Widok

Na moim osiedlu

Po 4 miesiącach w końcu doczekałem się regulacji okna. Przyszło dwóch Januszy których to ciężko nazwać fachowcami, śmierdziało od nich wczorajszą wódą i jeszcze pytają czy będę w domu cały dzień bo oni muszą skoczyć do sklepu po śrubokręt bo takiego jak był im potrzebny nie mieli. W obawie przed tym że zapewne zamiast do narzędziowego pojadą do monopolowego użyczyłem im swojego. Pokręcili przy zamkach , otworzyli okno, zamknęli i poszli. Po ich wyjściu coś mnie tknęło żeby sprawdzić to okno i teraz trzeba siły Pudziana żeby domknąć klamkę. Zapewne czekają mnie następne 4 m-ce żeby przyszli to poprawić. Chyba wraca PRL, czy się stoi czy się leży...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeżeli regulacja okna wymaga jedynie pokręcenia śrubokrętem, to zrób to sam ... chyba, że masz na imię Janusz ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Okno na gwarancji developera, każda ingerencja skutkuje jej utratą. Ale ty Januszu forum tego nie ogarniesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Ta ta ra ta. Do mycia szyb pewnie też wzywasz serwis autoryzowany.
Że ja nie wpadłem na ten pomysł przed świętami. Tylko, że moja żona, to nie Grażynka i pewnie by mi nie uwierzyła :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Janusz słuchaj, to że twoje okna straciły gwarancję wraz z upadkiem PRL-u w 89' to masz prawo nie wiedzieć jak dział gwarancja producenta. Jak kiedyś wyprowadzisz się ze swojej wielkiej płyty do nowego domu to na pewno cię doinformują w temacie. Tym czasem ty i Karyna musicie wszystkich napraw dokonywać sami.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ha ha hi hi. to byłoby na tyle
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

VIN z gwarancją to najzwyczajniej ściemniasz. W okresie gwarancji mogą ujawnić się różne usterki, ale akurat regulacja otworów okiennych należy do czynności, które wykonuje się samodzielnie. np. latem okna można nieco rozszczelniać w stosunku do ustawień zimowych. Takie zabiegi podobno przedłużają żywotność uszczelek.
Masz jednak VIN częściowo rację pod innym względem, a mianowicie wszelkie usterki stwierdzone podczas odbioru mieszkania i wpisane do protokołu powinien usunąć deweloper. Na przykład w moim przypadku do protokołu zostały wpisane brudne parapety. Nie chodziło o to, że nie potrafiłem samodzielnie domyć parapetu, ale o to, że pod zabrudzeniami mogły ujawnić się plamy, skazy nieusuwalne. W takim przypadku parapety byłyby do wymiany.
Nawiasem mówiąc VIN, bardzo łatwo przychodzi Ci przypiąć innym łatkę Janusza ... niepotrzebnie ;)

A niby dlaczego miałbym ściemniać?? Powiem tylko że jest to okno drewniane i gość który pierwszy przyszedł na regulację powiedział że myślał że chodzi o plastyk i że drewnianymi on się nie zajmuje bo to robi producent. Już pomijam czas oczekiwania na usunięcie usterki i to co się działo pomiędzy, ale za takich fachowców śmierdzących na kacu deweloper powinien chyba się wstydzić. Jak byś zobaczył tych dwóch śmierdzieli którzy do mnie przyszli to sam byś to opisał.

Nie traci się gwarancji okna za samodzielne przekręcenie śrubą regulacyjną, jeżelu regulacji dokonuje się zgodnie z instrukcją. Jednak usterkę zapisaną w protokole niewątpliwie powinien usunąć deweloper.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Inwestycje i deweloperzy

dom czy mieszkanie??? (428 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Gdzie kupić mieszkanie?? (36 odpowiedzi)

Chciałabym kupić mieszkanie w Gdańsku.. Które dzielnice polecacie, a które odradzacie i...

Deweloper w Pucku (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, planuje zakup mieszkania w Pucku i mam pytanie do Was. Czy ktoś może kupił albo...

do góry