Widok

Nadia radzi:))

Witam,

Jestem projektantem. Jeżeli Państwo będą mieli jakiekolwiek pytania związane z trudnościami napotkanymi na drodze projektowania np. kuchni,łazienki czy garderoby,proszę zostawić zapytanie na forum,a ja postaram się jak najszybciej na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do konwersacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie wiem,chyba nie wyszło mi...

raz jeszcze..

image

Uploaded with ImageShack.us
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki za projekt :) Trochę można by powiększyć obrazek :)
Aha, nie dodałem, że szerokość korytarza kolo 160 cm,
a wysokość 320 cm, bo sądziłem, że podasz jakieś ogólne
koncepcje :)
Czyli pewnie by odpadły jedne pionowe szuflady i weszly nad
drzwi szafy? Bo mi chodzi też o to by było dojście do odczytu
gazomierza i bezpieczników, a jednocześnie nie były zbyt widoczne.
ok,tylko powiedz na jakim poziomie się znajdują i gazomierz i bezpieczniki,bo ja to zrobiłam dla przekładu:)))

I czyli głębokość wnęki jaka by była? długość ?:))) wszystko jest ważne.
Bezpieczniki są na wysokości kolo 180cm ( 40x25 cm powierzchni),
natomiast gazomierz(środek) jakieś 220 cm nad podłogą.
Gazomierz i bezpieczniki są blisko ściany tylnej, tak, że mieszczą się
w szafie o szerokości 70-80cm.
Czyli chcesz żeby były drzwiczki maskujące gazomierz i bezpieczniki? Czy jak sobie wyobrażasz efekt końcowy? I jak się spodobało wnętrze szafy którą dla ciebie zaprojektowałam?:))))
Koniecznie musi byc dojście do odczytu licznika i dojście do bezpieczników. najlepiej jakieś drzwiczki. Ewentualnie duze drzwi,
ale przegrody w środku (wyobrażasz sobie?).
Szafa fajna, tylko ja mam szerokośc 160-170 cm i tyle drzwi
się nie zmieści... :(
WItam.
Wybudowałem garaż wolnostojący dla aut, bo znajdujący się w budynku okazał się zbyt mały i tym sposobem wygospodarowałem pokoik około 36 m2. Chciałbym wykorzystać go jako, całodzienny. Pokój jest w kwadracie. pewne elementy wyposażenia już mam, po wymianie w salonie zestaw 3,2,1 beżowa skora, barek, kredensik i stolik rtv to jasna wiśnia w narożniku kominek do wykończenia, podłoga dąb antyczny, jaki kolor ścian byłby odpowiedni. Lokalizacja pomieszczenia płn-zach. W miejsce bramy wstawione jest okno z drzwiami o łącznej szerokości 2,7 i wysokości 2,2 m. Jak wspomniałem kominek do wykończenia, co zastosować jaki materiał.
Pozdrawiam.
Piotrusiek...nie wiem dlaczego się boisz ,że się nie zmieści,bo moim zdaniem szerokość jest dobra,ale wtedy można zamiast przesuwanych zrobić uchylne i będzie si. W tego typu szafy co dla ciebie zaprojektowałam jest przewidziane umieszczenie gazomierzu i bezpieczników i łatwy dostęp do nich. Ale decyzja należy do ciebie:)))
Marek,no muszę powiedzieć,że fajnie zrobiłeś,bo pokój o wielkości 36m2 to dla ciebie plus,bo trochę miejsca zyskałeś. Moja propozycja jest coś w tym stylu:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:nILcbuOqVNf2kM:http://www.wnetrzeiogrod.pl/notki/klose/31/Rafael_big.jpg&t=1
http://www.deconet.pl/pliki/artykuly/BARLINEK/998_619d.jpg

zobacz,może coś wykorzystasz,bo można połączyć część wypoczynkową z jadalnią np,albo żeby iść już w kolorze jasnej wiśni a nie antycznego dębu( bo wiśnia jest z innej tonacji kolorystycznej i będą się gryzły),to może jakiś fajny dywan mięciutki rzucić na prawie całą podłogę,albo jako centralny punkt( bo szkoda by było przykryć całość. A kominek na przykład zrobić taki:
http://www.domosfera.info/_img/gallery/kominek-czy-biokominek/kominek-czy-biokominek-08.jpg

Mam nadzieje ,że choć trochę pomogłam.
Pozdrawiam
Nadia - z rysunku to wyglądą, że drzwi będą po sufit?
Nie masz tego rysunku w lepszej jakości? :)
będą do sufitu ,ale na głębokość,jest odpowiednia :))),jakości nie mam,bo próbowałam drugi raz i znów jakieś dziwny format wyskoczył i niewyświelalo się:(((
Ale jak sie odsunie drzwi, by schowac gościom płaszcze, to licznik
będzie widać, troche lipa :(
Rozumiem,ale moim zdaniem nic strasznego nie ma,niestety pewne rzeczy z technicznego punktu widzenia muszą być łatwo dostępne,a zachwycić gości możesz frontami,a środek to już ze tak powiem rzecz żeby było funkcjonalnie.
Nie powiem, jakiś pomysł jest, bo bylem zafiksowany na inny
rodzaj rozwiazania (wiele małych drzwiczek), a tu dwoje dużych
przesuwnych drzwi :))) Thnks :)))
A powiedz mi jeszcze jak rozwiazać problem ścian bocznych szafy,
tzn czy to ma byc tylko szkielet, czy pełna płyta z wycietym otworem na gazomierz?
Szkoda zabierać miejsce na ścianki boczne,zazwyczaj jeżeli chodzi o zabudowę,to beż bocznych ścianek się robi,bo to podwyższa koszt,ale też ważne czy chcesz? Bo wariantów jest dużo,np,nie chcesz żeby byly widoczne,to wtedy ok,ścianki z wyciętymi otworami ,a jak nie to i bez tego można. A z tym pomysłem na dużo drzwiczek fajnie,tylko czy praktyczne?:))) ja bym wolała wszystko schować za jakimiś wymyślnymi frontami( np.jakieś odjazdowe zdjęcie czy obraz:)))
Witam.
Kominek mam przygotowany, tzn. wkład i obudowa. Prosta od podłogi po sufit, patrząc od frontu kształt dwuteownika Jakie elementy zainstalować kamień, może tylko pomalować na gładź. Podłogę mogę zmienić. Dzięki za zainteresowanie.
Ale jak nie ma scianek bocznych to ubrania moga się brudzić
od samych ścian. Bardziej mi odpowiada styl klasyczny, frezowania
i te sprawy ;)
A te drzwi rozsuwane będą jedna za druga? Może dać 3 żeby było symetrycznie?
Marek,

Moim zdaniem szkoda zrywać całą podłogę,jak to ma być pokój dzienny,to powinno tam się znaleźć coś mięciutkiego,żeby nadać przy pomocy dywanika też kształt. A pomalować to już jak uważasz,ale też możesz zrobić z marmuru,albo jego emitancja,moja koleżanka ma to w domu zrobione i wygląda prześlicznie.

Pozdrawiam
Możesz np,wykleić w środku tapetą(tez doda to urok szafie. Ja proponuje ci rozwiązania bez ścianek,podłogi i sufitu,żeby trochę obniżyć ten koszt szafy. Ale klient nasz pan,dlatego to ty decydujesz. Drzwi może być i 3,jak będziesz chciał. Tym bardziej im więcej drzwi,tym więcej tak zwanej martwej strefy:)). A styl klasyczny oczywiście ,że można,nawet tak sobie pomyślałam,że ten twój pomysł z wieloma drzwiczkami,nie jest taki zły.... Ciekawie by wyglądał,np,jeżeli by wszystkie szafki miały inne wymiary,tym samym można połączyć klasyczne wykonanie z nowoczesną proporcją.
Orientujesz się jakiego rzędu to są koszty takiej szafy? :) Tak myślę,
że w wieloma drzwiczkami to by mnie zjadło finansowo :) I nie wiem, czy to nie byłby rodzaj dawnego segmentu rodem z PRL-u ;)

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (46 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Jakie biuro nieruchomości polececie ?? (95 odpowiedzi)

Jakie biuro nieruchomości polecacie ? . Mam zamiar sprzedać mieszkanie , a potem kupić większe...

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

do góry