Widok

Nadia radzi:))

Witam,

Jestem projektantem. Jeżeli Państwo będą mieli jakiekolwiek pytania związane z trudnościami napotkanymi na drodze projektowania np. kuchni,łazienki czy garderoby,proszę zostawić zapytanie na forum,a ja postaram się jak najszybciej na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do konwersacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
A malując te paski podkład musi być bialy? I jak je oddzielać? Bo taśmą malarską trzeba najpierw z jednej strony , a potem z drugiej, prawda? Jest jakiś inny sposób niż taśma malarska? I jak firma produkuje ewentualnie czarną farbę? Dzięki za podpowiedz :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~urządzam mieszkanie, nie radzę malować wszystkich ścian na czerwony kolor,bo jak sam powiedziałeś,że pokój jest nieduży,a takie ekspresywne kolory mogą go jeszcze zmniejszyć,poza tym czerwony jest kolorem energii,a sypialnia to miejsce na wyciszenie. Więc żeby połączyć twoje upodobania a hormonie proponowała bym zrobić na przykład jakiś duży wzór na jednej ścianie w kolorze czerwonym na szarym tle,albo paski szeroki czerwony,wąski czarny i szary i tak dalej.
"~urządzam mieszkanie. Według mnie może z tego wyjść super pokój, z tym że chcesz wszystkie ściany pomalować na czerwono?"

No właśnie nie wiem. Obawiam się, że może to wyjść dość ... hm... przytłaczająco, ale z drugiej strony nie wiem jakie mogłyby być te "pozostałe" ściany, czyli np dwie czerwone, a dwie... jakie? Bo jak pisałam, w oknach chcę szaro-czarne zasłony,a że pokój jest dość wąski, to tej ściany nie będzie wcale widać, bo po obu stronach okna jest jakies 60cm więc akurat na zasłony. Właściwie pozostają te dwie od wejścia na prawo i lewo, naprzeciwległe. Jak mogłabym je pomalować, żeby jednak przeważla czerwień, ale też nie przytłaczała?

Proszę o radę
image

wysepka o której wspominałem może wchodzić na pokój

dziękuję za pomoc
Adrian,pewnie że możesz wysłać,chętnie ci pomogę:)))
~urządzam mieszkanie. Według mnie może z tego wyjść super pokój, z tym że chcesz wszystkie ściany pomalować na czerwono?
Piotrusiek,nie są oczywiście i moim zdaniem fornir jest na tyle uniwersalny(zależy jaki) ,że można go wkomponować praktycznie do każdego wnętrza.
Nadia mam problem z kuchnią (aneks kuchenny), tzn mam tam płytką wnękę (30cm) i żadnego planu jak rozmieścić meble :/
chciałbym zmieścić lodówkę, płytę i piekarnik, zlew, małą zmywarkę oraz niedużą pralkę, chciałbym również mieć jakąś małą wysepkę mogłabyś mi zrobić jakiś wstępny szkic, pomysł?
mógłbym Ci wysłać na maila rzut aneksu

jestem już zmęczony tym urządzaniem własnej kawałkai :)
Trochę z innej beczki : pomysł na sypialnię mam taki - sypialnia ma jakieś 2,5 X4m. na przeciwko wejścia okno: podłoga panele, średnio ciemne, ściany czerwone, pod oknem duże proste łózko, na nim np biala albo siwa narzuta, poduszki (różne, czerwono-czarno-szare, różne motywy-koła,kółka, paski...), przed łózkiem coś w stylu ławy-półki, a na niej 3 okrągłe czerwone pudełka z IKEI (duże, średniem, małe)po obu stronach łóżka niewielkie białe półeczki z lampkami,w oknach szare makarony i zaslony w paski czarno-srebrne. Na jednej ścianie prosta szafa (nie wiem jeszcze jaka)

Będzie to "za czymś" wyglądało? :-)

gorąco pozdrawiam,
Ale chyba nie są to jakies bajońskie sumy? Zwykle drzwi fornirowane
to spokojnie za parę stówke mozna kupić. Wiem, że większośc takich
szaf jest do nowoczesnych wnętrz, ale mi się marzy coś stylizowanego :)
Z drewna takich rzeczy się nie wykonuje:(((,a fornir jest praktycznie 5 razy droższy(za materiał)....
Fajnie, to jeszcze da się przeżyć :) A jak by płyta była z drewna i np fornirowana, to duzo by podrożylo?
Więc mniej więcej koszt takowej szafy: przy 2 skrzydłach(po 0,55m) z płyty drewnopodobnej w stalowej ramie z całym wyposażeniem w środku-1471 zł. A przy 3 skrzydłach(po 0,80m) z płyty drewnopodobnej w stalowej ramie z wyposażeniem-1575 zł.
To wolę stal, alumnium jest mniej wytrzymale. A szafa ma stac na lata :)
No zależy z czego chcesz ramę,bo materiał z którego są zrobione same ramy,też wpływa na cenę.
A rodzaj materiału ma duże znaczenie?
A w czym chcesz? W aluminium czy w stali?
Przy takich wielkościach to najlepiej sklejka z jakąś drewnopoboną okleiną. Genralnie ile powinienem wydać, żeby mieć w miarę dobrej
jakości taką szafe?
Hm,wiesz co największe skrzydło to 1,20m szerokości,zależy też z czego chcesz? płyta,lacobel,mdf,na wszystko są różne ceny:))
Ale jak drzwi rozsuwane będą mieć kolo 3 metrów, to takie płyty nie są droższe? Pamiętam jak z oknami było, im większa szyba, tym duzo
większy koszt.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (81 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (46 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Jakie biuro nieruchomości polececie ?? (95 odpowiedzi)

Jakie biuro nieruchomości polecacie ? . Mam zamiar sprzedać mieszkanie , a potem kupić większe...

do góry