wiadomo bo bajki ogladac lubi na leząco bardziej się sprawdzają place zabaw wtedy lata jak szalony i widac ze super zadowolony :)
to chyba od dziecka zależy.

Moja bardzo ruchliwa i żywa, miała 2,5 jak poszła z moją sis na smerfy ( nie w 3d), przesiedziała całą tą filmobajkę ;) grzecznie oglądając
imageimage
image
Mój synek w tym samym czasie był na Smerfach, też nie 3d. Najpierw nie podobały mu się reklamy i wołał o pilota, potem prosił, żeby zapalić światło, potem trochę poogladał bajkę i znów prosił o zmianę kanału :D

Do końca wysiedział, nawet zaczął oglądać z pewnym zainteresowaniem, ale następnego dnia, pytany "dokąd dzisiaj sobie pojedziemy?" wrzeszczał od razu "do kina NIE!".

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

nnt. doradca kredytowy - warto czy nie? (21 odpowiedzi)

Zastanawiamy się z mężem nad kupnem własnego M i w sumie nie wiem od czego zacząć. Czy warto iść...

Karolina Misiak - Krasowska (3 odpowiedzi)

macie jakieś doświadczenia, opinie o tej Pani?

JAKI KURIER NAJTAŃSZY - prywatna przesyłka? (27 odpowiedzi)

Dziewczyny zamówiłam fajny fotel na allegro, przyjechał kurierem - duże to i niestandardowe. Tak...

do góry