Widok

Nadia radzi:))

Witam,

Jestem projektantem. Jeżeli Państwo będą mieli jakiekolwiek pytania związane z trudnościami napotkanymi na drodze projektowania np. kuchni,łazienki czy garderoby,proszę zostawić zapytanie na forum,a ja postaram się jak najszybciej na nie odpowiedzieć.

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do konwersacji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
"~urządzam mieszkanie. Według mnie może z tego wyjść super pokój, z tym że chcesz wszystkie ściany pomalować na czerwono?"

No właśnie nie wiem. Obawiam się, że może to wyjść dość ... hm... przytłaczająco, ale z drugiej strony nie wiem jakie mogłyby być te "pozostałe" ściany, czyli np dwie czerwone, a dwie... jakie? Bo jak pisałam, w oknach chcę szaro-czarne zasłony,a że pokój jest dość wąski, to tej ściany nie będzie wcale widać, bo po obu stronach okna jest jakies 60cm więc akurat na zasłony. Właściwie pozostają te dwie od wejścia na prawo i lewo, naprzeciwległe. Jak mogłabym je pomalować, żeby jednak przeważla czerwień, ale też nie przytłaczała?

Proszę o radę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
~urządzam mieszkanie, nie radzę malować wszystkich ścian na czerwony kolor,bo jak sam powiedziałeś,że pokój jest nieduży,a takie ekspresywne kolory mogą go jeszcze zmniejszyć,poza tym czerwony jest kolorem energii,a sypialnia to miejsce na wyciszenie. Więc żeby połączyć twoje upodobania a hormonie proponowała bym zrobić na przykład jakiś duży wzór na jednej ścianie w kolorze czerwonym na szarym tle,albo paski szeroki czerwony,wąski czarny i szary i tak dalej.
A malując te paski podkład musi być bialy? I jak je oddzielać? Bo taśmą malarską trzeba najpierw z jednej strony , a potem z drugiej, prawda? Jest jakiś inny sposób niż taśma malarska? I jak firma produkuje ewentualnie czarną farbę? Dzięki za podpowiedz :)
Zależy jakie jest podłoże(to znaczy w jakim stanie są ściany),a metoda jest taka,najpierw nanosisz kolor główny,a później rozklejasz taśmę tak jak chcesz umieścić paski. Uważaj,żeby poprzednie warstwy farby dobrze wyschły,bo będzie schodzić razem z taśmą!!! Taśmę malarska można zastąpić samoprzylepna taśmą z blokerem Klin-Line,jest świetna bo nie zostawia kleju. A czarna farba może być fasadową z Dekorala,wydajna tylko 12 zł za litr.
Yhy, ale z taśmą jest tak: przyklejam, maluję, zdejmuję, przyklejam nową na tą część już pomalowaną równiutko do tej linii, prawda? I obawiam się właśnie że będzie jakoś widać to oddzielenie pasków :-(
Nadia, czy można zrobić jednakowe drzwi w przedpokoju do wc i do szafy - przesuwane?
Nadia a o mnie zapomniałaś? :(
~urządzam mieszkanie,nie będzie widać jeżeli się postarasz:)))tylko farba która będzie przeważała na całości,to musisz jej dać dobrze wyschnąć i zaopatrzyć się w dobrą taśmę.
~reska,oczywiście że można. do WC proponuje z mechanizmem samodomykającym.
Adrian,pamiętam o tobie postaram się w niedziele ci wysłać,tylko napisz na jaki adres:)))
anbart5@wp.pl dzięki :)
Adrian, bardzo mi przykro,ale chyba nic z tego nie wyjdzie. Bo albo musisz zmniejszyć wymagania co do RTV i AGD w kuchni,albo muszę zobaczyć to na własne oczy. Bo od dwóch dni kombinuje z twoim projektem i jestem w kropce,bo jest zbyt mała przestrzeń,żeby zrealizować twoje wymagania. Jest mi przykro że nie mogę ci pomóc.

Pozdrawiam serdecznie
hmm ale z czego mogę zrezygnować? przecież muszę mieć w domu kuchenkę i lodówkę i pralkę oraz zmywarkę,
cóż spróbuję sam :)
dziękuję za chęci
rozumiem,ale na tak płytkiej wnęce niestety nie da radę tego wszystkiego zmieścić.
Witaj, chce cos zmienic w kuchni, meble maja 5 lat, sa dosyc ladne, nie ja je zmawialam tylko poprzedni wlasciciel mieszkania, mam doklanie takie
http://deccoria.pl/forum/temat,93,4502,wnetrza-bez-tajemnic-na-pytania-odpowiada-joanna-michalska-dachowska-prosba-o-pomoc-w-doborze-klorystyki-dodatkow-dekoracji-okien-oswietlenia.html, to nie moja tylko znalazlam w necie , miedzy szafkami dolnym,i i gornymi jest tapeta czerwona, trzyma sie jak diabli , chce ja wymienic na inna plus zrobic jedna waska sciane , mam taka obok szafek szerokosci 1 m, (komin) , reszte scian w kolorze cafe latte badz mocca jak to wolo tikurilla, nie wiem na jaki klej przykleic nowa tapete zeby tez sie tak trzymala i nie odklejala nad kuchenka, no i nie mam pojecia jaki wzor wybrac, czy np kolory typu grafit, szary, czarny beda pasowac z jakims wzorkiem? zupelnie nie mam wizji, chodzilam juz po sklepach ale nic mnie nie zainspirowalo
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
czy mogłabym wysłać do Pani mailla z rzutem łazienki i prosić o pomoc w rozmieszczeniu wszystkiego ?
Może Pani wysłać rzut i dokładnie odpisać jak to miałoby wyglądać.

Pozdrawiam
olciaprincessa,a nie zastanawiałaś się nad czymś innym niż nad tapetą między dolnymi i górnymi szafkami?czy nie rozważasz jakiegoś innego rozwiązania?

pozdrawiam
kafelki odpadaja nienawidze:) na szklo hartowane mnie jeszcze nie stac, bo wychodzi 200 zl jeden kwadrat a potrzebuje ich z 8, widzialam tez blache ale boje sie pucowani i ppolerwoania , nie lubie smug i odbic
OSOBISTY TRENER FITNESS, ODCHUDZANIE, kształtowanie i modelowanie sylwetki, zajęcia indywidualne,diety,zapraszam, tel.695519424,fitness-ola@wp.pl
no tak,bo szkło wychodzi około 600-700 zł za m2. A jeżeli spróbować plexy? widziałam parę fajnych wykonań. Bo z tapetą różnie bywa.

Inne tematy z forum Dom i mieszkanie

dom czy mieszkanie??? (434 odpowiedzi)

zaczynam juz myslec o własnych czterech katach ale ceny mieszkań jak i budowy domu mnie...

Czy warto zamieszkać w trójmieście lub okolicach. (80 odpowiedzi)

Mieszkam w centralnej Polsce i postanowiłem zmienić miejsce zamieszkania biorąc pod uwagę że...

Kto ma problem z sasiadami??? (295 odpowiedzi)

Dzień Dobry :) Zacznę od tego, że mieszkam w bloku 4 piętrowym i obok mnie mieszka stary dziad z...

do góry