Widok
a miałaś robioną specjalnie dla Ciebie czy kupiłaś taką standardową w sklepie? i jeśli można wiedzieć - ile płaciłaś?
a zakładałaś bo zgrzytałaś zębami, budziłaś się ze szczękościskiem czy może jeszcze coś innego? pytam, bo często budzę się zmęczona i z zaciśnietymi zębami - dentystka wspominała o czymś takim -i zastanawiam się czy to działa:)
a zakładałaś bo zgrzytałaś zębami, budziłaś się ze szczękościskiem czy może jeszcze coś innego? pytam, bo często budzę się zmęczona i z zaciśnietymi zębami - dentystka wspominała o czymś takim -i zastanawiam się czy to działa:)
Ja tylko o tym słyszałam bo również powinnam nosić taką. Mój stomatolog mówił mi, że jak się do niej przyzwyczai to bez problemu zakłada się ją na noc. U mnie problem polega na zaciskaniu szczęki podczas snu i okropnie podobno ścieram sobie zęby :/
Niestety nic więcej napisać o niej nie mogę, bo jeszcze się na nią nie zdecydowałam
Niestety nic więcej napisać o niej nie mogę, bo jeszcze się na nią nie zdecydowałam
https://www.facebook.com/groups/200268143516906/?fref=ts
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Zapraszam grupa zamknięta, sprzedaż ubranek dziewczęcych
Ja mam taka nakładke siikonową. Mój problem polega natym ze w nocy stasznie zgrzytam zebami. Taka nakladke mozna kupic u dentysty,wczesniej musi on zrobic odlew gornej szczeki. Na noc ja zakladam, taka nakladka starcza mi na rok, po roku mam juz ja w strzepach ;-) koszt od 110 - 250 w zaleznosci kto ile sobie za nia liczy ;-) pozdrawiam naprawde polecam te nakladki osobom ktore scieraja zeby - da sie przyzwyczaic do nich.
Witam,
od dzisiaj zaczynam spać z taką nakładką najpier wycisk u dentysty ,Ja robiłam taką silikonową w Opolu ul. Okrzei 7/1A Pani dr. Klaudia Stankowska koszt 200zł .Polecam ,myślę ,że Mój problem się rozwiąże,w nocy zaciskam policzki od środka plus szczękościsk.Według lek.stomatologa powinno się spać z taką nakładką ,gdyż w przyszłości można zjadać własne zęby ,oraz pojawić nowotwór !!!!Jechałam specjalnie z Wrocławia,gdyż tu trochę drogo!!!!!!
Pozdrawiam i Polecam.
Katarzyna .
od dzisiaj zaczynam spać z taką nakładką najpier wycisk u dentysty ,Ja robiłam taką silikonową w Opolu ul. Okrzei 7/1A Pani dr. Klaudia Stankowska koszt 200zł .Polecam ,myślę ,że Mój problem się rozwiąże,w nocy zaciskam policzki od środka plus szczękościsk.Według lek.stomatologa powinno się spać z taką nakładką ,gdyż w przyszłości można zjadać własne zęby ,oraz pojawić nowotwór !!!!Jechałam specjalnie z Wrocławia,gdyż tu trochę drogo!!!!!!
Pozdrawiam i Polecam.
Katarzyna .
Ja mam ale przestalam stosowac. Powinnam, poniewaz dentysta zauwazyl, ze scieram sobie zeby. Mąż mowize nigdy nie slyszal zebym zgrzytala zebami ale u mnie to chyba przez to ze spiac na brzuchu mocno zaciskam szczeke. Mam taka z odlewu. Wczesniej dentysta robi odcisk dolnej i gornej szczeki i za tydzien nakladka jest gotowa. Ja chodze do Curodentalu w Gdansku i placilam cos okolo 200zl. Dla mnie nie jest wygodna i nie moglam przez nia spokojnie spac. W nocy sie budzilam i podswiadomie ja sciagalam. Moze jak skoncze karmic piersia to wroce do zakladania ale na razie kazda minuta snu jest na wage zlota.
Ja właśnie kupiłam nakładkę we Wrocławiu za 200zł i uważam że to i tak tanio jak na inne gabinety stomatologiczne gdzie mówiono mi o 280 lub 300 zł . Kupiłam ją na 5 lat tzn. dowiedziałam się od dentystki że jest ona na 5 lat. Mam taki sam problem jak inni tu na forum. Można się do niej przyzwyczaić najgorzej jest przez pierwsze 3 noce . Ja ją wypluwałam ale teraz śpię z nią i nie mogę się z nią rozstać :) Zgadzam się ze później można zjadać swoje zęby jeżeli szybko się nie kupi tej nakładki . Ja mam 17 lat i już mam o połowę szkliwa mniej :(
Dobrze że zmieniłam dentystę ! Bo wcześniejszy nic mi nie mówił .A gdy przyszłam do nowej dentystki to odrazu zareagowała co mi się podoba . Teraz już nie budzę się z bolącymi zębami i jedzenie zmrożonych lodów nie jest mi obce :) :) :)
A i polecam do mycia zębów pasty normalna ELMEX SENSITIVE PLUS lub jeżeli ktoś lubi wybielać zęby to bardzo łagodną pastą jest pasta SENSODYNE WHITENING :)
Odradzam pasty BLEND-A-MED, które bardzo się przyczyniają do ŚCIERANIA SIĘ SZKLIWA NA ZĘBACH .!!
Myślę że pomogłam . Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam na maila chętnie pomogę .
ms17@op.pl
Dobrze że zmieniłam dentystę ! Bo wcześniejszy nic mi nie mówił .A gdy przyszłam do nowej dentystki to odrazu zareagowała co mi się podoba . Teraz już nie budzę się z bolącymi zębami i jedzenie zmrożonych lodów nie jest mi obce :) :) :)
A i polecam do mycia zębów pasty normalna ELMEX SENSITIVE PLUS lub jeżeli ktoś lubi wybielać zęby to bardzo łagodną pastą jest pasta SENSODYNE WHITENING :)
Odradzam pasty BLEND-A-MED, które bardzo się przyczyniają do ŚCIERANIA SIĘ SZKLIWA NA ZĘBACH .!!
Myślę że pomogłam . Jeżeli ktoś ma jakieś pytania to zapraszam na maila chętnie pomogę .
ms17@op.pl
Cześć ja mam taką nakładkę od tygodnia. Najpierw po konsultacji z protetykiem wykonałam sobie u swojego dentysty odcisk dolnej szczęki (tak polecił mi protetyk bo podobno górne lubią się w nocy zsuwać). Protetyka wybrałam sobie sama, to mi zapewniło zdecydowanie niższe koszty. Z nakładką śpi mi się bardzo dobrze, jest idealnie dopasowana do moich zębów i jest cienka co daje duży komfort podczas użytkowania. Jej zadaniem było zapobieganie szczękościskowi, który spowodował złamanie 2 zębów. Jak najbardziej polecam.
o tych nakładkach najwięcej znalazłem na stronie o zębach jest tam cały dział o tym zobacz
http://www.portaldentystyczny.pl/pacjent/bruksizm/
http://www.portaldentystyczny.pl/pacjent/bruksizm/
M mąż właśnie taką ma nosić. Z odlewu na dolną szczękę. Ale z tego co piszecie to zakładacie na noc a on ma ją nosić też przez dzień tylko do jedzenia ma ściągać! Fatalnie to wygląda. Dolna warka ma już inny kształt i wogóle sepleni jak mówi - katastrofa - atrakcyjnie to nie wygląda! W nocy t o ok. Ale mąż strasznie słucha pani dentystki - a mnie do siebie zraził tym seplenieniem...... fuj..... Czy ktoś to ma nosić też w ciągu dnia?