Widok

Na którą godzine najlepiej Ślub ???

Wesele bez ogłoszeń Temat dostępny też na forum:
Na którą godzinę planujecie mszę w Kościele ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
My o 15 a to dlatego ze mamay dojazd. Goście pojadą do hotelu a my miedzy czasie w plener. Później dojedziemy a oni miedzy czasie zakwaterują sie i będą na nas czekać wtedy też będą życzenia i cała reszta już bez zdjeć w studio , bo planujemy reportaż
Na ślub cywilny Urząd Stanu Cywilnego przeznacza 30 min. W praktyce cała ceremonia trwa ok 15 min + toast i życzenia od gości.
U nas wyglądało to tak (w czerwcu zeszłego roku):
12.00- błogosławieństwo u mnie w domu
potem pojechalismy na zdjęcia plenerowe
17.00- ślub
19.00-wesele (ok. 40 minut drogi od miejsca ślubu)
Wszystko wyszło idealnie. Szczególnie polecam plenerki przed ślubem- nic tak nie wyluzowuje przed słubem jak zdjęcia plenerowe, a suknia naprawde na tym nie ucierpiała.
Pozdrawiam
OK,dzięki za informację.Dla mnie bomba te 15 min.Chwila i po krzyku że tak to nazwę :)

Mieliśmy ślub 25.09 na godzinę 15.00 czas dojazdu na salę 5 minut. Goście bawili się do godziny 4.00 ( większość wyszła o 3.00). Mieliśmy czas jeszcze posiedzieć z przyjaciółmi i zapytać o wrażenia po imprezie na gorąco i na noc poślubną.
Witaj Kawa
Ja jestem juz po slubie. My mielismy na 16:30, ale to wszystko zalezy tez jak daleko macie sale. Jesli daleko i trzeba dlugo jechac to lepiej wczesniej slub. My mielismy slub w sopocie a wesele w Gdyni. Poza tym zdjecia mielismy tez w plenerze ale przed slubem na 13
Dziękuję za odpowiedź. Życzę Wam wszystkiego przeszczęśliwego i miłości, miłości, miłości !!!
a jak to jest z plenerem przed ślubem? bo ja mam dylemat, czy mi się nic nie stanie z sukienką, czy się nie pobrudzi i takie tam...i ze nie pojadę już taka "świeża" do kościoła
zosia, nic sie nie stanie:-)
My mieliśmy plener w parku nadmorskim a potem na plaży. łaziliśmy do lasu, na jakiś trawy i na piasek. suknia nie ucierpiała. Dość skutecznie ja podtrzymywałam, starałam się by za dużo się za mną nie wlokło.
I polecam plener przed slubem!!!
dzięki za odpowiedź, wcześniej nie myślałam o zdjeciach przed ślubem, ale teraz zaczynam rozważać taką opcję, bo nie wiem jak to wszystko pogodzić, najpierw miałam ustaloną godzinę 16:00 na ślub, potem przełozyłam na 17:00, potem znów myślałam, że 16:00 lepsza :)))) bo potem na zdjęcia będzie za ciemno, ale może zostanie jednak ta 17:00 i zdjęcia wcześniej

ale jestem zakręcona, ale dzięki za wszystkie propozycje :)))))
Wczoraj byłam zaklepać termin i godzinę na ślub - 16.00 !!!
my zdecydowalismy sie na 16 gdyz robiac zdjecia w plenerze bedzie jescze w miare ladnie..i oby czerwiec byl piekny
My też wybraliśmy godzinę 16.00 ale musimy ją zaklepać w przyszłym tygodniu. Chcemy zdjęcia tylko w plenerze (fotograf), a reszta - zdajemy się na kamerzyste i zdjęcia robione przez rodzine i znajomych. Ciągle szukamy ofert fotografow...pozdrawiam gorąco :o)
[img][/img]
To wszystko zależy od pory roku. My (w sieprniu) mieliśmy na 17:00 i myślę, że to było OK, ale w zimie to może być trochę za późno. A zdjęcia lepiej zrobic sobie przed ślubem. Po pierwsze oście nie będą musieli czekać na początek wesela, a poza tym będziecie "świeżo" wyglądać (zwłaszcza makijaż panny młodej nie będzie wystawiony na te wszystkie życzenia, uściski i pocałunki).
do góry