Widok

Nabór do przedszkoli 2013/2014

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Chodzi mi o Gdynie. Od kiedy mozna składac podania?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Aśku - ja 48 - to koło przychodni na Leśnym, potem ewentualnie 29, lub 18 na Krawieckiej...

A u Ciebie taka różnica w terenie...jedno chyba na Maciejewicza i drugie na Oksywiu?
polecam przedszkole nr 30 na babich dołach, mój synek bez problemu dostał sie do przedszkola juz w trakcie roku szkolenego tj w październiku a wiem ze w listopadzie też przyjeli do jego grupy dziewczynkę. przedszkole jest na poboczu i dlatego myślę że nie ma tam zbyt dużo chętnych a naprawdę jestem bardzo zadowolona i polecam!
47, albo 11-tka, a Ty?
Czy jeśli w gdańsku rekrutacja zaczyna się 3 kwietnia tzn., że w innych miastach jest ten sam termin?
;-)
A Ty gdzie posyłasz dziecię?
michałowa ja tez obłuze:)
W Centrum macie duże szanse.

Dzwoniłam w styczniu do wydziału edukacji i tam Pani mnie "pocieszyła" że najgorzej jest na Dąbrowie i Karwinach - czyli u nas:) a że najłatwiej w centrum i na wzgórzu - tam nawet miejsca zostają.

Tak więc ja nie ograniczam się do Karwin. Będę składała też w innych miejscach.
My centrum najbardziej chciałabym dostac sie do 7 na Władysława IV
No i właśnie - ja nie rozumiem tych całych zasad rekrutacji.
Jedni mówią, tak inni inaczej...ech.

Stokrotka - a jaka dzielnica?

My Obłuże...jest parę przedszkoli w okolicy, ale to jedno jest najlepsze dla nas. Inne hmm...z braku laku ;-)
co do godzin to chyba nie ma na to wpływu, koleżanka zgłaszała od 8-15 i sie dostała ja zgłaszałam od 7:30-16:30 i sie nie dostałam, my oboje pracujemy a u nich ona sie uczy a mąż pracuje.
Michalowa u nas to wogóle dramat bo Michalina jest 4 latka wiec szanse wogóle mamy chyba niewielkie co bo dostac sie do wybranego przedszkola. Nie wiem jak to bedzie
na samą myśl o tym, że nas to czeka teraz, mam dreszcze.
Strasznie się tego boję. Przede wszystkim, że mój maluszek pójdzie do przedszkola ;-), a poza tym całego procesu rekrutacji i tego, że nie dostaniemy się do wybranego przedszkola.
Strasznie zależy mi na jednym, najbliżej domu, z dobrymi opiniami. Ale pewnie "samotne" mamy wygrają w wyścigu z nami. Nie potrafię "załatwiać" spraw, jestem z tych co uczciwie wszystko zdobywają, wolą się nie wychylać, nie kłócić i nie wiem czy mam szanse w takim wypadku...nie wiem czy będę umiała, chciała zagadać z dyrektorką. I czy w ogóle coś to daje?
My normalna rodzina po ślubie 2+1, praca na pełne etaty. Wolałabym odbierac dziecko wcześniej, bo mąż często już ok 14-15 jest w domu, ale słyszałam, ze wtedy ma sie mniejsze szansa na dostanie, więc zapiszę córkę na 8-9 h.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
spokojnie jeszcze czas
hopsa :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Jakie krzesło do biurka (10 odpowiedzi)

Jakie krzesło polecacie dla starszaka, który niebawem wybiera się do szkoły, więc więcej czasu...

biznes - jaki ?? (21 odpowiedzi)

Witam wszystkich na forum i bardzo proszę o pomoc. Postanowiłam otworzyć swój własny niewielki...

do góry